Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Kαθυστερεί ένα χρόνο η ένταξη του F-35 στην τουρκική Αεροπορία - 2016 και βλέπουμε...





ImageΗ είσοδος σε υπηρεσία του F-35 στην Τουρκία μετατίθεται για το 2016 καθώς η επίτευξη της αρχικής επιχειρησιακής ικανότητας (IOC) του F-35A από την USAF θα πραγματοποιηθεί σ εκείνη την ημερομηνία και η Τουρκία, όπως και οι άλλες χώρες δεν δύνανται να εντάξουν το μαχητικό σε επιχειρησιακή χρήση πριν την νέα ημερομηνία ορόσημο – την πιστοποίηση IOC από την USAF το 2016.
Η ενημέρωση του μνημονίου κατανόησης του προγράμματος JSF τον Απρίλιο του 2010 προβλέπει την προμήθεια της Τουρκίας με 6 μαχητικά του τύπου κατά το αμερικανικό φορολογικό έτος 2013. Αυτό είχε μεταφερθεί αρχικά για το 2014 και μετά το 2015. Τα πρώτα δύο μαχητικά που θα παραληφθούν, θα παραμείνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για δοκιμές για λογαριασμό της τουρκικής πλευράς. 
Οι μεγάλες καθυστερήσεις του προγράμματος F-35 μετατοπίζουν την ημερομηνία κατά την οποία το μαχητικό θα αρχίσει να κατασκευάζεται και να παραλαμβάνεται μαζικά προς το τέλος της δεκαετίας, με την ωρίμανση του μαχητικού στις τάξεις των Αεροποριών περί το 2020.
Ως εκ τούτου, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα πρέπει να αναμένεται μια τουρκική προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών, πέραν του προγράμματος του F-35, για την αναπλήρωση των φυσιολογικών απωλειών έως το 2020, δηλαδή τουλάχιστον μία Μοίρα μαχητικών αεροσκαφών.
Τι σημαίνει αυτό: Η Π.Α. έχει πέντε χρόνια μπροστά της και όχι τέσσερα για να μπορέσει να βρει την απάντηση στο F-35...
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: