Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Τα μάθατε τα νέα ?

ΚΟΣΜΑΣ ΒΙΔΟΣ
Είναι άραγε ο ίδιος; Ή πρόκειται για... ρεπλίκα του, την οποία έριξαν στην κυκλοφορία για να κλείσουν τα κακά τα στόματα; Οπως και αν έχει, ο Φιντέλ Κάστρο, εκεί που όλοι περίμεναν να αναχωρήσει για το έσχατο της ζωής του ταξίδι, επανέκαμψε και έχει επιδοθεί σε μπαράζ δημοσίων εμφανίσεων.


Ανάμεσά τους, πιο πρόσφατη η εμφάνισή του στην Πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα, όπου συναντήθηκε με πνευματικούς ανθρώπους και δημοσιογράφους της χώρας, απολαμβάνοντας τις επευφημίες του συγκεντρωμένου πλήθους. Και κλείνοντας τα αφτιά του στις φωνές των αντικαθεστωτικών Κουβανών που από διάφορα μέρη του κόσμου τον χαρακτηρίζουν στυγνό δικτάτορα...

Ανέτοιμοι αποδείχτηκαν οι Ιάπωνες μπροστά στη μεγάλη ζέστη. Δεκάδες οι νεκροί από τον καύσωνα που πλήττει τις περισσότερες περιοχές της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου, ενώ χιλιάδες εκείνοι που χρειάστηκε να νοσηλευτούν με συμπτώματα θερμοπληξίας. (Τι να πουν και οι άμοιρες οι γκέισες; Σκέφτεστε, το θερμόμετρο να δείχνει πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου και εκείνες να σερβίρουν αχνιστά τσάγια, κρυμμένες κάτω από υπερμεγέθεις περούκες και τυλιγμένες σε χιλιόμετρα υφάσματος;)

Σύμφωνα με ομάδα αμερικανών ερευνητών, τα παιδιά που μεγαλώνουν με εκδηλωτικές ως προς την τρυφερότητά τους μητέρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να εξελιχθούν σε ήρεμους και γεμάτους αυτοπεποίθηση ενήλικες. Οι συχνές αγκαλιές, τα φιλιά και τα ζεστά λόγια βάζουν, λένε, τις βάσεις μιας υγιούς κοινωνικής ζωής. Αυτά τα ακούνε οι μανούλες που το παίζουν «κέρβεροι» από φόβο μην κακομάθουν τα βλαστάρια τους; Πάντως, η πολλή αγάπη ενίοτε βλάπτει. Οχι μόνο τα παιδιά, αλλά και τα σκυλιά. Ιδιαίτερα τα σκυλιά των Βρετανών (λαού που φημίζεται για την φιλοζωία του), το 1/3 των οποίων έχουν γίνει παχύσαρκα από την καλοπέραση. Οι ειδικοί συνιστούν άμεση δίαιτα.

Αξιοποιώντας τα νεύρα που βρίσκονται στον ανθρώπινο ουρανίσκο (και συνδέονται με τον εγκέφαλο), επιστήμονες από το Ισραήλ δημιούργησαν συσκευή η οποία βοηθάει τα άτομα με κινητική αναπηρία να ελέγχουν τα αναπηρικά καρότσια- αμαξίδια αλλά και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους με την αναπνοή τους. Αυτό κι αν είναι πνοή ζωής!

Κύριε διευθυντά
Ολος ο κόσμος μια σκηνή όπου το παράλογο πρωταγωνιστεί! Δείτε και τώρα: στην πολυβασανισμένη πατρίδα έχουμε στερέψει από βενζίνη, λόγω της απεργίας των οδηγών βυτιοφόρων, ενώ στον Κόλπο του Μεξικού δεν ξέρουν τι να κάνουν το- άφθονο και κάτι παραπάνω- πετρέλαιο που έχει διαρρεύσει από τη γεώτρηση της ΒΡ. Την ίδια στιγμή, διαβάζω, η βρετανική εταιρεία προτίθεται να αντλήσει «μαύρο χρυσό» και από τη Μεσόγειο, μερικές εκατοντάδες ναυτικά μίλια από την Πελοπόννησο, σε βάθος μεγαλύτερο από εκείνο στο οποίο βρίσκεται το μοιραίο πηγάδι του Μεξικού. Καταλαβαίνετε; Σε περίπτωση ατυχήματος... α λά Μεξικάνα, δεν θα έχουμε ανάγκη ούτε τους οδηγούς βυτιοφόρων, ούτε τους πρατηριούχους: θα γεμίζουμε το ρεζερβουάρ με θαλασσινό νερό και θα γκαζώνουμε! Οικονομική λύση, ειδικά τώρα που δεν μας περισσεύουν.
Μετά τιμής

ΠΑΝΔΩΡΑ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=134&artid=345743&dt=28/07/2010#ixzz0uxjWjrNh

Δεν υπάρχουν σχόλια: