Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Την τεχνογνωσία των στελεχών της Πιερικής Αναπτυξιακής" ( 23/04/2010 )

Για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες αλλά και για την τεχνογνωσία των στελεχών της Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε. είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, την Τετάρτη 21 Απριλίου 2010, εκπρόσωποι νεοσύστατης Βουλγαρικής Αναπτυξιακής Εταιρίας από την περιοχή του Δήμου Stamboliyski που επισκέφθηκαν για αυτό το λόγο την Πιερία.

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε αρχικά τα γραφεία της Πιερικής Αναπτυξιακής όπου τόσο ο πρόεδρος της Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε., Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, όσο η Διευθύντρια Μπέτυ Παρτσαλίδου και τα στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρίας Κώστας Ζαπουνίδης και Νίκος Διαμαντίδης ανέλυσαν συνολικά την πολύχρονη πετυχημένη και δημιουργική αναπτυξιακή πορεία της Πιερικής Αναπτυξιακής, που προσέφερε τα μέγιστα στην οικονομική ανάπτυξη της Πιερίας.
Συγκεκριμένα, οι τετραμελής αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για την υλοποίηση των Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Πιερικής Αναπτυξιακής, δράσεις που ανέπτυξαν δυναμικά την οικονομία της Πιερίας, μέσα από την ανάδειξη, αξιοποίηση, προβολή, ανάπτυξη, διαχείριση και προστασία του φυσικού μας πλούτου, της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Νομού καθώς και τη βιοτεχνική ανάπτυξη του Νομού Πιερίας. Επίσης, για την οργάνωση και δομή της Πιερικής Αναπτυξιακής, τον τρόπο δουλειάς, τη διαδικασία διεκδίκησης των κονδυλίων και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν σε έργα της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Νομού.



Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκε και η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των δύο αναπτυξιακών εταιριών, αξιοποιώντας την εξειδικευμένη δουλειά και την πολύχρονη εμπειρία των στελεχών της Πιερικής Αναπτυξιακής.

Ο Νομάρχης

Ο Νομάρχης Πιερίας καλωσόρισε τους εκπροσώπους της εταιρίας στην Πιερία και σε δηλώσεις του σημείωσε ότι η Πιερική Αναπτυξιακή έχει κατορθώσει με μεγάλα αναπτυξιακά έργα να αλλάξει την Πιερία και πρόσθεσε ότι πλέον προσφέρει τεχνογνωσία και σε άλλες περιοχές. «Το 1999 η Πιερική Αναπτυξιακή ήταν από τις τελευταίες στην Ελλάδα και σήμερα έχει καταφέρει να ξεφύγει από τα όρια της Πιερίας, και της Ελλάδος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νομάρχης και τόνισε ότι «πλέον επιλέγεται για την εμπειρία της, από άλλες περιοχές, όπως από τη Βουλγαρία, όπου στελέχη έρχονται να πάρουν την τεχνογνωσία μας».

Ο κ. Παπαστεργίου πρόσθεσε επίσης ότι διαπιστώνεται πως η Πιερική Αναπτυξιακή δεν είναι γνωστή μόνο στην Ελλάδα, αλλά εκτιμάται για τη σοβαρή δουλειά της και για τα αξιόλογα στελέχη που έχει δημιουργήσει και στο εξωτερικό, όπως φαίνεται και από την επίσκεψη της αντιπροσωπείας από τη Βουλγαρία.
Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του Δήμου Stamboliyski σημείωσε ότι είναι σημαντικό για αυτούς για αποκομίζουν εμπειρίες από τη λειτουργία μιας από τις πιο δυναμικές αναπτυξιακές εταιρίες, πληροφορίες που θα τους βοηθήσουν να οργανώσουν τη δική τους εταιρία για να αξιοποιήσουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: