Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Toυς υποσχέθηκαν διακοπές στα ελληνικά νησιά

     
 
 

 
Στα ελληνικά νησιά θα προσπαθήσουν να ξεχάσουν τον δίμηνο εγκλωβισμό τους στο ορυχείο οι 33 μεταλλωρύχοι.

Μόλις οι άντρες βγουν στην επιφάνεια της γης, τους περιμένουν πολλές εκπλήξεις. Έχουν ήδη δεχθεί πρόσκληση να πάνε στην Ισπανία να παρακολουθήσουν αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς και στη Μ. Βρετανία για να δουν αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αυτό που είναι το πιο δελεαστικό είναι η προσφορά μίας εβδομάδας διακοπών για τον καθένα στα ελληνικά νησιά, ενώ μεγιστάνας έδωσε στον κάθε μεταλλωρύχο 10.000 δολάρια, όπως αναφέρει το skynews.

Έχει ήδη αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τους 33 άντρες, καθώς λίγες ώρες τους χωρίζουν από την επιστροφή τους στην επιφάνεια της γης.

Τέσσερα μέλη των σωστικών συνεργείων θα κατέβουν στο ορυχείο και θα προετοιμάσουν τους άντρες για το ταξίδι... της επιστροφής, που συνολικά θα διαρκέσει δύο ημέρες.




Οι μηχανικοί ενίσχυσαν ένα μέρος της σήραγγας διεξόδου με μεταλλικούς σωλήνες, προκειμένου να αποφύγουν κάποια απρόβλεπτη καταστροφή, καθώς οι βράχοι θα τρίβονται στα τοιχώματα της κάψουλας και με πιθανότητα να προκληθεί κάποια κατολίσθηση και να κλείσουν την είσοδο της σήραγγας.

Μετά τις πολλαπλές δοκιμές οι μηχανικοί είναι σίγουροι πως όλα θα λειτουργήσουν ρολόι στην επιχείρηση απεγκλωβισμού. Ο υπουργός Laurence Golborne δήλωσε: «Η κάψουλα δοκιμάστηκε επιτυχώς σε όλες τις συνθήκες και μέσα σε μέταλλο και στα πετρώματα».

Ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα τον τόπο των επιχειρήσεων, μετά την επίσκεψή του στον Ισημερινό τη Δευτέρα: «Θα είναι πραγματική αναγέννηση όχι όμως μόνο για τους 33 μεταλλωρύχους αλλά για ολόκληρη τη χώρα και τον κόσμο ολόκληρο που πήρε μάθημα ενότητας, δύναμης, πίστης και ελπίδας».

Το είδαμε εδώ: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: