Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

BHMAτοδότηs


Δεν είναι η πρώτη φορά. Μου λένε ότι ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου (στο σκίτσο) δεν απορρίπτει τις εκτιμήσεις ορισμένων συνεργατών του ότι προς το παρόν το μόνο το οποίο έχει αποφέρει η φιλολογία περί συγχωνεύσεων είναι να ενισχύσει τις περιουσίες ορισμένων κερδοσκόπων...

***

Αφού δεν κάνει τίποτα η κυβέρνηση, κάνει η Βουλή. Επειτα από πρόταση του κ. Φ. Πετσάλνικου τα παιδιά των άτυχων πιλότων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος κατά τη διάρκεια άσκησης νοτίως της Κρήτης στις 26 Αυγούστου «υιοθετήθηκαν» από τη Βουλή των Ελλήνων.

Η Βουλή θα ενισχύει οικονομικά κατ΄ έτος τα παιδιά των άτυχων αξιωματικών ως την ενηλικίωσή τους και, αν σπουδάσουν, ως τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους. Το ποσόν, ετησίως, καθορίζεται στις 18.000

ευρώ συνολικά για τα παιδιά του Ιωσήφ Αναστασάκη και 25.000 ευρώ συνολικά για τα παιδιά του Ανδρέα Δερμάρη.

***

Η Νέα Δημοκρατία αποχώρησε και από την Εξεταστική για τα ομόλογα. Πηγή μου με ενημερώνει ότι σταδιακά θα αποχωρήσει απ΄ όλες τις Εξεταστικές. Σύμφωνα με σχέδιο των επιτελών του κ. Αντ. Σαμαρά στόχος είναι να μπορέσουν να καταγγείλουν το ΠαΣοΚ για απόπειρα πολιτικής δίωξης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κάπως έτσι όμως προσφέρεται ένα ακόμη δώρο στον κ. Καραμανλή, αφού η Ρηγίλλης υπερασπίζεται τις αμαρτίες (ομόλογα, Βατοπαίδι κ.λπ.) ανθρώπων της προηγούμενης ηγεσίας.

***

Φαίνεται, η κρίση είναι τόσο έντονη που ορισμένες επιχειρήσεις διεκδικούν ακόμη και 15,5 ευρώ! Αλλά και ο κ. Ευ. Αντώναρος ίσως θα έπρεπε να μην επιμένει τόσο πολύ στη διεκδίκηση του βουλευτικού δικαιώματος δωρεάν χρήσης των μέσων μεταφοράς- και μάλιστα σε περίοδο διακοπών. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

O κ. Π. Βέττας, διευθύνων σύμβουλος της Αttica Group, απέστειλε επιστολή στον Τύπο στην οποία καταγγέλλει τον κ. Ευ. Αντώναρο ότι ταξίδευσε από την Κω στην Πάτμο με το «Βlue Star 2» και αρνήθηκε να πληρώσει το εισιτήριο αξίας 15,5 ευρώ επικαλούμενος τη βουλευτική του ιδιότητα, η οποία του εξασφαλίζει ελευθέρας στις μεταφορές.

Πράγματι υπήρξε άρνηση, αλλά και πράγματι κάθε βουλευτής διαθέτει το δικαίωμα δωρεάν χρήσης ορισμένων μέσων μεταφοράς (συμπεριλαμβανομένων των πλοίων). Με τη διαφορά ότι κάθε βουλευτής έχει την υποχρέωση να διαθέτει μηδενικό εισιτήριο κατά την επιβίβαση, κάτι που δεν γνώριζε ο κ. Αντώναρος, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε σε επικοινωνία με συνεργάτη μου. Δεν υπήρχε λοιπόν άρνηση, απλώς παρεξήγηση ανάμεσα στον κ. Αντώναρο και στους αξιωματικούς του πλοίου, την οποία φαίνεται ότι επέτεινε η αφόρητη ζέστη. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Αντώναρος διαμηνύει ότι σκοπεύει να στείλει άμεσα τα 15,5 ευρώ στον κ. Βέττα.

***

Συνωστισμός υποψηφιοτήτων παρατηρείται στον νέο ενιαίο Δήμο Φιλοθέης, Νέου Ψυχικού και Παλαιού Ψυχικού καθώς οι επιφανείς κάθε δήμου διεκδικούν τώρα τον νέο δήμο. Ο γνωστότερος υποψήφιος όμως είναι ο κ. Αρ. Καμάρας, πρώην ποδοσφαιριστής, μύθος του Γουέμπλεϊ, δικηγόρος και νομικός σύμβουλος της Αlpha Βank ως το 2005. Ο κ. Καμάρας είναι υπερκομματικός υποψήφιος και το εννοεί, αφού η μοναδική φορά που πολιτεύθηκε στο παρελθόν ήταν με την Ενωση Κέντρου το 1977 (και ήταν πρώτος επιλαχών στη Β΄ Αθηνών).

***

Αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου έδωσε χθες ο απερχόμενος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Ντ. Σπέκχαρντ. Συντηρητικός (στην εμφάνιση) συνεργάτης μου παρατήρησε ότι ο Αμερικανός αναφέρθηκε με θερμά λόγια σε πολλούς έλληνες πολιτικούς, αλλά «ξέχασε» να πει οτιδήποτε για τον κ. Κ. Καραμανλή.

Ισως να ήθελε να ενισχύσει τη θεωρία συνωμοσίας που καλλιεργεί εσχάτως ο κ. Πρ. Παυλόπουλος, ο οποίος υποστηρίζει σε ιδιωτικές συζητήσεις του ότι «τον Καραμανλή τον έριξαν οι Αμερικανοί». Προφανώς σε συνεργασία με τους Αρειανούς.
ργίαζαν χθες οι φήμες για τραπεζικούς γάμους (και μάλιστα «ιδίου φύλου», όπως σχολίασε ευφυώς πληροφοριοδότης μου...). Οι φήμες όμως μπορούν με τον κατάλληλο χειρισμό να μετατραπούν σε πλουτοπαραγωγική πηγή! Κύριος κερδισμένος από τις χθεσινές φήμες δεν ήταν βέβαια ο απλός πολίτης ή η εθνική οικονομία αλλά- σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- ορισμένα κερδοσκοπικά κεφάλαια στην Ελλάδα και στο Λονδίνο που πόνταραν αναλόγως.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=58&artid=352068&dt=03/09/2010#ixzz0ySkFDoMn

Δεν υπάρχουν σχόλια: