Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Οι Σπέτσες στα «καλύτερά» τους, στο επίκεντρο της δημοσιότητας λόγω του πριγκιπικού γάμου



Το ευτυχές ζεύγος, ο πρίγκιπας Νικόλαος και η Τατιάνα Μπλάτνικ χαιρετούν τον κόσμο που έχει συρρεύσει στις Σπέτσες. Γεμάτο το νησί, τέτοιες μέρες ίσως και να μην είχαν ξαναδεί οι Σπέτσες, που χθες ήταν στο επίκεντρο της διεθνούς δημοσιότητας, λόγω του πριγκιπικού γάμου. Πολυσυζητημένος και πολυαναμενόμενος, ο γάμος του Νικολάου και της Τατιάνας Μπλάτνικ ήταν το επιστέγασμα του φετινού καλοκαιριού, με υψηλές παρουσίες και εκπροσώπους από όλες τις βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης. Σημαιοστολισμένο το νησί, όπως και ο ναός του Αγίου Νικολάου, εκεί όπου έγινε το μυστήριο, είναι εδώ και μέρες σημείο συνάντησης για πολλούς επώνυμους και μη. Πάνω από 80 ξένοι δημοσιογράφοι από εφημερίδες και περιοδικά, τηλεοπτικά συνεργεία και φωτορεπόρτερ έχουν αλλάξει αυτές τις μέρες τον καθημερινό ρυθμό στις Σπέτσες.
Σε πλήρη σύνθεση η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της Αννας Μαρίας, που πάντρεψαν χθες τον δευτερότοκο γιο τους. Ηταν στις Σπέτσες με την Αλεξία και τον Ισπανό σύζυγό της Κάρλος Μοράλες Κιντάνα, τον Παύλο και τη Μαρί Σαντάλ, τη Θεοδώρα και τον Φίλιππο. Τα ξαδέλφια τους από την Ισπανία, ήταν όλα εκεί, ο Φελίπε, με τη λαμπερή και υπέρκομψη Λετίτσια, η Κριστίνα και η Ελένα, και φυσικά, η θεία του γαμπρού, η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, πάντα αγαπητή στην Ελλάδα.
Πολλοί ακόμη οι καλεσμένοι, αλλά και οι περίεργοι που διψούσαν για λίγο «γκλάμουρ» σε αυτό το μάλλον άχαρο και δύσκολο ελληνικό καλοκαίρι. Το αρχοντικό ξενοδοχείο «Ποσειδώνιο», φωταγωγημένο, ήταν το επίκεντρο της κοσμικής ζωής, όπως παλιά και παντού στην πόλη των Σπετσών ο ρυθμός ήταν εορταστικός. Χθες το πρωί, η Αννα Μαρία κυκλοφορούσε με πλατύ ψάθινο καπέλο, με σπορ ριγέ πόλο ο Κωνσταντίνος, και οι δύο έδειχναν περιχαρείς. Παρά τη ζέστη, οι Σπέτσες ζούσαν ανέμελες… Ηταν μια καλή ευκαιρία ο λαμπερός αυτός γάμος με τους όμορφους νεόνυμφους να δώσουν δημοσιότητα στο ελληνικό νησί. Χθες, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή του Αρη Πορτοσάλτε, ο δήμαρχος Σπετσών, κ. Ευάγγελος Κονταξάκης εξηγούσε την οργάνωση από πλευράς δήμου, ώστε όλα να είναι στην εντέλεια. Και πόσο σημαντικό είναι για τις όμορφες Σπέτσες να βρεθούν σε τόσα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα σε όλον τον κόσμο με θετικές αναφορές. Μαζί με τους νεόνυμφους και την τέως βασιλική οικογένεια, οι Σπέτσες είχαν κάθε λόγο να νιώθουν ικανοποίηση από τη μεγάλη και θετική προβολή. Ηταν ένα καλοκαιρινό διάλειμμα ανεμελιάς και λάμψης με διεθνές τζετ σετ σε ένα από τα πιο όμορφα ελληνικά νησιά…
THΛEΦOΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: