Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Επίθεση φιλίας" από τους τουριστικούς φορείς της Πιερίας

"
Σοβαρά προβλήματα στην τουριστική εικόνα της χώρας μας και κατά συνέπεια και της Πιερίας, έχουν δημιουργηθεί από την εικόνα που παρουσιάζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι μόνο, σε ότι αφορά την ασφάλεια της χώρας, ως τουριστικού προορισμού.
Στο θέμα αυτό αναφέρθηκαν χθες σε συνέντευξη τύπου ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου και εκπρόσωποι τουριστικών φορέων του νομού, οι οποίοι ανακοίνωσαν μια σειρά δράσεων προκειμένου να αναστραφεί το αρνητικό αυτό κλίμα.
Όπως τόνισε ο Νομάρχης Πιερίας τα τελευταία θλιβερά γεγονότα που σημειώθηκαν στην Αθήνα και στοίχησαν τη ζωή σε συνανθρώπους μας, αλλά βόμβες που εξερράγησαν, δημιούργησαν στο εξωτερικό ένα αρνητικό κλίμα, δυσφήμησης και ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Την Τρίτη έγινε συνάντηση με τους τοπικούς τουριστικούς φορείς οι οποίοι μετέφεραν τις ανησυχίες τους στο Νομάρχη. Όπως σημείωσε ο κ. Παπαστεργίου μετά τις επαφές που είχε και ο ίδιος με φορείς του τουρισμού στο εξωτερικό, του επιβεβαίωσαν ότι η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή και ιδιαίτερα σε χώρες όπως η Ρουμανία η Σερβία, η Τσεχία και η Ουγγαρία.
Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
"Θέλουμε να δηλώσουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να κινηθούμε και να αλλάξουμε το κλίμα που έχει δημιουργηθεί και σχεδιάσαμε ορισμένες δράσεις, με χρηματοδότηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Καλούμε δημοσιογράφους από όλες αυτές τις χώρες να έλθουν στη Πιερία με φιλοξενία των τοπικών φορέων και ξενάγηση στο νομό. Θα γίνουν επισκέψεις στις χώρες αυτές και συναντήσεις με τους τοπικούς εκεί φορείς και τις πρεσβείες.
Θα γίνει προβολή με σποτάκια της Πιερίας εκεί που υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, με καταχωρήσεις που θα λένε ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής και φθηνός τουριστικός προορισμός". Όπως πρόσθεσε ο κ. Παπαστεργίου οι ενέργειες αυτές θα γίνουν άμεσα, ενώ σε ότι αφορά τη χρονική στιγμή αυτή δεν δημιουργεί πρόβλημα καθώς όλοι αποφασίζουν πλέον την τελευταία στιγμή για τις διακοπές τους.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΠ
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Γιώργος Μπούρος επεσήμανε ότι ο τουρισμός έχει πληγεί στην Πιερία και στη χώρα από το κλείσιμο των Τεμπών. Σημείωσε ότι πρέπει να αναστραφεί το κλίμα και σε αυτό θα πρέπει να συμβάλλει και η πολιτεία με τα μέσα που διαθέτει. Ο στόχος όπως είπε ο κ. Μπούρος είναι κοινός και είναι το μήνυμα ότι η χώρα μας είναι ασφαλής και η Πιερία ασφαλέστερη.
ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ
Όπως ισχυρίστηκε ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Πιερίας κ. Δημήτρης Πανταλόνας η δημιουργία αυτού του αρνητικού κλίματος είναι χρηματοδοτούμενη από τις ανταγωνίστριες χώρες και πρόσθεσε ότι διαδίδονται φήμες ότι η Ελλάδα είναι η πιο ακριβή χώρα. "Πρέπει να έχουμε πακέτα έτοιμα, τιμές χαμηλές να παρουσιάσουμε για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε τα δεδομένα".
ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ
Ο Πρόεδρος των ενοικιαζόμενων δωματίων κ. Δημήτρης Βεϊδαμενίδης υπογράμμισε ότι οι εξελίξεις είναι δυσμενείς μετά και τα τελευταία γεγονότα που σημειώθηκαν στη χώρα μας. Όλα αυτά έχουν μια αρνητική εξέλιξη στις κρατήσεις και τα συμβόλαια που γινόταν κάθε χρόνο στην περιοχή. "Θα συμπορευτούμε με το Νομάρχη ώστε να καλύψουμε τη χρονιά όσο το δυνατόν καλύτερα".
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
Ο αντιπρόεδρος της ΕΞΕΠ αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είπε ότι δε αυτό ευθύνη υπάρχει και στα μέσα ενημέρωσης των Αθηνών και από τους τοπικούς δημοσιογράφους να προβάλλουν τις ομορφιές της Πιερίας ώστε να στηριχθούμε στον εσωτερικό τουρισμό ακόμη πιο πολύ. "Η Πιερία είναι ο μοναδικός νομός σε όλη την Ελλάδα που δεν χρεώνει την ξαπλώστρα" τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΕΞΕΠ και ζήτησε την υποστήριξη όλων.
ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: