Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΤΕΤΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΕΙΑΚΗ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ


Μέσα σε κλίμα έντασης και αντεγκλήσεων συνεδρίασε χθες το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ανατολικού Ολύμπου, ώστε ο πρόεδρος αναγκάσθηκε να διακόψει τη συνεδρίαση δύο φορές για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Διχογνωμία και αντιπαράθεση υπήρξε σε αρκετές περιπτώσεις και μεταξύ του προέδρου και μελών της συμπολίτευσης, πράγμα που σημαίνει ότι έχει επέλθει απόλυτη ρήξη στους κόλπους της πλειοψηφούσας παράταξης. Παρόλα αυτά όμως οι αντιδρώντες υπερψήφισαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και τα πέρασαν και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις στην ίδια κατεύθυνση της υπερψήφισης των θεμάτων συμπορεύτηκε και η παράταξη του Μυλωνέρου.


Τα θέματα που προκάλεσαν ένταση ήταν κυρίως το κλείσιμο του κόμβου της Σκοτίνας από την αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟΝ Α.Ε, η πρόσληψη υδρονομέα στη Σκοτίνα
χωρίς να έχει προηγουμένως παρθεί απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο, η λίστα με ονόματα ατόμων που παρουσίασε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Αθανάσιος Στύλος, ο οποίος κατήγγειλε ότι αυτά τα άτομα πληρώνονται από τον δήμο χωρίς ουδέποτε να εργασθούν.


Εντονότατο επεισόδιο με βαριές εκφράσεις σημειώθηκε μεταξύ του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρη Μυλωνέρου και του δημοτικού συμβούλου Κώστας Γιάντσιου, όταν ο Μυλωνέρος επιτέθηκε στον Γιάντσιο και ο τελευταίος ανταπάντησε στις προκλήσεις και ο πρόεδρος του συμβουλίου αναγκάσθηκε να διακόψει τη συνεδρίαση, αλλά το επεισόδιο συνεχίσθηκε στο διάδρομο και εν συνεχεία και έξω από δημαρχείο. Λίγο έλειψε πάντως να "πιαστούν και στα χέρια".


Η συνεδρίαση συνεχίσθηκε αργότερα, αλλά πριν προλάβουν να ηρεμήσουν και πάλι τα πνεύματα μπουκάρισε μέσα στην αίθουσα ένας πολίτης και άρχισε να φωνάζει ότι κάποιοι του έχουν φάει το οικόπεδο που έχει κοντά στην υπογειοποίηση της Λεπτοκαρυάς και ζητούσε από τον δήμο να επιλύσει το θέμα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: