Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Δεν επιστρέφει φόρο και ΦΠΑ το υπουργείο οικονομικών

Οι στόχοι αύξησης των δημοσίων εσόδων δεν έχουν επιτευχθεί και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης γνωρίζει ότι ενδεχόμενη αστοχία ομαλής εκτέλεσης του...προϋπολογισμού θα σημάνει την ανάγκη λήψης πρόσθετων έκτακτων μέτρων κατ' εντολή της τρόικας, αν και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι καθησυχαστικός.

Τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το πρώτο τετράμηνο του έτους σήμαναν το πρώτο καμπανάκι, καθώς αποκαλύπτουν υστέρηση εσόδων 243 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά έσοδα στο τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου ανήλθαν σε 15,926 δισ. ευρώ με αύξηση 10% αντί της προβλεπόμενης ετήσιας μεταβολής κατά 11,7%.

Η υστέρηση είναι μεγαλύτερη αν ληφθούν υπόψη οι επιστροφές φόρων, οι οποίες αντί για ετήσια αύξηση 3% εμφανίζουν μείωση 26,7% καθώς το Δημόσιο έχει παγώσει κάθε επιστροφή ΦΠΑ στις επιχειρήσεις.

Έτσι, τα έσοδα προ επιστροφών φόρων σημειώνουν αύξηση μόλις 6% αντί για ετήσια αύξηση 10,9% εκτοξεύοντας την πραγματική υστέρηση στα 796 εκατ. ευρώ και θέτουν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι έχουν επιβληθεί , ανεπίσημο απαγορευτικό στις επιστροφές όχι μόνο του ΦΠΑ, αλλά και του φόρου εισοδήματος.

Πρόθεση του οικονομικού επιτελείου είναι, τα ποσά της φετινής επιστροφής φόρου στους δικαιούχους να μην δοθούν τελικά μέχρι και το επόμενο έτος, οπότε θα συμψηφιστούν με τη φορολογία εισοδήματος του 2010

Η κυβέρνηση απέρριψε συμφέρουσα πρόταση εξαγοράς του χρέους;

Oι προτάσεις ήταν ιδιαίτερα συμφέρουσες και σίγουρα έλυναν το βραχυπρόθεσμο πρόβλημα χρηματοδότησης του ελλείμματος σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ντοκουμέντα που αφορούν εμπιστευτικές επιστολές του Private Equity Hayman προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Γ. Παπανδρέου, με τις οποίες ο επενδυτικός πόλος την επίμαχη περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου του 2010, κοινοποιεί την πρόθεσή του να αγοράσει Ελληνικό χρέος 20 δις. ευρώ με επιτόκιο 1,25% επιπλέον του Libor, αποκαλυπτουν...διεθνη ΜΜΕ. (http://www.investingcontrarian.com).

Δεδομένου ότι σε μια χρονική στιγμή που η Ελλάδα βρίσκονταν στο επίκεντρο μιας οργανωμένης κερδοσκοπικής επίθεσης και οδηγούνταν εκ των εξελίξεων με μαθηματική ακρίβεια στην "αγκαλιά" του ΔΝΤ και του μηχανισμού της ΕΕ, η κυβέρνηση απέρριψε επίσημες προτάσεις χρηματοδότησης, που θα την έβγαζαν από την δύσκολη θέση και εν πάσει περιπτώσει θα της έδιναν μια άνεση χρόνου.

Ενώ οι προτάσεις, σύμφωνα πάντα με τα συγκεκριμένα έγραφα ηταν ιδιαίτερα συμφέρουσες και σίγουρα έλυναν το βραχυπρόθεσμο πρόβλημα χρηματοδότησης του ελλείμματος.

Ωστόσο η Ελλάδα για λόγους που ενδεχομένου χρίζουν περεταίρω εξηγήσεων, επέλεξε την λύση που πρότεινε μετά από μακροχρόνιες και επίπονες διαβουλεύσεις η Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ με ότι φυσικά αυτό συνεπάγεται.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ της χώρας και του Private Equity Hayman έπαιξε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με το οποίο το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο υπέγραψε και Memorandum of Understanding (MOU), προκειμένου να διαπραγματευτούν τους όρους.

Ειδικότερα στις 11 Ιανουαρίου 2010 το Hayman με εμπιστευτική επιστολή στον Γ. Παπανδρέου δηλώνει πρόθεση χρηματοδότησης κατά 7 δις. ευρώ με επιτόκιο Libor συν 1,25% και για 10 χρόνια. Ενώ επανέρχεται στις 2 Φεβρουαρίου με νέα πρόταση και πάλι προς τον πρωθυπουργό προσφέροντας 20 δις. ευρώ με τους ίδιους όρους.

Πρόκειται για απόλυτη επιβεβαίωση τόσο της εφημερίδας "Αξία" όσο και του "axiaplus.gr" που εκείνη την εποχή είχαν φέρει στην δημοσιότητα ρεπορτάζ που ήθελαν διεθνή επενδυτικά χαρτοφυλάκια από την Αυστραλία και τις ΗΠΑ να είχαν προτείνει στην κυβέρνηση την χρηματοδότηση του δημόσιου χρέους της χώρας, με κεφάλαια που μάλιστα έφταναν τα 80 δις. ευρώ.(Πηγή εφημερίδα Αξία).
H σελίδα :
http://www.investingcontrarian.com/global/this-could-nail-greece-pm-potential-evidence-of-fraudmediocrity

Διαβάστε περισσότερα: http://greece-salonika.blogspot.com/2010/05/blog-post_504.html#ixzz0pWhZmefW

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Γερμανίας


Ο Χορστ Κέλερ, Πρόεδρος της Γερμανικής Δημοκρατίας, παραιτήθηκε πριν από λίγο από τη θέση του. Ως λόγο παραίτησης αναφέρει την έλλειψη σεβασμού και την κριτική που δέχτηκε για το σχολιασμό του στην παραμονή των γερμανικών ειρηνευτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν. Με την απόφασή του αυτή ο Χορστ Κέλερ έδωσε νέες διαστάσεις στο "άχαρο" αυτό πελιτειακό αξίωμα: Είναι ο πρώτος πρόεδρος που παραιτείται από τη θέση αυτή για προσωπικούς λόγους, οι οποίοι εδράζονται στην έλλειψη σεβασμού στο αξίωμα και στο πρόσωπό του, για εκφράσεις που έχουν να κάνουν με την απόφαση της Γερμανίας να διατηρήσει τις ειρηνευτικές της δυνάμεις στο Αφγανιστάν. Η κριτική που δέχτηκε γιαυτό ο τέως, πλέον, πρόεδρος έθιξαν την προσωπικότητά του και πήρε αυτή την ιστορική απόφαση να παραιτηθεί. Αποδεικνύεται έτσι ότι και οι "γλάστρες" (πρόεδροι χωρίς ουσιαστική πολιτική δύναμη) μπορούν να αντιδράσουν, όταν βλέπουν ότι η κοινή γνώμη δε συμβαδίζει με τις κυβερνητικές αποφάσεις. Ο δικός μας πρόεδρος συμφωνεί με τις κυβερνητικές αποφάσεις για την περικοπή των μισθών, τους διορισμούς των ημέτερω ν στη βουλή (παράνομα κι εκτός ΑΣΕΙΠ) και το... πετσόκομμα των χαμηλών συντάξεων; Λέτε να μάς κάνει κι αυτός καμιά έκπληξη; Από γερμανική νοοτροπία γνωρίζει, αφού εκεί σπούδασε κι έζησε πολλά χρόνια. Για να δούμε!!!.......http://kapistri.blogspot.com

Ο "Πρόεδρος της Δημοκρατίας" στη Γερμανία τα λέει "έξω από τα δόντια"


Ο Horst Köhler είναι ο αντίστοιχος "Πρόεδρος της Δημοκρατίας" στη Γερμανία εδώ και 6 χρόνια, με τη στήριξη των συντηρητικών και των φιλελεύθερων

Το βιογραφικό του είναι πολύ πλούσιο: πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, απ' όπου παραιτήθηκε το 2004 για να αναλάβει το σημερινό του πόστο, καθώς και πρώην πρόεδρος της ένωσης καταθετικών τραπεζών (savings banks) στη Γερμανία, αλλά και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαικής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, κτλ, κτλ, κτλ.

Πριν λίγες μέρες, βρέθηκε καλεσμένος σε μια ραδιοφωνική εκπομπή και μίλησε για τις στρατιωτικές εκστρατείες, σε μια στιγμή που η λεγόμενη "κοινή γνώμη" στη Γερμανία έχει αρχίσει να στρέφεται εναντίον της συμμετοχής του στρατού στη ΝΑΤΟική εκστρατεία στο Αφγανιστάν, ειδικά μετά από τους θανάτους γερμανών στρατιωτών. Το spiegel μάλιστα είχε γράψει πρόσφατα και για ένα περιστατικό που προκάλεσε σοκ στο γερμανικό λαό, καθώς αποκαλύφθηκε ότι γερμανός διοικητής διέταξε επίθεση σκοτώνοντας και δεκάδες άμαχους.

Το σοκ προέρχεται και από το ότι, όπως αναφέρεται στο άρθρο, η Γερμανική κυβέρνηση είχε πει ένα "προληπτικό ψέμα" στο λαό (έτσι το αποκαλεί το spiegel), ότι τάχα "η Γερμανία έχει πάει στο Αφγανιστάν απλά και μόνο για "ανακατασκευή".

Ποια είναι λοιπόν η θέση του γερμανού "προέδρου της δημοκρατίας" για την εκστρατεία στο Αφγανιστάν, αλλά και γενικά για τέτοιου είδους εκστρατείες;
Όπως λοιπόν δήλωσε στην εκπομπή αυτή, και αναμεταδόθηκε από πολλά ΜΜΕ (πχ εδώ στο reuters) o Horst Köhler, οι εκστρατείες αυτές είναι "καλές", διότι, ειδικά σε δύσκολες καταστάσεις, και ειδικά για μια χώρα όπως η Γερμανία που εξαρτάται από τις εξαγωγές της, η στρατιωτική επέμβαση είναι απαραίτητη προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της, όπως πχ η διασφάλιση ελεύθερων εμπορικών δρόμων, ώστε να μην υπάρχουν "ανωμαλίες" που θα μειώσουν τις ευκαιρίες της για εμπόριο.

Τα ακριβή λόγια του, όπως τουλάχιστον τα μεταφράζει στα αγγλικά από τα γερμανικά το reuters είναι:

"in emergencies military intervention is necessary to uphold our interests, like for example free trade routes, for example to prevent regional instabilities which could have a negative impact on our chances in terms of trade, jobs and income."

Η κυβέρνηση βέβαια της Γερμανίας "κράτησε αποστάσεις" από αυτές τις δηλώσεις όπως μας λέει το reuters - το γιατί είναι προφανές: Είναι προτιμότερο να λένε στο λαό το παραμύθι περί "εκδημοκρατισμού" από την ωμή αλήθεια ότι βομβαρδίζουν λαούς για να βγάλουν περισσότερο χρήμα.....................http://tsak-giorgis.blogspot.com

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Mirage 2000-5Mk2 και SCALP EG στην 114 Π.Μ. - Φονικός συνδυασμός




Στην 114 Πτέρυγα Μάχης και ειδικά στην 331 Μοίρα των Mirage 2000-5Mk2 για το μόνο που δεν μπορεί να τους κατηγορήσει κάποιος είναι η έλλειψη επιθετικού πνεύματος. Και πως θα μπορούσε, άλλωστε: Είναι η Μοίρα που από το περασμένο φθινόπωρο έχει αναλάβει ένα ρόλο που ποτέ στο παρελθόν δεν είχε αναλάβει ελληνική επιχειρησιακή μονάδα, είτε ανήκει στην Αεροπορία, είτε στον Στρατό είτε στο Ναυτικό. Την «υποστρατηγική», όπως ονομάζεται επίσημα, κρούση. «Υποστρατηγική» στα «χαρτιά» γιατί στην πράξη πρόκειται για πλήρως στρατηγική κρούση με με την απόκτηση από το περασμένο φθινόπωρο επιχειρησιακής ικανότητας εξαπόλυσης βλημάτων cruise SCALP-EG. Η 114 Π.Μ. είναι μαθημένη στα «σκληρά κόλπα»: Στην δεκαετία του 1960 η τότε 335 Μοίρα με F-104G στην δύναμή της, είχε πιστοποιηθεί από το ΝΑΤΟ για ρίψη πυρηνικών όπλων...
Την αποστολή των τεσσάρων Mirage 2000-5Mk2, την εμπειρία «βολής» με βλήματα cruise SCALP-EG και τρία σκληρά (πολύ σκληρά...) set-up που έζησε το defencenet.gr θα τα διαβάσετε στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που θα κυκλοφορήσει στις 15 Ιουνίου. Για την σημασία της αποστολής και της καταγραφής προσομοίωσης βολής με βλήμα SCALP-EG απλώς θα αναφέρουμε κάποια από τα λόγια του διοικητή της Πτέρυγας Μάχης, ταξίαρχου Ευάγγελου Κώνστα, ο οποίος ήταν παρών στο briefing room όπου σχεδιάστηκε η αποστολή μας: «Η αποστολή και το όπλο που χρησιμοποιούμε ξεφεύγουν απ’ότι γνωρίζετε μέχρι σήμερα για τις δυνατότητες της Π.Α. Και κρύβουν πολλές εκπλήξεις. Και έτσι θέλουμε να μείνουν. Γι’ αυτό προσοχή σε ότι γράψετε...»
Image
Το SCALP EG είναι ένα υποηχητικό βλήμα «fire and forget» βάρουςπερίπου 1230χλγ, μέγιστης διαμέτρου 1μ και ανοίγματος πτερυγίων3μ. Η πρόωση του στροβιλωθητή Turbomeca Microturbo TRI 60-30
έχει ως αποτέλεσμα μία ταχύτητα πτήσης 0,8mach και μία εμβέλεια "άνω των 250 χλμ." Ο αεροναυπηγικός σχεδιασμός του SCALP ενσωματώνει πλήρως τεχνολογία stealth. Η άτρακτος είναι κατασκευα-
σμένη έτσι ώστε να ανακλά το μεγαλύτερο μέρος της προσπίπτουσας ακτινοβολίας σε διαφορετικές διευθύνσεις από αυτή του φορέα του ραντάρ.
Επιπλέον, πέραν της γεωμετρικής κατασκευής, έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά RAM (Radar Absorbing Materials) ώστε να απορροφούν μέρος της προσπίπτουσας ακτινοβολίας των ραντάρ. Ο συνδυα-
σμός αυτός καθιστά την ανίχνευση και συνεπώς την αναχαίτιση του βλήματος ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση και ειδικά το βράδυ, οπότε και προβλέπεται να εκτελεστούν οι αποστολές αυτές.
Το βλήμα μπορεί να εκτοξευθεί από μεσαίο ή χαμηλό ύψος. Μετά την εκτόξευση του και κατά την καύση του προωθητή (booster), ακολουθεί καθοδική πορεία, ώστε να λάβει το προκαθορισμένο ύψος πτήσης.
Όταν βρεθεί σε αυτό το ύψος, κινείται πλέον αδρανειακά (Inertial) προς το στόχο, με ταχύτητα πτήσης 0.8mach και βάσει των δεδομένων που έχει λάβει από το αεροσκάφος.
Σε αυτή τη φάση της πτήσης, η κατεύθυνση του βλήματος υποβοηθείται από το GPS των δορυφόρων Galileo και το σύστημα παρακολούθησης εδάφους TERPROM (TERainPROfile Matching). To TERPROM είναι ένα σύστημα ναυσιπλοΐας το οποίο χρησιμοποιεί αποθηκευμένα ψηφιακά στοιχεία υψών εδάφους
που συνδυάζονται με τις εισαγωγές των λοιπών συστημάτων ναυσιπλοΐας και υψομετρητών ραντάρ για να υπολογίσουν τη θέση του βλήματος επάνω από την επιφάνεια της γης.
Image
Στην τελική φάση της πτήσης του, το βλήμα αναρριχείται σε ένα μέσο ύψος ώστε να βελτιώσει το οπτικό του πεδίο. Σκοπός του είναι να μπορέσει να αναγνωρίσει θετικά το στόχο και να προσδιορίσει τα συγκε-
κριμένα σημεία στα οποία θα πρέπει να προσκρούσει. Η τερματική κατεύθυνση προς τον στόχο απαιτεί μία διαδικασία ανίχνευσης – αναγνώρισης και απόκτησης. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός παθητικού
υπέρυθρου αισθητήρα απεικόνισης (passive Imaging Infra-Redseeker – IIR seeker) σε συνδυασμό με το αυτόνομο σύστημα αναγνώρισης στόχων (Autonomous Target Recognition - ATR).
Ο παθητικός υπέρυθρος αισθητήρας ερευνά στο οπτικό του πεδίο και συγκρίνει τις επαφές του με τις πληροφορίες οι οποίες είναι περασμένες στη μνήμη του αυτόνομου συστήματος αναγνώρισης στόχων.
Ακολουθεί η διαδικασία αναγνώρισης και απόκτησης του στόχου (target identification and acquisition process).
Κατά τη διαδικασία αυτή και ενώ το βλήμα προσεγγίζει το στόχο, η σύγκριση μεταξύ των
επαφών του αισθητήρα IIR και του συστήματος ATR επαναλαμβάνεται συνεχώς με σκοπό τη βελτίωση της διακρίβωσης και τον προσδιορισμό της ακριβούς θέσης του στόχου και του σημείου πρόσκρουσης
(πιθανότητα κυκλικού σφάλματος 1m). Όταν αυτό επιτευχθεί το βλήμα λαμβάνει την κατάλληλη πορεία καθόδου ώστε να πλήξει το στόχο του.
Είναι προφανές ότι για να είναι επιτυχής μία βολή βλήματος SCΑLP EG θα πρέπει να έχει προηγηθεί άριστη προετοιμασία εκ των προτέρων από το έδαφος. Και αυτό γιατί τόσο η επιλογή του στόχου, όσο και
ο προγραμματισμός της πορείας πτήσης του βλήματος, λαμβάνουν χώρα πριν από την απογείωση με βάση τις υπάρχουσες αλλά και τις τελευταίες πληροφορίες.
Περισσότερα για το τι έγινε στην αποστολή, την διαδικασία στοχοποίησης, τους στόχους, αλλά και το πως ζει και αναπνέει η 331Μ στην 114 Π.Μ., στις 15 Ιουνίου στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ. Για την ώρα αρκεστείτε σε κάποιες φωτό από την αποστολή και στην ζωή στην 114 Π.Μ.
Image 

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έτσι έγινε η επίθεση των Ισραηλινών στο τουρκικό πλοίο - Τούρκοι οι νεκροί - Βίντεο





ImageΟι ισραηλινές δυνάμεις παρακολουθούσαν από την πρώτη στιγμή το κονβόϊ που πλησίαζε στις ακτές της Γάζας και η απόφαση να προχωρήσουν σε νηοψία μέσα στην νύχτα σε απόσταση 68 μιλίων από τις ακτές λήφθηκε κατόπιν πληροφοριών που υπήρχαν για σκάφη με τηλεοπτικά συνεργεία τα οποία θα συνέρρεαν κοντά στον «Στολίσκο της Ελευθερίας» με το πρώτο φως της ημέρας και θα δυσχέραιναν επικοινωνιακά το όλο εγχείρημα. Δηλαδή δεν ήταν θέμα απόστασης (και τους Ισραηλινούς τους διευκόλυνε η όλη επιχείρηση να γίνει εντός των χωρικών τους υδάτων), αλλά προβλήματος που θα μπορούσε να δημιουργηθεί από τυχόν live κάλυψη της επέμβασης από τα τηλεοπτικά συνεργεία. Δεν επρόκειτο να επιτρέψουν την άφιξη με κανένα τρόπο της νηοπομπής στην Γάζα γιατί δεν μπορούσε να αποκλειστεί σε καμία περίπτωση η μεταφορά όπλων ή άλλων υλικών που δεν είχαν καμία σχέση με «ανθρωπιστική βοήθεια».
Η επιχείρηση των Ισραηλινών επικεντρώθηκε στο τουρκικό πλοίο γιατί είχαν πληροφορίες, οι οποίες αποδείχθηκαν σωστές, ότι υπήρχαν φανατικοί ισλαμιστές οι οποίοι θα έμεναν στην Γάζα. Στην επιχείρηση χρησιμοποιήθηκαν ελικόπτερα UH-1, αφού δεν παρουσίαζε κάποια ιδιαίτερη δυσκολία.

Για το μακελειό που ακολούθησε στο τουρκικό πλοίο ο εκπρόσωπος του ισραηλινού Στρατού Σάμπι Μιονί, υποστήριξε το προφανές, ότι "οι κομάντο είχαν εντολή να μην κάνουν χρήση των όπλων τους". Κάτι που είναι βέβαιο, αφού στόχος τους ήταν νε οδηγήσουν τη νηοπομπή σε έλεγχο σε ισραηλινό λιμάνι και ότι να εξοντώσουν τους επιβαίνοντες.
Μάλιστα πολλοί από αυτούς είχαν μαζί τους non lethal weapons (μη φονικά όπλα) για την αντιμετώπιση τυχόν ακραίων στοιχείων που θα επιχειρούσαν να αποτρέψουν την ανάληψη του ελέγχου του σκάφους και την κατεύθυνσή του σε ισραηλινό λιμάνι, αλλά όλος ο σχεδιασμός για αποφυγή απωλειών ανατράπηκε όταν οι Ισραηλινοί κομάντο δέχθηκαν άμεση επίθεση από τους ισλαμιστές αμέσως μόλις προσνηώθηκαν στο πλοίο, κάτι που φαίνεται και στα βίντεο που έδωσαν στην δημοσιότητα οι ακτιβιστές.
Εκεί είναι η πιο δύσκολη φάση μιας επιχείρησης, αφού προσνηώνονταν ένας-ένας ή το πολύ δύο-δύο ανάμεσα σε δεκάδες φανατικούς ακριβιστές, οι οποίοι τους επιτέθηκαν σχεδόν αμέσως μόλις πάτησαν το πόδι τους στο καράβι.
Μία ομάδα Τούρκων ισλαμιστών-ακτιβιστών κατάφερε και αφόπλισε έναν στρατιώτη και έστρεψε το όπλο εναντίον των υπολοίπων τραυματίζοντας έναν από τους κομάντο οι οποίοι δεν περίμεναν χρήση πυροβόλων όπλων εναντίον τους.
Τότε βάσει των κανόνων εμπλοκής οι Ισραηλινοί «απελευθέρωσαν πυρά» κι έγινε το μακελειό σκοτώνοντας συνολικά 19 άτομα (σε 15 νεκρούς αναφέρεται το τουρκικό ραδιόφωνο) και τραυματίζοντας 26 άτομα, όλους Τούρκους, ενώ την ίδια στιγμή τραυματίστηκαν και πέντε Ισραηλινοί κομάντο από το όπλο τα μαχαίρια και τα τσεκούρια που χρησιμοποίησαν οι ακτιβιστές.
Το όλο σκηνικό περιορίστηκε στο τουρκικό πλοίο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Φωτογραφίες και βίντεο από την ισραηλινή επιχείριση στο τουρκικό πλοίο "Mavis Marmara" στη Γάζα


















Ανανέωση με το παρακάτω βίντεο


0 Kommentare:

Δισεκατομμύρια ευρώ στα «σωθικά» της Β. Ελλάδας

Bookmark and 
Share
Αποθέματα χρυσού, αργύρου, χαλκού, μολύβδου, ψευδαργύρου και νικελίου, συνολικής αξίας 20 δισ. ευρώ, με βάση της τρέχουσες τιμές των μετάλλων, εκτιμάται ότι φιλοξενεί στα «σωθικά» της η Β. Ελλάδα.
Χάρτης με τα γεωθερμικά πεδία σε Μακεδονία - Θράκη. Με κεφαλαία 
γράμματα είναι τα χαρακτηρισμένα με υπουργικές αποφάσεις και με μικρά οι
 περιοχές χωρίς επίσημο χαρακτηρισμόΧάρτης με τα γεωθερμικά πεδία σε Μακεδονία - Θράκη. Με κεφαλαία γράμματα είναι τα χαρακτηρισμένα με υπουργικές αποφάσεις και με μικρά οι περιοχές χωρίς επίσημο χαρακτηρισμόΩστόσο, μόνο ένα πολύ μικρό μέρος αυτού του ορυκτού πλούτου αξιοποιείται σήμερα παραγωγικά, όπως σημείωσε ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) Κ. Μακεδονίας, Νίκος Αρβανιτίδης, μιλώντας σε σχετική ημερίδα που διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος και η οικονομική εφημερίδα «Εξπρές».



«Τα δυναμικά αποθέματα που φιλοξενούνται στις υπάρχουσες μεταλλευτικές αλλά και σε νέες περιοχές κοιτασματολογικού ενδιαφέροντος, είναι σε θέση να πολλαπλασιάσουν το προαναφερόμενο οικονομικό μέγεθος», πρόσθεσε ο κ. Αρβανιτίδης, ενώ επισήμανε πως «με βάση τα αποθέματα και το μεταλλευτικό περιεχόμενο σε χρυσό, άργυρο, χαλκό, μόλυβδο και ψευδάργυρο», η Β. Ελλάδα αποτελεί μία από τις πλουσιότερες κοιτασματολογικές περιοχές της Ευρώπης.
Κατανομή ανά διοικητική περιφέρεια των «επίσημων» γεωθερμικών 
πεδίωνΚατανομή ανά διοικητική περιφέρεια των «επίσημων» γεωθερμικών πεδίων«Η μη αξιοποίηση των σημαντικών κοιτασμάτων χρυσού στη Β. Ελλάδα, ιδιαίτερα σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, είναι ένα θλιβερό γεγονός. Ιδιαίτερα όταν υπάρχει και το θεσμικό πλαίσιο και οι τεχνολογίες που εξασφαλίζουν μια βιώσιμη αξιοποίηση των κοιτασμάτων αυτών, με όρους προστασίας του περιβάλλοντος», τόνισε ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και γενικός διευθυντής του ΙΓΜΕ, Κ. Παπαβασιλείου.
Την άποψη ότι, αν και φαίνεται ως σχήμα οξύμωρον, η μεταλλεία συμβαδίζει με την πράσινη ανάπτυξη και τη βελτίωση του περιβάλλοντος, διατύπωσε ο καθηγητής Κοιτασματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Σκαρπέλης. Είπε ακόμη «να μη λησμονούμε ότι ιστορικά οι ορυκτές ύλες και η μεταλλευτική βιομηχανία έβγαλαν τη χώρα από μεγάλες οικονομικές κρίσεις. Π.χ. στην Ελλάδα από τη δεκαετία του '50 η βαριά βιομηχανία ξεκίνησε από μεταλλεία και μεταλλουργικές μονάδες (π.χ. ΛΑΡΚΟ, ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ, ΑΕΧΠΛ, Γαλλική Λαυρίου)».
Την ανάληψη πρωτοβουλιών από την επιστημονική κοινότητα, ώστε να πειστεί η κοινή γνώμη ότι οι σύγχρονοι τρόποι εκμετάλλευσης ορυκτών δεν καταστρέφουν το περιβάλλον, ζήτησε ο καθηγητής ΕΜΠ, Κωνσταντίνος Τσακαλάκης, ενώ ο γεωλόγος του ΙΓΜΕ, Απόστολος Αρβανίτης, πρότεινε αλλαγή του νομικού πλαισίου, ώστε τα γεωθερμικά πεδία να θεωρούνται ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και να μην αντιμετωπίζονται με βάση τον Μεταλλευτικό Κώδικα.
Τους σχεδιασμούς της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. στα μεταλλεία Χαλκιδικής παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Κούτρας, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως σε ορίζοντα 40ετίας οι σχεδιασμοί αυτοί μπορεί να αποφέρουν στην οικονομία της περιοχής 8 δισ. ευρώ.
Γεωθερμικά πεδία
Τα σημαντικότερα γεωθερμικά πεδία της Β. Ελλάδας εντοπίζονται, σύμφωνα με τον γεωλόγο του ΙΓΜΕ, Απόστολο Αρβανίτη, ανατολικά της Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα, στις λεκάνες Μυγδονίας, Στρυμόνα, Στρυμονικού Κόλπου, Δέλτα του Νέστου, Ξάνθης - Κομοτηνής, και Αλεξανδρούπολης - Δέλτα Εβρου. Σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η Σαμοθράκη, όπου τρεις γεωτρήσεις βάθους 40-120 μ., που ανορύχθηκαν στο χώρο των θερμών πηγών, παράγουν μεγάλες ποσότητες ρευστών με τη θερμοκρασία των νερών να φτάνει μέχρι και τους 99oC. *
Η 
γεώτρηση στο γεωθερμικό πεδίο της Ν. Κεσσάνης ΞάνθηςΗ γεώτρηση στο γεωθερμικό πεδίο της Ν. Κεσσάνης Ξάνθης

Το ταλέντο της Kendra

Δεν κατλαφερε η Kendra Wilkinson να απαγορεύσει την κυκλοφορία του καυτού προσωπικού της dvd.. Η Kendra τότε ήταν 18 χρονών και ολίγον τι αθώα.. Σήμερα στα 24 της δηλώνει πληγωμένη.. Η ίδια είπε "Μου έχει ραγίσει η καρδιά, γιατί πώς μπορείς να το κάνεις αυτό σε έναν άνθρωπο που έχει παιδί; Έχω οικογένεια. Είναι το πιο δύσκολο πράγμα που έχω αντιμετωπίσει και είναι σκληρό και για τον Hank (τον άντρα της). Είναι σκληρό, γιατί μπαίνει στη μέση ένας.. άλλος άντρας και επειδή υπάρχει και ο γιος μας!".

Και συμπληρώνει "Με ενοχλεί, γιατί κάποιοι άνθρωποι θα με κρίνουν από αυτό. Απλά ελπίζω ότι κανείς δεν θα με δει ως πορνοστάρ!". Πάντως οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι στο dvd η Kendra παρά το πρόωρο της ηλικίας της, του δίνει και καταλαβαίνει.. Στο παιχνίδι όπως σε κάθε καλή πορνοταινία, συμμετείχαν και τα απαραίτητα βοηθήματα.. Το dvd κυκλοφόρησε την Πέμπτη με αποτέλεσμα να έχει επικρατήσει ένα πανικός.. 
ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

http://greece-porn.blogspot.com/2010/05/sex-tape-kendra-wilkinson.html

http://thepiratebay.org/torrent/5594316/Kendra_Wilkinson_Exposed_Sex_Tape_%5Bfull_version%5D.avi

 

15 άτομα έχουν χάσει την ζωή τους..

Στο διεθνή στολίσκο που μετέφερε εφόδια στη Λωρίδα της Γάζας επιτέθηκαν σήμερα τα ξημερώματα ισραηλινοί καταδρομείς, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με το «Reuters» να έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους 15 άτομα, ενώ τουλάχιστον 60 έχουν τραυματιστεί. Το BBC αναφέρει ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον 10. Μεταξύ των τραυματιών φέρεται να είναι και ένας Έλληνας. Υπό κατάληψη βρίσκονται το εμπορικό πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος» υπό ελληνική σημαία και το πλοίο «Σφενδόνη» με ελληνικό.. πλήρωμα και επιβάτες από πολλές χώρες.

Δεν υπάρχει καμμία δικαιολογία για τη χρήση τέτοιας έκτασης βίας, δήλωσε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσας μετά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρέσβη. «Προέχει η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και η ασφαλής επιστροφή τους στην πατρίδα».

Το πρακτορείο «Reuters»μεταδίδει ότι υπάρχουν 15 νεκροί, οι περισσότεροι εκ των οποίων Τούρκοι, ενώ όπως αναφέρει το πρακτορείο ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες και τα έξι πλοία του διεθνούς στολίσκου έχουν καταληφθεί από Ισραηλινούς.

Το πρώτο πλοίο που δέχτηκε επίθεση ήταν ένα τουρκικό σκάφος. Η επίθεση έγινε γύρω στις 3-4 τα ξημερώματα από αέρος με ελικόπτερο και από θαλάσσης από πολεμικά και πλωτά σκάφη του Ισραήλ. Ισραηλινοί κομάντος ανέβηκαν στο σκάφος και ακολούθησαν ένοπλες συμπλοκές.

Σύμφωνα με το ισραηλινό ιδιωτικό δίκτυο τηλεόρασης 10, ανδρες των ομάδων καταδρομών του ισραηλινού ναυτικού άνοιξαν πυρ μετά την επίθεση που δέχθηκαν με μαχαίρια και τσεκούρια από ορισμένα μέλη των αποστολών του διεθνούς στολίσκου, προσθέτει το ίδιο δίκτυο. Το ίδιο δίκτυο δεν προσδιορίζει εάν μεταξύ των νεκρών και των τραυματιών περιλαμβάνονται και ισραηλινοί στρατιώτες.

Ο διεθνής στολίσκος με 700 ακτιβιστές και 10.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας ξεκίνησε την Κυριακή με προορισμό την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας. Το δίκτυο της ισλαμιστικής οργάνωσης προβάλλει εικόνες από ισραηλινούς καταδρομείς που κατεβαίνουν από ελικόπτερο και αντιμετωπίζουν τους ακτιβιστές σε ένα από τα πλοία.

Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει ότι το Πολεμικό Ναυτικό θα εμποδίσει διά της βίας αν χρειαστεί το στολίσκο εάν επιχειρήσει να προσεγγίσει τις ακτές της Λωρίδας της Γάζας. Οι Ισραηλινοί απείλησαν ότι θα καταλάβουν τα πλοία, θα συλλάβουν και θα απελάσουν τους ακτιβιστές. Ο ισραηλινός στρατός, ωστόσο, αρνείται να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Από τις 6 το πρωί η επικοινωνία έχει χαθεί και με το πλοίο «Ελεύθερη Μεσογείος», υπό ελληνική σημαία, στο οποίο επιβαίνουν 34 άτομα, οι περισσότεροι εκ των οποίων Έλληνες. Πιο συγκεκρίμενα, λίγο πριν τις 6 τα ξημερώματα κι ενώ ο καπετάνιος του πλοίου «Ελεύθερη Μεσόγειος» μιλούσε μέσω δορυφορικού τηλεφώνου με την Αθήνα έγινε η επιχείρηση των Ισραηλινών καταδρομέων και από εκείνη τη στιγμή έχει χαθεί το ψηφιακό του σήμα.

Το τηλέφωνο που έχει δώσει το ΥΠΕΞ για πληροφορίες σχετικά με την τύχη των Ελλήνων είναι το 210 3681730. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου, Γ.Δελαβέκουρα, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από το Ισραήλ.

Ταυτόχρονα, δόθηκαν οδηγίες προς την ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ να έρθει σε επαφή και να ζητήσει επίσημη ενημέρωση και εξηγήσεις από τις ισραηλινές αρχές σχετικά με την επιχείρηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ επικοινώνησε με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα και του ζήτησε να έχει άμεση ενημέρωση σχετικά με την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών που επέβαιναν στα σκάφη, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ασφάλειάς τους.

Το Ισραήλ καλεί τους υπηκόους του να εγκαταλείψουν την Τουρκία

Ενταση στις σχέσεις Τουρκίας Ισραήλ μετά την επίθεση των Ισραηλινών στο κομβόι για τη Γάζα
Πριν λίγο το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ εξέδωσε ανακοίνωση, ζητώντας από τους Ισραηλινούς υπηκόους να εγκαταλείψουν την Τουρκία για...

λόγους ασφαλείας.

Το video με τη Λένα Γυμνη

Η Γερμανιδα που κερδισε την γιουροβίζιον δεν είναι και τόσο ντροπαλή όσο έδειχνε...
ΔΕΙΤΕ το VIDEO



Κυριακή 30 Μαΐου 2010

7 ιστορίες έσχατου σεξ




Οι ζοφερές όσο και αποκαλυπτικές ιστορίες των ανθρώπων που πέθαναν στο σεξ







«Κάθε οργασμός είναι ένα μικρός θάνατος και ο θάνατος είναι ο μεγαλύτερος οργασμός» είπε κάποτε ο Ναγκίσα Όσιμα, ο σκηνοθέτης της γιαπωνέζικης ωδής στο πάθος, «Η αυτοκρατορία των αισθήσεων».

Δύσκολα θα είχαν επηρεαστεί οι πρωταγωνιστές των παρακάτω ιστοριών από αυτή την φράση του Όσιμα, που στοιχειώνει τον ανυποψίαστο αναγνώστη και θέλησαν να φλερτάρουν με τον θάνατο για να ανακαλύψουν αν ισχύει του λόγου το αληθές.

Αν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να πεθάνεις αυτός είναι πάνω στο σεξ, εκεί όπου «ο ερωτισμός είναι η επιδοκιμασία της ζωής μέχρι θανάτου» όπως έγραφε ο «καταραμένος» γραφιάς του έρωτα, Ζορζ Μπατάιγ και επιβεβαιώνουν οι 7 ακόλουθες ιστορίες.. .



1. Στο αποκάρωμα της μεξικανικής σιέστας ο Χοσέ Αγκουστίν Νο αναρριγούσε από τις εξάψεις. Ένα ανυπόφορο μεσημέρι στο Καμπέτσε κυλούσε ράθυμα για τον υπάλληλο του γραφείου τελετών μέχρι να καταφτάσει εκεί η Άννα Μαρία Καμάρα.

Η ιδέα είχε φωλιάσει για καιρό στο μυαλό του και η Καμάρα πλέον, αντιλαμβανόμενη τις ημέρες μοναξιάς του, αποφάσισε να δεχτεί.

Μεγαλώνοντας σαν πριγκίπισσα το να κάνει σεξ σε ένα φέρετρο πόρρω απείχε από τις αριστοκρατικές φαντασιώσεις της.

Με τη ζέστη να τους κυκλώνει απειλητικά ο Αγκουστίν άφησε ανοικτή την γεννήτρια προκειμένου να λειτουργεί το air condition ενώ άρχισε να γεύεται κάθε χυμό από το κορμί της Άννα στο άβολο ξύλινο κουτί από οξιά.

Την υπερπροσπάθεια στο φέρετρο διαδέχτηκε ένας εξαγνιστικός ύπνος σε ένα περιβάλλον άμωμης γαλήνης σαν σε νεκροταφείο.

Σαν αυτό όπου κηδεύτηκαν λίγες ημέρες αργότερα οι δυο τους. Από τα ρουθούνια είχε διεισδύσει ύπουλα μονοξείδιο του άνθρακα που ξέφευγε από τη γεννήτρια…




2. Με την ρουτίνα να έχει τυλίξει την ερωτική τους ζωή ο Τόνι και η Κίρστεν Τέιλορ θέλησαν με ένα καλώδιο να προκαλέσουν … «ηλεκτροπληξία» στο κρεβάτι τους.

Ο Τόνι κατά τη διάρκεια του σεξ διείσδυε με δύναμη μέσα της, ενώ παράλληλα τοποθετούσε το καλώδιο το οποίο ήταν στην πρίζα.

Έπειτα από πολλά λεπτά διείσδυσης ο Τόνι Τέιλορ κατάλαβε ότι είχε αλλάξει για πάντα της ζωή του, αντιλαμβανόμενος ότι η 29χρονη Κίρστεν είχε πεθάνει από ηλεκτροπληξία.




3. Το αλκοόλ είχε μουλιάσει μέχρι και το έσχατο κύτταρο του ζευγαριού από τη Ναμίμπια ενώ τρέκλιζαν εξερχόμενοι από το κλαμπ.

Εκείνο το βράδυ όπου από το αποκτηνωτικό μεθύσι είχαν παρεκκλίνει από την λογική η σκληρή άσφαλτος του Βιντχοκ τους φαινόταν σαν πουπουλένιο στρώμα, όταν αποφάσισαν να ικανοποιήσουν το βασικό τους ένστικτο καταμεσής του δρόμου.

Το σκοτάδι ήταν πηχτό σαν πίσσα και ο οδηγός του οχήματος που τους πάτησε το κατάλαβε μόνο όταν αναταράχτηκε το φορτηγό του.

Ήταν μεθυσμένοι είπε για να δικαιολογηθεί λέγοντας με τον τρόπο του ότι το σεξ και το αλκοόλ δεν ταιριάζουν… H επιτομή του black humor στα μαύρα μεσάνυχτα της μαύρης ασφάλτου στην Μαύρη Ήπειρο…




4. Είχαν περάσει κάποιοι μήνες από την ημέρα που ο Ρόμπερτ Ασιτέι είχε κατευνάσει το τέρας που έκρυβε στο… παντελόνι του και ο ερεθισμός του είχε κυριεύσει το μυαλό του.

Στα 30 του χρόνια ο Γκανέζος από το Αφλάο δεν δίστασε δευτερόλεπτο όταν η 75χρονη Σουαμέτορ Ντενού του πρότεινε μια θέση στο κρεβάτι της.

Ήταν τέτοια η σεξουαλική του βουλιμία που επί αρκετά λεπτά δεν υπολόγιζε καν την παρτενέρ του. Ήταν τόσο σκληρός, έσπρωχνε με τόση βιαιότητα που δεν κατάλαβε ότι κυριολεκτικά την οδήγησε στον θάνατο…

Μια γυναίκα που φρόντιζε την 75χρονη εισέβαλλε στο δωμάτιο και άρχισε να ουρλιάζει όταν κατάλαβε τι συνέβη.

Ο Ασιτέι θολωμένος από το σεξουαλικό του πάθος δεν κατάλαβε τίποτα και συνέχιζε να σπρώχνει με λύσσα μέχρι ένα μπαστούνι να προσγειωθεί στο κεφάλι του και να τον αναισθητοποιήσει.




5. Η αδρεναλίνη προκαλεί τον μεγαλύτερο ερεθισμό λένε όσοι προσπαθούν να εξωθήσουν την τύχη τους στα όρια της και ο Μντουζούζι Μπαντέζι και Σιμπονγκίλε Ράντεμπε προσπάθησαν να τον αναμείξουν με τον ερεθισμό του σεξ.

Σε μια από τις υποτιθέμενες αχρησιμοποίητες γραμμές του σιδηροδρομικού δικτύου της Νοτίου Αφρικής οι δύο εραστές των… γραμμών θέλησαν να ζήσουν το έρωτα τους με τον κίνδυνο να εμφανιστεί ένα τρένο την ώρα που αντάλλαζαν υγρά.

Όπως και συνέβη. Αν και ο οδηγός υποστηρίζει ότι συνεχώς χρησιμοποιούσε την κόρνα για να τους ειδοποιήσει να φύγουν, το ζευγάρι μάλλον άκουγε μια αφρικανική παραλλαγή του οι «μάγκες δεν υπάρχουν πια, τους πάτησε το τρένο»

Συνέχισαν να «κάνουν την δουλειά τους» είπε ο οδηγός ενώ με ικανοποίηση μερικές ώρες μετά ο υπουργός υγείας της Νότιας Αφρικής άκουγε πως η καμπάνια για το ασφαλές σεξ δεν απευθύνονταν σε ώτα μη ακουόωντων, μιας και ο κύριος Μπαντέζι φορούσε προφυλακτικό όπως είδαν στο νεκροτομείο.




6. Ο Μπρεντ Τάιλερ και η Τσέλσι Τάμπλεστον στα 21 τους αποφάσισαν να κάνουν κάτι που ούτε ο Σπάιντερμαν θα τολμούσε.

Ανέβηκαν σε ένα κτίριο ύψους σχεδόν 50 μέτρων και αφού έβγαλαν προσεκτικά τα ρούχα τους άρχισαν να φιλιούνται παθιασμένα.

Ενώ το πάθος είχε φτάσει στο ζενίθ αποφάσισαν ενώ έκαναν σεξ να πέσουν στο … κενό.

Τα γυμνά τους κορμιά βρέθηκαν από έναν ταξιτζή στο έδαφος και η αστυνομία της Νότιας Καρολάινα ανακοίνωσε την πρωτότυπη πτώση των δύο νεαρών …




7. Το ράντσο στο Ένουμκλο της Ουάσινγκτον δεν έμοιαζε με τα άλλα. Φυσικά υπήρχαν αγελάδες, άλογα και άγριοι στην όψη γελαδάρηδες αλλά οι πελάτες που απευθύνονταν εκεί δεν ήθελαν ούτε γάλα ούτε φρέσκο κρέας.

Όπως ο άντρας που βρέθηκε εκεί τον Ιούλιο του 2005 και σοδομίστηκε μέχρι θανάτου από ένα άλογο.

Άλλωστε για αυτό είχε μεταβεί εκεί, σε αυτό το ράντσο που ήταν γνωστό στην undergroung κοινωνία της πόλης ότι προσφέρει ικανοποίηση σε όλους όσοι θέλουν να βρουν σεξουαλική ικανοποίηση από τα ζώα.

Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση ο αγνώστων λοιπών στοιχείων άνδρας βρήκε τραγικό θάνατο από τη μανία του αλόγου που κατέστρεψε τα ζωτικά του όργανα.

Μπορεί η ΔΕΗ να κάψει το PC μας; Πως προστατευόμαστε;






Μπορεί μια διακοπή ρεύματος, μια πτώση τάσης ή μια στιγμιαία υπέρταση από κεραυνό μέσα σε μια καταιγίδα, να καταστρέψει τον υπολογιστή μας; Πως μπορούμε να προστατευτούμε από μια τέτοια ζημιά και τι πρέπει να προσέχουμε

Oι ηλίθιοι πολιτικοί και οι βλάκες ψηφοφόροι είναι γεννημένοι ο ένας για τον άλλον..Ο Χαρυ Κλυν σχολιαζει


Με τον δικό του μοναδικό τρόπο ο γνωστός μας Χάρρυ Κλυν σχολιάζει τους... κυβερνητικούς σχεδιασμούς στην οικονομική κρίση και προσθέτει προτάσεις προς διευκόλυνση των κυβερνώντων
* Oι πολιτικοί, ασχέτως κόμματος, δε θεωρούν τον εαυτό τους ένα κομμάτι της Ελλάδας, γιατί θεωρούν την Ελλάδα ένα κομμάτι του εαυτού τους!
* Ανακοινώθηκε ότι οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες θα διακόψουν την οχτάωρη στάση τους για τρίωρη προειδοποιητική εργασία!
* Δεν ήρθαν οι εταίροι μας για να μας ελέγξουν. Για να ξεσηκώσουν το σχέδιο ήρθαν. Όλοι θέλουν να κλέψουν, αλλά δεν ξέρουν τον τρόπο!
* Έτσι και συνεχίσει για κανένα χρόνο ακόμα τη βιόλα της λιτότητας και της άγριας φορολόγησης ο ΓΑΠ, βλέπω να ληστεύουμε τους Αλβανούς.
* Μη στεναχωριέστε καλοί φίλοι, κανένας δεν έχει ποτέ παραπονεθεί γιατί δεν άνοιξε το αλεξίπτωτό του: «καλή μας ελεύθερη πτώση».
* Τα φτηνά χέρια δίνουν ακριβό ξύλο!
* Γιωργάκης Παπανδρέου... Ανοιχτό μυαλό, σαν κονσέρβα! Δέκα χρονών είπε μπαμπά και φωταγωγήθηκε το Καστρί!
* Ποιος υπαρκτός σοσιαλισμός? Η Ελλάδα έχει την παγκόσμια πρωτοτυπία. Είναι η μοναδική χώρα στην οποία εφαρμόζεται ο ανύπαρκτος σοσιαλισμός
* ΓΑΠ: O μόνος αριστερός(?) πολιτικός που όλα του πάνε δεξιά!
* 18-3-10 Ο Παπακωνσταντίνου στην TV αναγγέλλει το νομοσχέδιο. Mόλις τον είδα, αγριεύτηκα. Πίσω τα γυναικόπαιδα φώναξα, ο χάρος βγήκε παγανιά!
* Το ΠΑΣΟΚ Είναι σαν τον κουρασμένο σαραντάρη. Στην εφηβεία ήθελε να αλλάξει τον κόσμο και στα σαράντα θέλει να αλλάξει τα έπιπλα στη βίλα του.
* Αισχροκέρδεια, κλεψιά και τω θεώ δόξα H γυναίκα μου νομίζει πως μισό κιλό φέτα ζυγίζει τριακόσια γραμμάρια!
* Στο σπίτι δεν τρώμε. Κατεβάζουμε τις μπριζόλες από το ιντερνέτ. Στην κόρη μου που μένει στην Αγγλία στείλαμε μια σπανακόπιτα με e-mail.
* Ούτε κενό εξουσίας, ούτε κενό οικονομίας ΚΕΝΟ ΛΑΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
* Η μόνη φορά που πάμε μπροστά στην Ελλάδα είναι όταν βάζουμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά!
* Aυτή η κυβέρνηση έχει ένα πρόβλημα για κάθε λύση.
* Πρέπει να το παραδεχτούμε ο Παπανδρέου κάνει ότι μπορεί... Kι αυτό ρε παιδιά, είναι εκείνο που με ανησυχεί.
* Όσο πάει και παχαίνει το φιλαράκι μου ο 'Πάγκαλος. Tις προάλλες στο λεωφορείο, ευγενικός σηκώθηκε και παραχώρησε τη θέση του σε 4 κυρίες... Σε όλα τα ασανσέρ που υπάρχουν στο υπουργείο έχουν κρεμάσει ταμπέλες: ΑΤΟΜΑ 5, ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΕΝΑΣ.
* Ο μικρός μου ο γιος είναι φτυστός εγώ, αλλά δεν πειράζει, αρκεί που το παιδί έχει την υγειά του.
* Αν σκεφτεί κανείς πόσο στοίχισε στον Αδάμ και στην Εύα ένα μήλο, τα φρούτα σήμερα είναι πάμφθηνα.
* Πρέπει να μου έχει γίνει μεγάλη πλύση εγκεφάλου. Αφού να φανταστείτε ότι τα όνειρά μου διακόπτονται από διαφημιστικές σφήνες.
* Ένα μυστήριο... Έρχεσαι από το σούπερ μάρκετ με δυο τσάντες και το βράδυ έχεις τρεις σακούλες σκουπίδια!
* Οι μόνοι που έχουνε μετρητό σήμερα, είναι οι ζητιάνοι.
* H κατάστασή μας έχει φτάσει στο απροχώρητο... Χθες σφάξαμε το γουρουνάκι-κουμπαρά της κόρης μου!
* Τις προ άλλες πήγα σε ένα διαγνωστικό κέντρο για τσεκ απ και το πρώτο πράγμα που μου εξετάσανε ήταν το πορτοφόλι μου!
* Ένα φίλος μου αγόρασε μια 600άρα Μερσεντές τοις μετρητοίς. Την βενζίνη αγοράζει με δόσεις!
* O Δαρβίνος έκανε λάθος, προσπαθώντας να αποδείξει ότι ο άνθρωπος κατάγεται από τον πίθηκο. Από τον γάιδαρο μάλλον κατάγεται...
* Μην πετάτε άσκοπα τα λεφτά σας από δω κι από κει, φυλάξτε τα. Ίσως κάποτε πάρουν αξία
* Aν έχετε αναπνευστικά προβλήματα θα σας συμβούλευα αντί σε γιατρό να πάτε καλύτερα σε συνεργείο αυτοκινήτων!
* Στον καιρό που ζούμε το πιο εύκολο πράγμα είναι να βγάλεις λεφτά. Και το πιο δύσκολο να ζήσεις με αυτά που βγάζεις
* Από εγκληματικότητα, αφήστε το καλύτερα. Παλιά φωνάζαμε, «αστυνομία Βοήθεια», τώρα φωνάζουμε, «βοήθεια η αστυνομία!»
* Τι γίνεται, ρε παιδιά, μ' αυτά τα χημικά και τα φυτοφάρμακα; Χθες έπλυνα μια ντομάτα και ξέβαψε!
* Υπάρχουν πολιτικοί που δεν τους άλλαξαν χαρακτήρα τα βουλευτιλίκια και τα υπουργιλίκια. Kαραγκιόζηδες ήταν και καραγκιόζηδες παρέμειναν...
* Αν νομίζεις ότι όλοι σε έχουν ξεχάσει, άφησε για δύο μήνες απλήρωτη την πιστωτική σου κάρτα.
* Ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει χωρίς οξυγόνο κάποια λεπτά, χωρίς νερό μέρες, χωρίς τροφή εβδομάδες και χωρίς ηθικούς φραγμούς μια ολόκληρη ζωή!
* Το έλεγα και δε με πίστευε κανένας, η χώρα δεν κινδυνεύει από τους συνήθεις υπόπτους, κινδυνεύει από τους συνήθεις πρωθυπουργούς!.
* Καλά έκανε ο ΓΑΠ και πήγε στις Ινδίες... Το άσκημο είναι που θα ξαναγυρίσει...
* Oι ηλίθιοι πολιτικοί και οι βλάκες ψηφοφόροι είναι γεννημένοι ο ένας για τον άλλον..
* Βρε τον Παπακωνσταντίνου ! Κάνει δηλώσεις στο Υπ. Οικονομικών και μοιράζουνε στους δημοσιογράφους τον καφέ της παρηγοριάς και παξιμαδάκια !
* Το χα πει εγώ. Στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις είναι σαν τους θανατοποινίτες. Με το που βγαίνουνε ζητάνε χάρη.
* Τι γίνεται ρε παιδιά; Δεκάδες θυμάτων σε κάθε έξοδο! Kι άν κατά τύχη δεν έχουμε θύματα ένα Σαββατοκύριακο, θα κάνουμε τζάκ πότ στο επόμενο!
* Η διαφορά μεταξύ ελληνικής οικονομίας και Τιτανικού: Στον Τιτανικό είχε και ορχήστρα
* Ελλάδα, η χώρα των δυο ταχυτήτων... Νεκρά και όπισθεν!
* Αν οι Έλληνες θέλουν να έχουν αυτά που δεν έχουν, πρέπει να κάνουν αυτά που δεν κάνουν...
* Όταν λέμε ακρίβεια, εννοούμε ακρίβεια! Nα φανταστείτε εμείς το ψυγείο μας, το κάναμε παπουτσοθήκη!
* ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟ Β: Παρκόμετρα στα σπίτια μας... Θα ρίχνεις 2 ευρώ για κάθε μισή ώρα που θα μένεις μέσα!
* Ο ΓΑΠ ποτέ δεν πίνει καφέ το πρωί... Φοβάται μην τον κρατήσει ξύπνιο όλη τη μέρα.
* Oι επιχειρήσεις βουλιάζουν. Tα ξενοδοχεία τώρα κλέβουν πετσέτες από τους πελάτες.
* Γιωργάκης μου θυμίζει τον δύτη που την ώρα που ανεβαίνει στην επιφάνεια, βλέπει το καράβι του να πηγαίνει στον πάτο!
* Ο μόνος τρόπος να μειωθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι να κάνουν οι πολιτικοί λιγότερες δηλώσεις.
* Παπανδρέου: Θέλει να χτίσει τη νέα Ελλάδα, γι αυτό κατεδαφίζει την παλιά!!!
* Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί: 5.100 δημόσιοι υπάλληλοι στην κρατική ραδιοτηλεόραση χωρίς να υπάρχει κρατική ραδιοτηλεόραση!
* Δημόσιες υπηρεσίες: Τόσος πολύς κόσμος, που προσφέρει τόσα λίγα, ζητώντας διπλάσιο μισθό για να κάνει τη δουλειά του ακόμα χειρότερα!
* Κύριε Παπανδρέου, κύριε Σαμαρά από τα κόμματά σας να αρχίσετε τον πόλεμο κατά της διαφθοράς, αυτά είναι που κυβερνούν τριάντα χρόνια τώρα.
* Άνθρωπος πάνω από 60 κιλά, μπαίνει πια στο πόθεν έσχες...
* Μόλυνση Θερμαϊκού: Σε 2-3 χρόνια δε θα θεωρείται θαύμα να περπατάει κάποιος στην επιφάνεια της θάλασσας. Οποιοσδήποτε θα μπορεί να το κάνει.
* Παπακωνσταντίνου: Εξυπνότερος του Αϊνστάιν. Tον Αϊνστάιν βρεθήκανε και δέκα άνθρωποι που τον καταλάβανε, αυτόν δεν τον κατάλαβε ακόμα κανείς!
* Για έναν πολιτικό που με τις μεθόδους του χθες υπόσχεται ένα καλύτερο σήμερα, φυσικό είναι να μην υπάρχει αύριο.
* Είμαι ευτυχής που ζω σε μια δημοκρατική χώρα, όπου μπορεί κανείς να κάνει ελεύθερα οτιδήποτε θελήσει η κυβέρνηση!!!
* Επιστήμονες της NASA, προκειμένου να μελετήσουν τα όρια της αντοχής του ανθρώπου, ζήτησαν δείγμα Έλληνα συνταξιούχου!
* Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Ξέρετε πόσο στοιχίζει μία κηδεία σήμερα;
* Θα ήθελα να σας πω την ιστορία για τους 40 κλέφτες, αλλά προφανώς δεν σας ενδιαφέρει η πολιτική...
* Mακάριοι όσοι υπόσχονται πολλά και θυμούνται λίγα...
* Το οργανωμένο έγκλημα έχει διαφορετικά ονόματα από χώρα σε χώρα. Στην Αμερική ονομάζεται ΜAΦΙΑ, στην Ιταλία ΚΑΜΟΡΑ και στην Ελλάδα ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
* Γιωργάκης: Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα;
-- Τα πλήθη: Βαρβαρότητα, Βαρβαρότητα
* Δεν υπάρχουν πλέον αριστεροί και δεξιοί. Εργαζόμενοι και άνεργοι υπάρχουν.
* Καιρός να καταλάβουμε ότι το μόνο που έχει μείνει όρθιο σ' αυτόν τον τόπο είναι τα ερπετά.
* Πρώτη φορά αποκτήσαμε δύο πρωθυπουργούς χωρίς να μπούμε στο κόπο να τους ψηφίσουμε! Και τα ονόματα αυτών Ντομινίκ Στρος Καν και Όλι Ρεν.
* Είμαι ευτυχής που ζω σε μια δημοκρατική χώρα, όπου μπορεί κανείς να κάνει ελεύθερα οτιδήποτε θελήσει το ΔΝΤ !
* Εμείς χρωστάμε, οι επιχειρήσεις χρωστάνε, το κράτος χρωστάει.

Τελικά που πήγαν τα λεφτά ρε παιδιά;

Η Θαμμένη Ελλάδα (Kατεβάστε δωρεάν το βιβλίο)


Η διαταγή των χριστιανών βυζαντινών αυτοκρατόρων ήταν ρητή: «ες έδαφος φέρειν» κι από τότε (δ΄ αι. μ.Χ.) και για πολλούς αιώνες μανιασμένα πλήθη ρασοφόρων ισοπέδωναν ο,τιδήποτε θύμιζε τον ωραιότερο Πολιτισμό, που γεννήθηκε ποτέ στη Γη.

Βασικός τους στόχος ήταν η Ελλάδα και οι ναοί της. Γκρέμισαν κι ισοπέδωσαν όσους ελληνικούς ναούς τούς επέτρεπαν οι ελάχιστες μεσαιωνικές τεχνικές τους γνώσεις και στη θέση τους έκτισαν χριστιανικούς. Ολόκληρες πόλεις έχασαν την ελληνική φυσιογνωμία τους κι απέκτησαν μορφή βυζαντινότροπη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η επί χιλιετίες κατοικούμενη Θεσσαλονίκη, στην οποία δεν υπάρχει ούτε για δείγμα κατάλοιπο κάποιου αρχαίου Ελληνικού ναού αντιθέτως όμως, υπάρχουν πάμπολλοι χριστιανικοί ναοί.

Για όσους ναούς δεν είχαν τις δυνατότητες να γκρεμίσουν, τούς κατέστρεφαν μερικώς -όσο μπορούσαν- και τους μετέτρεπαν σε χριστιανικούς. Ούτε ο Παρθενώνας διέφυγε του μίσους τους, ο οποίος μετετράπη σε ...Παναγιά Αθηνιώτισσα.

Το βιβλίο αυτό, που περιέχει εκατοντάδες έγχρωμες φωτογραφίες από ένα μεγάλο μέρος της Ελλάδας, αποτελεί ένα φωτογραφικό οδοιπορικό των θλιβερών καταστροφών των Ελληνικών ναών από τους χριστιανούς.

200 σελίδες, 355 έγχρωμες φωτογραφίες, αρχείο μορφής pdf (60 ΜΒ).

Kατεβάστε το βιβλίο από την Ελεύθερη Έρευνα, εδώ: http://freeinquiry.gr/webfiles/pro.php?id=1380

Τυχεροί εφοριακοί ...κέρδιζαν συνεχώς λαχεία!

"Κάποιοι εφοριακοί πρέπει να καταταγούν στους πιο τυχερούς ανθρώπους της Ελλάδας, καθώς κέρδιζαν διαρκώς λαχεία..",αυτό επισημαίνει ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής ..στην εφημερίδα «Ημερήσια», αναφέροντας ότι οι εφοριακοί αγόραζαν λαχεία που είχαν κερδίσει διάφορα ποσά δίνοντας προμήθεια ακόμα και 10%, ώστε με αυτό τον τρόπο να νομιμοποιούν τα παράνομα εισοδήματά τους.
Το ίδιο αναφέρει ο Λ.Ρακιντζής ότι γίνεται και με την πώληση ομολόγων και μετοχών, για τις οποίες κανείς δεν πρόκεται να ρωτήσει με τί χρήματα αποκτήθηκαν.

You might also like:

Ο λόγος του καθηγητή Ξενοφώντα Ζολώτα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Ο Ξενοφών Ζολώτας ως πρέσβης της της ελληνικής γλώσσας εκφώνησε ενώπιον του ΔΝΤ ένα λόγο στα ελληνικά χρησιμοποιώντας την αγγλική, προκαλώντας παγκόσμια αίσθηση
Έκπληξη προκάλεσε ο Ξενοφών Ζολώτας, ως αντιπρόσωπος της Ελλάδας, από τον απροσδόκητο λόγο του στις 26 Σεπτεμβρίου 1957, ενώπιον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σε μία από τις πιο ουσιαστικές του ενέργειες για την προβολή της ελληνικής γλώσσας. Ο εκλιπών, μίλησε ελληνικά και τον κατάλαβαν όλοι γιατί χρησιμοποίησε ατόφια την αγγλική γλώσσα! Επακολούθησε ανυπόκριτος ενθουσιασμός και χειροκροτήματα από όρθιους τους συνέδρους.

Την επομένη είχαν πρωτοσέλιδο το λόγο του οι "New York Times" και η "Washington Post", περνώντας σε όλο τον κόσμο το μήνυμα, ότι η ελληνική γλώσσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να λειτουργήσει σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες. Μάλιστα, τόση ήταν η εντύπωση, που προκάλεσε η πρώτη αυτή ομιλία στα αγγλικά, ώστε ο τότε Πρόεδρος της Διεθνούς Τράπεζας, Γιουτζίν Μπλάκ, τον παρακάλεσε και σε επόμενη ετήσια συνεδρίαση του ΔΝΤ και της Διεθνούς Τράπεζας να μιλήσει πάλι αγγλικά, αλλά με ελληνικές λέξεις, κάτι, που επανέλαβε το 1959.
Ο ίδιος ο Ξενοφών Ζολώτας ανέφερε σχετικά: "Βέβαια τη δεύτερη φορά ο λόγος είχε περιεχόμενο ουσιαστικό . Αναφερόταν στην ουσία: για το νομισματικό και οικονομικό πρόβλημα της εποχής". Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφέρει, ότι
οι πατέρες της αμερικανικής ανεξαρτησίας, ο Ουάσιγκτον, ο Τζέφερσον, ο 'Ανταμς και άλλοι όταν συνέτασσαν το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών, το 1787, είχαν προτείνει η γλώσσα του νέου κράτους να είναι η ελληνική, προς τιμή της γλώσσας του Έθνους εκείνου, που πρώτο γέννησε τη Δημοκρατία και τη διέδωσε στον κόσμο. Μία ψήφος , όμως ήταν αρκετή για να προκριθεί η αγγλική.
Ο λόγος του 1957

Kyrie,
I eulogize the archons of the Panethnic Numismatic Thesaurus and the Oecumenical Trapeza for the orthodoxy of their axioms methods and policies, although there is an episode of cacophony of the Trapeza with Hellas.
With enthusiasm we dialogue and synagonize at the synods of our didymous Organizations in which polymorphous economic ideas and dogmas are analyzed and syntherized.
Our critical problems such as the numismatic plethora generate some agony and melancholy. This phenomenon is charateristic of our epoch. But, to my thesis we have the dynamism to program therepeutic practices as a prophylacis from chaos and catastrophe.
In parallel a panethnic unhypocritical economic synergy and harmonization in a democratic climate is basic.
I apologize for my eccentric monologue. I emphasize my eucharistia to your Kyrie to the eugenic and generous American Ethnos and to the organizers and protagonists of this Ampitctyony and the gastronomic symposia.

Γεννήθηκε στις 26 Απριλίου 1904 στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και τη Λειψία και οικονομικά στο Παρίσι. To 1924 πήρε πτυχίο από την Ανωτάτη Εμπορική Σχολή Λειψίας. Το 1925 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ των Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Λειψίας με τη διδακτορική του διατριβή "Η Ελλάς εις το στάδιον της εκβιομηχανίσεως". Αργότερα συμπλήρωσε τις σπουδές του στην Αγγλία. Το 1928 έγινε Υφηγητής της Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ίδιο έτος εξελέγη, σε ηλικία μόλις 24 ετών, Καθηγητής της Πολιτικής Οικονομίας στο νεοϊδρυθέν τότε Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου παρέμεινε τρία χρόνια. Το 1931 εξελέγη τακτικός καθηγητής στην έδρα της Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, από όπου απομακρύνθηκε από τη Δικτατορία το 1968. Η έναρξη της πανεπιστημιακής του καριέρας συνέπεσε με την τετραετία 1928-1932 του Ελευθερίου Βενιζέλου, ο οποίος του πρότεινε να αναλάβει τη Γενική Γραμματεία του Ανωτάτου Οικονομικού Συμβουλίου. Όμως, ο Ξενοφών Ζολώτας αρνήθηκε την πρόταση, προτιμώντας να συνεχίσει το πανεπιστημιακό του έργο. Έτσι, περιορίσθηκε στη συμμετοχή του στο Ανώτατο Οικονομικό Συμβούλιο ως Μέλος.

Με πληροφορίες από
http://el.wikipedia.org/wiki/Ξενοφών_Ζολώτας
http://news.pathfinder.gr/greece/news


Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/05/blog-post_30.html#ixzz0pPpe4jav

Τί είναι Marketing με ...παραδείγματα

1) Είσαι σ' ένα πάρτι και βλέπεις έναν ωραίο άντρα.
Τον πλησιάζεις και του λες:
"Είμαι καταπληκτική στο... κρεβάτι..."
Αυτό λέγεται Direct Marketing.

2) Είσαι σ' ένα πάρτι με παρέα και βλέπεις έναν ωραίο άντρα.
Μια φίλη, απ' την παρέα σου, τον πλησιάζει, δείχνει εσένα, και του λέει:
"Είναι καταπληκτική στο κρεβάτι..."
Αυτό λέγεται
Διαφήμιση.

3) Είσαι σ' ένα πάρτι και βλέπεις έναν ωραίο άντρα.
Τον πλησιάζεις και παίρνεις τον αριθμό του τηλεφώνου του.
Την επόμενη μέρα, τον παίρνεις τηλέφωνο και του λες:
«Γεια, είμαι καταπληκτική στο κρεβάτι.»
Αυτό λέγεται Telemarketing.

4) Είσαι σ' ένα πάρτι και βλέπεις έναν ωραίο άντρα.
Σηκώνεσαι, ισιώνεις το φόρεμα σου. Τον πλησιάζεις και τον κερνάς ένα ποτό.
Του λες «Μπορώ;» και του ισιώνεις τη γραβάτα, ενώ ακουμπάς απαλά πάνω
στο μπράτσο του, και του ψιθυρίζεις
«Α, επίσης είμαι καταπληκτική στο κρεβάτι.»
Αυτό λέγεται Δημόσιες Σχέσεις.

5) Είσαι σ' ένα πάρτι και βλέπεις έναν ωραίο άντρα.
Σε πλησιάζει αυτός και σου λέει «Έμαθα πως είσαι καταπληκτική στο κρεβάτι.»
Αυτό λέγεται Αναγνωρισιμότητα Προϊόντος.

6) Είσαι σ' ένα πάρτι και βλέπεις έναν ωραίο άντρα.
Τον πλησιάζεις και τον πείθεις να πάρει τη φίλη σου σπίτι του.
Αυτό λέγεται Πώληση Προϊόντος.
Αυτός, όμως, δεν είναι ευχαριστημένος με την απόδοση της φίλης σου,
και έτσι σε παίρνει τηλέφωνο.
Αυτό λέγεται Τεχνική Υποστήριξη.

7) Πας σ' ένα πάρτι και στο δρόμο διαπιστώνεις πως μέσα σε όλα αυτά τα
σπίτια που περνάς μπορεί να υπάρχουν ωραίοι άντρες.
Σκαρφαλώνεις πάνω σε ένα παγκάκι που βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της γειτονιάς, και ξελαρυγγιάζεσαι φωνάζοντας
«Είμαι καταπληκτική στο κρεβάτι!»
Αυτό λέγεται Spam (Ενοχλητική Αλληλογραφία).


Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/05/marketing.html#ixzz0pPoZaJjJ

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Ελληνο-Τουρκικό λεξικό ..........................Τζερτζελέ μαραφέτ

Ελληνο-Τουρκικό λεξικό ..........................Τζερτζελέ μαραφέτ


Ελληνο-Τουρκικό λεξικό

Ναυμαχία
Παπόρ καυγά

Βιβλιάριο απόρων κορασίδων
Μπατίρ χανούμ τεφτέρ

Αναπηρική σύνταξη
Σακάτ μπαξίς

Χειροβομβίδα
Σαματά κεφτέ

Πυρηνική βόμβα
Γης μαδιάμ κεφτέ

Υπολογιστής
Κλικ κλικ ντουλάπ

Τηλεσυνδιάσκεψη
Παρτούζ τελεφόν

Υποβρύχιο
Μπουρμπουλήθρ παπόρ

Φέρρυ-μποτ
Τουτού παπόρ

Τηλεόραση
Μπανιστήρ ντουλάπ

Αρμα μάχης
Τσαμπουκά τουτού

Δημόσιος υπάλληλος
Τεφτέρ τσογλάν

Μάστορας
Μερεμέτ τσογλάν

Ραδιόφωνο
Τζερτζελέ μαραφέτ

29 Μαΐου 1453..


...ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ...
No comments...



Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/05/29-1453.html#ixzz0pKlX074q

Πώς ο Ερατοσθένης μέτρησε την ακτίνα της Γης;


Ο Ερατοσθένης ο Κυρηναίος (περίπου 275-193 π.Χ.) είναι μια από τις πιο αντιπροσωπευτικές προσωπικότητες της Αλεξάνδρειας του 3ου αιώνα. Στο έργο του...
(μαθηματικά, λογοτεχνική κριτική, φιλοσοφία, ιστορία, γεωγραφία) αποτυπώνεται ο εγκυκλοπαιδικός και διεπιστημονικός χαρακτήρας της Αλεξανδρινής επιστήμης. Στην πραγματεία του "Περί διαστάσεων της Γης" ο Ερατοσθένης παρουσιάζει μια πρωτοποριακή μέθοδο υπολογισμού της γήινης περιφέρειας. Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση η μέθοδος αυτή πέρασε στα σχολικά βιβλία των μαθηματικών Β΄ Γυμνασίου (Ιστορικό σημείωμα) και της Αστρονομίας Β΄Λυκείου και αποτελεί προυπόθεση για την πραγματοποίηση ενός project για τη μέτρηση της ακτίνας της Γης με τη συνεργασία μαθητών από δύο διαφορετικά σχολεία. Μια σχετική προσομοίωση υπάρχει στο εκπαιδευτικό λογισμικό ΓΑΙΑ ΙΙ.
η συνέχεια στο dapontes.gr

Ιστορία φρίκης..

ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ AIDS ΣΕ 12 ΓΥΝΑΙΚΕΣ..

Σάλος έχει δημιουργηθεί στην Αυστραλία από την αποκάλυψη ότι ακροβάτης τσίρκου κατηγορείται ότι μετέδωσε, εν γνώση του, τον ιό του Έιτζ σε δεκάδες γυναίκες.

Ο Τζέφρι Ζαρμπορόνι, φέρεται να κρατούσε μυστικό, ότι ήταν φορέας της νόσου από τις ερωτικές συντρόφους της, με τις οποίες είχε σεξουαλικές επαφές χωρίς προφύλαξη.

Οι υγειονομικές αρχές της Αυστραλίας παροτρύνουν.. τις γυναίκες αυτές να σπεύσουν να εξεταστούν το γρηγορότερο.

Ο ακροβάτης βρίσκεται υπό κράτηση μέχρι να διεξαχθεί η δίκη ενώ ο ίδιος έχει δώσει μόλις 12 ονόματα από τις γυναίκες με τις οποίες ήρθε σε επαφή.

Φωτοβολταϊκά σε στέγες

Νέα πληγή εξαγωγής συναλλάγματος
Μήπως τα φωτοβολταϊκά συστήματα κατοικιών , και η πράσινη ανάπτυξη γενικότερα , θα αποτελέσει μία ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΛΗΓΗ εξαγωγής συναλλάγματος και υπερχρέωσης των ελληνικών νοικοκυριών ;
Γιατί; Διότι :
1. Στην Ελλάδα η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις κατοικίες που τόσο μας διαφημίζουν , δανειοδοτούνται με επιτόκιο 8 % .
Στην Γερμανία το επιτόκιο είναι μόλις 1,3 % . Οι τράπεζες δανείζουν με 2,8 και επιδοτεί το Γερμανικό Δημόσιο 1,5 % .
2. Στην Γαλλία η τοποθέτηση αντλίας θερμότητας στην...
νέα κατοικία επιδοτείται με

45 % , και σε περίπτωση αντικατάστασης παλαιού λέβητα η επιδότηση ανέρχεται σε 55 % . Στην Ελλάδα η επιδότηση είναι ΜΗΔΕΝ.
Κερδοσκοπία , τοκογλυφία στην Ελλάδα; Κρίσιμη ερώτηση.
Η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα από φωτοβολταϊκά . Θα τα αγοράσει και πάλι από τον πλούσιο Βορρά , θα εξάγει συνάλλαγμα , θα δανειοδοτηθούμε με τοκογλυφικό επιτόκιο και η ζωή συνεχίζεται.
Για μία ακόμη φορά ο Έλλην φορολογούμενος θα είναι το θύμα .

Από τον Παναγιώτη Μυστακίδη http://press-gr.blogspot.com/2010/05/blog-post_8598.htm
| 0 σχόλια ]
Η σεξουαλική παρενόχληση συνιστά ένα κοινωνικό φαινόμενο που προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και παράλληλα παραβιάζει την αρχή της ίσης μεταχείρισης. Συνήθως γίνεται, ή τουλάχιστον είναι πιο εύκολο να οροθετηθεί και να αναγνωρισθεί, στο χώρο εργασίας και ως επί το πλείστον εις βάρος των γυναικών.
Από την υιοθέτηση των διατάξεων της Οδηγίας 2002/73/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 23ης Σεπτεμβρίου 2002 απαγορεύεται κάθε είδους διάκριση λόγω φύλου ως προς την απασχόληση, την επαγγελματική ανέλιξη και τις συνθήκες εργασίας, και η σεξουαλική παρενόχληση θεωρείται, και είναι....

είδος σεξουαλικής διάκρισης. Ως Σεξουαλική παρενόχληση νοείται οποιαδήποτε μορφή λεκτικής ή σωματικής συμπεριφοράς σεξουαλικής φύσης, η οποία προσβάλλει την αξιοπρέπεια είτε των ανδρών είτε των γυναικών, στο χώρο της εργασίας. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να έχει τη μορφή προσωπικών ερωτήσεων για τη σεξουαλική ζωή, για φαντασιώσεις ή γενικότερα την προσωπική σεξουαλική ζωή του ατόμου, ακόμα μπορεί να γίνονται σεξουαλικά σχόλια για την εμφάνιση, χειρονομίες εξοικείωσης όπως μασάζ/ άγγιγμα κτλ. Η ισχύουσα νομοθεσία περί ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ορίζει ρητά ότι απαγορεύεται κάθε πράξη σεξουαλικής παρενόχλησης που διαπράττεται στο χώρο εργασίας από τον εργοδότη, τον εργαζόμενο ή από τρίτο πρόσωπο.


Το φαινόμενο αυτό είχε, από τότε που μπήκαν οι γυναίκες στον εργασιακό στίβο, κι έχει ακόμα σε πολλές περιπτώσεις, ως αποτέλεσμα τη θυματοποίηση αυτών. Ο χαρακτηρισμός αυτός απορρέει από το γεγονός ότι οι γυναίκες «αναγκάζονται» να υφίστανται τον εξευτελισμό καθώς και μια άνιση μεταχείριση, διότι «αναγκάζονται» να αποσιωπούν προκειμένου να μην υποστούν το διασυρμό και την κοινωνική κατακραυγή, αλλά και την επιδείνωση των εργασιακών τους συνθηκών.

Αν και το φαινόμενο της σεξουαλικής παρενόχλησης έχει απασχολήσει έντονα τόσο την Ευρωπαϊκή Κοινότητα (βλ. προαναφερθείσα Οδηγία 2002/73) όσο και τις ΗΠΑ, όπου είναι γνωστό πόσο μεγάλες διαστάσεις παίρνουν τέτοιου είδους θέματα, η Ελλάδα, μέχρι πρόσφατα, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, υπήρχε ένα νομοθετικό κενό σχετικά με την προστασία των θυμάτων της σεξουαλικής παρενόχλησης. Μοναδικό σημείο αναφοράς για την προστασία της ισότητας των δύο φύλων στην Ελλάδα, ήταν ο Ν. 1414/84. Ο νόμος αυτός καθιερώνει την ίση μεταχείριση αντρών και γυναικών σχετικά με την πρόσβαση στην απασχόληση, στην επαγγελματική εκπαίδευση και τις συνθήκες εργασίας. Ο παραπάνω νόμος, όμως, δεν αναφέρεται στην ανάγκη προστασίας της προσωπικότητας των θυμάτων. Πρόσφατα θεσπίσθηκαν οι Ν. 3302/2005 και ο Ν.3488/06, η παραβίαση των διατάξεων του τελευταίου φέρνει αντιμέτωπους τους παραβάτες της σεξουαλικής παρενόχλησης, για πρώτη φορά σε εθνικό επίπεδο, με ποινικές κυρώσεις.


Το χαρακτηριστικό προφίλ των ατόμων που υφίστανται την εν λόγω παρενόχληση στο χώρο εργασίας τους, είναι τυπικό. Πρόκειται συνήθως για νεοπροσληφθέντες, νεαρής σχετικά ηλικίας, χωρίς πολλά προσόντα και άρα χωρίς υψηλές προδιαγραφές. Ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν και άλλα κοινωνικά προβλήματα. Το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο λόγω του ποσοστού της γυναικείας ανεργίας σε σχέση με αυτό των ανδρών. Άλλωστε οι γυναίκες είναι κατά κανόνα οι πιο ευάλωτες εργασιακά.


Η σεξουαλική παρενόχληση θεωρείται πλέον αδίκημα και τιμωρείται με την ποινή της φυλάκισης από 6 μήνες έως 3 χρόνια και χρηματική αποζημίωση η οποία ορίζεται από τη δικαιοσύνη. Είναι αντιληπτό ότι ένα τέτοιο φαινόμενο αφορά όλους μας στη σύγχρονη κοινωνία. Άλλωστε γνωρίζουμε ποια είναι η συνήθης έκβαση τέτοιων υποθέσεων, που δεν είναι άλλη από την απόλυση του εργαζομένου, ενώ οι ψυχολογικές επιπτώσεις είναι ανυπολόγιστες. Είναι προφανής λοιπόν, σε κάθε ευσυνείδητο πολίτη, η επιτακτική ανάγκη αποτελεσματικής αντιμετώπισης του φαινόμενου της σεξουαλικής παρενόχλησης.


**Τάδε έφη Φοίβος http://akalliontzi.blogspot.com

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Γερμανία εναντίον Ευρώπης

The New York Times
Οι δεσμεύσεις της Γερμανίας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση υπήρξαν καθοριστικές για τη μεταπολεμική ανάπτυξη της κατεστραμμένης χώρας και την οικονομική της επιτυχία. Εδώ και χρόνια, η Γερμανία διαδραμάτιζε ρόλο στην Ευρώπη ανάλογο με εκείνον που συχνά έπαιξαν οι ΗΠΑ στον κόσμο, καθιστάμενη ατμομηχανή ανάπτυξης, της οποίας ο δυναμισμός και οι απαιτήσεις βοηθούν στην ανάκαμψη από οικονομικές κρίσεις προτού αυτές μετατραπούν σε βαθιά ύφεση.
Σήμερα, στη χειρότερη δυνατή χρονική συγκυρία, η Γερμανία στρέφεται σε εθνικιστικές ψευδαισθήσεις. Οι παλαιότερες οικονομικές επιτυχίες της Ευρώπης παρουσιάζονται ως αμιγώς γερμανικά επιτεύγματα, ενώ για τα σημερινά σοβαρά προβλήματα της ευρωπαϊκής ηπείρου ευθύνονται όλοι, εκτός της Γερμανίας. Η στάση αυτή δεν είναι ρεαλιστική ούτε και βιώσιμη. Οι Γερμανοί πολιτικοί και σχολιαστές, όμως, συνεχίζουν να αναπαράγουν και να τροφοδοτούν τέτοιες αυτοκαταστροφικές θέσεις.
Νωρίτερα φέτος, όταν η Γερμανία αρνείτο να συμμετάσχει σε πρόγραμμα διάσωσης, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της χώρας, η Bild, πρότεινε την πώληση της Ακρόπολης από την ελληνική κυβέρνηση για την αποπληρωμή των χρεών της. (Η αξία του μνημείου εκτιμήθηκε από την Bild στα 140 δισ. ευρώ.) Ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης Μέρκελ πρότεινε τον πλειστηριασμό ελληνικών νησιών του Αιγαίου, ενώ την ίδια ώρα δημοσκόπηση της Bild έδειχνε ότι η πλειοψηφία των Γερμανών συμφωνούσε με την εκδίωξη της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Υστερα από σύντομη προβληματική περίοδο που ακολούθησε την επανένωση των Γερμανιών, η ενιαία χώρα ανέλαβε σκληρές αναγκαίες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και των αναπτυξιακών της ρυθμών. Ως αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής, η χώρα εμφανίζει τώρα χαμηλά ελλείμματα και ρωμαλέο πλεόνασμα εξωτερικών συναλλαγών. Η εξαγωγική της οικονομία θα υποφέρει όμως, εάν οι Ευρωπαίοι καταναλωτές –οι μεγαλύτεροι πελάτες της– αδυνατούν πλέον να αγοράσουν τα προϊόντα της. Οι γερμανικές τράπεζες δάνεισαν δισεκατομμύρια στην Ελλάδα και άλλες προβληματικές οικονομίες της Ευρώπης. Αν τα πράγματα δεν βελτιωθούν γρήγορα, τα χρέη αυτά ίσως παραγραφούν.
Η Γερμανία ωστόσο δεν έχει συμβάλει όσα οφείλει στην παγκόσμια ανάκαμψη, επιλέγοντας απλά να εκμεταλλευθεί τα πακέτα οικονομικής στήριξης των ΗΠΑ και της Κίνας. Το κύριο πρόβλημα του ευρώ όμως, η έλλειψη κοινής και ρεαλιστικής νομισματικής πολιτικής, που επέτρεψε στην Ελλάδα και σε άλλα κράτη να αποκτήσουν δυσβάστακτα ελλείμματα, αποτελεί ευθύνη όλων των εμπνευστών του ευρώ και ασφαλώς της Γερμανίας.
Οι Γερμανοί δεν θέλουν να ακούσουν τις πικρές αυτές αλήθειες, ενώ οι ηγέτες τους δεν υπήρξαν πρόθυμοι να τους τις αποκαλύψουν. Εδώ και μήνες η κ. Μέρκελ αντιστάθηκε σε κάθε έκκληση να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην Ε.Ε. Οταν η Γερμανία συμφώνησε να συμβάλει στο ταμείο διάσωσης υπό την απειλή γενικευμένης κατάρρευσης, τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης ήταν ήδη πολύ χειρότερα.
Οι πλέον προβληματικές οικονομίες της Ευρωζώνης (Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία) φέρουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση αυτή. Τα αναγκαία σκληρά μέτρα που πάρθηκαν τώρα απειλούν να βυθίσουν την ήπειρο σε βαθιά ύφεση, εφόσον η Γερμανία δεν υιοθετήσει παράλληλα δικό της επιθετικό αναπτυξιακό πρόγραμμα. Αντί να δεσμευθεί σε περαιτέρω δαπάνες, η Γερμανία προετοιμάζει και αυτή περικοπές. Η γερμανική λιτότητα, όμως, θα τσακίσει την αναδυόμενη ανάκαμψη της Ε.Ε. και την ίδια την ανάπτυξη στη χώρα.

Tι γράφει ο ξένος Tύπος

THE NEW YORK TIMES
Ο ρόλος της Κίνας
Η Κίνα ευελπιστεί να χρησιμοποιήσει την οικονομική δύναμή της προκειμένου να πειστεί η Πιονγιάνγκ να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της εξαμερούς. Πέρα από αυτό, όμως, είναι μάλλον απίθανο να «μαλώσει» δημοσίως το Πεκίνο το καθεστώς του Κιμ. Το αποτέλεσμα αυτής της απροθυμίας είναι ότι ενισχύεται η δύναμη της αρχηγικής οικογένειας. Προτεραιότητα για το Πεκίνο έχει η διατήρηση κλίματος σταθερότητας στη Βόρεια Κορέα, δεδομένου ότι τυχόν κατάρρευση της χώρας θα οδηγούσε σε κύμα προσφύγων προς την Κίνα. Η Κίνα ανησυχεί επίσης ότι μια βίαιη αλλαγή του καθεστώτος ενδεχομένως θα οδηγούσε σε βελτίωση των σχέσεων του Βορρά με τον Νότο ( Σεούλ) και ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην ευρύτερη περιοχή. Αυτός είναι ο λόγος που η Κίνα, μετά τον θάνατο του σημερινού ηγέτη της Πιονγιάνγκ, Κιμ Γιονγκ-ιλ, η Κίνα θα συνεχίσει να στηρίζει τον ηγέτη της επιλογής του. Το Πεκίνο ελπίζει ότι η αύξηση των οικονομικών ανταλλαγών θα βοηθήσει τον μετριασμό του θυμού του καθεστώτος της Βορείου Κορέας και θα βελτιώσει τη ζωή αρκετών πολιτών που ζουν πολύ κάτω από το όριο της φτώχειας.
THE INDEPENDENTΗ εκπαίδευσηΗ πολιτική της νέας κυβέρνησης στη Βρετανία πάνω σε θέματα εκπαίδευσης είναι απλή: ας δώσουμε μεγαλύτερη ελευθερία στα σχολεία. Μεταξύ άλλων επιδιώκεται η μετατροπή των δημόσιων σχολείων σε ανεξάρτητες ακαδημίες, οι οποίες θα αποδεσμευτούν από τον έλεγχο των τοπικών συμβουλίων. Παράλληλα θα ενθαρρυνθούν οι γονείς, οι κοινωνικοί επιχειρηματίες και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα να στήσουν τα δικά τους σχολεία και να τα λειτουργούν με τον τρόπο που θεωρούν καταλληλότερο. Η απελευθέρωση με αυτόν τον τρόπο της εκπαίδευσης ηχεί όμορφα στ’ αυτιά των πολιτών και δεν είναι κάτι δύσκολο. Οι Εργατικοί έχουν αφήσει πίσω τους θετική εικόνα για το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα, ειδικότερα στο σκέλος της εξεύρεσης κονδυλίων και πηγών. Ομως η επιμονή τους να ελέγχουν τις μαθητικές τάξεις από το Γουάιτχολ υπήρξε ολέθρια πράξη, αποθάρρυνε τους καθηγητές και εντέλει έβλαψε την εκπαίδευση των παιδιών. Το επιχείρημα να μπορούν τα σχολεία να αποφασίζουν για το ήθος, να αποκλίνουν από το επίσημο πρόγραμμα σπουδών και να αναζητούν ικανούς δασκάλους που θα αμείβονται καλά ακούγεται θαυμάσιο.
DWΕιδικός φόροςΘετικά αξιολογεί ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τιμ Γκάιτνερ, τον μηχανισμό στήριξης της Ευρωζώνης, εκφράζει, ωστόσο, ανησυχία για τη συμπεριφορά των αγορών που δεν φαίνεται να έχουν πεισθεί για την αποφασιστικότητα των Ευρωπαίων. Στο μεταξύ, σε σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη Γερμανία φαίνεται να οδηγείται η Βρετανία, με αφορμή την επιβολή ειδικού φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές. Η Γερμανία επιμένει πως ο φόρος θα πρέπει να διοχετεύεται σ’ ένα ειδικό ταμείο που θα καλύπτει τραπεζικές κρίσεις, ενώ η Βρετανία και η Γαλλία θέλουν να εντάξουν τα έσοδα από τον ειδικό φόρο στα κρατικά ταμεία. Θέμα ηθικής τάξης επικαλείται ο Τζορτζ Οσμπορν, που εκτιμά πως ένα ειδικό ταμείο για τη διάσωση των τραπεζών ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά τη μελλοντική συμπεριφορά τους, οδηγώντας εκ νέου σε κερδοσκοπικά παιχνίδια, ανάλογα με εκείνα που προκάλεσαν την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση πριν από δύο χρόνια. Αξιωματούχοι στο Βερολίνο εκτιμούν ότι Βρετανία και Γαλλία προσβλέπουν στα έσοδα από τον τραπεζικό φόρο για τη μείωση του ελλείμματός τους.
LE MONDEΑλλαγή στο κλίμαMέχρι σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ενωση εμφανίζεται στη διεθνή σκηνή ως πρωτοπόρος στη μάχη κατά των κλιματικών αλλαγών. Η Ευρώπη ήθελε πάντα να αποτελεί το παράδειγμα. Πότε «κοινωνικό μοντέλο» και πότε λάτρης του περιβάλλοντος. Με την υιοθέτηση του πακέτου για την ενέργεια και το κλίμα τον Δεκέμβριο του 2008, δεσμεύτηκε να μειώσει κατά 20% τις εκπομπές αερίων ώς το 2020 και μάλιστα ήθελε να δώσει ένα καλό μάθημα στις ΗΠΑ, δείχνοντας στις αναπτυσσόμενες χώρες τι θα ’πρεπε να κάνουν για να ανταποκριθούν στις ιστορικές ευθύνες τους. Την επομένη της Κοπεγχάγης, τα 27 κράτη–μέλη κατάλαβαν ότι η αρετή δεν αποδίδει. Και δυστυχώς, η οικονομική κρίση φαίνεται να απαιτεί αλλαγή συμπεριφοράς. Ηταν η Γερμανία αυτή που στις 25 Μαρτίου ζήτησε «πάγωμα» στις προσπάθειες κατά των κλιματικών αλλαγών. Αυτή η θέση προς το παρόν έχει περάσει σε χώρες, όπως η Πολωνία και η Ιταλία. Το γεγονός ότι η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη στην Ευρώπη αλλάζει τους τόνους, σημαίνει ότι αλλάζει και το παιγνίδι και μαζί του αμβλύνεται η όλη προσπάθεια μείωσης των εκπομπών αερίων.

Δέσμευση λογαριασμού του Τ. Μαντέλη σε ελληνική τράπεζα

Την εντολή έδωσε ο αντιεισαγγελέας κ. Γκρόζος που προΐσταται της Επιτροπής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Στη δέσμευση λογαριασμού του Τάσου Μαντέλη σε ελληνική τράπεζα (σύμφωνα με πληροφορίες στην Alpha Bank), προχώρησε η Επιτροπή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που κάνει έρευνα και στο πόθεν έσχες του πρώην υπουργού.
Την άρση του τραπεζικού, χρηματιστηριακού και φορολογικού απορρήτου του Τάσου Μαντέλη και των οικείων του ζητά η επιτροπή Οικονομικών των κομμάτων για να πραγματοποιήσει σε έλεγχο των δηλώσεων «πόθεν έσχες» από τότε που εισήλθε στην πολιτική.
Έλεγχος και στον Θ. Τσουκάτο
Παράλληλα, η επιτροπή αποφάσισε να ελεγχθούν οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» και του πρώην βουλευτή Θεόδωρου Τσουκάτου, παρ' ότι δεν έχει κληθεί ακόμη από την εξεταστική.
Διαψεύδει δέσμευση λογαριασμών του Μαντέλη η Ελληνική Τράπεζα
Σε διάψευση δημοσιευμάτων σχετικά με τη δέσμευση λογαριασμού του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη προχώρησε η Ελληνική Τράπεζα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της τράπεζας: «Τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες δέσμευσε λογαριασμούς που διατηρούσε στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης, είναι απολύτως αναληθή».
«Προσεχώς» το κατηγορητήριο για τον Τ. Μαντέλη
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συντάξουν και να αποστείλουν κατηγορητήριο στον Τάσο Μαντέλη, οι Ειδικοί Εφέτες Ανακριτές της υπόθεσης της Siemens, Μ. Νικολακέα και Ι. Φιοράκης, προκειμένου ο πρώην υπουργός να λογοδοτήσει για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Οι Εφέτες μελετούν τα στοιχεία των καταθέσεων, που έδωσαν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, τόσο ο ίδιος ο πρώην υπουργός, όσο και ο επιχειρηματίας κουμπάρος του, Γιώργος Τσουγκράνης, για τον οποίο, επίσης, θα συνταχθεί ανάλογο κατηγορητήριο.
Στο πρόσωπο του κ. Τσουγκράνη ταυτοποιήθηκε ο λογαριασμός σε ελβετική τράπεζα με το όνομα «Α RΟΚΟS», στον οποίο έχουν εμβαστεί ποσά από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, με αποδέκτη τον κ. Μαντέλη. Παράλληλα, στο Εφετείο μελετώνται και διασταυρώνονται και τα δεδομένα που έχουν αποστείλει οι Ελβετικές Αρχές για την υπόθεση, τα οποία παρελήφθησαν αμετάφραστα τον περασμένο Ιανουάριο και μεταφρασμένα στα τέλη Απριλίου.
Οι δύο Εφέτες έχουν ήδη ζητήσει επιβεβαίωση των ισχυρισμών Τσουγκράνη περί μεταφοράς ποσών από τον λογαριασμό «Α RΟΚΟS» -τον οποίο υποστήριξε ότι έκλεισε το 2007- σε ελληνική τράπεζα, απ΄όπου θα ζητήσουν άρση απορρήτου, ώστε να δουν την κίνηση του λογαριασμού του επιχειρηματία.
kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ