Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΛίβανοςΤουρισμός και επενδύσεις στο επίκεντρο των συνομιλιών



Η συνεργασία στον οικονομικό τομέα και τον τουρισμό βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών του κ. Γιώργου Παπανδρέου με τον Λιβανέζο ομόλογό του κ. Σαάντ Χαρίρι.
Οι συζητήσεις αφορούσαν κυρίως στη συνεργασία των δύο χωρών σε τομείς της οικονομίας, όπου υπήρξαν σημαντικές συμφωνίες.
Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου ανέφερε ότι συζητήθηκαν τρόποι επέκτασης της οικονομικής συνεργασίας, ενώ συμφώνησε και με την πρόταση του Ελληνα πρωθυπουργού για την ευρωμεσογειακή συνεργασία.
Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Χαρίρι στα θέματα τουρισμού, όπου, όπως τόνισε, ο κόσμος σήμερα θέλει να κινηθεί τουριστικά στην ευρύτερη περιοχή, όπως είναι η Ελλάδα, η Τουρκία, η Συρία, ο Λίβανος και άλλες χώρες.
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε και στις εντάσεις που υπάρχουν στην περιοχή και τόνισε ότι η Ελλάδα πάντοτε ήταν κοντά στον αραβικό κόσμο, όταν υπήρχαν κρίσεις, τόσο κατά την περίοδο διακυβέρνησης από τον Ανδρέα Παπανδρέου, όσο και σήμερα που είναι ο ίδιος πρωθυπουργός.
Αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη να υπάρξει σταθερότητα και ειρήνευση στην περιοχή και πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες έχουν κοινές θέσεις για ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

Σε ερώτηση για τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα, απάντησε ότι το μήνυμά του είναι πως ο ίδιος κατανοεί τις αντιδράσεις, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε στις απαραίτητες μεταρυυθμίσεις και αλλαγές προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την κρίση.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στο μηχανισμό στήριξης και στο δάνειο που εξασφάλισε η Ελλάδα μέσω αυτού, τονίζοντας ότι η Ευρώπη πήρε μια ιστορική απόφαση.
Σχολιάζοντας την απόφαση της Γερμανίας, αλλά και ολόκληρης της Ευρωζώνης για τα CDS τόνισε ότι η απόφαση δείχνει την αποφασιστικότητα της ΕΕ να αμυνθεί.

«Θέλουμε από τις αγορές, πρόσθεσε, να είναι χρήσιμες για την οικονομική ανάπτυξη και να λειτουργούν με κανόνες» εξήγησε.
Στάθηκε επίσης και στη δράση των κερδοσκόπων τονίζοντας ότι η απόφαση της Γερμανίας είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα της ΕΕ, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι το παράδειγμα θα ακολουθήσει και η άλλη πλευρά του Ατλαντικού και οι G20.
Στην επόμενη Σύνοδο, πρόσθεσε, πρέπει να υπάρξουν οι σωστές αποφάσεις, οι οποίες και να εφαρμοστούν.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: