Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Τοπικές
Χιλιάδες επισκέπτες προτίμησαν την ορεινή Πιερία για τις Χριστουγεννιάτικες εξορμήσεις τους ( 28/12/2009 )



Την τιμητική τους είχαν για ακόμη μια χρονιά τα Πιερία όρη και ιδιαίτερα το Ελατοχώρι καθώς τις ημέρες των εορτών πολλοί επισκέπτες πέρασαν εκεί τα Χριστούγεννα απολαμβάνοντας το χειμωνιάτικο τοπίο.



Η πληρότητα στα ξενοδοχεία της περιοχής άγγιξε το 100%, ποσοστό ανέλπιδο σε καιρούς οικονομικής στενότητας. Μάλιστα η επισκεψιμότητα σύμφωνα με τους επιχειρηματίες ξεπέρασε ακόμη και τις πιο ελπιδοφόρες προσδοκίες, αφήνοντας ικανοποιημένους τοπικές αρχές και ιδιοκτήτες καταστημάτων και καταλυμάτων. Ενδεικτική ήταν η κίνηση στους δρόμους της περιοχής με τα αυτοκίνητα των χειμερινών εκδρομέων να σχηματίζουν ουρές και τα καφέ να είναι ασφυκτικά γεμάτα.

Το Χιονοδρομικό κέντρο

Περίπου 10.000 επισκέπτες κατέκλυσαν, τις προηγούμενες μέρες το Χιονοδρομικό Κέντρο του Ελατοχωρίου, απολαμβάνοντας τα αγαπημένα τους χειμερινά σπορ.

Μάλιστα, το Σάββατο ήταν το μοναδικό χιονοδρομικό που λειτουργούσε στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς τα υπόλοιπα είχαν κλείσει διότι δεν επαρκούσε το χιόνι. Η διοίκηση του χιονοδρομικού ωστόσο προβληματίζεται για τη λειτουργία του χιονοδρομικού τις επόμενες μέρες, καθώς το χιόνι δεν επαρκεί, ενώ από την ΕΜΥ δεν προβλέπονται προς το παρόν χιονοπτώσεις στην περιοχή.

Οι επιπτώσεις από το κλείσιμο των Τεμπών

Ο Πρόεδρος της Εταιρίας που διαχειρίζεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου Φώτης Δρούγκας, μιλώντας στο «Ο.Β.», σημείωσε ότι ήδη άρχισαν να φαίνονται στον τουρισμό της Πιερίας οι επιπτώσεις από το κλείσιμο των Τεμπών. Όπως ανέφερε πολλοί Θεσσαλοί επισκέπτες, που τα προηγούμενα χρόνια επέλεγαν το Ελατοχώρι για τις μέρες των Χριστουγέννων, φέτος επέλεξαν να πάνε κάπου αλλού, προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρία μέχρι να φτάσουν στην Πιερία.


Συντάκτης : Συντάκτης 1
Τύπος : ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ on line

Δεν υπάρχουν σχόλια: