Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΡΑΧΤΟΙ ΚΑΙ ΒΑΡΙΔΙΑ

 
Ποιος νομίζετε ότι ήταν ο καλύτερος δήμαρχος που είχε τα τελευταία πενήντα χρόνια η Αθήνα; Μην πάει στο... κακό ο νους σας- δεν πρόκειται ούτε για την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη ούτε για τον κ. Δ. Αβραμόπουλο. Δεν είναι ούτε ο Μιλτιάδης Εβερτ ούτε ο Αντώνης Τρίτσης.



Μια έρευνα που έγινε προ καιρού έδειξε ότι οι κάτοικοι του κλεινού άστεως κατά πλειοψηφίαν κρίνουν ως καλύτερο δήμαρχο των Αθηναίων κατά την τελευταία 50ετία τον Δημήτρη Μπέη.
Ο εν λόγω επιτυχημένος δήμαρχος της πρωτεύουσας εξελέγη στο αξίωμα αυτό με υπόδειξη και πολιτική στήριξη του ΠαΣοΚ. Το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν τότε στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως και συγκέντρωνε δυνάμεις για να «αλώσει» την εξουσία που μονοπωλούσε η Δεξιά. Και διάλεξε με πολιτικά κριτήρια τον κ. Μπέη, που βεβαίως ήταν ΠαΣοΚ.
Γιατί τον κ. Μπέη; Δεν είχε άλλα περισσότερο προβεβλημένα στελέχη το κόμμα; Βεβαίως είχε. Πήρε και πρόβαλε όμως τον κ. Μπέη διότι ήταν ένας πολύ επιτυχημένος δήμαρχος που διοικούσε υποδειγματικά τον Δήμο Ζωγράφου της Αττικής. Τον διάλεξαν διότι, πέραν της πολιτικής, ήξερε και τη δουλειά.
Ο μύθος δηλοί ότι η επιλογή των δημοτικών αρχόντων πρέπει να γίνεται με κριτήριο το αν κάνει ο υποψήφιος για τη δουλειά που θέλουν να του «φορτώσουν» ή την καρέκλα που θέλει να καταλάβει.
Η πραγματικότητα, τώρα, είναι ότι δυστυχώς δεν γίνεται με αυτό το κριτήριο η επιλογή των υποψηφίων. Ομως, τουλάχιστον να μη γίνει η εν εξελίξει επιλογή μια διαδικασία όπου θα πρωταγωνιστεί το απορριμματοφόρον της Ιστορίας! Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι αποθήκη για τράνζιτο πολιτικούς! Στους δήμους δεν επιτρέπεται ούτε να αράζουν πολιτικοί (έως ότου τους... θυμηθεί το κόμμα τους) ούτε να «παρκάρονται» βαρίδια του κυβερνητικού σχήματος. Για τους τελευταίους αρκεί η απλή απόσυρση.
ΥΓ.: Οι αρχαίοι έλεγαν: Ο τρώσας και ιάσεται!


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=57&artId=352343&dt=05/09/2010#ixzz0z214f0p3

Δεν υπάρχουν σχόλια: