Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Πέντε υπουργοί στο «στόχαστρο» της Μαντέλη

thumb
Πέντε υπουργούς κατονομάζει ως ηθικούς αυτουργούς αλλά και ως εκτελεστικά όργανα των «ανταλλαγών» στην υπόθεση Βατοπεδίου, η Σταματίνα Μαντέλη.
Η κ. Μαντέλη κατά την απολογία της στην εφέτη ανακρίτρια, Ειρήνη Καλού, που ερευνά την υπόθεση, κατονόμασε τον πρώην υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρο Ρουσόπουλο και το διευθυντή του γραφείου του τέως πρωθυπουργού, Γιάννη Αγγέλου, ενώ ως εκτελεστικά όργανα των αποφάσεων υπέδειξε τους πρώην υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελο Μπασιάκο και Αλέξανδρο Κοντό, ενώ ευθύνες επέρριψε και στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κωνσταντίνο Κιλτίδη καθώς και στον πρώην υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Φωτιάδη.

Ακόμη, εξέφρασε την άποψη ότι εάν δεν υπήρχε η απόφαση σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο, οι ανταλλαγές δεν θα πραγματοποιούνταν ποτέ, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στις συνομιλίες που είχε μπροστά της ο μονάχος Αρσένιος με τους κυρίους Ρουσόπουλο και Αγγέλου.
Μετά την απολογία της, η πρώην γενική γραμματέας Προστασίας Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταματίνα Μαντέλη αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ.

Θυμίζουμε πως η Σταματίνα Μαντέλη κατηγορείται για απλή συνέργια σε απιστία και ψευδορκία καθώς και για υπεξαγωγή εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος.
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, το μέλος της εξεταστικής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσουκαλης, ζητεί ολιγοήμερη παράταση των εργασιών της επιτροπής προκείμενου να διαβιβαστεί στη Βουλή η κατάθεση της Σταματίνας Μαντελη, ώστε να μπορέσει να συνεκτιμηθεί στη σύνταξη των πορισμάτων των κομμάτων.
ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: