Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Προπονητής Εθν.Ρωσίας: "Θα πρέπει να ντρέπονται οι Έλληνες"

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ έκανε ότι χρειαζόταν για να τερματίσει τρίτη και αντιμετωπίζει στους “16”, πιθανότατα, την Γαλλία.
  • Kαι επεισόδιο μεταξύ Μπουρούση-προπονητή Τουρκίας..!

Ήττα με... 73-69 από την Ρωσία σε ματς παρωδία.
Από το πρώτο λεπτό φάνηκε η διάθεση των δύο ομάδων. Ελλάδα και Ρωσία επέλεξαν τα καλύτερα ζευγαρώματα στη συνέχεια του Μουντομπάσκετ από την υπερηφάνεια τους. Τελικά οι παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας το ήθελαν περισσότερο και πήραν την τρίτη θέση.
Το Σάββατο στις 21:00 η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Γαλλία, εκτός αν οι “τρικολόρ” ηττηθούν μέχρι 6 πόντους από τη Νέα Ζηλανδία, γιατί τότε θα έρθει η Ισπανία, ενώ ότι και να γίνει πλέον δεν συναντά τις ΗΠΑ μέχρι τον τελικό.
Το ματς δεν αντέχει σε κριτική για τους παραπάνω λόγους. Στην “Άνκαρα Αρένα”, πάντως, εξελίχθηκαν τραγελαφικές καταστάσεις με αποκορύφωμα τον Πογκρασόφ να πετάει την μπάλα από τη μία άκρη του γηπέδου στην άλλη, 8΄΄ πριν το τέλος και την διαφορά να είναι στους τέσσερις πόντους υπέρ της ομάδας τους.
Χαλαρές επιθέσεις, άμυνες για... γέλια και λάθη με το “τσουβάλι” συνέθεσαν το σκηνικό του τελευταίου αγώνα της Εθνικής για τους ομίλους του Μουντομπάσκετ. Δεκάλεπτα: 10-20, 30-30, 43-59, 69-73
Αγανακτισμένος με την εικόνα που παρουσίασαν οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδας εμφανίστηκε σε δηλώσεις του μετά το ματς ο προπονητής της Ρωσίας, Ντέιβιντ Μπλατ.
“Ντρέπομαι. Ήταν τόσο προφανές ότι η Ελλάδα ήθελε να χάσει σήμερα, που ήταν απίστευτο! Ντρέπομαι για λογαριασμό της Ελλάδας και είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου”, τόνισε ο κ. Μπλατ και στη συνέχεια ρώτησε ρητορικά τους Έλληνες δημοσιογράφους: “Εσείς δεν ντρέπεστε;”.
“Αυτό που είδα ήταν κωμωδία, όχι μπάσκετ. Ουσιαστικά, οι Έλληνες σούταραν για να αστοχήσουν Εμείς παίξαμε με όλο μας το πάθος”, συμπλήρωσε.

Λίγα λεπτά αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου, ήταν πιο... ήπιος:
“Είμαι πολύ περήφανος που είμαι προπονητής της Ρωσίας. Οι παίκτες μου έχουν πάθος να κάνουν το καλύτερο δυνατό και να βελτιώνονται. Δεν έχουν τα μεγάλα ονόματα, τα μεγάλα συμβόλαια και τους τίτλους των αντιπάλων τους, αλλά θέλουν να παίξουν μπάσκετ. Είμαι πολύ περήφανος που προπονώ αυτά τα παιδιά.
Είχαμε πει και πριν τον αγώνα ότι θα παλέψουμε κάθε παιχνίδι. Αυτό δείχνει σεβασμό προς τους εαυτούς μας, τα παιδιά που παρακολουθούν και τους θεατές. Δεν έχουμε πολλή εμπειρία, αλλά χαίρομαι που δώσαμε και την καρδιά μας για τη νίκη”, ανέφερε.

..Και φραστικό επεισόδιο Mπουρούση-προπονητή Τουρκίας


Με τη λήξη του αγώνα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Τουρκίας, Μπόγκνταν Τάνιεβιτς, είχε φραστικό επεισόδιο με τον Γιάννη Μπουρούση.
Ο προπονητής των Τούρκων, που παρακολούθησε τα τελευταία λεπτά του αγώνα, πλησίασε τον σέντερ του Ολυμπιακού και φαίνεται πως τον ειρωνεύτηκε για την ήττα της Ελλάδας στο σημερινό παιχνίδι.
Ο Μπουρούσης αντέδρασε και τελικά το φραστικό επεισόδιο έληξε, αφού ο Γιόνας Καζλάουσκας και οι συνεργάτες του τον απομάκρυναν.


Διαβάστε περισσότερα: http://greece-salonika.blogspot.com/2010/09/blog-post_746.html#ixzz0yRpd1SoD

Δεν υπάρχουν σχόλια: