Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΛΙΓΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.


Έχουμε αναφερθεί για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή των Ν.Πόρων κατά τους καλοκαρινούς μήνες. Σκουπίδια, δρόμοι που σκάβονται και ξανασκάβονται χωρίς χρονοδιάγραμμα, ασυδοσία παρεμπορίου στην παραλία, ηχορύπανση κλπ. 

Σε σημερινή μας ανάρτηση επισημάναμε το θέμα της ελέυθερης κατασκήνωσης στο κέντρο του Δ.Δ. Ν.Πόρων κυρίως από Ανθίγγανους αλλά και από ταξιδιώτες ημέρας γειτονικών νομών. 

Εκτός της πολλής άσχημης εντύπωσης που προκαλεί  το θέαμα όλων αυτών των ανθρώπων,   που στιβάζονται  σε αυτοσχέδιες σκηνές ή μέσα στα αυτοκινητά τους , παρασκευάζουν  και το φαγητό τους, κάνουν την τουαλέτα τους  κοιμούνται  κάτω από δέντρα, ή  στα σκαλοπάτια του πνευματικού κέντρου , δίπλα από την εκκλησία και το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι μόνο σκουπίδια  .

Σήμερα όμως το μεσημέρι το κακό πάργινε. Ένα γκρουπ Ανθίγγανων   να πραγματοποιήσε και μικροκλοπές σε παραθαλάσιο cafe-pizzeria -bar  συντοπίτη μας ..


Γίναν όμως αντιλιπτοί καταδιώχτηκαν και ακολούθησε συμπλοκή ! Για να το πούμε απλά έπεσε αρκετό ξύλο εκατέρωθεν και σημειώθηκαν ελαφροί τραυματισμοί. Τελικά αναγκάστηκαν να πληρώσουν τα κλεμένα,  ειδοποιήθηκε η αστυνομία  που αν και απο το Λιτόχωρο έφτασε σχετικά γρήγορα. Λίγο αργότερα μάζεψαν τον οικισμό τους και ααποχώρησαν.

Η αγανάκτηση μας και η οργή μας είναι έκδηλη. Πληρώνουμε τόσα χρήματα σε ενοικιάσεις  χώρων στον δήμο, στην κτηματική , αυξημένα τέλη ύδρευσης και ηλεκτρικού ρεύματος και δεν μπορούμε να απολαύσουμε το αυτονόητο. Την επαγγελματική ηρεμία και  φτάνουμε να κυνδυνεύουμε μέσα στο ίδιο μας το σπίτι και την επιχείρηση μας ? Δηληδή για να προστατέψουμε την περιουσία μας θα πρέπει να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας ? Θα πρέπει να αυτοδικούμε στο διοινεκές σε αυτή την χώρα σε αυτόν τον τόπο?

Τι κάνει ο Δήμος μας, τι κάνει αντιδήμαρχος μας ( που κατάγεται και από τους Ν.Πόρους) , που είναι ο τοπικός πρόεδρος ?  Λειτουργεί ή δεν λειτουργεί  τελικά Δημοτική αστυνομία? Γιατί δεν κάνουν περιπολίες συνεχώς ? Που είναι  τα περιπολικά της αστυνομίας?

Και ύστερα αναρωτιόμαστε για το επίπεδο των τουριστών μας και την χρόνο με το χρόνο σμίκρυνση της τουριστικής μας σαιζόν. 

Αγανακτισμένος κάτοικος και επιτηδευματίας  Νέων Πόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: