Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ ΤΑ ΝΕΑ


Oσονούπω νέα γενιά αντιβιοτικών: βάση τους, χημικές ουσίες από το δέρμα των βατράχων.

Οπότε, αντί να φυλάς τον βάτραχό σου, θα τον πίνεις. Και θα βρίσκεις την υγειά σου.

Αποκωδικοποιήθηκε το σιτάρι!

(Δεν ξέρω εσείς, ομολογώ όμως ότι εγώ δεν γνώριζα καν ότι ήταν κωδικοποιημένο.) Και όμως, πρόκειται για εξαιρετικά σημαντική είδηση, καθώς «ο σπόρος της ζωής», όπως δικαίως αποκαλείται, αποτελεί τη βάση της διατροφής του 1/3 της ανθρωπότητας. Τώρα οι επιστήμονες που ασχολούνται με τις διασταυρώσεις θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν ποικιλίες που θα παράγουν γρήγορα άφθονες ποσότητες και θα είναι ανθεκτικές στα ακραία καιρικά φαινόμενα. Για να μη λέει κανένας «το ψωμί ψωμάκι».

Η τηλεόραση της Χιλής μετέδωσε τις πρώτες εικόνες με τους παγιδευμένους μέσα σε ορυχείο ανθρακωρύχους. Οι οποίοι εξηγούσαν πώς θα περάσουν τις μέρες τους στα έγκατα της Γης ώσπου να τους απελευθερώσουν. Πάντως, ως εκείνη τη στιγμή δεν τους είχαν αποκαλύψει ότι θα τους απεγκλωβίσουν ύστερα από τέσσερις μήνες!

Ισως γι΄ αυτό τον λόγο οι ανθρακωρύχοι εμφανίστηκαν άνετοι και αρκετά χαλαροί στη μικροκάμερα που εστάλη με μια από τις ειδικές βολίδες που χρησιμοποιούνται για τον ανεφοδιασμό τους. Βολίδες από τις οποίες, εκτός από φαγητό, τους στέλνουν και επιτραπέζια παιχνίδια (για να περνούν την ώρα τους) αλλά και αντικαταθλιπτικά χάπια (για τις ώρες που δεν περνούν με τίποτε).

Λεπτομέρεια: αν και πρέπει να τρώνε, για να αντέξουν, δεν πρέπει να τρώνε πολύ ώστε να μην παχύνουν και να χωράνε από τη σήραγγα που θα ανοιχτεί για τη διαφυγή τους.

Επιτέλους και μια μη σιλικονούχος guest στο αμερικανικό «Ρlayboy». Το περιοδικό, από την έκδοση του Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσει τη δημοσίευση της «Μαντάμ Μποβαρί» του Φλομπέρ. Τρέμε, playmate του μήνα!

Τη μετάφραση στα αγγλικά θα κάνει η αμερικανίδα συγγραφέας και μεταφράστρια (μεταξύ άλλων και του Προυστ) Λίντια Ντέιβις, η οποία δήλωσε ότι θα παραμείνει πιστή στο πρωτότυπο, παρ΄ ότι δεν το θεωρεί σπουδαίο βιβλίο και απορεί με τη διαχρονική επιτυχία του. Ενώ για την επιτυχία του «Ρlayboy» με τις «πλαστικές» καλλονές να «κρέμονται» γυμνές στα περίπτερα, όπως κρέμονται τα σφαχτάρια στον χασάπη, δεν απορεί...

Εξοργισμένη η Ρουάντα με τον ΟΗΕ. Αιτία, ένα σχέδιο πορίσματος σχετικό με τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν εις βάρος χιλιάδων μελών της φυλής Χούτου, που κάνει λόγο για γενοκτονία. Η κυβέρνηση της χώρας απειλεί ότι αν δημοσιοποιηθεί και επίσημο πόρισμα στο οποίο θα χρησιμοποιείται η ίδια έκφραση, θα αποσύρει τα στρατεύματά της από τις ειρηνευτικές αποστολές. Το παιχνίδι παίζεται στις λέξεις, τη στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι υποφέρουν από τα παιχνίδια εξουσίας.

Κύριε διευθυντά
Η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου διαβεβαιώνει ότι η ολική απαγόρευση καπνίσματος, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από την ερχόμενη Τετάρτη, «αυτή τη φορά» θα έχει καλύτερη εφαρμογή. Δεδομένου ότι ο Ελληνας φοβέρα θέλει, θα επιστρατευτούν όλοι οι απαραίτητοι ελεγκτικοί μηχανισμοί: επόπτες δημόσιας υγείας, Δημοτική Αστυνομία, ακόμη και το Λιμενικό! Ως φανατική αντικαπνίστρια τάσσομαι στο πλευρό της και επειδή ξεκινάνε οι διακοπές μου, στα κυκλαδονήσια όπου θα περιφέρομαι τις επόμενες εβδομάδες, θα ελέγχω κι εγώ (μαζί με το Λιμενικό) την ανταπόκριση του θεριακλή λαού στις επιταγές της. Την ίδια στιγμή, εύχομαι το μελτέμι που δεν ήρθε τον Αύγουστο να έρθει τον Σεπτέμβριο (με μέτρο), και μαζί με τα νέα μέτρα κατά του καπνίσματος να καθαρίσει την ατμόσφαιρα. Εις το επανιδείν
ΠΑΝΔΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: