Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Οι "ηγέτες" της τεχνολογίας, σε δείπνο με Ομπάμα..

H συνάντηση κορυφής του Μπαράκ Ομπάμα με τους "ηγέτες" της νέας τεχνολογίας είναι εδώ και λίγες ώρες πρώτο θέμα στα περισσότερα – ειδησεογραφικά και όχι μόνο – site της Αμερικής. Κι όλα αυτά ενώ οι φήμες για σοβαρή ασθένεια του Mr. Apple, Steve Jobs, δεν....


έχουν κοπάσει, παρότι ο ίδιος τελικά συμμετείχε στην συνεδρίαση της «στρογγυλής τράπεζας».

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου των ΗΠΑ. Ο αφροαμερικανός πλανητάρχης συνέφαγε με τους μάνατζερ των εταιριών που ηγούνται στον χώρο της τεχνολογίας και είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις μαζί τους. Δεν έγινε καμία επίσημη ανακοίνωση για τα θέματα που κυριάρχησαν στην ατζέντα των κατ’ ιδίας συναντήσεων, ωστόσο αυτά που τέθηκαν στο τραπέζι ήταν η απασχόληση, οι επενδύσεις και η… Παιδεία.

Τι ακριβώς αποφάσισαν για την Παιδεία ο πρόεδρος των ΗΠΑ με τους ηγέτες της τεχνολογίας, μένει να… αποδειχθεί τους αμέσως επόμενους μήνες. Στο Woodside του Σαν Φρανσίσκο, το παρών έδωσαν ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, ο εκπρόσωπος της Google, Eric Schmidt, και ο ιδιοκτήτης της Oracle, Larry Ellison.

Σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, η συνεδρίαση είχε ως κύριο θέμα την δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Την Παρασκευή, ο πρόεδρος ταξιδέψε στο Hillsboro, του Όρεγκον, όπου ασχολήθηκε κατά βάση στο ρόλο της εκπαίδευσης όλων των Αμερικανών που προετοιμάζονται για να αναλάβουν δουλειές που σχετίζονται με την υψηλή τεχνολογία. Η συνάντηση πάντως εντάσσεται στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου διαλόγου του Προέδρου με την επιχειρηματική κοινότητα.

Η φημολογία που έχει αναπτυχθεί μέχρι στιγμής φαίνεται πως αφορά περισσότερο την κατάσταση της υγείας του Jobs. Η είδηση και μόνο πως εθεάθη να μπαίνει σε ένα κέντρο καρκινικής θεραπείας, ήταν αφορμή να πέσει η μετοχή της Apple κατά μία μονάδα. Ο Steve Jobs, είναι γνωστό πως έχει επιζήσει από καρκίνο στο πάγκρεας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: