Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

αντιεξουσιαστικά

  Σφρίγος
Λίγοι μήνες ήταν αρκετοί για να αποκτήσει- εκ νέου- ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Χατζηδάκης το «αντιπολιτευτικό του σφρίγος». Δοθείσης ευκαιρίας, λοιπόν, ο βουλευτής της Β΄ Αθηνών κατακεραυνώνει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας είτε για αυθαιρεσία- όπως π.χ. με την περίπτωση του περιορισμού των προσφορών στα σουπερμάρκετ- είτε για αναποφασιστικότητα.

* * *
Τούτο συνέβη χθες μετά τη συνέντευξη Τύπου της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρίας Λούκας Κατσέλη, η οποία παρουσίασε το νέο σύστημα τιμολόγησης των φαρμάκων. Την καλεί μάλιστα να είναι πιο αποφασιστική και επί της ουσίας την καλεί να είναι πιο «σκληρή» έναντι των φαρμακοβιομηχάνων.

* * *
Προφανώς εκ του ασφαλούς, διότι το γεγονός ότι επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας και μόνο στη διάρκεια του 2009 η φαρμακευτική δαπάνη απογειώθηκε στα 6,6 δισ. ευρώ, βουλιάζοντας όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, αποτελεί μάλλον λεπτομέρεια...

Δίπορτο
Μεγάλη υπόθεση να το έχεις «δίπορτο». Η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας διαθέτει ως γνωστόν δύο γραφεία. Το ένα στον 7ο όροφο του υπουργείου Οικονομικών στην Πλατεία Συντάγματος και το άλλο στη Μεσογείων, όπου στεγαζόταν το υπουργείο Ανάπτυξης.

* * *
Σήμερα λοιπόν η κυρία Κατσέλη θα δώσει συνέντευξη Τύπου για το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς 2007-2013 στη Μεσογείων, διότι το υπουργείο Οικονομικών έχει αποκλειστεί από χθες (και ως την Παρασκευή) από τους υπαλλήλους του οι οποίοι αντιδρούν στις περικοπές των επιδομάτων τους.

* * *
Αν όμως το «δίπορτο» ισχύει για την κυρία Κατσέλη, δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο και με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου (σκίτσο), ο οποίος επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες θα πρέπει να δώσει συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα του Εco/Fin στο υπουργείο επί της πλατείας Συντάγματος, το οποίο ωστόσο έχει «κατεβάσει ρολά». Πάντως κάποιοι έλεγαν ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου θα βρει τρόπο για να δώσει τη συνέντευξη...

Επιστροφή
Επιστρέφει στον τραπεζικό κλάδο ο τούρκος επιχειρηματίας Χουσνού Οζιεγκίν , ιδρυτής της τράπεζας Finansbank, την οποία πούλησε στην Εθνική Τράπεζα το 2006. Την προηγούμενη εβδομάδα συμφώνησε να αγοράσει αντί 85 εκατ. δολαρίων (61,8 εκατ. ευρώ) το 95% της Μillennium Βank από τον πορτογαλικό όμιλο ΒCΡ (Βanco Comercial Ρortugues), στον οποίον ανήκει και η ελληνική Μillennium Βank.

* * *
Ο κ. Οζιεγκίν, ο οποίος είχε συμφωνία με την Εθνική να απέχει για τρία χρόνια από την πώληση της Finansbank από τις τραπεζικές επιχειρήσεις, επιστρέφει τώρα με την εξαγορά της Μillennium η οποία διαθέτει μόλις 18 καταστήματα και έχει ενεργητικό 646 εκατ. δολάρια και φιλοδοξεί να επαναλάβει την επιχειρηματική επιτυχία που είχε με τη Finansbank.

Μετακινήσεις
Αποχωρεί ύστερα από δέκα χρόνια απασχόλησης στον όμιλο Μυτιληναίου ο κ. Ν. Κόντος. Ο κ. Κόντος ήταν επικεφαλής του τμήματος επενδυτικών σχέσεων και συνέβαλε τα μέγιστα στη διεθνοποίηση του μετοχολογίου του ομίλου. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ο κ. Κόντος μετακινείται σε άλλη εισηγμένη εταιρεία, με διευρυμένα μάλιστα καθήκοντα.
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: