Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Τοπικές
Ευρεία σύσκεψη για τις αρνητικές επιπτώσεις στην Πιερία από το κλείσιμο στα Τέμπη ( 29/12/2009 )



Αύριο στη Νομαρχία

Σε εγρήγορση ο κρατικός μηχανισμός για την κυκλοφορία από παρακαμπτήριες οδούς


Σε πλήρη εγρήγορση βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός προκειμένου να συνεχισθεί απρόσκοπτα η κυκλοφορία των οχημάτων από τις παρακαμπτήριες οδούς της ΠΑΘΕ που παραμένει κλειστή στο ύψος των Τεμπών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και προσθέτει ότι τα μέχρι τώρα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν άμεσα, επιτυχώς.

Πιστώσεις για την βελτίωση δρόμων

Παραμονή των Χριστουγέννων εγκρίθηκαν από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα πιστώσεις συνολικού ύψους 13.600.000 ευρώ για τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να βελτιωθούν, συντηρηθούν και αποχιονιστούν οι εναλλακτικοί οδικοί άξονες, αλλά και τα οδικά δίκτυα αρμοδιότητας των Περιφερειών που υποβοηθούν στην εξομάλυνση του κυκλοφοριακού φόρτου στο συγκεκριμένο παρακαμπτήριο δίκτυο. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δόθηκε το ποσό των 3.000.000 ευρώ. Περίπου 1.100.000 ευρώ θα διατεθεί για την πληρωμή αποκλειστικά της μισθοδοσίας του εποχικού προσωπικού των Διευθύνσεων Ελέγχου Συντήρησης Έργου. Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα δοθούν 300.000 ευρώ.

Σύσκεψη στην Πιερία

Στο μεταξύ ευρεία σύσκεψη για τις αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις που προκλήθηκαν στην Πιερία από το κλείσιμο των Τεμπών, θα πραγματοποιηθεί στην Νομαρχία αύριο Τετάρτη στις 12.30. Στη σύσκεψη στην οποία θα συμμετάσχει η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κα Μαρία Λιονή, αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για την αντιμετώπισή των προβλημάτων.

Στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί επίσης να συμμετάσχουν ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, η υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη, ο υφυπουργός Οικονομίας Μάρκος Μπόλαρης, οι Βουλευτές, οι δήμαρχοι του νομού Πιερίας, και φορείς.


Συντάκτης : Συντάκτης 1
Τύπος : Τοπικός τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια: