Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Στη Βουλγαρία ο πρωθυπουργός

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί σήμερα στη Βουλγαρία ο πρωθυπουργός. Αμέσως μετά την άφιξή του στη Σόφια, ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, στη δε συνέχεια έχει προγραμματιστεί η έναρξη της Ιδρυτικής Συνόδου του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Βουλγαρίας. Ακολούθως οι δύο πρωθυπουργοί θα υπογράψουν κοινή Διακήρυξη και θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες από υπουργούς των δύο χωρών. Το απόγευμα ο Γιώργος Παπανδρέου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοφ.

Για "νέα ιστορική φάση" στις σχέσεις των δύο χωρών και για ελπιδοφόρο μήνυμα το οποίο προτίθενται να στείλουν οι δύο πρωθυπουργοί προς τα κράτη μέλη της περιοχής των Βαλκανίων, έκανε λόγω η ελληνίδα πρέσβης στη Σόφια, Δανάη - Μαγδαληνή Κουμανάκου σε συνέντευξή της στο πρακτορείο ειδήσεων "BTA".

"Η διμερής συνεργασία μας σήμερα, ίσως αύριο, σε μία διευρυμένη Ευρώπη αποτελέσει τον πυρήνα μιας περιφερειακής κοινότητας συμφερόντων που θα μιλάει με μία φωνή" τόνισε η κα Κουμανάκου.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com/2010/07/blog-post_6442.html#ixzz0us4Wxh4V

Δεν υπάρχουν σχόλια: