Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

ΜΕΝΟΥΝ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ






«Ασφυκτιά» ο Προαστιακός για τα παράλια
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010
 
Ζέστες, θάλασσα και ο Προαστιακός του ΟΣΕ γεμίζει πλέον ασφυκτικά, σε ορισμένα δρομολόγια από Λάρισα προς τα παράλια της Πιερίας. Προβληματική και με εκνευρισμούς η επιστροφή των εκδρομέων τα βράδια της Κυριακής, όπως διαφάνηκε, για πρώτη φορά τόσο έντονα, το βράδυ της περασμένης Κυριακής.
Αυξήθηκαν επίσης οι περιπτώσεις που επιβάτες έμειναν εκτός τρένου, γιατί δεν χωρούσαν όλοι! Η θερινή περίοδος και τα μπάνια του λαού άρχισαν, αλλά για τον ΟΣΕ όχι. Στην περίπτωση αυτή ίσως ισχύει η παροιμία «το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη», αλλά η αντίδραση του οργανισμού, με αύξηση των δρομολογίων και ενίσχυσή τους, δεν εκδηλώθηκε, ως τώρα. Τα ίδια είχαν συμβεί και πέρυσι με τον κόσμο να μην μπορεί να επιβιβαστεί στα τρένα λόγω των ασφυκτικών συνθηκών στο τρένο.
Βεβαίως, η γενικότερη κατάσταση στον οργανισμό και η προσπάθεια της Πολιτείας να τον εξυγιάνει, είναι το πρωτεύον, αλλά το να διώχνει τους επιβάτες- πελάτες, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Πάντα το ζητούμενο είναι η αύξηση του επιβατικού- μεταφορικού έργου και η αύξηση των εσόδων. Πώς υλοποιείται αυτό; Από την περυσινή εμπειρία, φαίνεται ότι ο οργανισμός ενισχύει τα δρομολόγια τον Ιούλιο- Αύγουστο, χάνοντας επιβάτες τον Ιούνιο, που για την περιοχή της Λάρισας, ειδικά με το τέλος των εξετάσεων, αρχίζουν οι τακτικές έξοδοι στα παράλια. Το πρόβλημα επισημάνθηκε, να δούμε...
Ε. Ρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: