Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΓΥΡΙΣΑ !

Οι κοκκινομάλλες είναι (και επίσημα) καλύτερες στο σεξ


Η ξανθιές μπορεί να είναι πιο διασκεδαστικές, αλλά οι κοκκινομάλλες κάνουν καλύτερο και περισσότερο σεξ, σύμφωνα με ερεύνα στη Γερμανία.Η μελέτη έγινε στο Αμβούργο από τον ερευνητή καθηγητή δρ. Werner Habermehl που μελέτησε τη σεξουαλική ζωή εκατοντάδων γυναικών συγκρίνοντας το χρώμα των μαλλιών τους.
Ο δρ. Werner Habermehl είπε: “Η σεξουαλική ζωή των γυναικών με κόκκινα μαλλιά ήταν σαφώς πιο δραστήρια από αυτήν των γυναικών με άλλο χρώμα μαλλιών, με περισσότερους συντρόφους και έχοντας σεξ πιο συχνά από ότι ο μέσος όρος. Η έρευνα δείχνει ότι οι φλογερές κοκκινομάλλες ανταποκρίνονται βεβαίως στη φήμη τους.”
Πρόσθεσε ότι οι γυναίκες που βάφουν τα μαλλιά τους κόκκινα από άλλο χρώμα ήταν σημάδι ότι έψαχναν για έναν νέο σύντροφο”Ακόμη και οι γυναίκες σε μια σταθερή σχέση που βάφουν τα μαλλιά τους κόκκινα δείχνουν στους συντρόφους τους ότι είναι δυσαρεστημένες από την σχέση τους. Είναι αυτονόητο ότι ψάχνουν για κάτι καλύτερο .”
Πηγή: dailymail.co.uk

Παπάκι @ – Ένα διεθνές σύμβολο

Το σύμβολο @ είναι διεθνές -- το χρησιμοποιούν ακόμα και σε χώρες που οι
γλώσσες τους, π.χ. τα αραβικά ή τα γιαπωνέζικα, δεν χρησιμοποιούν το
λατινικό αλφάβητο. Σε κάθε γλώσσα, όμως, το σύμβολο έχει διαφορετική
ονομασία και οι περισσότερες είναι πολύ πιο εύστοχες από την ελληνική.

Πρώτα απ' όλα, πώς προέκυψε αυτό το σύμβολο; Η επικρατέστερη ως τώρα άποψη
έλεγε ότι το @ είναι η καλλιγραφική γραφή της λατινικής πρόθεσης ad, που
σημαίνει «προς». Πρόσφατα, ένας ιταλός καθηγητής υποστήριξε ότι το σύμβολο
το χρησιμοποιούσαν ήδη πριν από 500 χρόνια οι έμποροι της Φλωρεντίας, οι
οποίοι έγραφαν έτσι, με καλλιγραφικό τρόπο, ένα κεφαλαίο Α. Τι σήμαινε
αυτό το Α; Ήταν το αρχικό της λέξης amphora, του αμφορέα δηλαδή, που
χρησιμοποιούσαν ακόμα εκείνο τον καιρό στη Μεσόγειο σαν μέτρο μέτρησης
βάρους ή όγκου για σιτηρά ή υγρά.

Όποια κι αν είναι η προέλευσή του, το σύμβολο υιοθετήθηκε στη βόρεια
Ευρώπη με τη σημασία «προς» και έκτοτε συνηθίζεται να μπαίνει μπροστά από
τιμές (π.χ. 20 packs @ 2.30), γι' αυτό και η επίσημη ονομασία του στα
αγγλικά είναι εμπορικό «προς» (commercial 'at') και διαβάζεται σαν 'at'.

Λόγω της χρήσης του σε εμπορικές εφαρμογές, ενσωματώθηκε σύντομα (από
το 1880 περίπου) στο κλαβιέ των γραφομηχανών και, αργότερα, σε όλα τα
πληκτρολόγια ηλεκτρονικών υπολογιστών. Σε καθημερινή χρήση μπήκε με τη
διάδοση του Ίντερνετ, αφού ήδη από το 1972 χρησιμοποιείται στις
ηλεκτρονικές διευθύνσεις ανάμεσα στο όνομα του χρήστη και τον διαδικτυακό
χώρο που φιλοξενεί το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του.

Από τον καιρό που μπήκε στην καθημερινή γλώσσα, άρχισε να παίρνει και
διάφορες περίεργες ονομασίες, όπως:

«ουρά της μαϊμούς» (Ολλανδία),
«η προβοσκίδα του ελέφαντα / ουρά γουρουνιού(?)» (Δανία),
«το πόδι της γάτας / το κανελόψωμο / άλφα με προβοσκίδα(?)» (Σουηδία),
«γατοουρά» (Φιλανδία),
«σκουληκαντέρα / σκουλήκι / κάμπια» (Ουγγαρία),
«σκυλάκι» (Ρωσία),
«σαλιγκάρι» (Γαλλία)
«το ποντικάκι» (Κίνα)
«το σκουλήκι / η κάμπια» (Ουγγαρία)
«το αυτί» (Αραβικά έθνη/Γερμανία/Τουρκία)
«το τρελλό "α"» (Σερβία)
«το κοχύλι (?)» (Ιταλία)
και το πολύ πετυχημένο εβραϊκό «στρούντελ».

Σε μερικά (αυτά με το ?) οι απόψεις ανάμεσα στους μή αυτόχθονες διίστανται ...
Νομίζω ότι στην Ελλάδα δεν υπήρξαμε το ίδιο επινοητικοί. Aκου εκεί
«παπάκι» (ναι αυτό που πάει στη ποταμιά ...).

Το είδαμε εδώ: www.veriorama.com

SU-32, SU-34. Αεροσκάφος κρούσης της Ρώσικης ΠΑ (βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους)






Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Στην Αθήνα το Σάββατο ο Γ.Ζιαμπάο με το βλέμμα σε νέες επενδύσεις στην Ελλάδα

Bookmark and Share
Στην ατζέντα νέο εμπορευματικό κέντρο

Πρώτος στόχος στην ατζέντα των Κινέζων είναι η κατασκευή και η λειτουργία ενός νέου εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο
Πρώτος στόχος στην ατζέντα των Κινέζων είναι η κατασκευή και η λειτουργία ενός νέου εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

Αθήνα
Στην Αθήνα φτάνει το Σάββατο ο πρωθυπουργός της Κίνας, Γουέν Ζιαμπάο για να επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον της κινεζικής κυβέρνησης για νέες επενδύσεις, κυρίως ναυτιλιακού, ναυπηγοεπισκευαστικού και εμπορικού χαρακτήρα.
Πρώτος στόχος στην ατζέντα των Κινέζων είναι η κατασκευή και η λειτουργία ενός νέου εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο, μια επένδυση περίπου 150 εκατομμυρίων ευρώ. Αμείωτο παραμένει και το ενδιαφέρον τους για την υλοποίηση του μεγαλόπνοου σχεδίου για τη μετατροπή του Πειραιά σε ναυτιλιακή πύλη, όπως αναφέρει «Το Βήμα».
Μαζί με τον κινέζο πρωθυπουργό θα βρεθεί στην Αθήνα και ο πρόεδρος της Cosco κάπτεν Γουέι Τζιανφού (πέμπτος στην ιεραρχία του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος), ο οποίος θα συζητήσει τη συμμετοχή του κινεζικού αυτού κολοσσού σε κοινοπρακτικό σχήμα με τον ΟΛΠ για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη η Cosco έχει αποστείλει στον πρόεδρο του ΟΛΠ, Γ. Ανωμερίτη τον φάκελο με τα επενδυτικά της σχέδια, που περιλαμβάνει σημαντικές υποδομές για την ενίσχυση της κρουαζιέρας, καθώς και κατασκευή ξενοδοχείου.
«Οι Κινέζοι επιδεικνύουν προσεκτικό επενδυτικό ενδιαφέρον» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, Χ.Παμπούκης , ο οποίος σημείωσε ότι κατά την επίσκεψη του κινέζου πρωθυπουργού αναμένεται να υπογραφεί ένα πακέτο από συμφωνίες εμπορικού, ναυτιλιακού, κατασκευαστικού και τουριστικού τομέα. Με τις ελληνο-κινεζικές συμφωνίες θα παρέχεται η δυνατότητα σε κινεζικές εταιρείες να λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμούς που προκηρύσσονται στην Ελλάδα, όπως ανέφερε ο κ. Παμπούκης.
Έτσι στις συζητήσεις που αναμένεται να διεξαχθούν μεταξύ του ΟΛΠ και της Cosco πρόκειται να καθορισθούν οι όροι για την από κοινού συμμετοχή στον διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί (κατά πάσα πιθανότητα τον Νοέμβριο) για την κατασκευή και τη λειτουργία του εμπορευματικού κέντρου.
Newsroom ΔΟΛ


Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/09/blog-post_231.html#ixzz10uNKAXCe

Πορνείο το καμάρι του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας Διαβάστε περισσότερα: http://totefteri.blogspot.com/2010/09/blog-post_29.html#ixzz10uD5IFex


 
Σάλος έχει προκληθεί στην Τουρκία, από την είδηση ότι το πλοίο «Savarona», το οποίο είναι το «τοτέμ» του πολεμικού ναυτικού της χώρας, χρησιμοποιούνταν ως ένας πλωτός «οίκος ανοχής» για πλούσιους και... εκκεντρικούς επιχειρηματίες με… πλήρωμα εντυπωσιακές γυναίκες από τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Ύστερα από επιχείρηση παρακολούθησης που διήρκεσε επτά μήνες, η στρατοχωροφυλακή πραγματοποίησε σήμερα έφοδο στο πλοίο, το οποίο ήταν δεμένο στο Muğla Göcek, απέναντι από την Κω και συνέλαβε τα μέλη της ομάδας των εμπόρων λευκής σαρκός, που έστησαν την «επιχείρηση», καθώς και πολλές από τις γυναίκες που πρόσφεραν τις «υπηρεσίες» τους στους επιβάτες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ομάδα των εμπόρων λευκής σαρκός νοίκιαζε το «Savarona» από τον επιχειρηματία-ιδιοκτήτη του προς 50.000 δολάρια την ημέρα.

Το «Savarona» ναυπηγήθηκε το 1931 στην Αμερική και το απέκτησε η Τουρκία το 1938. Το πλοίο παραχωρήθηκε στον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ο οποίος φιλοξένησε κατά καιρούς σε αυτό αρχηγούς κρατών, βασιλείς, οργάνωνε συνεδριάσεις του υπουργικού του συμβουλίου, ενώ διέμενε πολλές φορές στις πολυτελείς καμπίνες του. Μέχρι το 1989, το πλοίο ανήκε στο πολεμικό ναυτικό, αλλά μετά το θάνατο του Ατατούρκ και λόγω αδυναμίας επαρκούς συντήρησής του από το κράτος, πέρασε στην κατοχή του επιχειρηματία, ο οποίος επέτρεψε να μετατραπεί σε «οίκο ανοχής».

Ίσως τώρα, τα τουρκικά ΜΜΕ να αναθεωρήσουν τα ειρωνικά και περιπαικτικά σχόλια με τα οποία «έλουσαν» τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, όταν αποκαλύφτηκε ότι το θωρηκτό «Αβέρωφ» χρησιμοποιήθηκε για το γαμήλιο γλέντι επιφανούς στάρλετ της ελληνικής showbiz.

Διαβάστε περισσότερα: http://totefteri.blogspot.com/2010/09/blog-post_29.html#ixzz10uCOI8IZ

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Όλη η αλήθεια για το Βατοπέδι: Ένα ζήτημα εθνικής σημασίας και ο ρόλος των ξένων μυστικών υπηρεσιών

Bookmark and Share
Ένα ζήτημα Εθνικής σημασίας που απασχολεί δεκαετίες την Ελλάδα, τα αρμόδια υπουργεία, τις Εθνικές αρχές ασφαλείας και πληροφοριών, αποτέλεσε με την βοήθεια και «άλλων εξωτερικών» παραγόντων αντικείμενο εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης, εξεταστικών επιτροπών, ανεξέλεγκτης πολυλογίας, τις συνέπειες των οποίων ενδεχομένως να υποστεί ο Ελληνισμός σε βάθος χρόνου.
Το πρόβλημα ξεκινά από το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και την τύχη του. Οικουμενικό για όλους τους Ορθόδοξους του κόσμου. Όχι για τους Τούρκους. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Πατριαρχείο στην Πόλη είναι γνωστό: Δεν αναγνωρίζεται από το τουρκικό κράτος η οικουμενικότητά του, θεωρείται ένα ίδρυμα που απευθύνεται σε ορθόδοξους Τούρκους, και ως εκ τούτου οι ιεράρχες του πρέπει να είναι Τούρκοι υπήκοοι. Η θέση αυτή της Τουρκίας παραβιάζει τη συνθήκη της Λωζάννης και στερεί από την οικουμενική ορθοδοξία τη δυνατότητα να διαχειριστεί τα του οίκου της όπως θα έπρεπε. Γιατί, σε συνδυασμό με την εξάλειψη της πολίτικης ρωμιοσύνης και την κλειστή Σχολή της Χάλκης, που συστηματικά επεδίωξε η Τουρκία, δεν υπάρχει παραγωγή νέων ντόπιων στελεχών για το Πατριαρχείο, και είναι ορατός ο δι’ ασφυξίας θάνατός του.

Σε περίπτωση λοιπόν που ο Προκαθήμενος του Οικουμενικού Θρόνου αντιμετωπίσει αιφνίδιο ή φυσιολογικό «πρόβλημα» τότε χηρεύει η θέση του. Εκτιμήθηκε λοιπόν ιδιαίτερα από το 2000 (επί ΠΑΣΟΚ και ορθώς) ότι είναι σφοδρά πιθανόν σε περίπτωση χηρείας, να διεκδικήσει η Ρωσία την έδρα του Οικουμενικού Θρόνου κυρίως λόγω του ότι σε αυτή τη χώρα κατοικεί η πολυαριθμότερη συμπαγής μάζα ορθοδόξων στον κόσμο.

Ήδη όμως από το 1978 το ζήτημα είχε εντοπισθεί σε άλλη όμως βάση. Τότε η Τουρκία (και όχι η Ρωσία) αποτελούσε την κύρια απειλή. Λίγα μόλις χρόνια μετά τη μεταπολίτευση, η Ελλάδα ζούσε τη νέα μεταβατική της περίοδο . Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής κάλεσε το νεαρό τότε υπουργό Παιδείας Ιωάννη Βαρβιτσιώτη στο γραφείο του και του έδωσε εντολή να αναζητήσει ένα χώρο για να στεγαστεί το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, σε περίπτωση που άλλαζε το status quo στην Πόλη με τρόπο μοιραίο και μη αναστρέψιμο. Το 1978 απείχε μόλις 4 χρόνια από τα γεγονότα της Κύπρου και η Τουρκία είχε ήδη σκληρύνει «επικίνδυνα» τη στάση της έναντι του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Τα γεγονότα των προηγούμενων δεκαετιών στην Πόλη ήταν ακόμη νωπά και οι σχέσεις των δύο χωρών στο ναδίρ της διπλωματικής σφαίρας.

Εκεί εντοπίζεται η πρώτη αφετηρία μιας άγνωστης σε πολλούς ιστορίας, η οποία εκτυλίχθηκε και έφτασε μέχρι το γνωστό -πλέον- και ως «σκάνδαλο» του Βατοπεδίου. Σκάνδαλο που σε οικονομικό επίπεδο δεν στοιχειοθετείται ακόμα και σήμερα. Στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής όλοι οι ειδικοί (Γκρόζος, Μαντούβαλος, Γούσιος) μέλη της «Επιτροπής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα» κατέθεσαν ότι «δεν υπάρχει τίποτε μεμπτό, τίποτε παράνομο, καμία δωροδοκία» στην υπόθεση Βατοπαιδίου.
Ο βουλευτής Β’ Θες/νικης της ΝΔ κ. Σάββας Αναστασιάδης, μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η υπόθεση Βατοπαιδίου δεν είναι σκάνδαλο αλλά μία «συνήθης, νομική υπόθεση».

Παρόλα αυτά η υπόθεση στην συνείδηση των περισσοτέρων Ελλήνων (και με την βοήθεια πληροφοριακών επιχειρήσεων ξένων υπηρεσιών) ακόμα και σήμερα παραμένει περίπλοκη συσκοτισμένη κι ίσως και να συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην ανατροπή της Κυβερνήσεως Καραμανλή.

Το 1978 λοιπόν, εκτιμήθηκε ότι οι εξελίξεις θα οδηγούσαν αργά ή γρήγορα στην εξορία του Πατριαρχείου από την Κωνσταντινούπολη. Ακόμη κι αν δεν προχωρούσαν οι Τούρκοι σε μονομερή πράξη, φοβούμενοι κυρίως την αντίδραση των Αμερικανών, η λειψανδρία μεταξύ των μελών της ελληνικής κοινότητας θα αναδείκνυε σε βάθος χρόνου τη δυσκολία εκλογής νέου πατριάρχη και θα καθιστούσε αναπόφευκτη την αναζήτηση νέας στέγης για το «Βατικανό» της ορθοδοξίας. Ο ίδιος προβληματισμός αλλά με κινητήριο μοχλό την πολιτική των ΗΠΑ πλέον αναπτύχθηκε και γύρω στο 2000.

Το 1978 υπήρξε η σκέψη να χρησιμοποιηθεί η ακίνητη περιουσία που διαθέτει το Πατριαρχείο στη Γενεύη, αλλά η λύση αυτή γρήγορα εγκαταλείφθηκε, αφού θεωρήθηκε ότι αυτόματα το Πατριαρχείο θα έχανε το γεωγραφικό του προσδιορισμό ως Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία. Το επόμενο σενάριο που εξετάστηκε ήταν εκείνο του Αγίου Όρους, αλλά το ιερό άβατο αποτέλεσε σοβαρό ανασταλτικό παράγοντα. Εξετάστηκε και η περίπτωση της Πάτμου, αλλά κι αυτή γρήγορα απορρίφθηκε λόγω έλλειψης υποδομών. Ο κ. Βαρβιτσιώτης εξέτασε τότε την πιθανότητα του Μυστρά και η πρόταση αυτή άρεσε και στον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Με τον Μυστρά υπήρχε κι ένας εθνικός συμβολισμός, καθώς ήταν το καταφύγιο των Παλαιολόγων αμέσως μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης.

Το θέμα έπεσε χαμηλά σε προτεραιότητα ιδίως με την μεταπήδηση του Εθνάρχη στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ήδη όμως το 1993 εκτιμήθηκε ότι υπήρχε ζήτημα άμεσης εξεύρεσης εναλλακτικής λύσεως για τον Οικουμενικό Θρόνο αφενός διότι είχαν περιέλθει αρκετές πληροφορίες στις υπηρεσίες πληροφοριών της Χώρας μας σχετικά με απειλές κατά της ζωής του Πατριάρχη, αφετέρου άνοιγε μέτωπο και κατά του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων (από άλλο Κράτος και άλλες Υπηρεσίες πληροφοριών) όπου εκεί μάλιστα ο μετέπειτα σχεδιασμός και εκτέλεση της αποστολής προστασίας του, αντιμετώπισαν υπονομευτικές διαρροές που συνετέλεσαν δυστυχώς στην απόλυτη επιτυχία των επιχειρήσεων οργάνων των ξένων Υπηρεσιών. (Πολύ αργότερα ένα αξιόλογο στέλεχος των Ελληνικών Υπηρεσιών ο γνωστός Βαβύλης αποκαλύφθηκε από ξένες επιχειρήσεις αντιπληροφοριών και η όλη Ελληνική αποστολή θεωρήθηκε ως ένα ακόμη σκάνδαλο, όπως σήμερα το αντίστοιχο του Βατοπεδίου που ακόμα θεωρείται από μερικούς σκάνδαλο).

Η ανάδειξη του Βαρθολομαίου στο θρόνο του Πατριάρχη επανέφερε το ζήτημα ξανά στην ατζέντα. Αυτή τη φορά επελέγη το Άγιο Όρος και ο στόχος ήταν ξεκάθαρος, να υπάρχει η υποδομή για να μεταφερθεί σε περίπτωση ανάγκης εκεί το Πατριαρχείο. Κρίθηκε ως η καλύτερη λύση, μολονότι υφίσταται το «αγκάθι» του άβατου. Κι αυτό διότι το Άγιο Όρος έχει το αυτοδιοίκητο και ταυτόχρονα αποτελεί πνευματικό σημείο αναφοράς για τη χριστιανοσύνη. Το ΠΑΣΟΚ εκτίμησε και ορθά ότι η καλύτερη αντιπρόταση στη Ρωσία σε περίπτωση που διεκδικούσε για λογαριασμό της την μεταφορά σε αυτήν του Οικουμενικού Θρόνου ήταν το Άγιο Όρος.

Επελέγη από τη τότε Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μια μονή εγκαταλελειμμένη και ετοιμόρροπη και αποφασίσθηκε αυτή η μονή να ενισχυθεί άμεσα οικονομικά και με αξιόλογο προσωπικό μοναχών (με πολλούς μεταπτυχιακούς τίτλους). Η προσπάθεια ξεκίνησε μεθοδικά με ορίζοντα πενταετίας.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι πρώτες ανταλλαγές οικοπέδων για τη Μονή του Βατοπεδίου ξεκίνησαν επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και τις χειρίσθηκαν οι κοι Φωτιάδης και Δρυς. Και ορθά έπραξαν. Ας μην ξεχνάμε τις άριστες σχέσεις της τότε κυβέρνησης με το Πατριαρχείο και την αντίστοιχη «κόντρα» της κυβέρνησης με την Ελλαδική Εκκλησία. Η βασική ιδέα ήταν ότι θα έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος για να ενισχυθεί οικονομικά η επιλεγείσα μονή (Βατοπεδίου), έτσι ώστε να υπάρχει η απαραίτητη οικονομική βάση στην περίπτωση που θα χρειαζόταν να φτάσουμε στο απευκταίο σενάριο της εξορίας του Πατριαρχείου από τον φυσικό του χώρο ή διεκδίκησής του από την Ρωσία.

Το 2004 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έπεσε. Όταν άλλαξε η κυβέρνηση η επικοινωνία μεταξύ κεντρικής Κρατικής διοίκησης και εκκλησίας έγινε ευκολότερη, διότι άμεσοι συνεργάτες του πρωθυπουργού, όπως ο κ. Ρουσόπουλος και ο κ. Αγγέλου, είχαν ουσιαστική και προσωπική σχέση με τη μονή του Βατοπεδίου, ίσως σαν αποτέλεσμα μιας στρατηγικής που χτιζόταν στο προηγούμενο διάστημα σε Εθνικό επίπεδο.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ συνέχισε και ορθώς μια πολιτική που είχε ξεκινήσει το ΠΑΣΟΚ δεδομένου μάλιστα ότι το διεθνοπολιτικό πεδίο είχε διαμορφωθεί ακόμα πιο απειλητικό για το Πατριαρχείο της Κωσταντινούπολης. Πιο συγκεκριμένα οι «θρησκευτικοί μηχανισμοί» (όπως τα Πατριαρχεία) προκαλούσαν ανέκαθεν απροσδιόριστο φόβο στις υπηρεσίες των ΗΠΑ διότι εκτιμούν πως η έκφραση της θρησκευτικότητας με την ανατολική ορθόδοξη μορφή μπορεί να αναδείξει πολιτικές εκφράσεις και πρότυπα στις χώρες όπου επικρατεί πλειοψηφικά το ορθόδοξο δόγμα. Δηλαδή ότι θα μπορούσε να αναδείξει πολιτισμικά πρότυπα τα οποία αργά ή γρήγορα θα γίνουν εκφράσεις εφαρμοσμένης πολιτικής που θα απευθυνθούν στους λαούς αυτούς σαν εναλλακτική πρόταση στην κυριαρχία της προτεσταντικής αντίληψης για τις κοινωνικές δομές που επικρατούν τώρα σε όλη την χριστιανοσύνη.

Η εκτίμηση αυτή έχει κάποια βάση αν μπορέσει κανείς να συνδυάσει το γεγονός ότι «έσκασε» ένα τέτοιο θέμα σε μια μονή με μεγάλη διορθόδοξη δράση και με πολλούς μοναχούς απ’ όλο τον ορθόδοξο και όχι μόνο κόσμο. Η αμερικανική αντίληψη για τα πράγματα είναι ότι πρέπει να ενισχυθεί το δικό τους πρότυπο ζωής που δίχως την ύπαρξη εξωτερικών εχθρών ευδοκιμεί στην Βόρεια Αμερική. Στην συγκεκριμένη όμως γεωγραφική περιοχή με την ύπαρξη του μωσαϊκού λαών είναι νομοτέλεια ότι αυτό το πρότυπο θα ενισχύσει τις διαλυτικές τάσεις στο εσωτερικών αυτών των κοινωνιών χωρίς ένα ισχυρό κεντρικό κράτος. Παράδειγμα αποτελεί η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και η εξακολουθητική αποσύνθεση της Σερβίας που συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας. Ο ρόλος δε του Βατικανού στο όλο ζήτημα ελέγχεται.

Έτσι από το 2004 άνοιξε ο δρόμος για να ολοκληρωθεί από τη ΝΔ το εθνικό σχέδιο που είχε ξεκινήσει το ΠΑΣΟΚ σε ακόμα πιο σύντομο χρονικό διάστημα. Κι εδώ έγινε ίσως το μεγάλο σφάλμα:

Το γεγονός ότι η αμεσότητα επικοινωνίας και το επείγον δημιούργησαν την αίσθηση ότι τα πάντα θα ήταν πιο εύκολα και έτσι όλοι έγιναν επιρρεπείς στα λάθη και αβλεψίες που προκάλεσαν ξένες υπηρεσίες πληροφοριών και επέτρεψαν σε συνεργάτες τους που επιχειρούν στην Ελλάδα να αναλάβουν δράση αναστολής και εξάρθρωσης του σχεδίου.
Ήδη ο Καραμανλής είχε ενοχλήσει τόσο με το ΟΧΙ στο σχέδιο Αναν, με το ΟΧΙ στο ζήτημα εισόδου των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και η χαριστική βολή ήταν η συνεργασία της Ελλάδας με τους Ρώσους στο θέμα των αγωγών. Τότε ο κύβος ερρίφθη και με ένα σμπάρο θα επετύγχαναν δύο τρυγόνια: θα εμποδιζόταν αφενός η Ελλάδα να προετοιμάσει διάδοχη κατάσταση για το Πατριαρχείο παράλληλα δε το διεθνές σύστημα θα απαλλασσόταν από τον μόνο μεταπολεμικά Ευρωπαίο Πρωθυπουργό που τόλμησε να αντιταχθεί σε δημόσια εκπεφρασμένη άποψη Προέδρου των ΗΠΑ: «Τα Σκόπια θα εισέλθουν στο ΝΑΤΟ». (ούτε ο ντε Γκωλ δεν είχε τολμήσει να αντιταχθεί σε Πρόεδρο των ΗΠΑ).

Ήταν πράγματι προκλητικές οι ανταλλαγές της λιμνοθάλασσας με τα οικόπεδα στο Μαρούσι ή σε άλλα κεντρικά σημεία των Αθηνών. Ο κοινός Εθνικός σκοπός όμως σε συνδυασμό με το μυστικιστικό περιβάλλον των μονών του Αγίου Όρους συντελούσαν στο να αποκοπεί κάθε αντίληψη κοινής λογικής. Είναι επίσης σαφές ότι μόνο με την επίκληση ενός «εθνικού λόγου» θα μπορούσαν τόσοι πολλοί άνθρωποι να συναινέσουν σε μια τόσο εξωφρενική ιστορία.
Δεν είναι δυνατόν δύο τουλάχιστον Κυβερνήσεις και αριθμός αξιωματούχων και των δύο, να παραφρόνησαν ή να συνωμότησαν ξαφνικά ένα πρωί.

Τελικά μια διαδικασία Εθνικής σημασίας εξελίχθηκε σε μια φούσκα που έγινε ένα ««σκάνδαλο»». Μέσω ατέρμονων και ανερμάτιστων δηλώσεων ύποπτων ατόμων και ΜΜΕ που είτε κινούμενα από προσωπικές στρατηγικές, είτε κατ΄εντολή ξένων προϊσταμένων. Αντί να υπερασπίσουν μία Μονή που προορίζεται (από πολλές διαφορετικές χρονικά Κυβερνήσεις) να αποτελέσει θεματοφύλακα της Ορθοδοξίας και του Έθνους δημιούργησαν την εικόνα σκανδάλου που τελικά δεν στοιχειοθετείται πουθενά και για κανέναν παρόλες τις έρυενες.
Ομιλούν οι «επικριτές» για «παρακράτος». Η Μονή Βατοπαιδίου ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου συνεργάστηκε με τα αρμόδια όργανα του Κράτους (Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, Γνωμοδοτικό Συμβούλιο, ΚΕΔ, στελέχη Κυβερνήσεων κλπ).

Το μόνο σφάλμα του Κώστα Καραμανλή είναι ενδεχομένως το ότι έδωσε λευκή επιταγή χειρισμού του θέματος σε άτομα που δεν είχαν την εμπειρία να αντιμετωπίσουν στοχευμένες επιχειρήσεις αντιπληροφοριών που εκδηλώνονται από ξένες υπηρεσίες πληροφοριών στην Ελλάδα με καταιγιστικό πλέον ρυθμό. Ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξη του είχε δηλώσει με νόημα: «Ήταν ένα προσωπικό μου λάθος».


Αυτή είναι η αληθινή ιστορία του Βατοπεδίου. Στις πληροφοριακές επιχειρήσεις όμως η αλήθεια δεν έχει σημασία. Σημασία έχει η εικόνα που προβάλλεται και οι εντυπώσεις που δημιουργούνται. Η αλήθεια είναι σαν ένα δάσος που καίγεται σε λίγα λεπτά και μετά….. απαιτούνται πενήντα χρόνια για να ξαναγίνει.

Κοσμάς Αθανασόπουλος
Αναλυτής Πληροφοριών – Διεθνολόγος


Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/09/blog-post_1034.html#ixzz10kNSQqQ3

ANAKOINΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΝΕΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ


Απο ΤΑ ΝΕΑ Οnline
Tα νέα τέλη κυκλοφορίας ανακοίνωσε το υπ. Οικονομικών καταργώντας το κριτήριο της παλαιότητας και υιοθετώντας το κριτήριο του κυβισμού αλλά με πιο αναλογικό τρόπο. Παράλληλα, ενσωματώνεται στα τέλη ο ειδικός φόρος μεγάλου κυβισμού. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι αλλαγές αυτές προκαλούν μείωση των τελών κυκλοφορίας για 3,2 εκατομμύρια κατόχους αυτοκινήτων...


Αναλυτικά, η ανακοίνωση της κυβέρνησης έχει ως εξής:

Η Κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα και τις ενστάσεις των πολιτών σε σχέση με την εφαρμογή του πλαισίου υπολογισμού των τελών για το 2010, δεσμεύτηκε να προβεί σε βελτιώσεις και σημαντικές ελαφρύνσεις. Σήμερα ανακοινώνεται το νέο απλοποιημένο πλαίσιο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας, με το οποίο αναιρούνται οι τέσσερις διαφορετικές κλάσεις ταξινόμησης και το οποίο οδηγεί σε μείωση των τελών κυκλοφορίας για 3,2 εκ. κατόχους αυτοκινήτων.

Για την αναμόρφωση του πλαισίου συστήθηκε Διυπουργική Επιτροπή και συνεκτιμώντας τις προτάσεις της, το νέο σύστημα τελών κυκλοφορίας του 2011, έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

1.Την κατάργηση του κριτηρίου της παλαιότητας. Για όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα που θα έχουν ταξινομηθεί έως και την 31-12-2010 (και για τις μοτοσυκλέτες, ασχέτως ημερομηνίας ταξινόμησης) θεσπίζεται ενιαία κλίμακα υπολογισμού με βάση τον κυβισμό του κινητήρα τους.

2.Την υιοθέτηση του κριτηρίου του κυβισμού αλλά με πιο αναλογικό τρόπο. Δημιουργείται μια πιο δίκαιη και αναλογική κλίμακα τελών κυκλοφορίας με την προσθήκη νέων κλιμακίων κυβισμού, προκειμένου το σύστημα να γίνει πιο αποτελεσματικό και να ανταποκριθεί περισσότερο στις συνθήκες της αγοράς, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια.

3.Την ενσωμάτωση του χωριστού ειδικού φόρου μεγάλου κυβισμού στα τέλη. Πρόκειται για τον ειδικό φόρο μεγάλου κυλινδρισμού κινητήρα για όλα τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες άνω των 1.929 κ.εκ., που είχε προβλεφθεί με το ν. 3775/2009. Τα τέλη κυκλοφορίας 2011 συμπεριλαμβάνουν τον τυχόν ειδικό φόρο οχημάτων μεγάλου κυβισμού.
Τέλη κυκλοφορίας 2011 (ευρώ)
Τέλη κυκλοφορίας και ειδικός φόρος 2010 (ευρώ)
Διαφορά 2011 έναντι 2010 (ευρώ)



Από
έως
Από
έως
Έως
300
20
0
68
20
-48
301
785
50
28
96
22
-46
786
1071
110
94
187
16
-77
1072
1357
120
94
187
26
-67
1358
1548
220
184
352
36
-132
1549
1738
240
184
352
56
-112
1739
1928
270
184
352
86
-82
1929
2357
600
578
821
22
-221
2358
3000
800
712
1130
88
-330
3001
4000
1000
912
1330
88
-330
4001
και άνω
1200
1112
1530
88
-330

(Περαιτέρω ανάλυση της διαφοράς των τελών κυκλοφορίας του 2011 σε σχέση με το 2010, ανάλογα με την κλάση των οχημάτων, παρατίθεται στον σχετικό πίνακα).

Την αναλογική ελάφρυνση για μεγάλο αριθμό οχημάτων. Από την σύγκριση των τελών του 2011 σε σχέση με το 2010 προκύπτει ότι πάνω από 3.180.000 κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσικλετών έχουν μείωση από 12-330 ευρώ (το 65% του συνόλου), ενώ οι υπόλοιποι έχουν αύξηση η οποία σε απόλυτους αριθμούς δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη και κυμαίνεται μεταξύ 16-88 ευρώ ετησίως. Μεγαλύτερη αναλογικά μείωση έχουν τα μικρή και μεσαίας κατηγορίας αυτοκίνητα.
4.Την περιβαλλοντική κατεύθυνση για τις νέες ταξινομήσεις αυτοκινήτων. Αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να έχει η φορολόγηση του αυτοκινήτου στην κατεύθυνση της μείωσης των περιβαλλοντικών του επιπτώσεων,τα τέλη κυκλοφορίας όλων των επιβατικών ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων που θαταξινομηθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1/1/2011 και μετά, συνδέονται αποκλειστικά με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα του κάθε οχήματος (γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο). Η σύνδεση αυτή ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα ασχέτως τεχνολογίας (βενζινοκίνητα, υβριδικά, πετρελαιοκίνητα κλπ). Αυτό εκτιμάται ότι θα έχει σαν αποτέλεσμα τη στροφή των καταναλωτών σε πιο «καθαρής τεχνολογίας» οχήματα με αντίστοιχες θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Τα περισσότερα κράτη μέλη της Ε.Ε. έχουν ήδη εισαγάγει φορολογικό σύστημα αυτοκινήτων (τέλη κυκλοφορίας και τέλη ταξινόμησης) που συνδέεται ολικώς ή μερικώς με τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα (CO2).
Έτσι, τα τέλη κυκλοφορίας των επιβατικών αυτοκινήτων που θα ταξινομηθούν μετά την 1/1/2011 είναι τα εξής:
ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΔΕΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ (γρμCO2 ανά χιλιόμετρο)
ΕΤΗΣΙΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΝΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ (σε ευρώ)
0-100
0
101-120
0,80
121-140
1,00
141-160
1,50
161-180
2,00
181-200
2,25
201-250
2,50
Άνω των 251
3,00

Είναι χαρακτηριστικό ότι με την παραπάνω κλίμακα, τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται περαιτέρω για μεγάλο αριθμό οχημάτων τα οποία ενσωματώνουν «καθαρές τεχνολογίες». Αντίστοιχα, όπως είναι λογικό, τα τέλη αυξάνονται για όλα εκείνα τα αυτοκίνητα των οποίων οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι υψηλές.
5.Αποκλειστική σύνδεση των τελών κυκλοφορίας των ΤΑΧΙ που θα ταξινομηθούν στην Ελλάδα μετά την 1/1/2011 μόνο με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ως εξής:
ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΔΕΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ (γρμCO2 ανά χιλιόμετρο)
ΕΤΗΣΙΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΝΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ (σε ευρώ)
0-100
0
101-150
2
Άνω των 151
2,5

Η διαφορά των τελών κυκλοφορίας των ΤΑΧΙ σε σχέση με τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης οφείλεται στο γεγονός ότι, τα οχήματα αυτά είναι επαγγελματικά και διανύουν ετησίως πολλαπλάσιες αποστάσεις από αυτές των επιβατικών, με αποτέλεσμα την εξαιρετικά μεγαλύτερη περιβαλλοντική επιβάρυνσή τους.
6.Όσον αφορά στα υπόλοιπα οχήματα (φορτηγά ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης, λεωφορεία, κλπ), θα υπάρχει αύξηση κατά μέσο όρο 10%σε σχέση με το 2010. Σημειώνεται ότι τα εν λόγω τέλη δεν έχουν αυξηθεί από το 2009.
Tα παραπάνω μέτρα αποτελούν ένα σύστημα δίκαιο και λειτουργικό, που θα αφήσει παράλληλα το χρονικό περιθώριο αναγκαίας προσαρμογής της αγοράς αυτοκινήτου στη χώρα μας στην κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος. Οι παραπάνω ρυθμίσεις, θα κατατεθούν στη Βουλή των Ελλήνων, τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ο Καραμανλης ειναι ολα τα λεφτα!!! ....

Ο πρόεδρος Αχμαντινετζάντ είπε: “9/11 was an inside job”..

Αυτο  που  πλεον ολοι το ξερουν...καποιος  πρεπει  να το πει  δυνατα...Οι  "δημοσιογραφοι" "μας"? ΜΟΥΓΚΑ...οπως  για  ολα τα  πραγματικα θεματα!

Πήγε στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ και εξήγησε σε όλους συμπεριλαμβανομένων και των ηγετών της λεγόμενης Δύσης ότι το χτύπημα στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου ήταν μια “from inside job”. Είπε ότι από ότι φαίνεται, τους εν λόγω τρομοκράτες... υπέθαλψε και εκπαίδευσε το καθεστώς των ΗΠΑ. Είπε ακόμη ότι ναι μεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια η την οποία όμως υπέθαλψε, ανέχτηκε και τελικά εκμεταλεύτηκε με κάθε φανερό και κρυφό τρόπο η Αμερικανική Οικονομική και Πολιτική ελίτ.

Δεν είναι και λίγο να τα λες αυτά στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και μάλιστα στο κέντρο της Νέας Υόρκης. Μου θύμησε αυτό που πάντα σκέφτομαι στις περιπτώσεις «μεγάλων γεγονότων», ότι ο μέσος πολίτης έχει ένα αλάνθαστο κτιτήριο για να αντιλαμβάνεται και να βγάζει άκρη μέσα στον συρφετό της πραπληροφόρησης και στην πολυεπίπεδη πολυπλοκότητα της πραγματικότητας. Το κριτήριο αυτό είναι απλό: ποιος ωφελείται

Και από το χτύπημα των Δίδυμων Πύργων βαθύτατα και πολύπλευρα ωφελημένες εξήλθαν οι ΗΠΑ οι οποίες χρησιμοποίησαν το γεγονός με κάθε τρόπο ώστε να διευρύνουν και να εδραιώσουν την παγκόσμια κυριαρχία τους. Πρόκειται  για μια συνέχεια των συνομωσιών του Περλ Χάρμπορ του Πολέμου του Βιετνάμ και της Δολοφονίας του Κένεντυ. Τα υπερατλαντικά φιλαράκια μας είναι προπονημένα στην περιφρόνηση της ζωής και στην δολοπλοκία.

Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη ηγέτες που λένε την αλήθεια. Μπράβο στην Περσία και στον Πρόεδρο Αχμάντι Νε Τζάντ.....                                                    ...http://grsail.blogspot.com

O εμίρης με τα 27 παιδιά,τις 3 γυναίκες και τα δισεκατομμύρια!

Ο 58χρονος εμίρης σεϊχης Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Τάνι, που έρχεται στο Ελληνικό, είναι σύμφωνα με το περιοδικό Forbes ο όγδοος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο!

Έχει τρεις γυναίκες, 27 παιδιά, του αρέσουν οι καταδύσεις και η ιππασία, ενώ η περισουσία του ξεπερνάει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια!

Όπως γράφει η Real News η πρώτη και η τρίτη σύζυγός του περιορίζονται στα "καθήκοντά' τους, δηλαδή να γεννούν και να μεγαλώνουν τους απογόνους του. Η δεύτερη σύζυγός του ωστόσο, η Μοζάχ, με την οποία έχει 7 παιδιά, συμμετέχει ενεργά στα κοινά προωθώντας την εκπαίδευση των κοριτσιών και συνοδεύει τον ...
σύζυγό της στα περισσότερα επαγγελματικά ταξίδια χωρίς να καλύπτει ολόκληρο το πρόσωπό της. Έχει δε μεγάλη αγάπη στη μόδα και στις πανάκριβες δημιουργίες των μεγάλων οίκων μόδας.

Η περιουσία του περιλαμβάνει υπεπολυτελή σκάφη, πολυτελή ακίνητα σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και νησιά και επενδύσεις σε όλο τον κόσμο

Κάθε χρόνο επισκέπτεται τη χώρα μας με τη γυναίκα του και κάποια απο τα παιδιά του ενω ο πιλότος του αεροπλάνου του είναι ο Ελληνας, πρώην κυβερνήτης της Ολυμπιακής, Ιωάννης Σταυρακίδης.


tlife


Read more: http://www.enimerwsi.com/2010/09/o-27-3.html#ixzz10i7wNHQr

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Στείλτε δωρεάν sms..

Πολλοί είναι αυτοί που εξακολουθούν να πληρώνουν αρκετά χρήματα στο κινητό τους τηλέφωνο για να έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν ένα συγκεκριμένο αριθμό sms στους φίλους τους.
Αν θέλετε να κάνετε οικονομία στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλά site στα οποία κάνοντας ένας χρήστης εγγραφή μπορεί να στείλει έναν αριθμό ή ακόμα και απεριόριστα δωρεάν sms.

Το Newsit.gr έψαξε και βρήκε το SMSJive το οποίο...

επιτρέπει στο χρήστη να στείλει δωρεάν SMS προς σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου μέσω internet.

Επίσης δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να μπαίνει εκτός από τον υπολογιστή του και από το κινητό του αν φυσικά έχει smartphone με λειτουργικό Symbian OS, Apple iPhone, Android OS, Blackberry, τα Windows OS.

Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης για να χρησιμοποιήσει αυτή την υπηρεσία είναι να κάνει login από τον λογαριασμό που έχει στο Facebook και στη συνέχεια να γράψει στα αντίστοιχα πεδία το τηλέφωνο του παραλήπτη και το μήνυμά του.

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ο πόλεμος των 500 μέτρων

Στο Αφγανιστάν, παρατηρήθηκε ότι οι προσβολές των ανταρτών Ταλιμπάν, κυρίως σε ενέδρες, εκδηλώνονται κατά 50%, από την απόσταση των 500 μέτρων και μακρύτερα. Ο λόγος είναι απλός. Δεν θέλουν στενή εμπλοκή με αντιπάλους καλύτερα οπλισμένους και θωρακισμένους. Τους αρκεί η παρενόχληση, η φθορά με την χρησιμοποίηση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και βομβών.
Το πρόβλημα που προέκυψε για τους συμμάχους στρατιώτες, που εκτίθενται σε τέτοιου είδους προσβολές, ήταν ότι δεν είχαν υποστεί την απαραίτητη εκπαίδευση, για να μπορούν να προσβάλλουν στόχους με επιτυχία σε αποστάσεις από 500 μέτρα και πάνω. Ξεκίνησε λοιπόν, μία αναθεώρηση της επιχειρησιακής εκπαίδευσης και άρχισε, μεταξύ των άλλων, να δίδεται έμφαση στην σκοπευτική ικανότητα σε μεγάλες αποστάσεις.
Εδώ γίνεται όμως το μεγάλο λάθος! Θεωρείται δεδομένο ότι η απόσταση του αγώνα εναντίον των ανταρτών θα παραμείνει στα 500 μέτρα και επομένως πρέπει να γίνει αναπροσαρμογή! Ξεχάσθηκε  ο αγώνας Πεζικού και η τακτική των μικρών κλιμακίων; Ξεχάσθηκε η τακτική κίνηση της ομάδας; Ξεχάσθηκε το “πυρ και κίνηση”; Είναι εύκολο να αντιπυροβολείς στο “πουθενά” και να παραμένεις χωμένος πίσω από κάποιο προκάλυμμα περιμένοντας τους όλμους, το πυροβολικό ή την αεροπορία να κάνει τη δουλειά σου, επειδή θεωρείς τον εαυτό σου “καθηλωμένο”.
Το δύσκολο είναι να αντιλαμβάνεσαι στο πεδίο της μάχης πού είναι η απειλή, από πού έρχονται τα φονικά πυρά, πώς θα εγκαταστήσεις βάση πυρός και πώς θα εκτελέσεις ελιγμό για να πλευροκοπήσεις τον αντίπαλο και να τον πλησιάσεις σε κοντινές αποστάσεις για να τον εξουδετερώσεις ακόμη και με μάχη σώμα με σώμα! Η άφεση του αντιπάλου μόνο στην ανταλλαγή πυρών, του επιτρέπει να έχει ή ν’ αποκτήσει πρωτοβουλία και φυσικά στην περίπτωση των ανταρτών, να φεύγει ανενόχλητος, για να εγκαταστήσει άλλη ενέδρα αλλού.
Τι φταίει; Οπως το διαπίστωσα και εγώ όταν ήμουν εκεί, ο υπερβολικός και άβολος πολλές φορές φόρτος των  στρατιωτών. Το κράνος με το αλεξίσφαιρο γιλέκο ζυγίζουν γύρω στα 15  κιλά, μόνο αυτά. Αν προσθέσουμε οπλισμό, πυρομαχικά, νερό και άλλα υλικά, ο ατομικός φόρτος μπορεί να φτάσει άνετα στα 25 με 30 κιλά.  Αν βάλουμε και σακκίδιο τύπου Μπέργκεν, πολύ περισσότερο. Αυτό καθιστά τον μαχητή δυσκίνητο και θα έλεγα απρόθυμο να περπατήσει σε απότομες πλαγιές κυνηγώντας τον ευκίνητο αντάρτη. Προτιμά να πυροβολεί και να καλεί πυρά υποστήριξης.
Τι πρέπει να γίνει;  Να σταματήσουμε να φοράμε όλα αυτά τα προστατευτικά υλικά; Να αυξηθεί ο αριθμός των απωλειών μάχης λόγω χαμηλής προστασίας και να έχουμε τις μεγάλες αντιδράσεις της κοινής γνώμης; Το προσθέτω, γιατί λυπάμαι που το λέω, αλλά κάποιους αυτό ενοχλεί περισσότερο. Όχι δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω, αλλά να προχωρήσουμε εμπρός. Το πρώτο που πρέπει να γίνεται, είναι η σωστή σκληρή και ρεαλιστική εκπαίδευση πάνω στην αρχή “εκπαιδεύσου όπως θα πολεμήσεις”. Όλες οι ασκήσεις μάχης πρέπει να γίνονται με το φόρτο που ένας μαχητής καλείται να κινηθεί στο πεδίο της μάχης και σε έδαφος που να προσομοιάζει το πραγματικό πεδίο. Η τακτική μικρών κλιμακίων Πεζικού (ομάδας,διμοιρίας), πρέπει να μαθαίνεται από όλους, ανεξάρτητα από Όπλο ή Σώμα! Το δεύτερο βέβαια είναι η ποιότητα και η αξιοπιστία των υλικών. Όλοι κατευθύνονται σε ελαφρύτερα εύχρηστα, πολλαπλής χρήσης υλικά. Θα μιλήσουμε σε άλλο άρθρο γι’ αυτό.
Στην περίπτωση του Αφγανιστάν, οι φάλαγγες, ακόμη και οι εποχούμενες περίπολοι, πρέπει να κινούνται με την τεχνική που όλα τα στρατιωτικά  εγχειρίδια περιγράφουν και όχι απρόσεκτα. Στην  άφιξη δε επικίνδυνων σημείων που “μυρίζει” ενέδρα, πρέπει να εκτελείται υποχρεωτικά έλεγχος με τη μέθοδο της πλαγιοφυλακής, πριν από οποιαδήποτε διέλευση. Πιο απλά στέλνουμε κάποιους να ελέγξουν και ν’ αποκαλύψουν τυχόν ενεδρεύοντες. Αν  εκδηλωθεί η ενέδρα; Άμεση αντίδραση.: “Καλύπτομαι, Παρατηρώ, Εντοπίζω, Προσβάλλω με πυρά, Ελίσσομαι, Εξουδετερώνω” Παίρνει ώρα και καθυστερούμε; Τότε ας υποστούμε τις συνέπειες, κατεστραμμένο αυτοκίνητο, κομμένα χέρια και πόδια, διασείσεις και άλλους τραυματισμούς, όπως έπαθαν οι Αμερικανοί Αλεξιπτωτιστές που θα δείτε παρακάτω στο βίντεο.  Και μη χειρότερα! Υπήρξε και ένα όμως καλό. Κάποιος σώθηκε από το κράνος του τύπου Κέβλαρ. Ευτυχώς γι’ αυτόν, ήταν μία αδέσποτη εξωστρακισμένη σφαίρα 7,62 χιλ. από Καλάσνικοφ. Αν την είχε “φάει” απ’ ευθείας, θα το είχε διαπεράσει το κράνος του,  σαν “φέτα”.
Εκπαίδευση χρειάζεται! Εκπαίδευση! Παλιά καλή συνταγή!

'Αλεξ Ρόντος: Το "φάντασμα" του ΥΠΕΞ δίνει συνέντευξη & μιλάει για όλα: Σκόπια, πόλεμο Γεωργίας κλπ

ImageΣπάνια ένας υπουργός Εξωτερικών «καρφώνει» δημοσίως έναν μυστικοσύμβουλο. Αυτό που συνέβη δηλαδή με τον ΥΠΕΞ Δημήτρη Δρούτσα και το «κάρφωμα» που έριξε περί εξωθεσμικής εμπλοκής του Άλεξ Ρόντου στο Σκοπιανό πριν από μερικές ημέρες. Στο χώρο των media το μυστήριο και η συνωμοσία πάντα πουλούσαν και για τον λόγο αυτό, τα πρόσωπα που συγκεντρώνουν το ένα ή το άλλο χαρακτηριστικό, γίνονται τα αγαπημένα «φαντάσματα» των media. Πόσο μάλλον όταν συγκεντρώνουν και τα δύο χαρακτηριστικά όπως ο περίφημος ή περιβόητος - διαλέγετε και παίρνετε - Άλεξ Ρόντος.
Και όμως: Το «φάντασμα» έδωσε ... συνέντευξή στο ΒΗΜΑgazino, το περιοδικό της εφημερίδας «ΒΗΜΑ της Κυριακής» του περασμένου Αυγούστου. Την παραθέτουμε αυτούσια (οι φωτό επίσης προέρχονται από αυτή την συζήτηση-συνέντευξη), όπως δημοσιεύθηκε στο περιοδικό με τον τίτλο «Ο σύμβουλος»,  αφού σημειώσουμε ότι αναμφίβολα πρόκειται για μία δημοσιογραφική επιτυχία που ελάχιστα αναγνωρίστηκε γιατί ο ίδιος ο Ρόντος λέει πολλά και αφήνει να εννοηθούν ακόμα περισσότερα.
Για τον ρόλο του στην πτώση του Μιλόσεβιτς, για την Ρωσία, την Γεωργία, την θέση του συμβούλου δίπλα στον Γ.Παπανδρέου, τον ρόλο τυο στα Βαλκάνια κλπ. Αυτό που αξίζει ιδιαίτερα να σημειωθεί είναι η θέση του για την Τουρκία που δείχνει ρεαλιστική: "Και αντίστοιχα με την Τουρκία θα πρέπει να είμαστε πολύ σαφείς, μα επιστρέφω πάντοτε στο εξής: Αυτό το καταφέρνεις αφού πρώτα κατακτήσεις τον δικό σου αυτοσεβασμό. Να μπορείς να λες ότι έχω τα μέσα για να κάνω τους ανθρώπους να καθήσουν να σκεφτούν και το κάνω είτε με ένα καλό επιχείρημα είτε με σοβαρές δυνατότητες – οικονομικές, ηθικές, κοινωνικές, στρατιωτικές, οτιδήποτε".

Ο σύμβουλος

Ο ΑΛΕΞ ΡΟΝΤΟΣ ήταν ενεργά παρών σε όλα τα θερμά επεισόδια της τελευταίας δεκαετίας στα Βαλκάνια. Μεταξύ άλλων, υπήρξε μέλος του στενού κύκλου του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και σύμβουλος του γεωργιανού προέδρου τον καιρό του πολέμου στη Νότια Οσετία. Με την επάνοδο του ΠαΣοΚ στην κυβέρνηση οι φήμες σχετικά με την επιστροφή του 56χρονου άντρα στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας πύκνωσαν ξανά. Απευθυνθήκαμε στον ίδιο προκειμένου να ξεχωρίσουμε τους μύθους από την αλήθεια.
-Ερέλι: Τον λόγο έχει ο κ. Λάμπρος.
- Ερώτηση: Ναι, και πάλι για τους Ολυμπιακούς. Στο ρεπορτάζ του περιοδικού “New York” που δεν διαβάσατε.....(δεν ακούγεται)...... ανώτατη αρχή, υπάρχουν κάποιες επιζήμιες δηλώσεις από έναν Αμερικανό, που ονομάζεται Άλεξ Ρόντος, Αρ-όου-εν-ντι-όου-ες, ο οποίος, στην προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση, ήταν ο γενικός συντονιστής κατά της τρομοκρατίας. Αναρωτιέμαι αν ο κύριος Ρόντος εργάζεται σήμερα στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.
 -Ερέλι: Δεν γνωρίζω. Θα το κοιτάξω».

Στο παραπάνω απόσπασμα των αρχείων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Ανταμ Ερέλι, τότε εκπρόσωπος Τύπου, απαντά στην ερώτηση του έλληνα ανταποκριτή Λάμπρου Παπαντωνίου, κατά τη διάρκεια του πρωινού brief της 26ης Ιουλίου 2004. Στο αντίστοιχο brief της επόμενης ημέρας ο κ. Ερέλι ενημέρωσε τον κ. Λάμπρο πως ο κ. Ρόντος δεν εργάζεται για την αμερικανική πρεσβεία. Και πρόσθεσε ότι «ο κ. Ρόντος μιλάει για λογαριασμό του κ. Ρόντου και εμείς μιλάμε για λογαριασμό της αμερικανικής πολιτικής». Επομένως, πράγματι ο κ. Ρόντος δεν υπήρξε υπάλληλος της αμερικανικής πρεσβείας.
Η αλήθεια είναι πως κατά καιρούς του έχουν αποδοθεί από τον Τύπο κάθε λογής χαρακτηρισμοί. Μυστικός σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, ενορχηστρωτής της πτώσης του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, σύμβουλος του πρώην προέδρου της Γρεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι το ταραγμένο 2008, «σκιώδης υπουργός» της κυβέρνησης, πρώην συνεργάτης του αρχιεπισκόπου Αμερικής Ιακώβου, «γενικός συντονιστής κατά της τρομοκρατίας».
«Δεν υπήρξα ποτέ συντονιστής κατά της τρομοκρατίας» διευκρινίζει ο ίδιος ο κ. Ρόντος.
Image

Φοράει βερμούδα, κάθεται σε μία ξύλινη καρέκλα στον ημιώροφο του διαμερίσματός του στη Γλυφάδα, στα πόδια του κουρνιάζει ο σκύλος του, o Buddy, ενώ ο ίδιος κρατάει ένα ποτήρι με Coca-Cola και καπνίζει. «Αυτό που έκανα για κάποιους μήνες όταν ακόμη ήταν στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ ήταν να αναλάβω την ευθύνη για τον συντονισμό του υπουργείου Εξωτερικών σε θέματα οργάνωσης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έμεινα στη συγκεκριμένη θέση για περίπου έξι μήνες και έκανα μόνο συντονισμό με τα προξενεία και με διάφορους φορείς. Βοήθησα και λίγο στις δημόσιες σχέσεις. Μάλιστα είχα εμφανιστεί και στο αφιέρωμα της εκπομπής “60 Minutes” για τους Αγώνες, στο CBS. Πρέπει να υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι με άγρια φαντασία, που αγαπούν τις συνωμοσίες, για να με χαρακτηρίσουν συντονιστή κατά της τρομοκρατίας».
Ποιος είναι όμως στ’ αλήθεια ο Άλεξ Ρόντος και γιατί η δραστηριότητά του έφτασε να γεννά θεωρίες συνομωσίας; Ο πατέρας του πατέρα του, με καταγωγή από την Πελοπόννησο, έφτασε το 1910 στο Νταρ Ες Σαλάμ της Τανζανίας από την Κωνστάντζα της Ρουμανίας. Καλλιέργησε εκεί το δικό του κτήμα καφέ, έπειτα έγινε πολιτικός μηχανικός και αργότερα τον ακολούθησε και ο γιος του το 1935, ταξιδεύοντας στην Τανζανία από τη Ρουμανία. Παντρεύτηκε τη μητέρα του κ. Ρόντου, μια γυναίκα με καταγωγή από την Τένεδο, και ο Άλεξ Ρόντος γεννήθηκε το 1954.
Ως το 1975, που η οικογένειά του μετακόμισε στην Ελλάδα, έζησε στο Νταρ Ες Σαλάμ. Αργότερα αποδήμησε στην Αγγλία για να σπουδάσει ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και έπειτα εργάστηκε για λίγα χρόνια ως δημοσιογράφος στο εβδομαδιαίο περιοδικό «West Africa». Λίγο καιρό αργότερα μετακόμισε στην Ουάσινγκτον και συμμετείχε σε μια ομάδα πίεσης για να καταπολεμηθεί η φτώχεια στην (κομμουνιστική τότε) Αιθιοπία.
Έπειτα δέχτηκε μια πρόσκληση από το γραφείο της Caritas, του μεγαλύτερου ίσως φιλανθρωπικού οργανισμού στον κόσμο που ελέγχεται και χρηματοδοτείται από την Καθολική Εκκλησία, για να παράγει ανθρωπιστικό έργο καθώς και για να συμβάλλει στην ανάπτυξη χωρών του Τρίτου Κόσμου. Με τη συγκεκριμένη ιδιότητα ταξίδεψε στην Αιθιοπία, στο Κάιρο, στο Μαρόκο και στον Λίβανο.
«Έζησα πολύ έντονα τη σχέση μεταξύ της φτώχειας και της αρχής του φονταμενταλισμού. Η ερώτηση πάντα ήταν: Πώς μπορείς να βοηθήσεις τον φτωχό; Όχι πάντοτε άμεσα, αλλά μέσα από ποιον θεσμό; Τα πιο έντιμα μέσα, και μάλιστα σε μια εποχή που η εκκοσμίκευση ήταν a la mode, ήταν τα θρησκευτικά, το τζαμί ή η εκκλησία. Από εκεί μάθαιναν την αφοσίωση του πολίτη. Και εκείνο που έμαθα ήταν ότι οι Δυτικοί πρέπει να πλησιάζουμε τέτοια ζητήματα με ταπεινότητα. Δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις». Ο Άλεξ Ρόντος παρέμεινε στην Caritas για περίπου δέκα χρόνια, ως το 1992.
Τότε ήταν που ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, ο (αμφιλεγόμενος κατά πολλούς) Ιάκωβος θέλησε να δημιουργήσειμια αντίστοιχη φιλανθρωπική οργάνωση με την Caritas, την International Orthodox Christian Charity. Τοποθέτησε τον κ. Ρόντο ως επικεφαλής και απηύθυνε εκκλήσεις συμμετοχής σε όλα τα ορθόδοξα πατριαρχεία στον κόσμο, οι οποίες έγιναν αποδεκτές.
Εκείνη την περίοδο ο κ. Ρόντος άρχισε να δραστηριοποιείται στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή, στη Γιουγκοσλαβία, στη Ρωσία, στη Γεωργία και στα Ιεροσόλυμα και συνέχισε για πέντε ακόμη χρόνια μαζί με την οργάνωση που εξακολουθεί να είναι δραστήρια ως σήμερα. Παράλληλα εργαζόταν ως σύμβουλος στην Παγκόσμιας Τράπεζας για θέματα σχετικά με τις κοινωνικές συνέπειες των επενδύσεών της σε κάθε χώρα.
Ήταν η περίοδος κατά την οποία γνωρίστηκε με τον Γιώργο Παπανδρέου στα μέσα της δεκαετίας του ΄90.
«Από εκείνη την περίοδο ξεκίνησε η συζήτηση μας με τους έλληνες της Γεωργίας ή τους έλληνες σε άλλα μέρη» θυμάται ο κ. Ρόντος «και η συζήτηση κατέληξε με εμένα να λέω πως θα ήθελα μια μέρα να κάνω κάτι που δεν έχω κάνει ακόμη..να εργαστώ στην πατρίδα μου. Πάντοτε κρατούσα την ελληνική υπηκοότητα αλλά ήθελα πολύ να βρω έναν τρόπο να επιστρέψω, να μείνω» καταλήγει ενώ ο απογευματινός ήλιος φωτίζει την ευρύχωρη βεράντα του διαμερίσματος μες την πληθωρική διακόσμηση ακριβώς έξω από το δωμάτιο.

Ο Άλεξ Ρόντος έχει μόλις επιστρέψει από ένα ακόμα ταξίδι, η βαλίτσα του βρίσκεται μπροστά στην πόρτα, ενώ τα μάτια του πίσω από τα χαρακτηριστικά γυαλιά του με τον καμπυλωτό σκελετό από ταρταρούγα κοιτούν ευθεία προς τον συνομιλητή. Ο τόνος της φωνής του παραμένει σταθερός και δυνατός. Συχνά χαμογελάει ή αστειεύεται. Μοιάζει αρκετά ευδιάθετος συνεχίζοντας τη διήγηση.
Το 1999 ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου (με υπουργό τον Θεόδωρο Πάγκαλο) κάλεσε τον Άλεξ Ρόντο να έρθει στην Ελλάδα ως σύμβουλός του. Λίγο καιρό αργότερα ξέσπασε η θύελλα της υπόθεσης Οτσαλάν και ο κ. Πάγκαλος υπέβαλε την παραίτησή του στον Κώστα Σημίτη, με αποτέλεσμα ο Γιώργος Παπανδρέου να βρεθεί στη θέση του υπουργού. Έχει γραφτεί μάλιστα ότι ο κ. Πάγκαλος «φωτογράφιζε» τον κ. Ρόντο όταν λίγο μετά την παραίτησή του την ίδια χρονιά είχε μιλήσει για συμβούλους του υπουργείου Εξωτερικών που δεν μιλούν ελληνικά.
Αρχικά ο Αλεξ Ρόντος ασχολήθηκε με τη σύσταση της Υπηρεσίας Αναπτυξιακής Συνεργασίας, την υπηρεσία που διαχειριζόταν το επίσημο ανθρωπιστικό έργο της Ελλάδας, για την οποία διετίθετο ένα καθορισμένο από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης ποσοστό του ΑΕΠ. «Αισθάνομαι περήφανος για όσα έκανε αυτό το γραφεία – για την ανθρωπιστική βοήθεια που στείλαμε προς το Κόσοβο, για τη βοήθειά μας προς την Τουρκία κατά τον φονικό σεισμό των 7,6 ρίχτερ στο Ισμίτ» θυμάται ο ίδιος.
Η περίοδος από το 1999 ως το 2004 υπήρξε μία από τις πιο θερμές στην ιστορία των Βαλκανίων. Η κρίση στο Κόσοβο κλιμακώθηκε με τους πολύμηνους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ. Έπειτα ακολούθησαν αστάθεια στη χώρα, νοθευμένες εκλογές από τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, η επεισοδιακή άνοδος του Κοστούνιτσα στην εξουσία καθώς και, αργότερα, η δολοφονία του Ζόραν Τζίντζιτς. «Τον καιρό που η Σερβία έμενε διεθνώς απομονωμένη, μπλόκαρε όλο το σύστημα των Βαλκανίων» σημειώνει ο κ. Ρόντος. «Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε όσους ήθελαν μια δημοκρατική αλλαγή στην Σερβία και παίξαμε ρόλο. Το κλειδί ήταν ο πρόεδρος Μιλόσεβιτς. Έγιναν οι εκλογές και πετύχαμε να τον απομακρύνουμε.», καταλήγει.
«Γνώριζα καλά τον Ζόραν Τζίντζιτς και η αλήθεια είναι ότι το 2003, με την δολοφονία του, χάσαμε ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο, είχε μεγάλο θάρρος.» σημειώνει. «Νομίζω ωστόσο ότι μετά την δολοφονία του Τζίντζιτς η Σερβία είναι μια χώρα που έχει προσπαθήσει να ξεκαθαρίσει το οργανωμένο έγκλημα, και να αποβάλλει την εγκληματικότητα από το πολιτικό σύστημά της.» Και για το κομμάτι των Ελλήνων, που υποστήριζε την πολιτική του Μιλόσεβιτς; «Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με το εσωτερικό της χώρας, με το κομμάτι της κοινής γνώμης, που υποστήριζε τον Μιλόσεβιτς. Εκείνοι ασχολήθηκαν με εμένα! (γελάει). Από τότε ξεκίνησαν όλες αυτές τις φήμες, αλλά τι να κάνω;».
Την άνοιξη του 2004, έπειτα από την αλλαγή της κυβέρνησης, ο κύριος Ρόντος υποβάλλει την παραίτησή του στο νέο υπουργό Εξωτερικό και συνεχίζει να εργάζεται ιδιωτικά ως σύμβουλος επιχειρήσεων, δίχως να αναμειγνύεται περεταίρω με την πολιτική. Ωστόσο δεν απομακρύνθηκε από τα Βαλκάνια. Υπήρξε ένα από τα δέκα μέλη της Διεθνούς Αρμοστείας για τα Βαλκάνια που συγκρότησαν ερευνητικά ιδρύματα από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, και το 2006 δημοσίευσε έκθεση όπου υποστηριζόταν ότι, ως το 2014, όλες οι βαλκανικές χώρες θα πρέπει να έχουν ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Την ίδια χρονιά η κυβέρνηση της Γεωργίας υπό τον πρόεδρο Μιχαήλ Σαακασβίλι, τον καλεί ως σύμβουλο σε θέματα που είχαν να κάνουν με τις σχέσεις της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Προσπαθούσα να εξηγήσω και να συμβάλλω στο να οικοδομήσουν ισορροπημένη σχέση με την Ευρώπη, ως μια χώρα που γνωρίζει ότι δεν θα γίνει σύντομα μέλος της ΕΕ, αν και έβλεπα πολύ συχνά τον πρόεδρο Σαακασβίλι, δεν ήμουν σύμβουλος σε θέματα ασφαλείας», εξηγεί ο κύριος Ρόντος.
Ωστόσο, στις 8 Αυγούστου 2008, λίγο πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, γεωργιανές δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον της πόλης Τσχινβάλι, στη νότια Οσσετία με την δικαιολογία της αποκατάστασης της συνταγματικής τάξης. Σχεδόν ταυτόχρονα, με την επίθεση της Γεωργίας, και καθώς αυτή οδηγούνταν  σε κλιμάκωση, ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στο έδαφος της Οσσετίας υποστηριζόμενα από άρματα μάχης ενώ ρωσικά αεροπλάνα βομβάρδισαν στρατιωτική βάση κοντά στην Τυφλίδα. Ο Άλεξ Ρόντος έζησε από κοντά τα θερμά γεωπολιτικά επεισόδια της περιόδου.
«Διαφωνώ με τον τρόπο που κινήθηκε η Ρωσία αλλά εκείνο που έχει σημασία είναι τα αίτια. Η Ρωσία δεν είναι μια χώρα που προβαίνει σε απερίσκεπτες κινήσεις. Είναι μια χώρα με μεγάλη ιστορία, και με βαθιά κατανόηση της στρατηγικής. Πιστεύω πως θορυβήθηκε από την ρητορική της Γεωργίας από ένα αίσθημα περικύκλωσης. Η Γεωργία με σθεναρό τρόπο απέρριψε τη Ρωσία και ζήτηση τη βοήθεια του ΝΑΤΟ. Αυτή είναι η υπόθεσή μου: Οι Ρώσοι πίστεψαν ότι επρόκειτο για εσκεμμένη πρόκληση. Πιστέυω επίσης ότι η Γεωργία ήταν ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για τη Ρωσία να τιμωρήσει τη Δύση για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την υπόθεση του Κοσσόβου.
Το Κόσσοβο, η πολιορκία του το 1999 και η ειρηνευτική διαδικασία αργότερα ήταν ταπείνωση για την Ρωσία. Η Γεωργία έγινε το έμβλημα μιας κατάστασης που η Ρωσία έπρεπε να αντιμετωπίσει άμεσα. Το ότι επέλεξαν να το κάνουν με τον συγκεκριμένο τρόπο... τι μπορούμε να πούμε; Το έκαναν. Η Γεωργία έγινε μια από τις χώρες με εδαφικές διαφορές όπως είναι η Σερβία ή η Κύπρος.» σημειώνει ο κύριος Ρόντος.
Με την επάνοδο του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, έπειτα από τις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου, εμφανίστηκαν αρκετά δημοσιεύματα και ακούστηκαν ακόμα περισσότεροι ψίθυροι περί επιστροφή του Άλεξ Ρόντου στο υπουργείο Εξωτερικών και την εμπλοκή του στην ενεργή άσκηση εξωτερικής πολιτικής.
«Άκουσα πως επέστρεψα στο ΥΠΕΞ, πως έχω διπλωματικό διαβατήριο, πως διατηρώ γραφείο στη Βασ. Σοφία, πως διαμένω στο Χίλτον, τρελά πράγματα.» διαψεύδει ο κύριος Ρόντος. «Είμαι ιδιώτης και βρίσκομαι στην ασυνήθιστη να διαθέτω μέρος του χρόνου μου όταν υπάρχει ανάγκη. Εργάζομαι ως σύμβουλος επιχειρήσεων και επενδύσεων, στα Βαλκάνια και αλλού. Ωστόσο αν μπορώ να μιλήσω σε κάποιον, ή να παρέχω μια άποψη για κάποιο θέμα, θα το κάνω. Είναι ο τρόπος μου να συνεισφερω. Δεν ζητώ τίποτε.» καταλήγει χαϊδεύοντας το πυκνό τρίχωμα του Μπάντι, του σκύλου του.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η τελευταία φορά που συνάντησε τον πρωθυπουργό ήταν στο συνέδριο που ο ίδιος διοργάνωσε πριν από λίγες εβδομάδες στον Πόρο. «Αν τύχει και γνωρίζω κάτι που μπορεί να βοηθήσει, του το λέω και εκείνος, αν πιστεύει ότι υπάρχει κάτι στο οποίο μπορώ να βοηθήσω, μου τηλεφωνεί.» σχολιάζει σχετικά με την σχέση τους.
Και η άποψη του για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας σήμερα; «Η μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα είναι ο αλυτρωτισμός κάποιων γειτονικών χωρών. “Ξεκαθαρίζουμε” με αντιπαράθεση ή με συμβιβασμό; Είναι ο συμβιβασμός απαραίτητος; Είναι αποτελεσματικός; Είναι ταπεινωτικός ή είναι ο δρόμος προς το μέλλον; Μεγάλα ερωτήματα. Για παράδειγμα, το Μακεδονικό στα δικά μου μάτια δεν έχει να κάνει με ένα όνομα αλλά με το γεγονός ότι οι πράξεις τους και τα σύμβολά τους αντανακλούν αλυτρωτισμό απέναντί μας. Αν πουν επισήμως “είμαστε αυτοί που είμαστε και δεν διεκδικούμε απολύτως τίποτε σε σχέση με τη γλώσσα, με τις περιουσίες κτλ.”, τότε δεν υπάρχει θέμα με το όνομα, είναι εύκολο να διευθετηθεί. Και αντίστοιχα με την Τουρκία θα πρέπει να είμαστε πολύ σαφείς, μα επιστρέφω πάντοτε στο εξής: Αυτό το καταφέρνεις αφού πρώτα κατακτήσεις τον δικό σου αυτοσεβασμό. Να μπορείς να λες ότι έχω τα μέσα για να κάνω τους ανθρώπους να καθήσουν να σκεφτούν και το κάνω είτε με ένα καλό επιχείρημα είτε με σοβαρές δυνατότητες – οικονομικές, ηθικές, κοινωνικές, στρατιωτικές, οτιδήποτε» σχολιάζει.
Ένα από τα βιβλία που ο Άλεξ Ρόντος απόλαυσε τελευταία ήταν οι «Κατάσκοποι των Βαλκανίων», του γνωστού, ιδιοσυγκρασιακού συγγραφέα πολιτικών θρίλερ Αλαν Φερστ. Το βιβλίο εκτυλίσσεται στη Θεσσαλονίκη του τέλους του Μεσοπολέμου, έχει καθηλωτική αφήγηση και αναφέρεται – πού αλλού;- στα Βαλκάνια, στην περιοχή όπου δραστηριοποιείται ο κ. Ρόντος τα τελευταία 20 χρόνια. «Δεν διάλεξα εγώ τα Βαλκάνια, εκείνα με διάλεξαν» αστειεύεται ο ψαρομάλλης άντρας με την ενδιαφέρουσα ζωή, σήμερα πρέσβης επί τιμή του ΥΠΕΞ, που μιλάει πότε σε άπταιστα αγγλικά και πότε σε σωστά ελληνικά. «Τα Βαλκάνια ήταν το προσωπικό μου Έβερεστ – έπρεπε να σκαρφαλώσω» καταλήγει. 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

The Masters from Araxos

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Καθηγήτρια σε νυχτερινό σχολείο εκανε sex με μαθητές! ολο το βιντεο....

Νεο video με οργιο-ομαδικο sex!
Καθηγήτρια σε νυχτερινό σχολείο εκανε sex με μαθητες, μετα
το μαθημα βεβαια (μετα τις 22:00) αφου σχολασαν ειπε να
τους κανει καποια "ιδιαιτερα"... να δυναμωσουν τα παιδιά!
Το βιντεο ειναι απο το 2006 συμμετεχουν τουλαχιστον 3 μαθητες
και ολο το σκηνικο εχει στηθει πανω στα θρανια που κανουν μαθημα!
Αντε να δουμε ποιος εχει σειρα με τα βιντεο που κυκλοφορουν και εκθετουν....
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!
ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ !!!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

http://www.escorts-tube.com/video/1471/

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ

Μαθήματα Αυτοάμυνας Suibukan στη Θεσσαλονικη..σχεδόν τσάμπα

untitled
O πολιτιστικός σύλλογος Suibukan θεσσαλονίκης διοργανώνει δύο κύκλους σεμιναρίων 20 μαθημάτων με μόνο 2euro ανά μάθημα.
Το Kοbayashί shοrin ryu karate dο, το οποίο εννοιολογικά μεταφράζεται ως το “karate του μικρού πευκοδάσους”, είναι από τα πιο έγκυρα συστήματα karate. ‘Έχει αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη των περισσοτέρων μοντέρνων ιαπωνικών συστημάτων, όπως το Shοtοkan και το Wadο ryu. Το Shοrin ryu και το Gοju ryu θεωρούνται τα δύο βασικά συστήματα του karate της Okinawa. ‘Έχουν βασιστεί στα κινέζικα συστήματα των ναών Σαολίν, τα οποία σε συνδυασμό με τη μαχητική τεχνοτροπία των κατοίκων των νησιών Ryu kyu αποτέλεσαν αυτό που ονομάζουμε σήμερα karate της Okinawa. Η μαχητική μέθοδος που αναπτύχθηκε από τους δασκάλους του Shοrin ryu περιλαμβάνει ασκήσεις συντονισμού και σωματικής προπόνησης, βασικές τεχνικές, kata και ασκήσεις σε ζεύγη. Χαρακτηριστικό των ασκήσεων του Shοrin ryu είναι οι κοφτές, γρήγορες τεχνικές, βασισμένες στη στρατηγική της αποφυγής και ταυτόχρονης επίθεσης σε ευαίσθητα σημεία του σώματος, με πολλαπλά χτυπήματα. Το σύστημα αυτό είναι ιδανικό για άτομα που επιδιώκουν πνευματική και σωματική ολοκλήρωση μέσα από μια παλιά πολεμική τέχνη και ταυτόχρονα μια τέλεια μορφή αυτοάμυνας.
Ο όρος “αυτοάμυνα” ή καλύτερα “αυτοπροστασία” είναι αρκετά διαδεδομένος στον χώρο των πολεμικών τεχνών, αλλά ταυτόχρονα πολύ παρανοημένος. Η αυτοάμυνα αποτελεί για τον budoka (τον ασκούμενο στις πολεμκές τέχνες) το αποτέλεσμα της προπόνησής του, είναι το απόσταγμα της προσπάθειάς του. Η αυτοάμυνα δεν αποτελεί μια ξεχωριστή πολεμική τέχνη, που πρέπει να διδάσκεται ανεξάρτητα, ούτε μπορεί να χαρακτηριστεί “εύκολος δρόμος” σε σύγκριση με τον “δύσκολο δρόμο” των πολεμικών τεχνών.
όπως αναφέρουν στο site τους..
Στο Suibukan βλέπουμε την αυτοάμυνα από μια ξεχωριστή οπτική γωνία. Εξωτερικά, αυτοάμυνα είναι η άμυνα του εαυτού μας απέναντι σε μια απειλή, που μπορεί να είναι άνθρωπος, ζώο ή φυσική καταστροφή.
Στο βάθος, όμως, αυτοάμυνα είναι η άμυνα απέναντι στον εαυτό μας, γιατί η διαχείριση κάθε απειλής ανάγεται σε διαχείριση του εαυτού μας (του χειρότερου εχθρού μας), δηλαδή διαχείριση των φόβων, των ενοχών και των παθών μας. Έτσι, η ικανότητα αυτοάμυνας δεν αποκτάται απλά και μόνο με φυσική άσκηση, αλλά και με την καταπολέμηση κακών συνηθειών και τη θεμελίωση καλών.
Στα σεμινάρια αυτοάμυνας του Suibukan δένουμε το φυσικό κομμάτι με το ψυχολογικό. Αφυπνίζουμε το μαχητικό πνεύμα και συστήνουμε τις αρετές του πολεμιστή (μαχητή). Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η καλύτερη ποιότητα ζωής. Γι’ αυτό, ελπίζουμε στο καλύτερο και προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο..
Ο σύλλογός βρίσκεται στη διεύθυνση Αδαμίδη 8, Τούμπα Θεσσαλονίκη.
Υπεύθυνος εκπαιδευτής shihan Παναγιώτης Βελησσαρίου 5 dan
Τηλέφωνο επικοινωνίας:
693.700.8119


http://kala-nea.gr/?p=8249#more-8249#ixzz10MzZ5JD6

"πρόσεχε, σε βλέπει ο Σωτήρης".

Πάει ένας κλέφτης να μπουκάρει σε ένα σπίτι! Απενεργοποιεί τον συναγερμό, παραβιάζει την πόρτα και μπαίνει μέσα. Μέσα στο σπίτι επικρατεί απόλυτο σκοτάδι! Αρχίζει λοιπόν να ψηλαφίζει προκειμένου να βρει κάτι να αρπάξει... Ψηλαφίζει λοιπόν... ψηλαφίζει... και βρίσκει ένα ντουλάπι... ανοίγει το ντουλάπι και συνεχίζει να ψηλαφίζει... ώσπου ακούει μια φωνή να του λέει... "πρόσεχε, σε βλέπει ο Σωτήρης."
Σταματά να ψηλαφίζει ο κλέφτης, περιμένει λίγο και συνεχίζει να ψηλαφίζει... σε λίγο ακούει πάλι μια φωνή μέσα από το ντουλάπι να του λέει "πρόσεχε, σε βλέπει ο Σωτήρης".
Τρελένεται ο κλέφτης, τί να κάνει, τί να κάνει, αποφασίζει να... ανάψει τον φακό για να δει τί παίζεται! Ανάβει τον φακό και βλέπει μέσα στο ντουλάπι ένα παπαγάλο!!! Τον ρωτάει λοιπόν τον παπαγάλο, "ποιος είσαι εσύ;"
Ο παπαγάλος του λέει: "Είμαι ο Αντώνης!" Βάζει τα γέλια ο κλέφτης και του λέει: "Καλά είναι το Αντώνης όνομα για παπαγάλο; χαχαχαχαχα"
Και του απαντά ο παπαγάλος: "Γιατί είναι το Σωτήρης όνομα για Ντόπερμαν;"

Δείτε από πιό κοντά!!!

 
goats awesome 0 Look closer... (4 Photos)

 
goats awesome 1 Look closer... (4 Photos)

 
goats awesome 3 Look closer... (4 Photos)

 
goats awesome 2 Look closer... (4 Photos)
Βλέπετε μερικά ατρόμητα αγριοκάτσικα σε φράγμα στην Brescia στην Ιταλία. Μερικοί λένε ότι έρχονται εδώ για να ασκήσουν την ισορροπία τους. Για όποιο λόγο και να έρχονται, είναι πραγματικά εντυπωσιακά

Το είδαμε εδώ: thechive.com

Milo Manara! Σου αρέσει δε σου αρέσει είναι τέχνη.

Λίγοι σχεδιαστές ζωγραφίζουν την γυναίκα τόσο όμορφη όσο ο Milo Manara. Ιδανικά πρόσωπα και τέλεια σώματα δεμένα με μια ερωτική πνοή. Οι ιστορίες σχεδόν πάντα ερωτικές, ενδεχομένως πορνογραφικές.
Κάποτε είχε πει το εξής: «Από πλευράς μου δεν κάνω μεγάλες διακρίσεις μεταξύ ερωτισμού και πορνογραφίας. Ίσως η αληθινή διαφορά βρίσκεται στα όρια της καλαισθησίας, αρκεί να μπορεί να δοθεί ένας ορισμός για την καλαισθησία. Όταν το σκέφτομαι, μου έρχεται στο μυαλό η διάσημη ατάκα του Woody Allen, ότι, δηλαδή, η πορνογραφία είναι ο ερωτισμός των άλλων. Ίσως η πορνογραφία μπορεί να οριστεί ως η βιομηχανική πτυχή του ερωτισμού. Σίγουρα είναι η χρήση ορισμένων εικόνων, η ένταξή τους σε μία συγκεκριμένη ιστορία, που θα μπορούσε να μας πει εάν σε εκείνες τις συγκεκριμένες περιπτώσεις πρόκειται για ερωτισμό ή για πορνογραφία.»
Ο Milo Manara ξεκίνησε την καριέρα του το 1969 σχεδιάζοντας για το Genius, μια σειρά κόμικ του εκδότη Furio Vanio.
Το 1985 άρχισε η φιλία με τον ήρωα του, Federico Fellini, μαζί με τον οποίο δημιούργησε δύο ιστορίες. Ανάμεσα σε άλλα έργα του την τελευταία δεκαετία, ξεχωρίζει το project Quarantasei (Ιούλιος 2006), για το οποίο σχεδίασε το κράνος του Valentino Rossi ειδικά για το Ιταλικό GP στο Mugello. Εκτός απο τον Fellini και τον Rossi έχει επίσης συνεργαστεί με τους Mino Milani, Hugo Pratt (δημιουργό του Corto Maltese), Neil Gaiman κα.
Δες τον Milo Manara να ζωγραφίζει ένα από τα κορίτσια του
Ο Manara χειρίζεται τη γυναικεία φύση με μαεστρία και καταφέρνει να μαγειρεύει σκηνικά φελινικά και ποτέ μισογύνικα. Σεξουαλικά φετίχ, ιστορίες του υποσυνείδητου και κομμάτια της ιταλικής κοινωνίας που είναι πολυ λιγότερο συντηρητικά απ’ όσο θέλουν να παραδεχτούν, είναι μερικά από τα θέματα που γεμίζουν συχνά τις ιστορίες του. Σου αρέσει ή όχι ο Milo Manara είναι τέχνη.


Milo Manara! Σου αρέσει δε σου αρέσει είναι τέχνη.

Λίγοι σχεδιαστές ζωγραφίζουν την γυναίκα τόσο όμορφη όσο ο Milo Manara. Ιδανικά πρόσωπα και τέλεια σώματα δεμένα με μια ερωτική πνοή. Οι ιστορίες σχεδόν πάντα ερωτικές, ενδεχομένως πορνογραφικές.
Κάποτε είχε πει το εξής: «Από πλευράς μου δεν κάνω μεγάλες διακρίσεις μεταξύ ερωτισμού και πορνογραφίας. Ίσως η αληθινή διαφορά βρίσκεται στα όρια της καλαισθησίας, αρκεί να μπορεί να δοθεί ένας ορισμός για την καλαισθησία. Όταν το σκέφτομαι, μου έρχεται στο μυαλό η διάσημη ατάκα του Woody Allen, ότι, δηλαδή, η πορνογραφία είναι ο ερωτισμός των άλλων. Ίσως η πορνογραφία μπορεί να οριστεί ως η βιομηχανική πτυχή του ερωτισμού. Σίγουρα είναι η χρήση ορισμένων εικόνων, η ένταξή τους σε μία συγκεκριμένη ιστορία, που θα μπορούσε να μας πει εάν σε εκείνες τις συγκεκριμένες περιπτώσεις πρόκειται για ερωτισμό ή για πορνογραφία.»
Ο Milo Manara ξεκίνησε την καριέρα του το 1969 σχεδιάζοντας για το Genius, μια σειρά κόμικ του εκδότη Furio Vanio.
Το 1985 άρχισε η φιλία με τον ήρωα του, Federico Fellini, μαζί με τον οποίο δημιούργησε δύο ιστορίες. Ανάμεσα σε άλλα έργα του την τελευταία δεκαετία, ξεχωρίζει το project Quarantasei (Ιούλιος 2006), για το οποίο σχεδίασε το κράνος του Valentino Rossi ειδικά για το Ιταλικό GP στο Mugello. Εκτός απο τον Fellini και τον Rossi έχει επίσης συνεργαστεί με τους Mino Milani, Hugo Pratt (δημιουργό του Corto Maltese), Neil Gaiman κα.
Δες τον Milo Manara να ζωγραφίζει ένα από τα κορίτσια του
Ο Manara χειρίζεται τη γυναικεία φύση με μαεστρία και καταφέρνει να μαγειρεύει σκηνικά φελινικά και ποτέ μισογύνικα. Σεξουαλικά φετίχ, ιστορίες του υποσυνείδητου και κομμάτια της ιταλικής κοινωνίας που είναι πολυ λιγότερο συντηρητικά απ’ όσο θέλουν να παραδεχτούν, είναι μερικά από τα θέματα που γεμίζουν συχνά τις ιστορίες του. Σου αρέσει ή όχι ο Milo Manara είναι τέχνη.

milo81milotumblr_l1r1a1PL8C1qavryho1_500pictures_442

milo8manarabutt22manara_legambiente_1997manara_gullivera_cover

manara_erosManara artClick1Manara