Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Κυπελουχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός


Νταμπλούχος ο Παναθηναϊκός, 1-0 τον Άρη

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 24 Απριλίου 2010, 16:28
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 του Άρη στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και κατέκτησε το όγδοο
νταμπλ της ιστορίας του.

Το γκολ που χάρισε τη νίκη και το βαρύτιμό τρόπαιο στην ομάδα του Νίκου Νιόπλια σημείωσε ο Σεμπάστιαν Λέτο στο 63’ με άπιαστο σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή.

Παναθηναϊκός – Άρης 1-0

Γκολ: 63' Λέτο

Κίτρινες κάρτες: Σπυρόπουλος, Λέτο, Σιμάο - Κάλβο, Πρίττας

Κόκκινες κάρτες:

Οι ενδεκάδες

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας):
Τζόρβας, Καντέ, Κατσουράνης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Νίνης (65' Μαρίνος), Σαλπιγγίδης (62' Καραγκούνης), Λέτο (79' Χριστοδουλόπουλος), Σισέ.

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ):
Σηφάκης, Νέτο, Βανγκέλι, Ρονάλντο, Νασούτι, Πρίττας, Νάφτι (74' Φερνάντες), Κάλβο (82' Αντού), Μεριέμ (66' Χαβίτο), Κόκε, Κάμπορα.

To «φιλμ» του αγώνα


Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό στη σέντρα.

3' Πιο «ζεστά» στο παιχνίδι μπήκε ο Άρης. Δύο φορές έχει μπει στην περιοχή του Παναθηναϊκού. Στη δεύτερη ο Μεριέμ έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Κάμπορα από το ύψος της μικρής περιοχής έπιασε τη δεύτερη, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

9' Η πίεση του Άρη συνεχίζεται... Τα δύο αμυντικά χαφ που επέλεξε ο Κούπερ των δικαιώνουν στο πρώτο δεκάλεπτο. Ανήσυχος από την άλλη στον πάγκο του ο Νίκος Νιόπλιας.

11' Κίτρινη κάρτα στον Κάλβο για σκληρό μαρκάρισμα στον Νίνη.

11' Η μπάλα έφτασε στην περιοχή στον Σισέ. Ο Γάλλος έπεσε, αλλά σωστά ο Κάκος έδωσε άουτ.

12' Ανέβασε το ρυθμό του ο Παναθηναϊκός. Ο Λέτο από φάουλ έκανε τη σέντρα και ο Σηφάκης μπλόκαρε τη μπάλα.

14' Το ταρτάν του ΟΑΚΑ έχει καλυφθεί στην κυριολεξία από χαρτιά που πέταξαν οι φίλοι των δύο ομάδων.

17' Σέντρα από τον Βύντρα. Ο Λέτο υπό το μαρκάρισμα του Νέτο έπιασε την κεφαλιά, αλλά δεν μπόρεσε να σημαδέψει σωστά.

22’ Μεγάλη διπλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Λέτο τρίπλαρε και μπήκε στην περιοχή, όπου ανατράπηκε χωρίς να υπάρχει περίπτωση πέναλτι. Η μπάλα έφτασε στο Νίνη, ο οποίος σούταρε και ο Σηφάκης απέκρουσε. Στην επαναφορά η μπάλα έφτασε στον Σαλπιγγίδη και ο Σηφάκης κράτησε και πάλι το μηδέν στην εστία του.

25’ Σημαντική ευκαιρία για τον Άρη. Μετά από κόρνερ ο Νασούτι έπιασε το σουτ από κοντινή απόσταση, όμως ο Τζόρβας φώναξε «παρών» και απέκρουσε.

28' Ο Τζόρβας δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει τη σέντρα που επιχείρησε ο Μεριέμ.

30' Κίτρινη κάρτα στον Σπυρόπουλο για μαρκάρισμα πάνω στον Μεριέμ.

37' Ο Λέτο άνοιξε την ομάδα του Άρη, «έσπασε» τη μπάλα στο Σπυρόπουλο και ο τελευταίος έκανε τη σέντρα. Ο Σισέ πήρε την κεφαλιά, αλλά δεν έπιασε τη μπάλα όπως θα ήθελε.

40' Ο Λέτο πήρε κίτρινη κάρτα για δυνατό μαρκάρισμα στον Μεριέμ.

41' Το δυνατό σουτ του Σαλπιγγίδη από μακρινή απόσταση πέρασε ψηλά άουτ.

43' Ο Παναθηναϊκός πιέζει τον Άρη. Ο Νίνης με πλάτη στην περιοχή πήρε τη μπάλα, γύρισε και το σουτ που επιχείρησε πέρασε κοντά από το κάθετο δοκάρι του Σηφάκη.




Τέλος πρώτου ημιχρόνου


Λαμπριάκος και Αραβίδης ανέβηκαν στις εξέδρες πριν την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, αφού στον πάγκο των «κίτρινων» βρίσκονταν περισσότερα άτομα από το επιτρεπτό όριο.

Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο


46' Κίτρινη κάρτα ο Πρίττας για φάουλ στον Νίνη. Από δύο μέχρι τώρα οι δύο ομάδες.

48' Ο Σπυρόπουλος από τα αριστερά έκανε μια ακόμα σέντρα και ο Σαλπιγγίδης δεν μπόρεσε με κεφαλιά να απειλήσει την άμυνα του Άρη.

51' Ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο. Στα πρώτα λεπτά «πάτησε» τρεις φορές την περιοχή του Άρη.

52' Και πάλι ο Παναθηναϊκός στην περιοχή του Άρη. Ο Νίνης έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στον Σισέ και ο Λέτο με σουτ κέρδισε κόρνερ.

57' Για μια ακόμα φορά Σπυρόπουλος και Λέτο συνδυάστηκαν από τα πλάγια. Ο τελευταίος έβγαλε τη σέντρα και ο Σαλπιγγίδης με το κεφάλι δεν ανησύχησε τον Σηφάκη.

58' Κάρτα στον Σιμάο για μαρκάρισμα στον Μεριέμ, στον χώρο του κέντρου.

60' Το φάουλ του Μεριέμ από μακρινή απόσταση πέρασε άουτ.

62' Ο Άρης βρέθηκε έξω από την περιοχή. Ο Κόκε πήρε τη μπάλα και από το ύψος της περιοχής σούταρε άουτ.

62' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Καραγκούνης πέρασε στη θέση του Σαλπιγγίδη.

63' 1-0 ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. Ο Λέτο από μακρινή απόσταση έκανε το σουτ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Σηφάκη.

65' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Μαρίνος πέρασε στη θέση του Νίνη.

66' Αλλαγή για τον Άρη. Ο Χαβίτο πέρασε στη θέση του Μεριέμ.

74' Αλλαγή για τον Άρη. Ο Φερνάντες πέρασε στη θέση του Ναφτί.

75' Ευκαιρία για τον Άρη. Ο Νέτο από τα δεξιά έκανε το γύρισμα, η άμυνα του Παναθηναϊκού απομάκρυνε και ο Κόκε στην επιστροφή με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ.

79' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Χριστοδουλόπουλος πέρασε στη θέση του Λέτο.

83' Αλλαγή για τον Άρη. Ο Αντού πέρασε στον αγώνα στη θέση του Κάλβο.

89' Ευκαιρία για τον Άρη. Λάθος του Καντέ στην άμυνα που παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ.

Μικρά – μικρά

-Χορευτική ομάδα από πέντε άτομα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και έδωσαν το δικό τους τόνο στον τελικό. Πρώτα έκαναν τις φιγούρες τους στην πλευρά των φίλων του Άρη και μετά σε αυτή του Παναθηναϊκού, κερδίζοντας και από τους δύο το χειροκρότημα

-Πρώτη στο γήπεδο βγήκε η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, ενώ μετά από λίγο μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και αυτή του Άρη. Οι παίκτες αποθεώθηκαν από τους φίλους τους και ανταπέδωσαν το χειροκρότημα.

-Οι φίλοι των δύο ομάδων σε αντίθεση με ότι προηγήθηκε δίνουν χρώμα… ποδοσφαίρου στις εξέδρες.

-Στα μάτριξ του γηπέδου έπαιξε βίντεο με τις καλές στιγμές των δύο ομάδων και τις κόντρες των δύο στο πρωτάθλημα της Super League.

-Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων παρουσιάστηκαν από τα μάτριξ «ντυμένες» με τους ύμνους των δύο ομάδων και συνοδευόμενες από τα «όλε» των παικτών.

-Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Νίκος Πατέρας και ο πρόεδρος του Άρη Αθανάσιος Αθανασιάδης χαιρέτησαν τους παίκτες των δύο ομάδων.

Επεισόδια μέσα και έξω από το ΟΑΚΑ

Σοβαρά επεισόδια διαδραματίστηκαν εντός και εκτός του ΟΑΚΑ, όπου στις 20.30 θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας. Οπαδοί του Παναθηναϊκού, οι οπαδοί του Άρη και η Αστυνομία είχαν  σχηματίσει τρεις πόλους, οι οποίοι συγκρούονται μεταξύ τους.

Τραυματίας αστυνομικός, φίλος του Άρη και φίλος του Παναθηναϊκού

Τόσο εντός, όσο και εκτός του γηπέδου διαδραματίστηκαν σκηνές απείρου κάλους. Στις εξέδρες του ΟΑΚΑ οι οπαδοί του Παναθηναϊκού πέταξαν φωτοβολίδες στους οπαδούς του Άρη και με τη σειρά τους οι «κίτρινοι» απάντησαν με κροτίδες.

Από την ανταλλαγή ένας φίλος του Άρη τραυματίστηκε, όταν δέχθηκε φωτοβολίδα πάνω από το φρύδι και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στα ιατρεία του γηπέδου.

Κοντά στα δημοσιογραφικά οι φίλοι των δύο ομάδων συνεπλάκησαν με καδρόνια, ενώ η αστυνομία ήταν απούσα. Μια δισμύρια των ΜΑΤ που βρέθηκε μπροστά στα επεισόδια δεν επενέβη.

Επίσης, ένα φίλος του Παναθηναϊκού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά προβλήματα στο κεφάλι.







Έξω από το γήπεδο οι οπαδοί του Παναθηναϊκού επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με στόχο να μπουν οι υπόλοιποι που δεν είχαν εισιτήρια.

Οι αστυνομικοί πέταξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης και κατάφεραν να απωθήσουν τους νεαρούς. Μισή ώρα αργότερα ένας άλλος οπαδός πέταξε με πιστόλι φωτοβολίδα η οποία τραυμάτισε επιφανειακά στο μάτι αστυνομικό.



Συλλήψεις οπαδών στο ΟΑΚΑ

Νωρίτερα, σε τρεις συλλήψεις οπαδών του Παναθηναϊκού προχώρησε η Αστυνομία, στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ, για κατοχή λέιζερ, καπνογόνων και βεγγαλικών.

Εν τω μεταξύ, υπήρξαν και 36 προσαγωγές ατόμων που πλησίασαν τον χώρο του σταδίου χωρίς να έχουν στην κατοχή τους εισιτήριο.

Ο δράστης συνελήφθη, ενώ από τους υπόλοιπους δεκατρείς συλληφθέντες οι επτά κατηγορούνται για κατοχή κροτίδων, βεγγαλικών και άλλων αντικειμένων και οι έξι γιατί προσπάθησαν να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο.

Τελικά, τις 18 έφτασαν οι συλλήψεις τόσο έξω όσο και μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο, πριν την έναρξη του  αγώνα.

Παράλληλα υπήρξαν και 55 προσαγωγές από αρκετά νωρίς. Όλες αφορούσαν στην απόπειρα οπαδών να εισέλθουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήρια.

Επίσης υπάρχουν εννέα αστυνομικοί τραυματίες ενώ κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα βεγγαλικών.

Μάλιστα πολλά βεγγαλικά βρέθηκαν πεταμένα στον περιβάλλοντα χώρο.

Επιτέλους... ποδόσφαιρο

Περίπου στις 18:45 έφτασε στο ΟΑΚΑ η αποστολή του Άρη. Όπως ήταν φυσικό οι «κίτρινοι» είχαν συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Λίγο αργότερα στο γήπεδο έφτασε και η αποστολή του Παναθηναϊκού, η οποία είχε επίσης στο πλευρό της ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Και στις δύο περιπτώσεις δεν υπήρξαν παρατράγουδα, ενώ αντίθετα οι φίλοι των δύο ομάδων αποθέωσαν τους παίκτες των ομάδων τους. 

Όταν η αποστολή του Άρη βγήκε στο γήπεδο, οι φίλαθλοι την αποθέωσαν, ενώ οι παίκτες με τα κινητά τους βιντεοσκοπούσαν την ατμόσφαιρα.

«Καρτέρι» στο δαχτυλίδι


Το «καρτέρι» είχε στηθεί στο δαχτυλίδι της Αττικής Οδού στη Λεωφόρο Κηφισίας.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της ομάδας «ΔΙΑΣ» που διέλυσαν τους συγκεντρωμένους οπαδούς του «τριφυλλιού».

Προσήχθη και οδηγός λεωφορείου


Στην ασφάλεια προσήχθη και οδηγός πούλμαν από τη Θεσσαλονίκη καθώς στο λεωφορείο με το οποίο μετέφερε οπαδούς του Άρη, βρέθηκαν κρυμμένες κροτίδες.

Μαζί του προσάγονται και φίλαθλοι που θεωρείται ότι τις κατείχαν.

Οι προσαγωγές έγιναν στις Αφίδνες όπου διεξάγονται διεξάγει και σωματικές έρευνες σε οπαδούς που θεωρούνται ύποπτοι κατοχής εκρηκτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: