Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

«Ευρω- στήριξη» και ΕΣΠΑ στο Υπουργικό Συμβούλιο

thumb
Ο πρώτος απολογισμός της « ευρω- στήριξης» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στο Υπουργικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ενώ μεγάλο βάρος θα δοθεί και στο ΕΣΠΑ. Όλα όμως τα « καυτά» θέματα  όπως  είναι τα μέτρα  που ανακοινώθηκαν για τη φορολογία, την εισοδηματική πολιτική και το ασφαλιστικό αλλά και το αναπτυξιακό σκέλος του κυβερνητικού έργου, θα συζητηθούν στο Πολιτικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει το απόγευμα στην Ιπποκράτους.
Ο  πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, θα προσπαθήσει να μετριάσει την εντύπωση ότι η κυβέρνηση τελεί υπό επιτροπεία και εκκρεμεί η λήψη ακόμη πιο αυστηρών οικονομικών μέτρων και θα δόση βάρος στο αναπτυξιακό σκέλος του κυβερνητικού έργου. Η προσπάθεια αυτή σύμφωνα με τον σημερινό τύπο πραγματοποιείτε προκειμένου να μετριαστούν οι εσωκομματικές και ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις, καθώς είναι ήδη αισθητή η διαμόρφωση ενός μετώπου κατά των μέτρων και της τακτικής που έχει ως σήμερα επιλεγεί.
Στην πρώτη θέση της ατζέντας του Υπουργικού Συμβουλίου  υπάρχει ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομίας για το ΕΣΠΑ και έτσι λοιπόν φανερώνετε ότι  το περισσότερο βάρος ο Πρωθυπουργός το έχει δώσει  στην υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη. Η υπουργός τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποίησε  αλλεπάλληλες συσκέψεις στο υπουργείο Οικονομίας  με θέμα την τελική επεξεργασία των σχεδίων για την απλοποίηση των διαδικασιών αξιοποίησης του ΕΣΠΑ, το νομοσχέδιο για τον νέο αναπτυξιακό νόμο, την ενεργοποίηση του ΤΕΜΠΜΕ και την απλούστευση των μηχανισμών προσέλκυσης επενδύσεων. Ακόμη στην ατζέντα περιλαμβάνονται νομοσχέδια του υπουργείου Οικονομικών και ρυθμίσεις για την επαναφορά των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών καθώς επίσης και νομοσχέδια του υπουργείου Δικαιοσύνης
Μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο Παπανδρέου θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια μερίδα μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, που έχουν ήδη λάβει σαφείς αποστάσεις από τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
WWW.TOPONTIKI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: