Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Ένταξη στο ΝΑΤΟ και ονομασία συζήτησαν Κλίντον-Μιλόσοσκι

Bookmark and Share
Η προοπτική ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, σε συνάρτηση με την εκκρεμότητα της ονομασίας, εξετάσθηκαν στη σύντομη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, με την Αμερικανίδα ομόλογό του, Χίλαρι Κλίντον, στο Ταλίν της Εσθονίας, στο περιθώριο της Άτυπης Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

"Ανταλλάξαμε απόψεις γύρω από τα σημαντικότερα θέματα για τη "Μακεδονία" και για την περιοχή και θεωρώ ότι για μας είναι εξαιρετικά σημαντικό να εξευρεθεί τρόπος, ώστε να καταλάβουμε αξιοπρεπώς τη θέση που μας αξίζει στο ΝΑΤΟ. Θεωρώ ότι, από την άποψη της προοπτικής της Ν.Α. Ευρώπης, είναι και προς το συμφέρον των ΗΠΑ η Μακεδονία να καταστεί πλήρες μέλος της Συμμαχίας το συντομότερο δυνατόν", δήλωσε ο Αντόνιο Μιλόσοσκι, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της γείτονος.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ανέφερε ότι στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με την Αμερικανίδα ομόλογο του "έγινε λόγος και για το ζήτημα της ονομασίας, καθώς η Ελλάδα με την αφορμή αυτή παρεμποδίζει την ένταξη της 'Μακεδονίας' στο ΝΑΤΟ".

"Η κ. Κλίντον ενημερώθηκε για τις νεότερες εξελίξεις στο ζήτημα αυτό, αλλά και για τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες της ΠΓΔΜ, η οποία εργάζεται ώστε να διαμορφωθεί θετικότερο κλίμα για την υπέρβαση του προβλήματος", πρόσθεσε ο Αντόνιο Μιλόσοσκι. "Η σταθερότητα και η ανάπτυξη όλης της περιοχής, δεν πρέπει να αφεθεί ή να τεθεί όμηρος ενός τέτοιου διμερούς προβλήματος", επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Κατέληξε ότι οι θέσεις της Χίλαρι Κλίντον επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες της ΠΓΔΜ πως προτεραιότητα των ΗΠΑ, όσον αφορά στην περιοχή, αποτελεί το θέμα της ένταξης στο ΝΑΤΟ, το συντομότερο δυνατόν.
ΕΈΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/04/blog-post_2643.html#ixzz0m2ABlZt6

Δεν υπάρχουν σχόλια: