Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Διαπραγμάτευση πρωθυπουργού με... υπουργούς και βουλευτές

Για υποψηφιότητα στις δημοτικές
Σε «διαπραγμάτευση» με υπουργούς και βουλευτές, προκειμένου να είναι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές, υποχρεώθηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, εξέλιξη που δημιούργησε πρόσθετη περιπλοκή στον κυοφορούμενο ανασχηματισμό. Ο κ. Παπανδρέου φέρεται να εισέπραξε κατ' αρχήν αρνητικές απαντήσεις από τους κ.κ. Κατερίνα Μπατζελή, Γιάννη Μαγκριώτη και Πάρι Κουκουλόπουλο, ενώ επιφυλακτικός ήταν επίσης ο κ. Απόστολος Κατσιφάρας. Κατά πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δεν άσκησε πιέσεις στα ανωτέρω στελέχη, αλλά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επανέλθει, εάν δεν βρεθούν άλλοι υποψήφιοι που θα έχουν προοπτικές νίκης για το ΠΑΣΟΚ.
Σε κάθε περίπτωση, μετά τις χθεσινές επαφές του κ. Παπανδρέου, στο κυβερνητικό επιτελείο ενισχύθηκε η άποψη ότι ο χρόνος για τον ανασχηματισμό μετράει πλέον αντίστροφα, με πιθανότερο διάστημα αυτό μεταξύ της προσεχούς Δευτέρας και Τετάρτης.
Πάντως, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, καθώς φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένος με τις πρόσφατες «διαρροές» αναφορικά με το εύρος και το περιεχόμενο του ανασχηματισμού, κρατάει πλέον απολύτως κλειστά τα χαρτιά του, με αποτέλεσμα όλα τα ενδεχόμενα να θεωρούνται πιθανά.
Εξάλλου, στον κ. Παπανδρέου έχει προταθεί από ορισμένους συνεργάτες του να προχωρήσει στην παρούσα φάση μόνο σε αντικαταστάσεις όσων μελών της κυβέρνησης θα είναι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: