Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010


Στο Δήμο Αν. Ολύμπου επιρρίπτει ευθύνες το Λιτόχωρο για τη μη λειτουργία της μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού 



«Εμφύλιος» για το Βιολογικό της Νότιας Πιερίας!

Και Τρίτη μήνυση κατά του Δημάρχου Λιτοχώρου για το θέμα.




Σε εμφύλιο «πόλεμο» μεταξύ των Δήμων Ανατολικού Ολύμπου και Λιτοχώρου τείνει να εξελίχθη η πολύκροτη υπόθεση της μη λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού της Νότιας Πιερίας. Ο Δήμος Λιτοχώρου επιρρίπτει ευθύνες για τη μη λειτουργία της μονάδας στον όμορο δήμο, ο οποίος δεν δίνει τα απαραίτητα χρήματα για να ξεκινήσει έστω και δοκιμαστικά η επεξεργασία λυμάτων.

Ο Δήμαρχος Λιτοχώρου Σάκης Τσιφοδήμος είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος, καθώς ήδη έφτασε στο δημαρχείο και τρίτη μήνυση κατά του ιδίου και πλέον κινδυνεύει, αν δεν τεθεί σε λειτουργία άμεσα ο βιολογικός, όχι να επιβληθεί και άλλο υψηλό πρόστιμο στο δήμο, αλλά να μπει ο ίδιος ο δήμαρχος… φυλακή !

Ο Σ. Τσιφοδήμος

Ο Σ. Τσιφοδήμος ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις επί του θέματος το Δημοτικό Συμβουλίου Λιτοχώρου, το οποίο συνεδρίασε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης. Αρχικά αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν οι δύο δήμαρχοι και ο αντινομάρχης Νίκος Μπουρονίκος με τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας Μαρία Λιονή. Ο κ. δήμαρχος σημείωσε ότι η θέση της κα. Περιφερειάρχη είναι πως θα πρέπει άμεσα να λειτουργήσει το έργο.

«Ο δήμος Ανατολικού Ολύμπου δεν έχει φράγκο»

Για να τεθεί σε λειτουργία η μονάδα θα πρέπει πρώτα οι δύο δήμοι να δώσουν τα χρήματα που χρειάζονται, αλλά η πλευρά του Αν. Ολύμπου αδυνατεί να ανταποκριθεί, καθώς – όπως είπε ο κ. Τσιφοδήμος – «Δεν έχει φράγκο στα ταμεία».

Ο Δήμος Λιτοχώρου, μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου, θα καλύψει το κόστος ηλεκτροδότησης της μονάδας που αντιστοιχεί στον Αν. Όλυμπο για να ξεκινήσει η λειτουργία του βιολογικού και μόλις είναι σε θέσει ο διπλανός δήμος θα επιστρέψει τα χρήματα, βάσει και της σχετικής προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί.

Και Τρίτη μήνυση κατά του Δημάρχου Λιτοχώρου

Ο Δήμαρχος Λιτοχώρου έλαβε αυτή την απόφαση μετά και από την τρίτη μήνυση που κατατέθηκε εναντίον του για την ανεξέλικτη ρίψει λυμάτων, καθώς δεν λειτουργεί ο βιολογικός. Ο κ. Τσιφοδήμος, στην πρόσφατη συνεδρίαση του δ.σ., εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη λειτουργία του βιολογικού, λέγοντας ότι πολύ σύντομα θα λειτουργήσει.

Η κ. Τσίρου

Η Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δ.σ. κα. Διονυσία Τσίρου ήταν ιδιαίτερη επιφυλακτική για τη λειτουργία του βιολογικού, καθώς – όπως είπε – ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί ο αγωγός λυμάτων στον Αν. Όλυμπο. «Χάθηκαν από το έργο 2 εκατομμύρια ευρώ με υπαιτιότητα του δήμου Ανατολικού Ολύμπου. Εμείς έχουμε καλή διάθεση, αλλά αυτοί έχουν μεταξύ τους προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά η κα. Τσίρου.

Βολές Κουκουτάτσιου κατά Γιάντσιου

Επίθεση κατά του Προέδρου του Συνδέσμου του Βιολογικού της Νότιας Πιερίας εξαπέλυσε ο Επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Νίκος Κουκουτάτσιος, αποδίδοντάς του ακόμη και βαρύτατους προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Σημείωσε ότι ο κ. Γιάντσιος φέρει την αποκλειστική ευθύνη που δεν λειτουργεί ο βιολογικός, επιρρίπτοντας ευθύνες και στο δήμαρχο Λιτοχώρου ο οποίος «παρέδωσε τον βιολογικό στον κ. Γιάντσιο». Ο κ. Τσιφοδήμος απαντώντας είπε ότι οι ίδιοι δεν έχουν την πλειοψηφία στο σύνδεσμο. Ο κ. Κουκουτάτσιος ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του είπε χαρακτηριστικά ότι ο βιολογικός δεν θα λειτουργήσει «αν δε φύγει ο Γιάντσιος»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: