Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Τουρισμός
«Ερήμωσε» η Νότια Πιερία τις ημέρες των Χριστουγέννων από τις κατολισθήσεις στα Τέμπη ( 29/12/2009 )



Δεν ανέβηκαν οι Θεσσαλοί

Οι επιχειρηματίες της Νότιας Πιερίας εδώ και εβδομάδες είχαν ετοιμάσει τις τουριστικές μονάδες για να υποδεχθούν, τις ημέρες των Χριστουγέννων, τους φετινούς επισκέπτες, κυρίως από τη Θεσσαλία και γενικότερα τη Νότιο Ελλάδα.




Δυστυχώς, όμως η ευρύτερη περιοχή της Νότιας Πιερίας μόνον… εορτές δεν θύμιζε. Χιλιάδες επισκέπτες που άλλες χρονιές επέλεγαν τη συγκεκριμένη περιοχή για να περάσουν τα Χριστούγεννα, φέτος δεν πήγαν. Οι επιχειρηματίες της περιοχής αποδίδουν το γεγονός αυτό τόσο στην οικονομική κρίση, αλλά κυρίως στο ότι η πρόσβαση στην περιοχή γίνεται με δυσκολία, μετά το κλείσιμο της Εθνικής Οδού στο ύψος των Τεμπών, λόγω των κατολισθήσεων.

Τι λένε οι επιχειρηματίες της περιοχής

«Έχει δημιουργηθεί η αίσθηση στους πολίτες ότι η Νότια Πιερία είναι αποκλεισμένη, μετά τις κατολισθήσεις», ανέφεραν στον «Ο.Β.» επιχειρηματίες της περιοχής.

Επιρρίπτουν ευθύνες στα Μέσα Ενημέρωσης τα οποία ανέφεραν τις πρώτες μέρες ως εναλλακτική διαδρομή τη 13η Εθνική Οδό, αν και η διέλευση των οχημάτων από τα παράλια της Λάρισας είναι πιο εύκολη.

«Εμείς ήμασταν έτοιμοι να υποδεχθούμε ένα πολύ μεγάλο αριθμό Ελλήνων , αλλά και ξένων τουριστών από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα, για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Μετά τις κατολισθήσεις όμως στην κυριολεξία ο νομός μας αποκλείστηκε, ενώ τις πρώτες μέρες, μετά τις κατολισθήσεις, υπήρχε η εντύπωση, ότι δεν υπάρχει επικοινωνία της Νότιας Ελλάδας με την Πιερία και ιδιαίτερα το νότιο τμήμα του νομού. Ακόμη και κάτοικοι της Πιερίας περνούσαν μέσα από την παράκαμψη του Κορινού στην παλιά εθνική και ξαναέβγαιναν στην εθνική οδό για να πάνε στο Λιτόχωρο ή στο Δήμο Ανατολικού Ολύμπου», αναφέρουν επαγγελματίες της περιοχής. Οι ίδιοι επιρρίπτουν ευθύνες και στην αρχική απόφαση της Αστυνομίας να εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων στον κόμβο του Κορινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: