Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Τα λάθη των απαγωγέων του επιχειρηματία Γ.Μυλωνά

Τα λάθη των απαγωγέων και τη «σάρωση» του τηλεπικοινωνιακού δικτύου που πραγματοποιήθηκε με τις 50 άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου περιέγραψαν σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι αστυνομικοί της ασφάλειας Θεσαλονίκης οι οποίοι συμμετείχαν στην εξιχνίαση της απαγωγής του Γιώργου Μυλωνά.
Οπως κατατέθηκε ο εντοπισμός του «πακέτου» καρτοκινητών που αγοράστηκαν από πολυκατάστημα της Θεσσαλονίκης βοήθησε στην αποκάλυψη της ταυτότητας του συνεργάτη από τις φυλακές Τρικάλων και στη συνέχεια οδήγησε στα ίχνη και των υπόλοιπων δραστών.
Τα τηλεφωνήματα στις φυλακές Τρικάλων
Οπως κατατέθηκε μ' αυτόν τον τρόπο συσχετίστηκαν δύο τηλεφωνήματα που δεν συνδέονταν με την απαγωγή και ξεκίνησε η συσχέτιση των συγκεκριμένων επικοινωνιών με την απαγωγή του επιχειρηματία. «Εντοπίστηκε ο αριθμός που είχε επικοινωνία με τις φυλακές Τρικάλων και με φυσική παρακολούθησε εντοπίστηκε και ο κρατούμενος με τον οποίο συνομιλούσαν οι απαγωγείς. Οπως προέκυψε αναζητούσαν τρόπο να «σπάσουν» τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα ενώ μιλούσα με συνθηματική γλώσσα για αγορά όπλων» κατέθεσε μεταξύ άλλων αστυνομικός της ασφάλειας.
«Τα "εβραίικα" και τα.. στραγάλια»
Οπως είπε ο ίδιος αστυνομικός κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με τον κρατούμενο τα υποπολυβόλα τύπου «ούζι» αποκαλούνταν "εβραίικα" λόγω της χώρας προέλευσης τους, οι σφαίρες "στραγάλια" και "φυστίκια" ανάλογα με το διαμέτρημα τους.
Η «μεγαλοψυχία» του Β.Παλαιοκώστα
Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης των αστυνομικών αποκαλύφθηκε και η στιχομυθία που είχε ο Γ.Μυλωνάς με το Βασίλη Παλαιοκώστα στα κρατητήρια της ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Οταν ο επιχειρηματίας ζήτησε από τον Παλαιοκώστα να επιστραφούν χρήματα από το ποσό που δόθηκαν ως λύτρα αυτός είπε στους αστυνομικούς ότι θέλει να συνομιλήσει με τους συγκατηγορούμενους του. Οταν επέστρεψε φέρεται ότι είπε στο Μυλωνά: «Οι συνεργάτες μου διαφωνούν. Εγώ όμως είμαι ο αρχηγός» και στη συνέχεια υπέδειξε το κρησφύγετο της Περαίας όπου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 2.800.000 ευρώ που προέρχονταν από τα λύτρα που δόθηκαν για την απαλευθέρωση του επιχειρηματία. 
WWW.AGELIOFOROS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: