Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Και οι γιατροί θέλουν τον ασφαλιστή τους

Το ιατρικό επάγγελμα, ίσως το μοναδικό ανάμεσα σε τόσα επαγγέλματα που έως πριν από λίγα χρόνια βρισκόταν στο απυρόβλητο της ελληνικής κοινωνίας.

Οι εποχές όμως άλλαξαν και το ιατρικό σφάλμα, γνωστό στους ιατρικούς κύκλους ως medical malpractice ή Behandlungsfehler ή faute medicale, αποτελεί βασική αιτία άσκησης αγωγής αποζημίωσης κατά του θεράποντος ιατρού. Κατ’ αυτόν τον τρόπο οι Έλληνες ιατροί βρίσκονται όλο και πιο συχνά απέναντι στη Δικαιοσύνη, κατηγορούμενοι για λάθη, παραλείψεις ή/και κακή εφαρμογή του επαγγέλματός τους.

Από την άλλη πλευρά οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες με ειδικά προγράμματα παρέχουν καλύψεις για απώλεια ζωής, σωματικές βλάβες ή και υλικές ζημιές από πράξεις ή παραλείψεις που οφείλονται σε αμέλεια και σχετίζονται αποκλειστικά και μόνο με την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος.

Μπορείτε να δείτε την έρευνα αναφορικά με την Αστική Ευθύνη Ιατρών όπως δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Ασφαλιστικό ΝΑΙ», τεύχος 124, Μάρτιος-Απρίλιος 2010 στο συνημμένο αρχείο-σύνδεση δείτε επίσης- στο κάτω μέρος της σελίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: