Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Ματίνα Στεβή: το golden girl του Κύρτσου και...

..Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ

"Έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο η κατάσταση στο εσωτερικό των εφημερίδων (FREE SUNDAY-CITY PRESS) του Γιώργου Κύρτσου. 

Οι λιγοστοί δημοσιογράφοι και άλλοι εργαζόμενοι που έχουν απομείνει στα γραφεία στα Βριλήσσια τελούν υπό το καθεστώς πανικού. Κάθε μέρα απολύεται κι ένας συνάδελφός τους και δεν ξέρουν αν την επάυριον θα είναι η δική τους σειρά να κληθούν να παραλάβουν το χαρτί της απόλυσης. Ο Κύρτσος πιέζεται πολύ οικονομικά και είναι πνιγμένος μέχρι το λαιμό ενώ έχει λάβει τελεσίγραφο απο το Λαυρεντιάδη ότι τα φράγκα έχουν τελειώσει και ότι αν δεν μειώσει τις δαπάνες προσωπικού άμεσα να μην περιμένει νέα επιχορήγηση. 

Τώρα οι λιγοστοί δημοσιογράφοι με τους οποίους ο Κύρτσος βγάζει τη δουλειά στο δημοσιογραφικό κομμάτι των δύο εφημερίδων έχουν ήδη αρχίσει να διαρρέουν δεξιά κι αριστερά για τις υπέρογκες σπατάλες που έγιναν πριν 2-3 χρόνια με αποτέλεσμα το...

συγκρότημα να έχει φτάσει σήμερα στο χείλος της οικονομικής καταστροφής. Τα πυρά στρέφονται κατά του ίδιου του Κύρτσου , που τον κατηγορούν ότι έκανε αλόγιστες σπάταλες ικανοποιώντας το "ψώνιο" στενών συνεργατών του. Μία εξ αυτών είναι η Ματίνα Στεβή. 

Σε ηλικία μόλις 23 ετών και χωρίς καμία προηγούμενη δημοσιογραφική εμπειρία, ευνοημένοι από τις "στενές φιλικές" σχέσεις που ανέπτυξε με το γιο του αφεντικού της, τής άνοιξαν το δρόμο για να αναλάβει τη διεύθυνση σύνταξης της εφημερίδας!Υπενθυμίζουμε, σε ηλικία μόλις 23 ετών... Με άλλα λόγια; Εισηγούνταν στον boss Κύρτσο ποιος να απολυθεί, ποιος να προωθηθεί ενώ μάλιστα τον είχε πείσει να χρηματοδοτήσει και ένα free press περιοδικό- το Blow- το οποίο πήγε άπατο από τις πρώτες κιόλας βδομάδες. 

Για το καπρίτσιο της Ματίνας, λένε κάποιοι εργαζόμενοι, ξοδεύτηκε τότε περίπου ένα και πλέον εκατομμύριο ευρώ από τα χρήματα του συγκροτήματος προκειμένου "η μικρή να το παίζει διευθύντρια", όπως καταγγέλουν και να στηριχθεί η προσπαθειά της να βάλει τη σφραγιδα της σε ενα free press περιοδικο στυλ Athens Voice. Η ίδια τότε προσέλαβε φίλους της, που το παίζαν δημοσιογραφοι, τους είχε καλοπληρωμένους με μισθούς άνω των 1000 ευρώ ο καθένας, έπεισε τον Κύρτσο να εγκατασταθεί η ίδια και τα γραφεία του περιοδικού σε πανάκριβα εξωτερικά γραφεία στο Κολωνάκι... 

Έξοδα που μπήκαν από τον κορβανά της εφημερίδας.. Η κυρία Στεβή έφυγε την κατάλληλη στιγμή από το συγκρότημα αφήνοντας άδειο πίσω της- όπως μαθαίνουμε- το πολυτελές γραφείο της με τους δερμάτινους καναπέδες και τον πριβέ χώρο που είχε εξασφαλίσει δίπλα στο αφεντικό της.... Μακριά πάντα από τον όχλο των δημοσιογραφίσκων της εφημερίδας, όπως η ίδια φέρεται να τους αποκαλούσε σε ιδιωτικές συζητήσεις. 

Η μικρή Ματίνα έχει το ακαταλόγιστο λόγο απειρίας και ηλικίας. Αλλά κι εσείς κύριε Κύρτσο; Γιατί να πληρώνουν συνέχεια οι εργαζόμενοι σας τα σπασμένα των δικών σας επιλογών;" 

Άτυπη Ένωση Απολυμένων Δημοσιογράφων CITY PRESS-FREESUNDAY-CAM ΕΚΔΟΣΕΩΝ Γ. ΚΥΡΤΣΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: