Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

"Κερδίζουν το στοίχημα του τουρισμού τα Γιάννινα", troktiko.gr


"«Βούλιαξε» η πόλη των Ιωαννίνων από επισκέπτες για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με την πληρότητα να φτάνει στο ανώτατο επίπεδο, δημιουργώντας αισθήματα ικανοποίησης στους φορείς του τουρισμού, αλλά και τις αρχές της πόλης.Μετά την ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού, η πόλη των Ιωαννίνων αναδείχτηκε σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς με επισκέπτες από ολόκληρη τη χώρα και κυρίως από...

τη βόρειο Ελλάδα.Η μεγάλη επισκεψιμότητα των τελευταίων ετών θα πρέπει να συνοδευθεί και με αναβάθμιση των υποδομών και υπηρεσιών, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Νίκο Γκόντα, ώστε να μπορεί η πόλη να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες, τις σημερινές αλλά και των επόμενων ετών.Όπως σημείωσε ο κ. Γκόντας μιλώντας στο ITV μεγάλη σημασία έχει και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, που θα πρέπει να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, υπενθυμίζοντας το «κακό παράδειγμα» της Κέρκυρας.«Η πόλη χρειάζεται περισσότερες υποδομές, περισσότερα ξενοδοχεία και υψηλή ποιότητα υπηρεσιών. Θα πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτά», σημείωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως όλοι οι φορείς της περιοχής θα πρέπει να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.Σημείωσε παράλληλα την τουριστική ανάπτυξη των Ιωαννίνων σε σχέση με τα ορεινά του νομού επισημαίνοντας πως τα τελευταία δύο χρόνια οι επισκέπτες προτιμούν την διαμονή στην πόλη και τις εξορμήσεις στα δημοφιλή τουριστικά θέρετρα, όπως τα Ζαγοροχώρια και το Μέτσοβο.

«Χάος» στους δρόμους
της πόλης
Ο μεγάλος αριθμός των επισκεπτών σε συνδυασμό με την… συνήθεια των Γιαννιωτών να μετακινούνται σχεδόν αποκλειστικά με το αυτοκίνητο, έχουν δημιουργήσει το αδιαχώρητο στους δρόμους της πόλης τις ημέρες των εορτών.Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί και η έλλειψη χώρων στάθμευσης αν και αυτές τις ημέρες, όσα πάρκινγκ και να υπήρχαν δεν φαίνονται αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες.Όπως σημείωσε ο κ. Γκόντας το πρόβλημα είναι πράγματι εντονότερο αυτές τις ημέρες, καθώς στις 100.000 και πλέον των οχημάτων που κυκλοφορούν καθημερινά στην πόλη, έχουν προστεθεί περίπου 50.000 λόγω των επισκεπτών.«Ότι και να κάνουμε, αν όλοι χρησιμοποιούμε τα αυτοκίνητα για να πάμε από τη νομαρχία στο δημαρχείο, το πρόβλημα θα υπάρχει. Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο για μικρές αποστάσεις στο κέντρο της πόλης», υπογράμμισε ο κ. Γκόντας.Πάντως ο δήμος Ιωαννιτών προωθεί και την μελέτη για την κατασκευή του νέου υπόγειου πάρκινγκ στην πλατεία Χατζή.

1 σχόλιο:

enimerotikos είπε...

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΕ ΟΛΥΜΠΟ, ΠΑΛΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ, ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΚΟΜΗ ΨΑΧΝΟΜΑΣΤΕ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ?