Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την αρπαγή βρέφους από μαιευτήριο

Η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου διέταξε τη διεξαγωγή Ε.Δ.Ε για το πρωτοφανές περιστατικό στο μαιευτήριο «Έλενα», από θάλαμο του οποίου, άγνωστος άρπαξε νεογνό. Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της αστυνομίας.
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Νίκος Πολύζος, τόνισε ότι θα επαναξιολογηθούν τα μέτρα φύλαξης του μαιευτηρίου, την ευθύνη της οποίας έχει σήμερα ιδιωτική εταιρία σεκιούριτι.
Υπογράμμισε ότι "θα είμαστε πολύ αυστηροί ώστε να μην επαναληφθεί ξανά τέτοιο περιστατικό".
Η αρπαγή
Το βρέφος, το οποίο γεννήθηκε χθες, βρισκόταν σε ειδικό καλαθάκι στο δωμάτιο της μητέρας του. Όπως καταγγέλλει η ίδια και σύμφωνα με την αστυνομία, γύρω στις 04:30 τα ξημερώματα η μητέρα, Αλβανικής καταγωγής, ξύπνησε είδε το μωρό δίπλα της, το χάιδεψε και ξανακοιμήθηκε.
Ξαφνικά, άκουσε ένα θόρυβο, ξύπνησε και πάλι και διαπίστωσε ότι το κοριτσάκι έλειπε από δίπλα της. Ταυτόχρονα είδε κάποιον να βγαίνει από το θάλαμο και έβαλε τις φωνές.
Η αστυνομία ειδοποιήθηκε στις 06:55 ενώ προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στο μαιευτήριο.
Λίγο αργότερα, αστυνομικοί απέκλεισαν το νοσοκομείο.
Οι έρευνες
Αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του μωρού.
Παράλληλα, αξιωματικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων διενεργούν ανακρίσεις προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.
Οι αστυνομικοί εξετάζουν την εκδοχή απαγωγής αλλά και όλες τις άλλες εκδοχές. Παίρνουν καταθέσεις από συγγενείς και το προσωπικό του νοσοκομείου προκειμένου να διαλευκάνουν την υπόθεση.
Αξιωματικός του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων επεσήμανε ότι ακόμη δεν μπορεί να ανακοινωθεί επίσημα κάποια εξέλιξη σχετικά με τις έρευνες εντοπισμού.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: