Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Ο Guttenberg προσφέρει το Eurofighter στην Ελλάδα




Ο υπουργός άμυνας της Γερμανίας, κ.Guttenberg, ανέλυσε διεξοδικά τις θέσεις του στον έλληνα ομόλογό του, κ.Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά την προ ημερών συνάντηση των δύο ανδρών στην Κωνσταντινούπολη, για το εξοπλιστικό πρόγραμμα του νέου μαχητικού αεροσκάφους της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Ο γερμανός υπουργός υπενθύμισε στην ελληνική πλευρά την απόφαση επί πρωθυπουργίας Σημίτη για την προμήθεια εκ μέρους της Ελλάδος και για λογαριασμό της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας του μαχητικού αεροσκάφους Eurofighter Typhoon, συμπληρώνοντας πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα δημιουργήσει σύμφωνα με τις προηγηθείσες τεχνικοοικονομικές μελέτες της EADS 5.000 περίπου εξειδικευμένες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα. Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζουμε πως η Γερμανία διαθέτει προς εξαγωγή 37 μαχητικά του τύπου, τα οποία θα αρχίσουν να κατασκευάζονται από το 2013 και μετά, συνολικής αξίας 3,5 δις ευρώ.

Σχετική ανάρτηση: 37 Eurofighter έτοιμα για την Ελλάδα μετά το 2013 (2)

2 Kommentare:

fox2 είπε...
Δεν αποκλείεται η τιμή να είναι και λίγο μικρότερη. Έως το 2001, σύμφωνα με το τύπο της εποχής, είχε επιτευχθεί έκπτωση 15%...
Ανώνυμος είπε...
Γιατί να πάρουμε μαχητικά 4ης γενιάς όταν υπάρχουν 5ης όπως το pak-fa,που θα είναι επιχειρησιακά το 2015?Όταν μάλιστα τα τουρκικά F-35 θα παραδίνονται από το 2015 και μετά ,με την πρώτη μοίρα να συγκροτείται ίσως το 2018.Επίσης όταν τα 100+20 τουρκικά F-35 μπορούν ,θεωρητικά τουλάχιστον,να εξουδετερωθούν από 30 Pak-fa.

Δεν υπάρχουν σχόλια: