Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Το Ασυλο Ανιάτων της οδού Σόλωνος

Tου Στεφανου Kασιματη / kassimatis@kathimerini.gr
Mε την επιτηδευμένα καθαρή προφορά του ανθρώπου που θέλει να δείξει στους ακροατές του ότι ανήκει στο ανώτατο μορφωτικό επίπεδο, ένας καθηγητής από το Πάντειο έλεγε τις προάλλες σε συνέντευξή του ότι δεν είναι σωστό να καταργηθεί το άσυλο, διότι αποτελεί ένα κομμάτι της Ιστορίας μας και εμείς οι άνθρωποι είμαστε πολύ μικροί για να επεμβαίνουμε τόσο απερίσκεπτα στην Ιστορία! Το πρόβλημα, κατέληξε ο σοφολογιότατος καθηγητής, δεν είναι το άσυλο, αλλά η κατάχρησή του. Δεν είναι πρωτότυπο το επιχείρημά του και, όλως συμπτωματικώς, είναι το ίδιο που θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε υποστηρίζει το δικαίωμα των Αμερικανών πολιτών να φέρουν όπλα: δεν είναι σωστό να πάρουμε το πιστόλι από τον πίθηκο, οφείλουμε μάλλον να εξανθρωπίσουμε τον πίθηκο...
Εχω την εντύπωση ότι από την ιστορία της κατάληψης μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με δύο πράγματα. Κατ’ αρχάς, ότι, παρά την αρχική αβελτηρία των αρχών, που είχαν ειδοποιηθεί για τις προθέσεις των παράνομων μεταναστών και θα μπορούσαν να τις έχουν εμποδίσει, εν τέλει η διαχείριση της κρίσης έφερε το ευκταίο αποτέλεσμα. Η απειλή της αστυνομικής επέμβασης απεδείχθη επαρκής, ώστε να μη χρειαστεί πραγματική βία. Αναμφισβήτητα, είναι πολύ καλύτερα έτσι. Γιατί, αλίμονο αν ο νόμιμος κάτοχος της ισχύος πρέπει κάθε φορά να την αποδεικνύει προκειμένου να την επιβάλλει. «Η ισχύς», έλεγε η Θάτσερ, «είναι όπως το να είσαι κυρία. Αν πρέπει να λες στους άλλους ότι είσαι, δεν είσαι».
Η χονδροειδής γκάφα του ΣΥΡΙΖΑ (ακριβέστερα, των γκρουπούσκουλων από τα Εξάρχεια, στα οποία άνοιξε την πόρτα διάπλατα ο κυρ Αλέκος Αλαβάνος και τώρα δεν μπορεί να τα ελέγξει κανένας) να συνδέσει το μεταναστευτικό, ένα ζήτημα στο οποίο η ανοχή του κόσμου έχει εξαντληθεί, με το πανεπιστημιακό άσυλο, είχε όμως και ένα δεύτερο ωφέλημα: βοήθησε να γίνει ευρύτερα κατανοητός ο παραλογισμός του ασύλου, ειδικά στις σημερινές κρίσιμες περιστάσεις. Εξ ου οι αμετροεπείς αντιδράσεις των υποστηρικτών του θεσμού, από τις πομπώδεις περικοκλάδες καθηγητών, που είτε απεχθάνονται την ιδέα να ξεβολευτούν είτε ζουν υπό τον τρόμο των οργανώσεων και προσπαθούν να παρουσιάσουν το άσυλο ως μια ενδιαφέρουσα και διατηρητέα γραφικότητα του συστήματός μας, μέχρι την υστερία ανακυκλωμένων από τα σκουπίδια πολιτικών, που έχουν το θράσος να αμφισβητούν την ελληνικότητα όσων ζητούν κατάργηση του ασύλου.
Ομως, στις σημερινές συνθήκες, με την ελληνική κοινωνία να υποχρεώνεται να προχωρήσει με το ζόρι στην πιο εκτεταμένη και επώδυνη αλλαγή από τη μεταπολίτευση, ο φόβος κάνει όλο και περισσότερους να συνειδητοποιούν πόσο επικίνδυνο είναι το πανεπιστήμιο να εξασφαλίζει το ακαταδίωκτο σε κάθε λογής τυφλωμένους φανατικούς, τους οποίους εμπνέει μόνον το «γαία πυρί μιχθήτω». Μπορείς να διακινδυνεύσεις να αφήσεις ένα τετράχρονο να παίξει, λ.χ., με τον τρίφτη του τυριού - το πολύ πολύ να γδαρθεί και να κλαίει. Το αφήνεις όμως να παίξει με μια χειροβομβίδα;
Προτιμήσεις είναι αυτέςΣτο μέγαρο της γωνίας Πατησίων και Ηπείρου, όπου μεταφέρθηκαν από τη Νομική οι παράνομοι μετανάστες, οι προστάτες τους (γνωστές μορφές αναρχικών από τα Εξάρχεια) βρήκαν μέσα δύο Αλβανούς τεχνίτες να δουλεύουν. Τους είχε στείλει ο ιδιοκτήτης του μεγάρου για να επισκευάσουν το καλοριφέρ. Αλλά οι προστάτες των μεταναστών, που υποκίνησαν και μεθόδευσαν την κατάληψη, αντιμετώπισαν με καχυποψία τους δύο εργάτες και ζήτησαν την απομάκρυνσή τους με την ενδιαφέρουσα αιτιολογία: «Δεν τους έχουμε εμπιστοσύνη». Ισως αν ήταν Πακιστανοί να τους έδειχναν εμπιστοσύνη...
Κονφερασιέ για πάνταΣτη Ν.Δ. εκνευρίστηκαν επειδή, μόλις ο Α. Σαμαράς είπε ότι θα καταθέσει τροπολογία για την κατάργηση του ασύλου με τη σημερινή μορφή του, έτρεξε ο πρόεδρος Καρατζαφέρης (ο οποίος το έχει ζητήσει ήδη από το 2008) και κατέθεσε πρώτος σχέδιο νόμου για το ίδιο ζήτημα. Πολύ κακώς εκνευρίζονται! Διότι μπορεί ο Γ. Καρατζαφέρης με το ένστικτο του παιδιού της πιάτσας να διαπρέπει στους ελιγμούς, παραμένει όμως πάντα ένας λαϊκός κονφερασιέ που αυτοσχεδιάζει και στο τέλος βάζει τρικλοποδιά στον εαυτό του.
Πρόσφατο παράδειγμα ήταν η ιδέα του να καλέσει έναν συνθέτη («τον συνθέτη των μεγάλων επιτυχιών του Πλούταρχου», όπως εξήγησε) και να του αναθέσει τη μελοποίηση δικού του στιχουργήματος με τον τίτλο «Σκεφθείτε ελληνικά». Ιδού η πρώτη στροφή: «Τώρα που ο μισθός έχει μικρότερη αξία / Τώρα που η ζωή μας είναι μες στην καχεξία / Τώρα που διατάζει το ανελέητο μνημόνιο / Ηρθε η ώρα για το ελληνικό δαιμόνιο». Αλλά και πάλι, δεν πέτυχε κάτι παραπάνω παρά να υπενθυμίσει τα όριά του σε όσους τα είχαν ξεχάσει: παραγωγή εκ των ενόντων, τραγική ενορχήστρωση μπουζουξίδικου, γενικώς ένα μίζερο αποτέλεσμα προορισμένο για χαβαλέ σε πάλκο αναψυκτηρίου.
Τι θα έπρεπε να κάνει αν ήθελε να προκαλέσει επικοινωνιακό σεισμό; Πρώτα, έπρεπε το τραγούδι να είναι ραπ και να το ερμηνεύει ο ίδιος αυτοπροσώπως. Φαντασθείτε να ραπάρει ο πρόεδρος, με το καπελάκι του μπέιζμπολ φορεμένο στραβά και βαριά χαϊμαλιά στο στήθος! Φαντασθείτε τον, όπως οι ράπερ, να κάνει με τα δάχτυλα το σήμα της νίκης ανάποδα και να δείχνει ρυθμικά το έδαφος, να πετάει και κανένα «γιόου μαν» πού και πού! Στην παραγωγή θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν τα πηγαία ταλέντα της κοινοβουλευτικής ομάδας. Θα μπορούσε, λ.χ., το βίντεο κλιπ να ξεκινά με ένα tableau vivant της «Γέννησης της Αφροδίτης» του Μποτιτσέλι -με τον Βάη Αποστολάτο, φυσικά, στον ρόλο της Αφροδίτης- και να εμφανίζονται ακόμη ο Θάνος Πλεύρης με παιδικά Lederhosen, ο Αδωνις ντυμένος Λιονάιντας με πέτσινο βρακί και περικεφαλαία κ.ά.
Αυτό θα ήταν fast trackΗ αρχική πρόθεση των κυβερνητικών αρμοδίων για τη μεταστέγαση των καταληψιών της Νομικής ήταν να μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού. Τελικώς, επικράτησε η λύση της μεταφοράς τους σε νεοκλασικό μέγαρο, ιδιοκτησίας του προέδρου γνωστής εταιρείας δημοσκοπήσεων. Είναι κρίμα όμως που δεν προχώρησε η λύση του Ελληνικού. Kατ’ αρχάς, επειδή η κυβέρνηση θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι έδωσε λύση σε δύο προβλήματα ταυτοχρόνως: και στην κατάληψη και στην αξιοποίηση του εγκαταλελειμμένου Ελληνικού. Θα μπορούσε μάλιστα να υποστηρίξει ότι η «λύση σαμπουάν» (δύο σε ένα) επετεύχθη χάρη στην εφαρμογή της παμπουκείου νομοθεσίας fast track! Επειτα, διότι η μεταφορά των παρανόμων μεταναστών στο Ελληνικό θα μπορούσε να θεωρηθεί ως το σημαντικό πρώτο βήμα για την ικανοποίηση των σκληροπυρηνικών της οικολογίας, που ζητούν τη μετατροπή ολόκληρου του Ελληνικού σε πάρκο. Βέβαια, η πορεία της δημιουργίας του θα ήταν αντίστροφη της κανονικής, αφού πρώτα γίνεται η φύτευση του χώρου και στο τέλος η ανεξέλεγκτη εγκατάσταση παράνομων μεταναστών με ό,τι αυτό συνεπάγεται - αλλά δεν πειράζει. Τέλος, διότι ώς και λίγο μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η τοποθεσία όπου βρίσκεται το Ελληνικό λεγόταν Χασάνι...

Η δίαιτα των 3 ωρών σε κάνει μοντέλο στο πι και φι,





Καινούργια -βελτιωμένη και πιο αποτελεσματική- έκδοση της δίαιτας που λατρέψατε. Πλήρες πρόγραμμα αποκλειστικά για γυναίκες, βασισμένο στη λήψη γευμάτων κάθε 3 ώρες, κυριολεκτικά μια δίαιτα με το... ρολόι.

Όταν περικόπτεις δραστικά τις θερμίδες που προσλαμβάνεις με σκοπό να αδυνατίσεις, ο οργανισμός αντιλαμβάνεται την κατάσταση αυτή σαν απειλή για την επιβίωσή του. Ως αντίδραση αυτοπροστασίας, επιβραδύνει την ταχύτητα των καύσεων, μειώνει την ενεργητικότητα,
αυξάνει την πείνα και προβάλλει σθεναρή αντίσταση στην απώλεια βάρους αυτοί είναι αρχέγονοι ενστικτώδεις μηχανισμοί προσαρμογής και δεν είναι δυνατόν να τους αλλάξεις, μπορείς όμως να τους ξεγελάσεις! Πώς; Τρώγοντας από λίγο και συχνά!

Χρονοδίαιτα: 1 γεύμα κάθε 3 ώρες
Το σκεπτικό είναι απλό, ......οι βασικές αρχές εύκολα εφαρμόσιμες, τα πλεονεκτήματα τεκμηριωμένα και τα αποτελέσματα ορατά από την πρώτη κιόλας ημέρα:

Αρχίζοντας πάντα με ένα καλό πρωινό, απολαμβάνετε ένα μικρό θρεπτικό γεύμα κάθε περίπου 3 ώρες. Συνεπώς διατηρείς τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα πιο σταθερά και μέσα στα φυσιολογικά όρια, δεν έχεις σκαμπανεβάσματα στη διάθεση και την ενεργητικότητά σου, εντείνεις το μεταβολισμό σου, αποτρέπεις την αποθήκευση λίπους, καις ταχύτερα το ήδη αποθηκευμένο και προστατεύεις τη μυϊκή σου μάζα.

Κάνεις συνολικά 5-6 υποθερμιδικά γεύματα ημερησίως, με σαφώς προσδιορισμένες ποσότητες. Επομένως, δημιουργείς το απαιτούμενο θερμιδικό έλλειμμα για να χάσεις κιλά και συγχρόνως προσλαμβάνεις όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, αισθάνεσαι συνεχώς χορτασμένη, είναι αδύνατον να πεινάσεις, δεν καταλαβαίνεις καν ότι κάνεις δίαιτα, ο οργανισμός σου δεν νιώθει σαν να βρίσκεται σε κατάσταση ασιτίας και δεν αντιστέκεται στην προσπάθεια απώλεια βάρους.

Τρεις φορές εβδομαδιαίως σπας προγραμματισμένα τη δίαιτα και τρως ό,τι θέλεις. Άρα δεν στερείσαι για μεγάλο διάστημα ή μόνιμα καμία αγαπημένη σας γεύση, δεν πρόκειται να σου λείψει κάποια τροφή που επιθυμείς πολύ, ελέγχεις πολύ καλύτερα την όρεξή σου και αποφεύγεις τη συναισθηματική υπερφαγία λόγω γευστικής στέρησης ή αναζήτησης επιπλέον ευχαρίστησης μέσω του φαγητού.

Σε περίπτωση δυσκολιών, χρησιμοποιείς το εναλλακτικό πλάνο γευμάτων. Εάν δεν σου αρέσουν κάποια από τα προτεινόμενα τρόφιμα, δεν μπορείς να κάνεις κάποια συγκεκριμένα γεύματα ή απλώς επιθυμείς να σχεδιάσεις μόνη το προσωπικό σου πρόγραμμα διατροφής, βασίσου στο εναλλακτικό πλάνο ενδεικνυόμενων συνδυασμών, επίλεξε εσύ τα τρόφιμα που θέλεις στις υποδεικνυόμενες ποσότητες και ακολούθησς απλώς τη βασική αρχή "1 γεύμα κάθε 3 ώρες". Έτσι, η δίαιτά γίνεται πανεύκολη και δεν έχεις πλέον κανένα λόγο να τη διακόψεις προτού επιτύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εάν παράλληλα με τη δίαιτα αυξήσεις τις σωματικές σου δραστηριότητες, βάδιζεις συστηματικά και γυμνάζεσαι τακτικά, τότε δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου με τα αποτελέσματα που θα βλέπεις στον καθρέφτη, στη μεζούρα, στη ζυγαριά...

Η ταυτότητα της χρονοδίαιτας
Τώρα κάνε πράξη τη βασική οδηγία των διαιτολόγων: "φαγητό από λίγο και συχνά, σύμφωνα με τις ανάγκες σου".

Ενδείκνυται: Για απολύτως υγιείς ενήλικες γυναίκες με μικρό πρόβλημα υπερβάλλοντος σωματικού βάρους (λιγότερα από 10 περιττά κιλά).

Αντενδείκνυται: Σε γυναίκες με πεπτικές ενοχλήσεις, προβλήματα υγείας, όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, παχύσαρκες (δείκτης μάζας σώματος πάνω από 29,9 kg/m2) ή σε οποιαδήποτε φαρμακευτική θεραπεία καθώς και σε άντρες.

Τρόπος δράσης: Με την τακτική λήψη ποιοτικών τροφίμων σε καθορισμένα χρονικά διαστήματα αυξάνεται η μεταγευματική θερμογένεση και διατηρείται υψηλός ο μεταβολισμός, ενώ με την ελεγχόμενη πρόσληψη θερμίδων και τη σωματική άσκηση δημιουργείται ικανό ενεργειακό έλλειμμα για την ελάττωση του σωματικού βάρους.

Μέγιστη διάρκεια: Μέχρι να χάσεις 5 κιλά ή το πολύ για 4 εβδομάδες. Μπορεί να παραταθεί για ακόμα 1 εβδομάδα με σκοπό τη σταθεροποίηση του βάρους και την περαιτέρω μείωση πόντων ή να ακολουθήσεις μετά, ως συντήρηση, το εναλλακτικό πλάνο γευμάτων.

Μέση αναμενόμενη απώλεια βάρους: Περίπου 6% του σωματικού σου βάρους ή/και παραπάνω εάν γυμνάζεσαι συστηματικά, έχεις μεγάλη κατακράτηση υγρών ή κατανάλωνες προηγουμένως μεγάλη ποσότητα υδατανθράκων. Το σημαντικότερο όμως είναι η μεγάλη απώλεια πόντων, ειδικά σε κοιλιά και γλουτούς, η οποία μπορεί να υπερβεί τους 10 πόντους συνολικά.

Υπέρ:

*Δεν είναι μονομερής ή στερητική, περιλαμβάνει ποικιλία τροφίμων από όλες τις ομάδες τροφών.

*Δεν πεινάς, δεν στερείσαι, προσλαμβάνεις όλα τα αναγκαία θρεπτικά συστατικά.

* Γρήγορα στην παρασκευή γεύματα και εύκολα στη μεταφορά.

* Εύκολη, μακροπρόθεσμη διατήρηση του αποτελέσματος.

Κατά:

* Δεν υπόσχεται θεαματική απώλεια κιλών.

* Σχετικά αυστηρή, απαιτεί συχνά γεύματα σε καθορισμένες ποσότητες και ώρες.

* Τις πρώτες ημέρες θα αντιμετωπίσεις δυσκολίες, ειδικά εάν εργάζεσαι κάτω από πιεστικές συνθήκες ή με διευρυμένο ωράριο.

*Μπορεί να αυξήσει τη νευρικότητά σου, γιατί είσαι υποχρεωμένη να τρως με βάση το ρολόι.

Σου ταιριάζει εάν:

* Ενδιαφέρεσαι να βελτιώσεις την εμφάνισή σου, να μειώσεις το λίπος, να χάσεις πόντους, να φαίνεσαι πολύ πιο αδύνατη.

* Έχεις τη συνήθεια να τσιμπολογάς διαρκώς.

* Μπορείς να τρως 5-6 γεύματα ημερησίως σε συγκεκριμένες ώρες.

* Δεν έχεις πρόβλημα να μεταφέρεις φαγητά μαζί σου.

* Σου αρέσουν οι σαλάτες λαχανικών, τα όσπρια και τα ζωικά τρόφιμα.

Το καλύτερο για μετά: Έχεις χάσει αρκετά κιλά και πόντους, χρησιμοποιείς το εναλλακτικό πλάνο γευμάτων ως βασικό πρόγραμμα συντήρησης, με τις ανάλογες βέβαια ατομικές προσαρμογές, ακολουθείς την αρχή "1 γεύμα κάθε περίπου 3 ώρες", συνεχίζεις να γυμνάζεσαι και διατηρείς τα αποτελέσματα μακροπρόθεσμα.

Το χειρότερο για μετά: Εφησυχάζεις, εγκαταλείπεις τη γυμναστική σου, σταματάς να προσέχεις τη διατροφή σου, δεν ακολουθείς συγκεκριμένο ωράριο γευμάτων, αυξάνεις την πρόσληψη θερμίδων, τρως περισσότερα παχυντικά φαγητά, ιδίως το βράδυ, και ξαναπαίρνεις τουλάχιστον τα μισά κιλά από όσα έχασες!

Από το Σταύρο Δεδούκο

Αναδημοσιευση Απο womenonly

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.. ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ...





Πληροφορίες που δέν χωρούν αμφισβήτηση λένε, ότι ο Δήμαρχος Δίου Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου τηλεφώνησε σε "άτομο" προερχόμενο απο τον Δήμο Δίου, που γνωρίζει καλά τα όσα χρωστά ο πρώην Δήμος Δίου, για να διασταυρώσει άν υπάρχει οφειλή ύψους 120.00 Ευρώ σε προμηθευτή του Δήμου.Και βέβαια η απάντηση ήταν θετική και ο Δήμαρχος Παπαθανασίου τραβούσε τα μαλλιά του που δέν έχει..., αφού κανείς δέν τον είχε ενημερώσει γι αυτό.Μάλιστα απο το περιβάλλον του πρώην Δημάρχου Παπαχρήστου δόθηκε στο νέο Δήμαρχο λίστα με ονόματα ανθρώπων που είναι να "λαμβάνουν".Αν αναρωτιέστε που πάει το χρέος στον πρώην Δήμο Δίου.. να σας πούμε ότι σύμφωνα με τα όσα λένε αυτοί που προσπαθούν να βγάλουν άκρες, ξεπερνά τα 7 εκατομύρια Ευρώ..ναί ... ναί 7 και βάλε... 
Εμ τί νομίζετε... οι δημόσιες σχέσεις.. το επικοινωνιακό προφίλ... και ο πολιτισμός (βλέπε μουσεία του Λούβρου και βάλε) κοστίζουν πολύ.. και τώρα άντε τρεχάτε ποδαράκαι μου να μήν σας...χ....... ο ....κ.......

ΜΙΝΩΑΣ ΖΟΜΠΑΝΑΚΗΣ - Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡΑΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


 Οπως αντιλαμβάνεται κανείς, η ιστορία του Μίνωα Ζομπανάκη είναι ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Γεννημένος το 1926 στις Καλύβες, ένα ψαροχώρι δεκαπέντε χιλιόμετρα ανατολικά των Χανίων, έζησε ευτυχισμένα παιδικά χρόνια. «Ο πατέρας μου ήταν δήμαρχος. Οταν ήρθαν το '40 οι Εγγλέζοι κι έφτιαξαν βάση στη Σούδα, με έστειλε να δουλέψω εκεί με έναν βαφτισιμιό του. Ξυπνούσαμε στις έξι το πρωί και πηγαίναμε με τα πόδια, γυαλίζαμε τα παπούτσια των αξιωματικών, ετοιμάζαμε πρωινό, πλέναμε τα πιάτα, το ίδιο κάναμε μεσημέρι και βράδυ και φεύγαμε 11 το βράδυ. Πενήντα δύο δραχμές ήταν το κατώτερο μεροκάματο επί Μεταξά, αυτοί μας έδιναν 95 δρχ. Hταν τα πρώτα χρήματα που έβγαλα στη ζωή μου».
Ο Μ. Ζομπανάκης έζησε τη Μάχη της Κρήτης. «Εχω τη θεωρία ότι σε πολέμους ή φοβάσαι ή ενθουσιάζεσαι», λέει σήμερα γελώντας. «Φαίνεται ότι ανήκω στη δεύτερη κατηγορία, παρακολουθούσα τους βομβαρδισμούς λες κι επρόκειτο για πολεμικό έργο».
Το 1943 εγκαθίσταται στην Αθήνα, στη γέφυρα του Πουλόπουλου. «Είχα τελειώσει την Εμπορική Σχολή Χανίων και... ήρθα για την Ανωτάτη Εμπορική. Δεν λειτούργησε όμως, εξαιτίας της Κατοχής. Φροντίζαμε εκεί πρόσφυγες από τον βομβαρδισμό του Πειραιά και πιανόμασταν σε πετροπολέμους, δεξιοί εναντίον αριστερών».
«Μια μέρα οι αριστεροί έβαλαν έναν δικό τους να με πυροβολήσει καθώς θα έβγαινα απ' το σπίτι. Μια γυναίκα πήγε και του κατέβασε το όπλο, του είπε «μη αυτό το παιδί», η σφαίρα έσκασε μπροστά στα πόδια μου».
Μετά την απελευθέρωση, συνεχίζοντας να εξασκεί τα αγγλικά που είχε μάθει στη βάση της Σούδας, βρήκε εργασία στην περίφημη ΟΥΝΡΑ του ΟΗΕ και στη συνέχεια στην αμερικανική αποστολή που είχε έρθει στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Δόγματος Τρούμαν. «Εργαζόμουν ως διερμηνέας, έτσι γνώρισα όλο τον πολιτικό κόσμο. Αρχισα να παρευρίσκομαι σε υπουργικά συμβούλια, η ηλικία η δική μου βρήκε κενό γνώσης και εξουσίας. Πέρα από τη γλώσσα, οι Αμερικανοί ήθελαν να φέρουν καινούργια πράγματα και οι παλαιοί δεν τα καταλάβαιναν. Ετσι, όταν ήρθε το Σχέδιο Μάρσαλ, άρχισα να επικεντρώνομαι σε οικονομικές υπηρεσίες, όπου φαίνεται είχα ταλέντο».

Oι σταθμοί του
1945«Η πρώτη μου εργασία, λίγο μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας, στους κόλπους της ΟΥΝΡΑ, αρχικά στην Καλαμάτα και μετά στην Αθήνα».
1947-48«Η αρχή της συνεργασίας μου με τους Αμερικανούς, στο πλαίσιο του Δόγματος Τρούμαν και εν συνεχεία σε αυτό του Σχεδίου Μάρσαλ».
1952«Η μετάβασή μου στην Ουάσιγκτον, όπου δικτυώθηκα και αυτό με βοήθησε πολύ στη συνέχεια».
1955«Η απόφασή μου να χτυπήσω την πόρτα του Χάρβαρντ χωρίς πτυχίο, να με δοκιμάσουν και τελικά να βγω από εκεί με δύο μάστερ. Παρακολούθησα και διδακτορικό, αλλά δεν προχώρησα στη διατριβή διότι δεν με ενδιέφερε η ακαδημαϊκή καριέρα».
1958«Είναι η χρονιά που αρχίζω να εργάζομαι σαν τραπεζίτης και να επεκτείνω τις δουλειές μου κυρίως στη Μέση Ανατολή».
1969«Η μετάβασή μου στο Λονδίνο για να ξεκινήσω τα κοινοπρακτικά δάνεια και τα LIBOR. Αυτή είναι και η μεγάλη μου προσφορά».
1980«Το ξεκίνημα της συνεργασίας μου με τους Σαουδάραβες στον τομέα της οικονομικής πολιτικής της χώρας τους. Από εκεί δικτυώθηκα σε διάφορους οργανισμούς και ειδικά στο Χάρβαρντ, όπου λαμβάνω μέρος στα debates για την οικονομία του κόσμου».


ΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΟΥ.
Σε νεαρή ηλικία, ο Μ. Ζομπανάκης θα βρεθεί να αντιπροσωπεύει τη Διοίκηση Εξωτερικού Εμπορίου μέσα από την Τράπεζα της Ελλάδος. «Ο Αμερικανός προϊστάμενός μου είχε εμπιστευθεί τη σφραγίδα του και στα 22 μου συντόνιζα την εκτέλεση των αδειών εισαγωγής». Μετά τη στρατιωτική θητεία (κι ένα πέρασμα από τον πόλεμο της Κορέας όπου υπηρέτησε ως μάχιμος), ο Μ. Ζομπανάκης θα εργαστεί στην ομάδα του Γιώργου Καρτάλη, υπεύθυνου για το πρόγραμμα σταθεροποιήσεως της ελληνικής οικονομίας. «Αριστος οικονομολόγος, από τους κορυφαίους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας στη μεταπολεμική Ελλάδα. Η σημερινή οικονομική κρίση μου θυμίζει πολύ την εποχή του Καρτάλη. Θυμάμαι ακόμα πόσο εναντίον ήταν ο Καρτάλης στην εκτέλεση του Μπελογιάννη, όπως και ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο. Γι' αυτό μια μέρα ο Πλαστήρας πήρε μόνος του την απόφαση. Ο Πλαστήρας ήταν μέγας αντικομμουνιστής. Κι αυτό διότι στην υποχώρηση της Μικράς Ασίας, είχε αντιμετωπίσει γιάφκες κομμουνιστών μέσα στον ελληνικό στρατό».

Το μεγάλο βήμα για τον Μ. Ζομπανάκη θα έρθει το 1952. «Τότε με έστειλε ο Μαντζαβίνος, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, στην Ουάσιγκτον, στην επιτροπή επαλήθευσης των λογαριασμών του Σχεδίου Μάρσαλ. Εκεί έμεινα ώς το 1955. Αλλά έπρεπε πια να σπουδάσω. Με μια μαύρη Κράισλερ που άνοιγε μόνο η μία πόρτα της, πήγα στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης του Χάρβαρντ. Δεν είχα πτυχίο αλλά πλούσιο βιογραφικό και συστατικές επιστολές - μία ήταν από έναν Αμερικανό υφυπουργό Οικονομικών. Με τα πολλά, δέχθηκαν να παρακολουθήσω τα μαθήματα χωρίς να έχω δικαίωμα να δώσω εξετάσεις. Οταν βρέθηκα να βοηθάω τους συμφοιτητές μου, μου επέτρεψαν να δώσω εξετάσεις και αρίστευσα - μολονότι τον Κέινς ούτε ως όνομα δεν τον ήξερα. Στο μεταξύ, λίγο πριν πάω στο Χάρβαρντ παντρεύτηκα τη μνηστή μου, η οποία είχε έρθει από την Ελλάδα».

Στη Βηρυτό

Λίγο μετά την αποφοίτησή του, περπατώντας στο Κέμπριτζ της Βοστώνης, ο Μ. Ζομπανάκης θα συναντήσει τυχαία τον Κωνσταντίνο Δοξιάδη. Ο τελευταίος θα του προτείνει να εργαστεί ως οικονομολόγος σε οικιστικό πρότζεκτ στον Λίβανο. Το ζεύγος Ζομπανάκη θα παραμείνει δέκα μήνες στη Βηρυτό, αλλά μετά, ο δαιμόνιος Κρητικός θα διοριστεί ως γενικός αντιπρόσωπος αμερικανικής τράπεζας με έδρα τη Ρώμη, αναλαμβάνοντας τον τομέα της Μέσης Ανατολής. «Ηταν στη Manufacturers Trust της Νέας Υόρκης. Σιγά σιγά ανέλαβα όλη την Ιταλία, επεκτάθηκα στην Ευρώπη κι έγινα ο πιο γνωστός τραπεζίτης στη Μέση Ανατολή ώσπου το 1969 πήγα στο Λονδίνο για να δημιουργήσω μια νέα τράπεζα προκειμένου να θέσω σε εφαρμογή την ιδέα που είχα για τα κοινοπρακτικά δάνεια. Τότε δημιούργησα τα LIBOR (σήμερα είναι γνωστό ως το επιτόκιο αναφοράς) κι έθεσα τις βάσεις για τη σύγχρονη μορφή δανεισμού απελευθερώνοντας τη διακίνηση των κεφαλαίων. Το 1970 κινούσαμε το 40% των κρατικών δανείων του κόσμου. Αποδείξαμε στη διεθνή αγορά ότι μπορούσαμε να βρούμε χρήματα και να αποφύγουν χώρες με έλλειμμα την πειθαρχία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».


Σύμβουλος Ελληνικών κυβερνήσεων.

Ο Μίνωας Ζομπανάκης δραστηριοποιούνταν όλες αυτές τις δεκαετίες κυρίως στο εξωτερικό, πάντοτε όμως διατηρούσε στενές σχέσεις με το ελληνικό πολιτικό γίγνεσθαι. «Υπήρξα άτυπος και άμισθος σύμβουλος των ελληνικών κυβερνήσεων», τονίζει, δηλαδή συνομιλητής του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Ανδρέα Παπανδρέου, του Κώστα Μητσοτάκη.
«Θυμάμαι τον Οκτώβριο του '74, ο Καραμανλής μου έλεγε ότι το μεγάλο σφάλμα της ζωής του ήταν που έβγαλε την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Κυρίως, με συμβουλευόταν σε θέματα οικονομικής πολιτικής. Οποτε βρισκόμουν στην Αθήνα κανόνιζε συνάντηση των υπουργών που είχαν άμεση σχέση με τα οικονομικά. Την περίοδο που συζητιόταν η ένταξη της χώρας στην τότε ΕΟΚ, με ρώτησε ποιες θα είναι οι αρνητικές επιπτώσεις από αυτήν την κίνηση. Του μίλησα για τις εμπειρίες των άλλων κρατών, προπάντων της Αγγλίας. Η Αγγλία ακολουθούσε από αιώνες πολιτική φθηνών τροφίμων. Η κοινή ευρωπαϊκή πολιτική έφερε όμως στην Αγγλία μια αύξηση τιμών στα τρόφιμα πάνω από 60%. Και μου λέει τότε ο Καραμανλής: «Ακουσε, Ζομπανάκη, για δύο λόγους θέλω να βάλω την Ελλάδα στην ΕΟΚ. Πρώτον, για να μας σέβονται οι εχθροί μας και, δεύτερον, για να ανοίξω τις πόρτες της Ευρώπης στον Ελληνα επιχειρηματία. Εμείς δεν είμαστε βιομηχανική χώρα, μεταπράτες είμαστε και σε τριάντα χρόνια η Ευρώπη θα είναι ένα σουβλατζίδικο».

Οι επίκαιρες προφητείες του γέροντα Παΐσιου

Είκοσι χρόνια πριν δεν είχαν ουδεμία βάση. Και όμως ο Γέροντας Παΐσιος, που κοιμήθηκε στις 12 Ιουλίου 1994 και αναπαύεται στο Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, κατέγραψε κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες για τη ...
σημερινή εποχή προφητείες.

Ο Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, γνωστός από όλους σχεδόν τους Έλληνες, πολιτικούς, στρατιωτικούς, λαϊκούς, Μοναχούς, Ιερείς, Επισκόπους και αυτόν τον ίδιο τον Πατριάρχη, είχε κατά καιρούς μιλήσει σε πολλούς ανθρώπους για ό,τι βλέπουμε σήμερα στο Αιγαίο και για ό,τι θα δούμε σύντομα!

Πολλές από αυτές τις αποκαλύψεις και προφητείες που προείπε ο Γέροντας Παΐσιος εμπεριέχονται στο βιβλίο του Επισμηναγού ε.α. Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 – 1994».

Συγκεκριμένα θα αναφέρουμε μερικά εξόχως αποκαλυπτικά σημεία, που αφορούν τις σχέσεις με την αμετανόητη Τουρκία, η οποία όπως γνωρίζουμε με απόλυτη βεβαιότητα ήδη από τον Άγιο Κοσμά τον Αίτωλο θα μας επιτεθεί ύπουλα ως τα «Εξαμίλια».

Ο Γέρων Παΐσιος για Τουρκία, Πόλη, Αιγαίο

- «Οι Τούρκοι τα κόλλυβα τα έχουν στη μέση τους. Θα πάθουν μεγάλο κακό. Τότε θα επέμβη από πάνω ο Ρώσος και θα γίνει όπως τα λέει η προφητεία του Αγίου Κοσμά. Οι μεγάλοι θα φροντίσουν… Την Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες πρέπει να τη φυλάξουν. Και, έτσι, ο Θεός θα τη χαρίσει σε μας. Θα μας βοηθήσει ο Θεός, γιατί είμαστε Ορθόδοξοι»… σελ. 410

- «Η Τουρκία θα διαλυθεί και, μάλιστα, θα τη διαλύσουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι» Μάρτιος 1994, σελ. 412

- «Οι Τούρκοι έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους» 1991, σελ. 413

- «Άντε, άντε, δε θα είμαι να σε καμαρώσω στην προέλαση, όταν θα προελαύνει ο ελληνικός στρατός για την Κωνσταντινούπολη» 1992, προς Αξκο της Π.Α., σελ. 413

- «Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε δίκιο που είπε για τα «Εξαμίλια», διότι τα «Εξαμίλια» δεν είναι ούτε χωριά, ούτε πόλεις, αλλά είναι τα έξι ναυτικά μίλια, η ζώνη των έξι μιλίων που περιβάλλει τα παράλια της Ελλάδας και κάθε νησί μας. «Εξαμίλι» είναι κάθε σημείο που απέχει έξι μίλια από τις ακτές της Ελλάδας, χερσαίες ή νησιωτικές. Εκεί, λοιπόν, θα γίνει εκείνο που είπε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» σελ. 417

- «Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φθάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. Αλλά, αυτό δε θα γίνει από εμάς. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού. Το «Εξαμίλι» θα είναι η αρχή του τέλους…..Μετά θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουμε την Πόλη…. Την Πόλη θα μας τη δώσουν….. Θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Στην αρχή, οι Τούρκοι θα νομίσουν ότι νικάνε, αλλά αυτό θα είναι η καταστροφή τους. Οι Ρώσοι, τελικά, θα νικήσουν και θα πέσει η Πόλη στα χέρια τους. Μετά θα την πάρουμε εμείς…… Θα αναγκασθούν να μας τη δώσουν…» σελ. 417 - 418

- Οι Τούρκοι «θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Από τους Τούρκους το 1/3 θα πάει από όπου ξεκίνησαν, στα βάθη της Τουρκίας, το 1/3 θα σωθεί, διότι θα έχει εκχριστιανισθεί και το τελευταίο 1/3 θα σκοτωθεί στον πόλεμο αυτόν….» σελ. 418-419 σ.σ. πρόκειται για την γνωστή Προφητεία του Αγίου Κοσμά.

- «Δεν ήθελα τίποτα άλλο. Να με κρατούσε ο Θεός ακόμη λίγα χρόνια στη ζωή, για να έβλεπα την πατρίδα μου μεγαλωμένη. Θα μεγαλώσει…» σελ. 419

- «Η Τουρκία θα διαμελισθεί. Ο διαμελισμός αυτός σίγουρα μας ικανοποιεί και μας συμφέρει ως κράτος. Έτσι θ΄ απελευθερωθούν τα χωριά μας, οι αλύτρωτες πατρίδες. Η Κωνσταντινούπολη θα ελευθερωθεί, θα ξαναγίνει ελληνική. Θα ξαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία» σελ. 422

- «Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα, αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών. Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στη γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω (εννοούσε τους Κρυπτοχριστιανούς)….Πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί. Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός» σελ. 431

- «Οι Εγγλέζοι και οι Αμερικάνοι θα μας παραχωρήσουν την Κωνσταντινούπολη. Όχι γιατί μας αγαπάνε, αλλά γιατί αυτό θα συμπλέει με τα συμφέροντά τους» σελ. 432

- Οι Τούρκοι «θα κάνουν μόνο μία πρόκληση στην Ελλάδα, που θα έχει σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη. Και εμάς θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα. Και επειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, “θα πούμε το ψωμί ψωμάκι”» σελ. 434 και άλλη φορά έλεγε … «Να έχετε ένα κτηματάκι και λίγο να το καλλιεργήτε. Κοντά σε σας, θα βοηθήσετε και κάποιον που δε θα έχει» σελ. 436

- «Όταν ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος. Ακολουθεί….Μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατεβούν οι Ρώσοι στα Στενά. Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν, θα βοηθάνε εμάς. Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπισθούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα. Παράλληλα δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη. Όμως, θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι – εφτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν: “Δεν πάμε κι εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι;” Όλοι, όμως θα κυνηγούν τη μερίδα του λέοντος. Έτσι θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο…..Θα βγάλει η (ελληνική) κυβέρνηση απόφαση να μη στείλη στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δε θα πάρει μέρος. Γιατί , όποιος πάρει μέρος σ΄ αυτόν τον πόλεμο (εν. τον ευρωπαϊκό), χάθηκε…»… 434

- «Οι Τούρκοι θα μας χτυπήσουν, αλλά η Ελλάδα δε θα πάθει μεγάλη ζημιά. Δε θα περάσει πολύς καιρός μετά την επίθεση των Τούρκων στη χώρα μας και τότε οι Ρώσοι θα κτυπήσουν τους Τούρκους και θα τους διαλύσουν. Όπως ένα φύλλο χαρτί που το χτυπάς και διαλύεται, έτσι και οι Τούρκοι θα διαλυθούν. Το 1/3 από αυτούς θα σκοτωθεί, το 1/3 θα εκχριστιανισθούν και το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά. Η χρησιμοποίηση των νερών του Ευφράτη για αρδευτικά έργα από τους Τούρκους θα είναι μια προειδοποίηση ότι άρχισε η προετοιμασία του μεγάλου πολέμου που θα ακολουθήση» 1991, σελ. 439

- «Μετά τη διάλυση της Τουρκίας, η Ρωσία θα συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι τον Περσικό Κόλπο και θα σταματήσουν τα στρατεύματά της έξω από την Ιερουσαλήμ. Τότε οι δυτικές δυνάμεις θα δώσουν προθεσμία στους Ρώσους για να αποσύρουν από τα μέρη αυτά τα στρατεύματά τους, τόσο χρόνο όσο χρειάζεται για να γίνουν τα λάχανα, δηλαδή 6 μήνες. Η Ρωσία, όμως, δε θα αποσύρει τις δυνάμεις της. Και τότε οι δυτικές δυνάμεις θα αρχίσουν να συγκεντρώνουν στρατεύματα, για να επιτεθούν στους Ρώσους. Ο Πόλεμος που θα ξεσπάσει θα είναι Παγκόσμιος και θα έχει ως συνέπεια να χάσουν οι Ρώσοι. Θα ακολουθήσει μεγάλη σφαγή. Οι μεγαλουπόλεις θα γίνουν παραγκουπόλεις. Εμείς, οι Έλληνες, δεν θα συμμετάσχουμε στον παγκόσμιο πόλεμο.» σελ. 440 - 441

- «Η διοίκηση της Πόλης , από μας, θα είναι και στρατιωτική και πολιτική»!!! 1991, σελ. 435

- «Εσύ (είπε σε νεαρό φοιτητή του Πολυτεχνείου Ξάνθης), σαν πολιτικός μηχανικός, θα συμβάλεις στην ανοικοδόμηση της Πόλης, γιατί η Πόλη θα ανοικοδομηθεί από την αρχή» σελ. 435

Όπως τα κατέγραψε ο Νικ. Ζουρνατζόγλου στο βιβλίο του.

Read more: http://www.enimerwsi.com/2011/01/blog-post_7453.html#ixzz1CX81bavz

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Το πρόβλημα Ασπίς πρέπει να τελειώσει


Επανερχόμενος μετά από τρεις περίπου μήνες, ο κ. Γεωργακάκης Ευτύχιος, Ασφαλιστικός Σύμβουλος, καταθέτει τη συνέχεια των σκέψεων και προβληματισμών του αναφορικά με το πρόβλημα που αφορά στην Ασπίδα το οποίο όπως χαρακτηριστικά λέει πρέπει επιτέλους να τελειώσει. Το www.nextdeal.gr παρουσιάζει ακολούθως την επιστολή.

Η επιστολή του κ. Γεωργακάκη Ευτύχιου:
Κ. ΣΠΥΡΟΥ. Κατ’ αρχήν θα ήθελα να ευχηθώ σε σας και στο προσωπικό του περιοδικού σας καλή χρονιά με υγεία. Επανέρχομαι όπως είχα υποσχεθεί μετά από της 18/10/2010 στο περιοδικό σας και στο άρθρο μου «ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ». Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους σχολιαστές και να επισημάνω το εξής. Καθένας που γράφει έστω και σχόλια σε τόσο σημαντικά θέματα  όπως της ΑΣΠΙΣ το ολιγότερο που όφειλε να κάμει να τα γράφει επώνυμα  και ιδίως εάν είναι και CEO.Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι γράφω το κάνω γιατί επιτέλους το ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΣΠΙΣ πρέπει να τελειώσει.

Δεν διεκδικώ τίποτα μόνο η δικαίωση των χιλιάδων πελατών. Άλλωστε νομίζω το δικαιούμαι μετά από 27 και πλέον χρόνια ενεργούς δραστηριότητας με ό,τι συνεπάγεται. Παρακολουθώ τις εξελίξεις σε καθημερινή βάση και τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλουν ορισμένοι (περιοδικά, δημοσιογράφοι, σύλλογος ζημιωθέντων, ιδιώτες) αυτό όμως που δεν καταλαβαίνω είναι άνθρωποι σε θέσεις κλειδιά δεν μπορούν να καταλάβουν τα αυτονόητα. Απορώ πως είναι δυνατόν το τέλος του 2009 ήταν να κλείσουν άλλες 12 εταιρείες δεν τις έκλεισαν βρήκαν λύση ,και καλά έκαμαν, όμως για την ΑΣΠΙΣ δεν υπήρχε λύση γιατί καλώς η κακώς ήταν η μεγαλύτερη.
Το ερώτημα προς τους κύριους υπουργούς Παπαθανασίου και Παπακωνσταντίνου που θεωρώ ότι ήταν και είναι υπεύθυνοι αλλά συγχρόνως και ανίκανοι να διαχειριστούνε τα οικονομικά αφού ένα μικρό πρόβλημα για αυτούς και πολύ μεγάλο για την κοινωνία δεν μπορούν να λύσουν πώς θα δώσουν λύσεις στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. Σίγουρα μπορεί να σκεφτούν τι λες εσύ ένας ασφαλιστής χωρίς MASTER και σπουδές υψηλού επιπέδου να δώσεις λύση. Τους πληροφορώ όπως είπα σ’ ένα τοπικό βουλευτή ότι είναι μόνο για τα πανηγύρια όπως λέμε στη Κρήτη.

Η ιδιωτική ασφάλιση ενώ αυτή την ώρα έπρεπε να δίνει λύσεις στα πολλά προβλήματα της κοινωνίας δυστυχώς έχει απαξιωθεί από το μεγαλύτερο μέρος της, και η ευθύνη αναλογικά αφορά όλους. Το σίγουρο είναι ότι οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι έχουν τη μικρότερη. Το λέω αυτό γιατί ποτέ δεν ακούστηκαν οι φωνές τους ενώ είναι στη πρώτη γραμμή και αντιλαμβάνονται τα προβλήματα καλύτερα.
Τώρα που οι πωλήσεις χρειάζονται περισσότερη προσπάθεια ακούω ότι οι εταιρείες προσπαθούν μέσω συνεργασιών να προωθήσουν το bancassurance κάνουν μεγάλο λάθος διότι όλοι γνωρίζομε πώς λειτουργεί και ότι κτίζουν στην άμμο. Δεν νοείται υπαλ/λος που εξυπηρετεί το bancassurance τράπεζας να λέει στη αγορά ότι οι ασφάλειες είναι απάτη και δεν είναι λίγοι. Επιτέλους ας αξιοποιήσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους και να αντισταθούν σε μηχανισμούς που θα φέρουν κέρδος αλλά θα είναι πρόσκαιρο και μεσοπρόθεσμα καταστροφικό.
Εμείς διαδώσαμε το θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης γυρίζοντας από σπίτι σε σπίτι και από χωριό σε χωριό και εμείς πρέπει να τον διαφυλάξομε και αυτό να καταλάβουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Η πολιτεία λοιπόν να δώσει λύση στο πρόβλημα της ΑΣΠΙΣ αφού αυτή το δημιούργησε με τις παραλήψεις της και όπως έχω πει είναι πολύ εύκολο. Όσο το πρόβλημα παραμένει άλυτο τόσο ο θεσμός θα συρρικνώνεται και θα απαξιώνεται ανεξάρτητα τι θέλουν να μας επιβάλουν όσο αφορά τα νούμερα και πάλι για το κέρδος.

Επειδή λοιπόν οι πολιτικοί μας απεδείχθησαν κατώτεροι των περιστάσεων πιστεύω ότι υπάρχουν στο χώρο μας ακόμη υγιείς άνθρωποι ώστε να αγωνιστούν ώστε το θέμα της ΑΣΠΙΣ να λυθεί για το συμφέρον των πελατών και του θεσμού γενικότερα και να μείνει σε ελληνικά χέρια το χαρτοφυλάκιό της".

Σας ευχαριστώ.
Γεωργακάκης Ευτύχιος
Ασφαλιστικός Σύμβουλος
Καστέλλι Κισσάμου Χανίων

Το κινεζικό μαχητικό stealth «βασίστηκε σε κλεμμένη αμερικανική τεχνολογία»

Τα συντρίμμια του αμερικανικού F-117 στη Σερβία στις 28 Μαρτίου 1999
Το νέο μαχητικό αεροπλάνο που δοκίμασε πρόσφατα ο κινεζικός στρατός, σχεδιασμένο να ξεφεύγει από τα εχθρικά ραντάρ, είναι πιθανό να βασίστηκε σε τεχνολογία που έπεσε στα χέρια κατασκόπων όταν ένα αμερικανικό F-117 Nighthawk καταρρίφθηκε στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, αναφέρουν αξιωματούχοι στα Βαλκάνια και άλλοι ειδικοί.

Το J-20, το πρώτο κινεζικό μαχητικό με τεχνολογία stealth, πραγματοποίησε δοκιμαστική πτήση στις 11 Ιανουαρίου, λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς στο Πεκίνο. Η δοκιμή θεωρήθηκε από πολλούς επίδειξη ισχύος.

Αν και δεν αναμένεται να τεθεί σε επιχειρησιακή ετοιμότητα σε λιγότερο από οκτώ χρόνια, το J-20 θα μπορούσε να αναμετρηθεί με το αμερικανικό F-22 Raptor, διάδοχο F-117 Nighthawk, του μαχητικού στο οποίο ενδέχεται να βασίστηκε το νέο κινεζικό αεροπλάνο.

Η αμερικανική τεχνογνωσία θα μπορούσε να είχε κλαπεί όταν ένα F-117 καταρρίφθηκε από σερβικό πύραυλο στις 27 Μαρτίου 1999, αναφέρει το Associated Press. Συντρίμμια του αεροπλάνου, ορισμένα σε μέγεθος αυτοκινήτου, είναι γνωστό ότι συλλέχθηκαν από πολίτες και κρατήθηκαν ως σουβενίρ.

«Εκείνη την εποχή, οι μυστικές υπηρεσίες μάς ανέφεραν ότι Κινέζοι πράκτορες χτένιζαν την περιοχή όπου διαλύθηκε το F-117, αγοράζοντας κομμάτια του αεροπλάνου από ντόπιους αγρότες» δήλωσε στο AP ο ναύαρχος Νταβόρ Ντόμαζετ-Λόσο, επιτελάρχης των κροατικών δυνάμεων στον πόλεμο του Κοσόβου.

«Πιστεύουμε ότι οι Κινέζοι χρησιμοποίησαν αυτά τα υλικά για να μάθουν τα μυστικά των τεχνολογιών stealth [...] και να εφαρμόσουν μεθόδους αντίστροφης μηχανικής» ανέφερε.

Ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος της Σερβίας, ο οποίος δεν κατονομάζεται, συμφώνησε ότι κομμάτια του αμερικανικού μαχητικού «έπεσαν στα χέρια ξένων στρατιωτικών ακολούθων».

Με την άποψη αυτή συμφωνεί ο Ζόραν Κούσοβακ, σύμβουλος για στρατιωτικά θέματα που εργάζεται στη Ρώμη. «Λογική» χαρακτήρισε την υπόθεση της κλοπής και ο Αλεξάντερ Χουάνγκ του Πανεπιστημίου Ταμκάνγκ της Ταϊπέι, ειδικός στην κινεζική στρατιωτική αεροπορία.

Το F-117 Nighthawk δεν ήταν απόλυτα αόρατο στα ραντάρ, το σχήμα του όμως ήταν σχεδιασμένο ώστε να αφήνει πολύ μικρό ίχνος στις εχθρικές οθόνες. Το μπροστινό και το οπίσθιο τμήμα των φτερών ήταν κατασκευασμένα από μη μεταλλικά υλικά, ενώ η ειδική βαφή του ήταν σχεδιασμένη να απορροφά τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα.

Σήμερα, ορισμένα τμήματα του F-117, όπως η αριστερή πτέρυγα, η καλύπτρα του κόκπιτ και το κράνος του πιλότου που διασώθηκε, εκτίθενται στο μουσείο αεροπορίας του Βελιγραδίου.

«Δεν γνωρίζω τι απέγινε το υπόλοιπο αεροπλάνο» δήλωσε ο Ζόραν Μιλίσεβιτς, αναπληρωτής διευθυντής του μουσείου.

»Στο παρελθόν μάς είχαν επισκεφθεί αρκετές αντιπροσωπίες, συμπεριλαμβανομένων των Κινέζων, των Ρώσων και των Αμερικανών [...] κανείς όμως δεν έδειξε ενδιαφέρον να πάρει τμήματα του τζετ».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του AP, το αμερικανικό F-117 που καταρρίφθηκε το 1999 ίσως βοήθησε τη Ρωσία στην ανάπτυξη του Sukhoi T-50, ενός μαχητικού stealth που πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμαστική πτήση του το 2010.

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΑΓΩΝΕΣ SUPERLEAGUE LIVE Greece

0 σχόλια 

live όλοι οι αγώνες, ΔΩΡΕΆΝ! (και ΝΕΤ ΚΑΙ! nova!) 
ΑΓΩΝΕΣ SUPERLEAGUE LIVE Greece  Free
Τσεκάρετε τα site!
http://www.fromsport.com/

http://www.liveole.tk/

http://www.rojadirecta.com/

http://www.atdhe.net/

www.nabzortv.net
Καλή διασκέδαση

Η αντιμετώπιση της ανομίας

Του Αλεξη Παπαχελα
Υπάρχουν δύο σχολές αντιμετώπισης της ανομίας στην πατρίδα μας. Η μία είναι η σχολή της ανοχής, η οποία θεωρεί πως η παραβατικότητα είναι έμφυτη στον Ελληνα και πρέπει συνεπώς να γίνεται ανεκτή σε μικρές ή και μεγάλες δόσεις. Αυτή η σχολή έχει ακολουθηθεί από τη Δεξιά και την Κεντροαριστερά, με τις ευλογίες βεβαίως της Αριστεράς, από το 1974 και μετά. Βασίζεται στην αρχή πως όταν μια ολόκληρη κοινωνία λειτουργεί πάνω σε μια βάση ανομίας, αυθαιρεσίας και ατιμωρησίας, δεν έχει νόημα να πας να επιβάλεις ισοπεδωτικά τους νόμους γιατί το σύστημα θα... καταρρεύσει. Οπότε τα αφήνεις όλα να κινούνται στην περιοχή του γκρίζου, της ημι-νομιμότητος.
Η σχολή αυτή έχει καταστεί πλειοψηφική, με εμφανή αποτελέσματα. Δεν υπάρχει άλλη χώρα όπου ένας μεγάλος δρόμος, σαν αυτόν που οδηγεί στο Λαύριο, κλείνεται από κάποιους για δεκαπέντε ημέρες και δεν... τρέχει τίποτα. Ούτε βέβαια υπάρχει άλλη, ευρωπαϊκή τουλάχιστον, χώρα όπου οι παράνομοι μικροπωλητές τρέχουν μέσα στην ΑΣΟΕΕ στην Πατησίων, γιατί εκεί κανείς δεν μπορεί να τους πιάσει.
Η ανομία, όμως, έχει αρχίσει να μετατρέπεται από σαράκι σε καρκίνο, που υπονομεύει βασικά θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας. Στην υπόθεση, για παράδειγμα, με τα διόδια, οι κάτοικοι ορισμένων περιοχών μπορεί να έχουν το δίκιο με το μέρος τους και ορθώς να έχουν οργισθεί από την απόφαση Σουφλιά να επιβάλει παράπλευρα διόδια χωρίς παράδρομους και δίχως σαφή πρόοδο εργασιών στους δρόμους που χρηματοδοτούσαν. Αν όμως ξεπεράσουμε κάθε όριο, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ξαναβρεί τράπεζες να χρηματοδοτήσουν μεγάλα έργα. Και καλώς ή κακώς, κρατικά λεφτά δεν θα υπάρχουν για να μην τις χρειασθούμε. Αν υιοθετήσουμε την άποψη της Αριστεράς να μην πληρώνουμε ΔΕΗ, διόδια, ΟΤΕ και τις δόσεις στις τράπεζες, ο δρόμος προς τη χρεοκοπία θα είναι σύντομος και βέβαιος.
Ποια είναι η άλλη σχολή, θα ρωτήσετε. Είναι αυτή που λέει πως η ανομία είναι μεταδοτική, κάτι σαν ιός, που αν δεν τον προλάβεις νωρίς μετά είναι αργά. Δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής αυτή η σχολή αλλά αρχίζει να αποκτά ισχυρά ερείσματα, όπως διαφαίνεται από την απόφαση για τη διατήρηση της απαγόρευσης του καπνίσματος ή την πρόθεση του κ. Καμίνη να επιβάλει τάξη στο χαώδες κέντρο της Αθήνας.
Το θέμα είναι τι θα γίνει στην πράξη. Γιατί το μεγάλο στοίχημα δεν είναι να πιάσουμε τα νούμερα του Μνημονίου, αλλά να γίνουμε μια χώρα όπου οι νόμοι γίνονται σεβαστοί, όπου δηλαδή τα μηχανάκια δεν τρέχουν στα πεζοδρόμια, όπου κάθε μαγαζί δίνει κανονική απόδειξη, όπου κανείς δεν κλείνει τον δρόμο με το έτσι θέλω χωρίς καμία τιμωρία κλπ., κλπ.

Στο Ισραήλ τελειοποίησαν το Stuxnet

Oι πιθανότητες στρατιωτικής επίθεσης εναντίον του Ιράν περιορίζονται λόγω της επιτυχηµένης κοινής αµερικανοϊσραηλινής κυβερνοεπίθεσης στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Τεχεράνης, πολλά από τα κοµπιούτερ της οποίας µολύνθηκαν από το σκουλήκι Stuxnet, ένα από τα ισχυρότερα κυβερνοόπλα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

Οι µυστικές εγκαταστάσεις της Ντιµόνα στην έρηµο Νεγκέβ είναι γνωστές ως η καρδιά του πυρηνικού προγράµµατος του Ισραήλ, την ύπαρξη του οποίου δεν έχει παραδεχθεί ποτέ επισήµως η κυβέρνηση της χώρας. Εκεί κατασκευάζονται τα πυρηνικά καύσιµα για το οπλοστάσιο του Ισραήλ.

Τα τελευταία δύο χρόνια όµως, σύµφωνα µε ειδικούς τουστρατού και τωνµυστικών υπηρεσιών, η Ντιµόνα έχει έναν νέο, εξίσου απόρρητο ρόλο: είναι ο τόπος δοκιµών της κοινής προσπάθειας ΗΠΑ και Ισραήλ να υπονοµεύσουν τις προσπάθειες του Ιράν να φτιάξει πυρηνική βόµβα. Πίσω από τα αυστηρότατα µέτρα ασφαλείας, οι Ισραηλινοί έχουν κατασκευάσει συσκευές φυγοκέντρισης παρόµοιες µε εκείνες που διαθέτει το Ιράν στις εγκαταστάσεις του Νατάνζ, όπου οι ιρανοί επιστήµονες προσπαθούν να εµπλουτίσουν ουράνιο.



Στην Ντιµόνα δοκιµάστηκε η αποτελεσµατικότητα του ηλεκτρονικού σκουληκιού Stuxnet, ενός καταστροφικού προγράµµατος που πιστεύεται ότι εξουδετέρωσε το 1/5 των ιρανικών συσκευών φυγοκέντρισης και συνέβαλε στην καθυστέρηση του πυρηνικού προγράµµατος της Τεχεράνης.

«Για να τσεκάρεις την αποτελεσµατικότητα του σκουληκιού πρέπει να γνωρίζεις τα µηχανήµατα», λέει ένας αµερικανός ειδικός στην κατασκοπεία σχετικά µε τα πυρηνικά όπλα. «Ο λόγος για τον οποίο το σκουλήκι ήταν τόσο αποτελεσµατικό είναι επειδή το δοκίµασαν οι Ισραηλινοί». Αν και επισήµως αξιωµατούχοι από τις δύο χώρες αρνούνται να σχολιάσουν τι συµβαίνει στην Ντιµόνα, οι επιχειρήσεις εκεί είναι µεταξύ των πιο ισχυρών ενδείξεων ότι ο ιός σχεδιάστηκε ως αµερικανοϊσραηλινό πρόγραµµα σαµποτάζ του ιρανικού πυρηνικού σχεδιασµού.

Τις τελευταίες ηµέρες, ο πρώην διοικητής της Μοσάντ και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον ανακοίνωσανχωριστά ότι πιστεύουν πως οι προσπάθειες του Ιράν στον πυρηνικό τοµέα έχουν πάει πίσω τουλάχιστον κατά επτά χρόνια. Και οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται κυρίως στο Stuxnet, το πιο προηγµένο τεχνολογικά κυβερνοόπλο που έχει σχεδιαστεί ποτέ. Οσοι έχουν προσπαθήσει να το µελετήσουν θεωρούν πως ήταν πολύ πιο περίπλοκο από οτιδήποτε υπήρχε στον κόσµο όταν εµφανίστηκε, στα µέσα του 2009.

Στις αρχές του 2009 η γερµανική εταιρεία Siemens συνεργάστηκε µε ένα από τα µεγαλύτερα εργαστήρια των ΗΠΑ στο Αϊνταχο προκειµένου να εντοπιστούν τρωτά σηµεία των κεντρικών υπολογιστών, τους οποίους η εταιρεία πωλεί για τον χειρισµό των βιοµηχανικών µηχανηµάτων σε όλο τον κόσµο και οι αµερικανικές µυστικές υπηρεσίες είχαν εντοπίσει ως εξοπλισµό-κλειδί στις εγκαταστάσεις εµπλουτισµού ουρανίου του Ιράν. Η Siemens λέει ότι το πρόγραµµα ήταν µέρος των συνηθισµένων ελέγχων ασφαλείας έναντι των κυβερνοεπιθέσεων.

Ωστόσο, έδωσε στο Εθνικό Εργαστήριο του Αϊνταχο – που ανήκει στο υπουργείο Ενέργειας, που επιβλέπει τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ – την ευκαιρία να εντοπίσει τις καλά κρυµµένες «τρύπες» των συστηµάτων της Siemens, τις οποίες εκµεταλλεύθηκε ένα χρόνο αργότερα το Stuxnet. Το σκουλήκι όχι µόνο µπλοκάρισε πολλές συσκευές φυγοκέντρισης, αλλά µυστικά κατέγραψε τις επιχειρήσεις µέσα στο πυρηνικό εργοστάσιο τις οποίες αναµετέδιδε δείχνοντας ότι όλα λειτουργούσαν κανονικά ενώ οι συσκευές αυτοκαταστρέφονταν. Από την επίθεση σώθηκαν µόνο οι συσκευές η λειτουργία των οποίων διακόπηκε νωρίς.

tanea

17 παραβιάσεις στο Αιγαίο από τους «βαρβάρους» (κατά τον Κ.Παπούλια) - Nυχτερινές ασκήσεις της ΠΑ





ImageΜεγάλος αριθμός παραβιάσεων από την τουρκική Αεροπορία τη σημερινή ημέρα σε ένα ήδη βεβαρημένο πολιτικό περιβάλλον από άποψη προκλήσεων. Μετά τον εντοπισμό του τουρκικού υποβρυχίου βόρεια της Κέας από ελικόπτερα του ΠΝ,  αλλά και τις υπερπτήσεις των τουρκικών μαχητικών που είχαν προηγηθεί της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Τουρκία, σήμερα τα τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν σε μαζικούς σχηματισμούς επιθετικές κινήσεις στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο, στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής αεροναυτικής άσκησης «NEXUS» (τουρκικά πακέτα COMAO και συμμαχικά AWACS) . Ταυτόχρονα η ΠΑ από την πλευρά της διεξάγει από αργά το απόγευμα σήμερα εκτεταμένες νυκτερινές ασκήσεις που περιλαμβάνουν τις κύριες μονάδες μαχητικών της με σενάρια που περιστρέφονται κύρια σε αποστολές νυκτερινής διείσδυσης και βαθιάς νυκτερινής διείσδυσης, σε προσομοιούμενα σενάρια τόσο στην ηπειρωτική Ελλάδα όσο και στον Αιγιακό χώρο. .
Σε ότι αφορά τώρα τις τουρκικές παραβιάσεις συνολικά 5 σχηματισμοί από 14 αεροσκάφη, πραγματοποίησαν 17 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου χώρου (ΕΕΧ) και 5 παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών διαγράφοντας πιθανότατα τις απαρχές μιας «θερμής» περιόδου στο Αιγαίο.
Τα ελληνικά μαχητικά που παρακολουθούσαν από απόσταση τα τουρκικά να πετούν εντός του ΕΕΧ, δεν επιχείρησαν να τα αναχαιτίσουν, ενώ αντίστοιχα τα τουρκικά τα αγνόησαν επιδεικτικά και για αυτό το λόγο δεν υπήρξαν εμπλοκές, κατά την πρωινή τουρκική «επίδειξη δύναμης» στο πλαίσιο πάντα της τουρκικής άσκησης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"Κράχ" στο Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων λόγω Μνημονίου - Αντίο εφάπαξ!





ImageKράχ στο Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων λόγω Μνημονίου. Το έλλειμμα σε αυτό ανέρχεται ήδη στα 800 εκατ. ευρώ, στο Μετοχικό Ταμείο σε περίπου 150 εκατ. ευρώ για το 2011, που μπορεί σύμφωνα με πληροφορίες να υπερβεί και τα 200 εκατ. ευρώ και 17 εκατ. ευρώ στο ΤΕΑΔΥ. Το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων έχει ήδη πρόβλημα ρευστότητας. Σήμερα εκκρεμούν πάνω από 35.000 αιτήσεις για εφάπαξ και όσοι υπάλληλοι αποχωρούν σήμερα θα το λάβουν, στην καλύτερη περίπτωση, μετά από τρία χρόνια. Το έλλειμμα του Ταμείου αυξάνεται κατά 300 εκατ. ευρώ το χρόνο και με τα σημερινά δεδομένα, το 2015 θα πλησιάζει τα 2 δισ. και το 2017 μπορεί να έχει ξεπεράσει τα 2,5 δισ. ευρώ.
"Το πρόβλημα θα γίνει εκρηκτικό το 2017", σημειώνει μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Σπύρος Παπασπύρος, "οπότε και ωριμάζουν τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα δυο γενεών δημοσίων υπαλλήλων, της γενιά της δεκαετίας του '70 και εκείνης του '80. Πρόκειται για έναν αριθμό 100.000 περίπου υπαλλήλων. Αν ξεπεραστεί αυτό το σημείο η επόμενη μαζική έξοδος από την εργασία αναμένεται μεταξύ των ετών 2025 και 2030 οπότε και η κατάσταση των Ταμείων θα έχει λογικά ομαλοποιηθεί χωρίς βέβαια να υπολογίζουμε τον αστάθμητο παράγοντα, δηλαδή την αναλογία εργαζομένων και συνταξιούχων που δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί με τη διαρκή μείωση των προσλήψεων" προσθέτει ο κ. Παπασπύρος.
Η μείωση των πόρων των Ταμείων οφείλεται σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, στη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στο Δημόσιο, στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, την περικοπή των επιδομάτων κατά 20%, τον περιορισμό των διορισμών αλλά και τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις που αυξάνουν τις δαπάνες των Ταμείων.
"Μόνο φέτος είχαμε 35.000 νέες συνταξιοδοτήσεις" σχεδόν τις διπλάσιες από τις αναμενόμενες" τονίζει ο κ. Παπασπύρος. Με βάση το σύμφωνο δανεισμού, το κράτος δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει πρωτογενή ελλείμματα των Ταμείων.
"Προτείνουμε στην Κυβέρνηση ένα σχήμα δανεισμού κυρίως του Ταμείου Προνοίας που θα μας επιτρέψει να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίσιμη περίοδο", υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ. "Προτείνουμε δάνειο της τάξης των 500.000 ευρώ με λογικούς όρους που θα προέλθει από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε συνεργασία με το Ταμείο Παρακαταθηκών και το ΤΕΑΔΥ".
Η ΑΔΕΔΥ προτείνει επίσης, τη θέσπιση πόρου 2% σε κάθε λογαριασμό του Δημοσίου υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων (π.χ. ειδικούς λογαριασμούς υπουργείων, νομικών προσώπων) και την στο ΤΕΑΔΥ όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο που σήμερα δεν καλύπτονται από τον συγκεκριμένο φορέα.
Στο μεταξύ αναμένεται η ολοκλήρωση των αναλογιστικών μελετών για τα επικουρικά ταμεία, από τα οποία θα εξαρτηθεί και το ύψος των επικουρικών συντάξεων μετά το 2015 χρονιά κατά την οποία, σύμφωνα με τον ασφαλιστικό νόμο 3863/2010, τίθεται σε εφαρμογή ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων και η εφαρμογή των νέων ορίων ηλικίας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ήθελα πολύ να μάθω,ο Κίσινγκερ τι συζητούσε με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, όταν βρέθηκαν και οι δύο στην συνεδρίαση της λέσχης Μπίλντερμπερκ

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ.....ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ...

«What uncle Sam really wants..» Είναι ο τίτλος από ένα μικρό βιβλιαράκι που πρωτοκυκλοφόρησε το 1986 και έκτοτε επανεκδίδεται συνεχώς. Το έγραψε ο Νόαμ Τσόμσκι (όταν ήταν στα φόρτε του) και δείχνει τον τρόπο που εφαρμόζεται η αμερικανική εξωτερική πολιτική. Βασικός άξονας ήταν και παραμένει η φιλοσοφία του Χένρι Κίσινγκερ, ίσως του μεγαλύτερου δολοπλόκου πολιτικού που πέρασε από τον πλανήτη μας.

Εάν θέλεις να διαλύσεις μια χώρα, υποστηρίζει ο Κίσινγκερ, εκτός από την φανερή πολιτική πίεσης που πρέπει να ακολουθεί ο Λευκός Οικος, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πρέπει να παρεισφρήσουν στα ενδότερα της χώρας. Στην αστυνομία, τους επαναστατικούς πυρήνες, τα πανεπιστήμια, τα εργατικά σωματεία, παντού. Θα πάρει χρόνια, έλεγε, αλλά αξίζει τον κόπο.
Και έφερε για παράδειγμα τον Αριστοτέλη Ωνάση. Για πολλά χρόνια προσπαθούσε η αμερικανική κυβέρνηση να ....συγκρατήσει «τον ατίθασο Έλληνα» και την οικονομική αυτοκρατορία που έχτιζε. Ματαίως. Τότε ο Κίσινγκερ πρότεινε να μεταβεί πράκτορας της CIA στη χώρα της Λατινικής Αμερικής όπου ναυπηγούσε τα πλοία του ο Ωνάσης και να πιάσει δουλειά ως εργάτης. Μέσα σε ένα χρόνο ο εν λόγω πράκτορας κατάφερε να «οργανώσει» τους εργαζομένους ώστε να κατεβούν σε απεργία διαρκείας η οποία έφερε τον Ωνάση στο χείλος της καταστροφής. Φαινομενικά ήταν μια απεργία υπέρ των δικαιωμάτων της φτωχής εργατιάς. Και οι ίδιοι αυτό πίστευαν. Έπρεπε να περάσουν 15 χρόνια για να μάθουμε πως δρομολογήθηκε εκείνη απεργία και ποιος ήταν ο ουσιαστικός στόχος της.
Πριν από μερικά χρόνια έπεσε στα χέρια μας και ένα non paper υπογεγραμμένο από τον Κίσινγκερ που συνιστούσε στο τότε υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ πώς να διαχειριστούν τον «ανυπάκουο Ελληνικό λαό». Η συνταγή ήταν «να σπάσει το ηθικό του» το οποίο ο αμερικανοεβραίος έβρισκε «παράξενα υψηλό και ανθεκτικό». Έλεγε : «Η ιστορία, η οικογένεια και η θρησκεία είναι τα τρία στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους Έλληνες. Για να πετύχει κάποιος την αποσταθεροποίηση της χώρας πρέπει να απορρυθμίσει αυτούς τους τρεις άξονες».

Ανέφερε και άλλα πολλά, όπως το ότι ο «έμφυτος αντιαμερικανισμός που έχουν οι Έλληνες πρέπει να μετατραπεί σε αντι-ευρωπαϊσμό». Αυτό το τελευταίο θυμήθηκα με τα πακετάκια που πήγαν σε Μέρκελ, Σαρκοζί και λοιπούς.
Ο Τσόμσκι στο βιβλίο του (υπενθυμίζουμε το 1986), περιγράφει με πολύ γλαφυρό τρόπο, πώς οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα, όπου δεν μπορούν να επιβληθούν με στρατιωτικά μέσα.
«Η αποσταθεροποίηση της οικονομίας μιας χώρας τη φέρνει πιο κοντά στο ΔΝΤ. Σε αντάλλαγμα για τα δάνειά του, το Ταμείο επιβάλλει «φιλελευθεροποίηση»: μια οικονομία ανοικτή στην εξωτερική διείσδυση και έλεγχο. Τα μέτρα αποσκοπούν στην δραστική μείωση των δημοσίων υπηρεσιών ώστε να δίδεται περισσότερη εξουσία στην πλούσια τάξη και τους ξένους επενδυτές. Σκοπός η δημιουργία δύο τάξεων : των πλουσίων και των φτωχών. Η εξαφάνιση της μεσαίας τάξης είναι το κλειδί καθώς οι φτωχοί θα υποφέρουν συνεχώς και δεν θα έχουν διάθεση να κοιτάξουν το εθνικό τους συμφέρον» Τόσο στεγνά.
Οι λεπτομέρειες για το πώς κατάφερε η κυβέρνηση του πατρός Μπους να «σταυρώσει» το Ελ Σαλβαδόρ είναι ανατριχιαστικές. Το πώς η εφημερίδα New York Times έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ενίσχυση του δικτατορικού καθεστώτος στην Νικαράγουα και πώς οι Αμερικανοί ενίσχυαν τους Κόντρας κατά των Σαντινίστας είναι εξοργιστικό. Το πώς και γιατί μετατράπηκε η Γουατεμάλα σε κρανίου τόπο την δεκαετία του '70. Πώς έγινε η εισβολή στον Παναμά, ώστε να ανέβει στην εξουσία ο αμερικανόφιλος δικτάτορας Μανουέλ Νοριέγκα. Πως ξεκίνησε ο πόλεμος στον κόλπο το1990 και γιατί ο Σαντάμ Χουσέιν έγινε από εκλεκτός των Αμερικανών, εχθρός τους. Πώς το 1982 το Ισραήλ, με την υποστήριξη των ΗΠΑ πουλούσε όπλα στο ΙΡΑΝ (!!) και βοηθούσε τον Αγιατολάχ Χομεϊνί να αναλάβει την εξουσία μετά τον θάνατο του Σάχη. Κάπου εκεί το βιβλίο αναφέρεται και στους τότε (1986) φόβους των Αμερικανών για την Ευρώπη. Ο Κίσινγκερ, στα υπομνήματα που έστελνε, έγραφε ότι «εχθρός» των ΗΠΑ στην γηραιά ήπειρο είναι η Γαλλία και η Γερμανία και η προοπτική να δημιουργηθεί ένας γαλλογερμανικός άξονας σε μια ενωμένη Ευρώπη. Συνιστούσε δε να χρησιμοποιηθούν «οποιαδήποτε μέσα» ώστε να μην υπάρξει ποτέ μια πραγματική Ευρωπαϊκή Ένωση.
Και ερχόμαστε στο σήμερα. Που με μια πρώτη ματιά φαίνεται πως σκοτωνόμαστε μεταξύ μας. Πως τα δεινά της Ελλάδας οφείλονται στην αδιαλλαξία της Μέρκελ και στις κωλοτούμπες του Σαρκοζί. Πως το μνημόνιο είναι ευρωπαϊκής προελεύσεως. Και πως τα σκληρά μέτρα μάς επιβάλλονται από τους κακούς Ευρωπαίους. Δεν λέω, ότι η Ε Ε είναι πανάκεια, προς Θεού. Απλά διερωτώμαι τι εξυπηρετούν τα γεγονότα των τελευταίων μηνών και δη ημερών. Ποιος θα είναι ο κερδισμένος τελικά. Γιατί πρέπει να φανεί προς τα έξω ότι οι Έλληνες, εκτός από φοροφυγάδες, πλαστογράφοι, τεμπέληδες είναι και τρομοκράτες. Σε τι αποσκοπεί να τα βάλουμε εμείς με την Ευρώπη και η Ευρώπη μαζί μας. Και νάσου πάλι ο Κίσινγκερ.

Ήθελα πολύ να μάθω, τι συζητούσε με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, όταν βρέθηκαν και οι δύο στην συνεδρίαση της λέσχης Μπίλντερμπερκ, τον περασμένο Ιούνιο στην Ισπανία. Ένα από τα θέματα της ατζέντας ήταν «Το πρόβλημα της Ελλάδας: προοπτικές και λύσεις για το μέλλον»

Το έλαβα με email

Ανέκδοτο: Παράνομο ζευγάρι στον σεξολόγο

Ένα ζευγάρι πάει στο σεξολόγο.
«Τι μπορώ να κάνω για σας;» ρωτάει ο γιατρός.
«Θα μας δείτε να κάνουμε σεξ;» ρωτάει ο άντρας... Ο γιατρός παραξενεύεται αλλά συμφωνεί.

Όταν τελειώνει το ζευγάρι λέει ο γιατρός:
«Δεν...
υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον τρόπο που κάνετε σεξ» και τους χρεώνει 50 Ευρώ.

Αυτό γίνεται για μερικές εβδομάδες στη σειρά.
Το ζευγάρι κλείνει ραντεβού, το κάνει μπροστά στο γιατρό, τον πληρώνει και φεύγει.

Κάποια στιγμή ο γιατρός ρωτάει:
«Τι ακριβώς προσπαθούμε να βρούμε;»
Και ο άντρας απαντάει:
«Α, τίποτα. Η κυρία είναι παντρεμένη και δεν μπορούμε να πάμε σπίτι της.
Το ίδιο κι εγώ, οπότε δεν μπορούμε να πάμε ούτε στο δικό μου σπίτι.
Το Caravel χρεώνει 90 Ευρώ.
Το Intercontinental χρεώνει 108 Ευρώ.
Το Ledra Mariott χρεώνει 147 Ευρώ.
Εμείς το κάνουμε εδώ με 50 Ευρώ και παίρνουμε και 43 Ευρώ επιστροφή από την Αlico!»

newsbeast.gr

Read more: http://www.enimerwsi.com/2011/01/blog-post_3812.html#ixzz1BQXelLza

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Εκτακτο...Γκάλης-Γιαννάκης vs Σαν Επιφάνιο-Σολοθάμπαλ μετά από 24 χρόνια



Για πρώτη φορά, έπειτα από 24 ολόκληρα χρόνια, θα ξαναβρεθεί η χρυσή γενιά της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ, που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον Ιούνιο του 1987 κόντρα στην ΕΣΣΔ του Άρβιντας Σαμπόνις.
Σύμφωνα λοιπόν με...

πληροφορίες του protothema.gr, στα Ιωάννινα στις 26 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ένα ματς παλαιμάχων μεταξύ της Εθνικής των Γκάλη και Γιαννάκη κόντρα στην Μπαρτσελόνα του θρυλικού Σαν Επιφάνιο και του Σολοθάμπαλ.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια.

Στο κρεβάτι θα είναι...ταύρος."

Αγγελία αναζήτησης συντρόφου

Εύπορη, μοναχική κυρία δημοσιεύει αγγελία ζητώντας σύντροφο:

"Κυρία σεβαστής ηλικίας με αμύθητα πλούτη (κινητά, ακίνητα, καταθέσεις κλπ) ζητά κύριο να τη συντροφέψει στο υπόλοιπο της ζωής της ο οποίος θα τηρεί τις εξής 3 προϋποθέσεις: 1. Δε θα την εγκαταλείψει ποτέ, 2. Δε θα την χτυπήσει ποτέ, 3. Στο κρεβάτι θα είναι...ταύρος."

Η αγγελία δημοσιεύεται, η κυρία περιμένει 1 εβδομάδα, 1 μήνα, 1εξάμηνο, 1 χρόνο....
Έχει πια απελπιστεί: "Τι να τα κάνω τα πλούτη όταν δεν έχω έναν άνθρωπο δίπλα μου! Θα με φάει η μαύρη μοναξιά!".

Κι ενώ η κυρία μοιρολογεί χτυπάει το κουδούνι της πόρτας. Η κυρία ακούει το κουδούνι και τρέχει να ανοίξει. Έκπληκτη αντικρίζει έναν κύριο σε αναπηρικό καρότσι χωρίς χέρια και πόδια.

- "Γεια σας", λέει ο κύριος. "Ήρθα για την αγγελία!!".

Η κυρία μένει έκπληκτη αλλά προσπαθεί να φανεί ψύχραιμη.

- "Δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά υπήρχαν και κάποιες προϋποθέσεις".

- "Το γνωρίζω"

- "Ναι, αλλά χωρίς να θέλω να σας προσβάλω, εσείς δεν έχετε πόδια"

- "Άρα δεν πρόκειται να φύγω ποτέ μακριά σας"

- "Ε, ναι....Ίσως έχετε δίκιο αλλά και πάλι χωρίς να θέλω να σας στενοχωρήσω εσείς δεν έχετε και χέρια..."

- "Άρα δεν πρόκειται ποτέ να σας χτυπήσω!"

-"Ίσως έχετε και πάλι δίκιο αλλά δεν ξέρω αν προσέξατε ότι υπήρχε και τρίτη προϋπόθεση!"

- "Και πως νομίζεις ότι χτύπησα το κουδούνι;..."

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Νικος Γκαλης....Ο μυθος!


«Αν εγώ είμαι ο γιος του Διαβόλου, τότε ο Γκάλης είναι ο ίδιος ο Διάβολος».
Ντράζεν Πέτροβιτς (παίκτης της εθνικής Γιουγκοσλαβίας και του NBA)
«O Nτράζεν είναι αδερφός μου, αλλά για καλύτερο αθλητή του 1987 ψήφισα τον Γκάλη».
Aλεξάντερ Πέτροβιτς (προπονητής)
«Ο Γκάλης είναι ο παίκτης του 21ου αιώνα. Του βγάζω το καπέλο».
Αλεξάντερ Γκομέλσκι (προπονητής της εθνικής ομάδας της Σοβιετικής Ένωσης)
«Αν ο Γκάλης θέλει να βάλει καλάθι, θα το βάλει όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος».
Άρβιντας Σαμπόνις (Λιθουανός παίκτης της εθνικής της Σοβιετικής Ένωσης και του NBA)
«Δεν περίμενα ότι θα υπήρχε ένας τόσο καλός επιθετικός παίχτης στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα».
Μάικλ Τζόρνταν (ο μεγαλύτερος καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών)
«Είδα τον Γκάλη να κάνει πράγματα, που δεν γινόταν ούτε στους Λέικερς και τους Σέλτικς».
Μπομπ Μάκαντου (παίχτης του ΝΒΑ και του ιταλικού πρωταθλήματος)
«Είπα στους παίκτες μου πως θα μαρκάραμε τους 4 παίκτες του Άρη και κάναμε τα σχέδια μας. Για τον Γκάλη κάναμε την προσευχή μας».
Bόιτσεκ Kραϊόφσκι (προπονητής της Λεχ Πόζναν)
«Ξέρω έναν τρόπο να σταματήσουμε τον Γκάλη: να τον κλειδώσουμε στο ξενοδοχείο!».
Pουντ Xαρεβάιν (προπονητής της Ολλανδίας)

Σε όλα τα ανέκδοτα ο Έλληνας τη βγάζει καθαρή. Για να δουμε τωρα...?

Βρέθηκαν μια μέρα στη κόλαση ένας Έλληνας , ένας Αμερικάνος κι ένας Ινδός. Τους συναντάει ο διάβολος και τους λέει:

- Σε όσους έρχονται εδώ δίνω μία ευκαιρία να μεταφερθούν στον παράδεισο.
Και βγάζει ένα τεράστιο μαστίγιο... λέγοντας:
- Όποιος θα αντέξει τρία χτυπήματα χωρίς να φωνάξει, θα πάει στον παράδεισο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για ασπίδα ό,τι θέλετε.
Πρώτος πηγαίνει ο Αμερικανός.
- Τί θα έχεις για ασπίδα; ρωτάει ο διάβολος.
Ο Αμερικάνος σηκώνει μια τεράστια πέτρα και λέει:
- Θα χρησιμοποιήσω αυτή την πέτρα! Είμαι έτοιμος!
Σηκώνει ο διάβολος το μαστίγιο, χτυπάει μια και φεύγει η πέτρα. Χτυπάει δεύτερη και ουρλιάζει σαν τρελός ο Αμερικάνος, οπότε χάνει την ευκαιρία να πάει στον παράδεισο.
Στη συνέχεια ήταν σειρά του Ινδού.
- Τί θα έχεις για ασπίδα; τον ρωτάει ο διάβολος.
- Τίποτα, λέει ο Ινδός. Έκανα πενήντα χρόνια γιόγκα και δε νιώθω καθόλου πόνο!
Στο πρώτο χτύπημα ο Ινδός ήταν ατάραχος. Στο δεύτερο έκανε κάποιους μορφασμούς και στο τρίτο χτύπημα λίγο περισσότερους. Αλλά δεν έβγαλε κουβέντα από το στόμα του!
- Να πάρει, λέει ο διάβολος, πρώτη φορά αντέχει κάποιος τρία χτυπήματα. Λοιπόν, είσαι ελεύθερος να πας στον παράδεισο. Το αξίζεις.
- Όχι, λέει ο Ινδός. Θέλω να μείνω και να δω. Σε όλα τα ανέκδοτα ο Έλληνας τη βγάζει καθαρή. Θέλω να δω τώρα... πώς θα ξεμπερδέψει!
- Εντάξει, μείνε να βλέπεις, του λέει ο διάβολος.
Έρχεται λοιπόν η σειρά του Έλληνα και τον ρωτάει:
- Εσύ τί θα χρησιμοποιήσεις για ασπίδα;
Και απαντάει ο Έλληνας:
- Τον Ινδό!

Ποιος τρώει το πιο πολύ κέρατο;

Είναι τέσσερις φίλοι σε ένα καφέ και συζητάνε. Κάποια στιγμή η συζήτηση φτάνει στο θέμα... «ποιος τρώει το μεγαλύτερο κέρατο!»

Λέει ο πρώτος
- Το μεγαλύτερο κέρατο το τρώνε οι στρατιωτικοί.
- Γιατί το λες αυτό; του λέει ο δεύτερος.
- Γιατί, εξηγεί, λείπουν συνέχεια από το σπίτι, τρέχουν από εδώ και από εκεί με ασκήσεις και ιστορίες... Τι να κάνει η γυναίκα μόνη, τόσο ελεύθερο χρόνο έχει, να μην τον γεμίσει;

- Δε συμφωνώ, λέει ο δεύτερος, εγώ πιστεύω πως... το χειρότερο κέρατο το τρώνε οι γιατροί.
- Γιατί το λες αυτό; του λένε οι άλλοι και συνεχίζει εξηγώντας:
- Εκεί που κάθονται όμορφα και ωραία με την οικογένεια χτυπάει το κινητό τους, εφημερίες, σχεδόν ολημερίς και ολονυκτίς λείπουν.

- Όχι, πετάγεται ο τρίτος, το χειρότερο κέρατο το τρώνε λέει οι ...


...ναυτικοί. Λείπουν κάνα 6μηνο, τι να σου κάνει γυναίκα μόνη τόσο καιρό;

Ο τέταρτος της παρέας δε μιλούσε και άκουγε μόνο σιωπηλός.
- Τι έχεις ρε; του λένε οι άλλοι. Εσύ γιατί δε λες τίποτα;
Και απαντάει:
- Τι να πω και εγώ που είμαι Στρατιωτικός Γιατρός του Πολεμικού Ναυτικού!

Read more: http://www.enimerwsi.com/2011/01/blog-post_09.html#ixzz1AYmHhHB2

Ο εφιάλτης της δραχμής..

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι μια ενδεχόμενη επιστροφή στη δραχμή θα εκτινάξει την ανεργία πάνω από το 25% και τον πληθωρισμό ακόμα και πάνω από το 100%! Είναι σχεδόν καθολική η πεποίθηση ότι η αποχώρηση από την ευρωζώνη θα καταστρέψει την οικονομία και θα καταδικάσει την κοινωνία να επιστρέψει στις δεκαετίες του ΄20 και του ΄30.

Ακριβώς για αυτόν τον λόγο οι κκ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Φ. Σαχινίδης επισημαίνουν με τρόπο κατηγορηματικό ότι «κάθε συζήτηση για επιστροφή στη δραχμή είναι εκτός πραγματικότητας και μόνο κακό μπορεί να κάνει στην προσπάθεια της χώρας». Από την άλλη πλευρά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Λαφαζάνης αναδεικνύεται ως ο πλέον ένθερμος υποστηρικτής της δραχμής ως «πρώτου βήματος» για τον μετασχηματισμό της....


κοινωνίας σε σοσιαλιστική κατεύθυνση.

Ολα αυτά εκκινούν από την ανατροπή σειράς κεκτημένων της Μεταπολίτευσης, η οποία καθιστά το ευρώ «προφανή στόχο» και λειτουργεί σαν καταλύτης προβληματισμών,ιδίως στην Αριστερά,για το αν η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα είναι η πιο δραστική θεραπεία για την κρίση ή αν αντίθετα θα εγκλωβίσει τη χώρα σε μια εφιαλτική «αλβανοποίηση».

Η συντριπτική πλειονότητα της κοινής γνώμης και των πολιτικών δυνάμεων υποστηρίζει την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, αλλά η επιστροφή στη δραχμή μπορεί να συμβεί ως ένα «ιστορικό ατύχημα» . Ο πρώην υπουργός Οικονομίας κ. Ι.Παπαντωνίου μιλώντας προς «Το Βήμα της Κυριακής» προειδοποιεί ότι εκείνο που μπορεί να επαναφέρει τη δραχμή είναι μια ασυγκράτητη «αιμορραγία καταθέσεων» εξαιτίας μιας επίμονης φημολογίας περί... επιστροφής στη δραχμή!

Πληθωρισμός 100%
Η θρησκευτική προσήλωση του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στην εκτέλεση του μνημονίου δεν είναι τυχαία. Ο υπουργός Οικονομικών γνωρίζει ότι ο κλονισμός της εμπιστοσύνης στην οικονομία από μια ενδεχόμενη εμπλοκή στην υλοποίηση του μνημονίου και από τυχόν αναστολή της καταβολής των δόσεων, μπορεί να διαμορφώσει συνθήκες υψηλής αβεβαιότητας και να επιταχύνει την απόσυρση καταθέσεων. Σε μια τέτοια περίπτωση, εάν η ΕΚΤ δεν θελήσει ή δεν κατορθώσει να επέμβει, τότε η κυβέρνηση, για να αποτρέψει την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, ενδέχεται να μην έχει άλλη λύση πέραν της επιστροφής στη δραχμή, την οποία θα πρέπει αυτομάτως να υποτιμήσει τουλάχιστον κατά 50% σε σχέση με το ευρώ.

Αμέσωςθα αρχίσει η κάθοδος στην «οικονομική κόλαση», όπως υποστηρίζει ο κ. Παπαντωνίου, αλλά και όπως έχει περιγράψει προσφάτως ο κ. Φ. Σαχινίδης σε αντιπαράθεσή του στη Βουλή με τον κ. Π. Λαφαζάνη. Κατ΄ αρχάς, με βάση το σενάριο της επιστροφής σε μια δραχμή υποτιμημένη κατά 50%, οι εισαγωγές γίνονται ακριβότερες κατά 50% και καθώς αυτές αντιπροσωπεύουν το 1 στα 3 ευρώ που κυκλοφορούν στη χώρα, η μέση αγοραστική δύναμη των εργαζομένων συρρικνώνεται πάνω από 20% εν μιά νυκτί.

Κόλαση φτώχειας
Αντιστοίχως, το εθνικό χρέος αυξάνεται κατά το ποσοστό της υποτίμησης και ξεπερνά το 200% του ΑΕΠ με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να αναγκαστεί να κηρύξει στάση πληρωμών, που όμως οδηγεί τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες κατέχουν ελληνικά ομόλογα, στην πτώχευση και στην κρατικοποίηση. Η κυβέρνηση τυπώνει εκατοντάδες τρισ. δραχμές για να αναχρηματοδοτήσει τις κρατικοποιημένες τράπεζες, προκαλώντας πληθωρισμό ακόμα και πάνω από 100%. Η ανατίμηση των εισαγόμενων πρώτων υλών, οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων και ο... τριψήφιος πληθωρισμός εξαιτίας της φρενήρους εκτύπωσης δραχμών εξανεμίζουν το όφελος στην ανταγωνιστικότητα από την υποτιμημένη δραχμή. Κατά συνέπεια, η Ελλάδα εγκλωβίζεται σε έναν φαύλο κύκλο υποτιμήσεων και πληθωρισμού που «σκοτώνει» τις επενδύσεις, αφανίζει την παραγωγή, εκτινάσσει την ανεργία, επεκτείνει την «πυρκαγιά της φτώχειας» σε ολόκληρη τη μεσαία τάξη και προκαλεί κοινωνικό αναβρασμό και πολιτική αστάθεια, προπολεμικών διαστάσεων.

Σοσιαλιστική δραχμή
Αντιθέτως, ο κ. Λαφαζάνης, εκφράζοντας προσωπικές θέσεις, υποστηρίζει ότι η επιστροφή στη δραχμή είναι το πρώτο βήμα μιας ολοκληρωμένης «θεραπείας» για την Ελλάδα. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνομιλία του με «Το Βήμα της Κυριακής» εξηγεί ότι ένα προοδευτικό και σοσιαλιστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης για την υπέρβαση της κρίσης πρέπει απαραιτήτως να περιλαμβάνει επιστροφή στη δραχμή, αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αναδιάρθρωση και προσωρινή διακοπή της αποπληρωμής του εθνικού χρέους, εθνικοποίηση τραπεζών, έλεγχο των αγορών και περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων.

Αποκαλεί «κινδυνολόγους» όσους εκτιμούν ότι αυτές οι πρωτοβουλίες θα κατέστρεφαν την Ελλάδα και υπενθυμίζει ότι η Σουηδία και η Δανία παραμένουν εκτός ευρωζώνης, ενώ η Νορβηγία βρίσκεται εκτός ΕΕ. Υποστηρίζει ότι στην Ελλάδα ως το 2002 υπήρχε οικονομική ανάπτυξη, ενώ στη συνέχεια η χώρα εγκλωβίστηκε στη «γερμανική φυλακή» του ευρώ. Από τότε και έπειτα, η Ελλάδα και άλλες περιφερειακές χώρες αναπλήρωσαν την αδυναμία υποτίμησης του νομίσματος με επέκταση του εξωτερικού δανεισμού, «κάτι που δημιούργησε “φούσκες” οι οποίες τώρα σκάνε».

Αριστερά και Ρουμπινί
Ο κ. Λαφαζάνης υπογραμμίζει ότι από το 1974 ως το 2000 η δραχμή διολίσθησε συνολικά κατά 180% σε σχέση με το μάρκο και θέτει το ερώτημα: «Αν δεν είχαμε τη δυνατότητα νομισματικής υποτίμησης θα προχωρούσαμε σε διαδοχικές εσωτερικές υποτιμήσεις με μειώσεις εισοδημάτων;». Ουσιαστικά συμφωνεί με πρόσωπα όπως ο πρώην οικονομικός σύμβουλος του ΔΝΤ και καθηγητής του Χάρβαρντ κ. Κένεθ Ρογκόφ και ο γνωστός και ως «δόκτωρ Καταστροφή», κ. Νουριέλ Ρουμπινί, αλλά και με αναλυτές οίκων αξιολόγησης οι οποίοι εκτιμούν ότι η αναδιάρθρωση των χρεών και η επιστροφή ορισμένων χωρών στα εθνικά τους νομίσματα είναι πολύ πιθανή, ενώ προεξοφλεί ότι η ενιαία οικονομική διακυβέρνηση είναι ανέφικτη. Τέλος, αρνείται ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς τη συμμαχία με τις μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις λέγοντας ότι «αυτή είναι η θεωρία των εθελόδουλων κοινωνικών και οικονομικών ελίτ».

Ρεπορτάζ : Παύλος Παπαδόπουλος
(από το Βήμα της Κυριακής)

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

«Έκλεισε στην Μάντσεστερ ο Νίνης»

Δυναμικά κινείται για την απόκτηση του Σωτήρη Νίνη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σύμφωνα με δημοσιεύματα βρετανικών ιστοσελίδων.
 
Συγκεκριμένα, τα ΜΜΕ αναφέρουν πως οι «κόκκινοι διάβολοι» επιστρέφουν δυναμικά για την απόκτηση του διεθνή Έλληνα άσου, ενώ γίνεται λόγος για συμφωνία με τον Παναθηναϊκό για την παραχώρηση των δικαιωμάτων του έναντι του ποσού των 10 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Μάλιστα, τονίζεται ότι η Μάντσεστερ έχει προχωρήσει σε συμφωνία με τον Παναθηναϊκό για την απόκτηση του Νίνη έναντι του ποσού των 10 εκατομμυρίων ευρώ. «Αυτό που αναμένεται είναι η Γιουνάιτεντ να αφήσει τον παίκτη για ακόμα έναν χρόνο έτσι ώστε να παρακολουθήσει την εξέλιξη του», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Βρετανοί.
 
 
Παράλληλα,  στα εν λόγω δημοσιεύματα αναφέρεται πως η Ρόμα και η Μίλαν είναι οι άλλες δύο ομάδες που ερίζουν για την απόκτηση του 20χρονου άσου, ο οποίος αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό. Ωστόσο, τονίζεται πως ο τεχνικός της Μάντσεστερ, σερ Άλεξ Φέργκιουσον έχει κερδίσει τη «μάχη» για τον παίκτη. Και γράφεται πως: «Και η Άρσεναλ που ψαχνόταν για την απόκτηση του Νίνη πρέπει να κοιτά πλέον αλλού».
 
Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης

Συνελήφθη Γερμανός πράκτορας των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στον Έβρο

Εκτύπωση E-mail
ImageΓερμανός δημοσιογράφος συνελήφθη το πρωί στον Έβρο γιατί φωτογράφιζε οχυρωματικές θέσεις του στρατού στη περιοχή. Σύμφωνα με ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών Ορεστιάδας "Συνελήφθη στην παραμεθόριο περιοχή Καστανέων – Ν. Βύσσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, 46χρονος Γερμανικής καταγωγής δημοσιογράφος, ο οποίος εισήλθε σε στρατιωτική απαγορευμένη περιοχή. Ειδικότερα, ο 46χρονος δημοσιογράφος εντοπίσθηκε από περιπολούντες Έλληνες Συνοριοφύλακες, που επιχειρούσαν στο πλαίσιο των Κοινών Ομάδων Ταχείας Επέμβασης ( RABITs ), να κινείται με ιδιωτικό επιβατικό αυτοκίνητο επί της οριογραμμής των χερσαίων συνόρων, σε χώρους που υπάρχουν περιορισμοί και απαγορεύσεις πρόσβασης. Στην κατοχή του βρέθηκε μία φωτογραφική μηχανή, με φωτογραφικό υλικό, η οποία κατασχέθηκε.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος δεν τήρησε τους προβλεπόμενους κανόνες πρόσβασης και τις διαδικασίες δημοσιογραφικής κάλυψης που έχουν δημοσιοποιηθεί και προϋποθέτουν ειδική άδεια από τις Ελληνικές Αρχές.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν προβλέπονται στις διατάξεις του άρθρου 149 Π.Κ. καθώς και Α.Ν. 376/18-12-1936 «περί μέτρων ασφάλειας οχυρών θέσεων».
Πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση την ημέρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός βρισκόταν στην Τουρκία. Οι τουρκικές υπηρεσίες συχνότατα χρησιμοποιούν ξένους, κυρωίς Ολλανδούς και Γερμανούς για τέτοιες αποστολές.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr