Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Ξεκίνησαν οι παραδόσεις του HMSS (2)



Οι τέσσερις αεροπορίες των χωρών-μελών της κοινοπραξίας Eurofighter (Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία και Μεγάλη Βρετανία) έχουν ξεκινήσει την παραλαβή των πρώτων συστημάτων HMD τύπου HMSS.

Σύμφωνα με εκπροσώπους της κοινοπραξίας, "το HMSS βελτιώνει σημαντικά την επίγνωση της τακτικής επίδοσης δίνοντας ουσιαστικές πληροφορίες στο χειριστή του αεροσκάφους γύρω από την πτήση και τα όπλα". Η απεικόνιση περιλαμβάνει πληροφορίες για την πτήση και το καθεστώς των όπλων και δίνει τη δυνατότητα σε αυτόν να έχει στραμμένη την προσοχή του μακριά από τις οθόνες του θαλάμου διακυβέρνησης.

Το σύστημα αναπτύχθηκε από τη BAe Systems, ενώ υπεύθυνη για τις δοκιμές υπήρξε μοίρα της βρετανικής αεροπορίας. Η ίδια μονάδα αναμένεται να βοηθήσει στην εκπαίδευση των χειριστών των χρηστών του μαχητικού που επιθυμούν να γνωρίσουν τα μυστικά του HMSS από πολύ κοντά. Το HMSS θα συνεργάζεται άψογα με τα βλήματα εγγύς αεροπορίας υψηλών επιδόσεων ASRAAM και Iris-T (ο τελευταίος βρίσκεται και στο ελληνικό οπλοστάσιο).

Το HMSS ζυγίζει δύο κιλά, ενώ μπορεί να αντέξει φορτίσεις της τάξης έως και των εννέα G. (Πηγή)

Κι ένα βίντεο:


Σχετική ανάρτηση: HMSS για το Eurofighter

4 Σχολια:

fox2 είπε...
Αυτό το σπογγώδες τμήμα στο οπίσθιο μέρος ξέρει κανείς σε τί χρησιμεύει;
Ανώνυμος είπε...
αυτό το τμήμα καλύπτει και προστατεύει τους αισθητήρες θέσης κεφαλής του χειριστή. κάθε χειριστής λόγω διαφορετικών σωματομετρικών χαρακτηριστικών "καλιμπράρει" διαφορετικά το κράνος του μέσα στο πιλοτήριο. θα μπορούσες να πεις, τηρουμένων των αναλογιών, ότι ειναι ο γυροσκοπικός μηχανισμός του κράνους που κάθε φορά καταλαβαίνει την κλίση & θέση της κεφαλής του χειριστή προσαρμόζοντας αντίστοιχα και το τι προβάλλεται στο σκιάδιο του χειριστή. Βασίλης
Ανώνυμος είπε...
για περισσότερες πληροφορίες http://www.baesystems.com/BAEProd/groups/public/documents/bae_publication/bae_pdf_eis_eurofighter_helmet.pdf Βασίλης
fox2 είπε...
Ευχαριστώ πολύ Βασίλη. Θα το προχωρούσα παραπάνω συγκρίνοντάς το HMSS με το JHMCS, όμως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει και σε ανεπιθύμητες καταστάσεις... Ξανά ευχαριστώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: