Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Αυτοφωράκιας... Το επάγγελμα με μηδενική ανεργία στην Ελλάδα!
| ]

Το πλέον κλειστό «επάγγελμα» μέχρι πρόσφατα ήταν αυτό του... αυτοφωράκια. Του ανθρώπου δηλαδή που εμφανίζεται ως υπεύθυνος λειτουργίας ενός νυχτερινού κέντρου διασκέδασης και αναλαμβάνει την ποινική ευθύνη για τυχόν παραβάσεις και βεβαίως περνάει τη νύχτα του στο κρατητήριο και την άλλη μέρα από Αυτόφωρο.
Και αυτό το κάστρο έπεσε τελικά με «νικητές» τους αλλοδαπούς, που πήραν τις θέσεις των Ελλήνων. Και είναι καλό «πόστο», αν.. λάβουμε υπόψη μας ότι η ταρίφα για έναν αυτοφωράκια δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη, καθώς για μια ήσυχη νύχτα, χωρίς Αυτόφωρο δηλαδή, ο έχων τη θέση αμείβεται με....
εκατό ευρώ, ενώ στην περίπτωση του Αυτοφώρου εισπράττει το ποσό των τριακοσίων ευρώ!

Εριξαν τα μεροκάματα
Πακιστανοί, Αλβανοί και Αφγανοί που διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στη χώρα μας έχουν εισβάλει σε αυτό το κλειστό επάγγελμα, ρίχνοντας μάλιστα τα μεροκάματα. Αυτή η διαπίστωση έγινε πρόσφατα από έκπληκτους αστυνομικούς, κυρίως της Τροχαίας, όταν έκαναν ελέγχους σε κεντρικά σημεία της πόλης για παράνομο πάρκινγκ. Ο έλεγχος αφορούσε κυρίως τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, οι υπεύθυνοι των οποίων έχουν μετατρέψει τα πεζοδρόμια σε ιδιωτικά πάρκινγκ με παρκαδόρους.

Η πρώτη έκπληξη
Η πρώτη έκπληξη ήλθε σε γνωστό νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στη Λ. Συγγρού, όταν οι αστυνομικοί ζήτησαν τον υπεύθυνο λειτουργίας του καταστήματος. Μπροστά τους εμφανίστηκε ένας κουστουμαρισμένος μελαψός άνδρας, ο οποίος τους συστήθηκε ως ο υπεύθυνος λειτουργίας. Οι πραγματικά εντυπωσιασμένοι αστυνομικοί από την εικόνα του «υπευθύνου» τού ζήτησαν τα χαρτιά του. Ολα ήταν νόμιμα για τον μετανάστη από το Πακιστάν, ο οποίος τους ακολούθησε μέχρι το αστυνομικό τμήμα, όπου και κρατήθηκε προκειμένου την επομένη να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο.

Νέα Σμύρνη: τα ίδια
Οι εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εκεί για την ομάδα των αστυνομικών που ήταν επιφορτισμένοι με τους έλεγχους στα νυχτερινά κέντρα. Σειρά είχε γνωστό ξενυχτάδικο στη Νέα Σμύρνη, όπου ως υπεύθυνος λειτουργίας εμφανίστηκε ένας νεαρός από την Αλβανία, ο οποίος επίσης βρίσκεται νόμιμα στη χώρα μας. Ασφαλώς και σε αυτήν την περίπτωση ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία. Κράτηση στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος και την άλλη μέρα μεταφορά στο Αυτόφωρο.

Τρίτο και καλύτερο
Η μεγαλύτερη έκπληξη περίμενε τους αστυνομικούς σε ένα από τα πιο γνωστά νυχτερινά κέντρα της Αθήνας, όπου το πεζοδρόμιο είχε μετατραπεί σε ιδιωτικό πάρκινγκ. Εκεί, αφού πρώτα βεβαίωσαν την παράβαση, ζήτησαν να δουν τον υπεύθυνο λειτουργίας του κέντρου. Μπροστά τους παρουσιάστηκε ένας εμφανίσιμος νεαρός Αφγανός, καλοντυμένος και κομψός. Δεν πίστευαν στα αυτιά τους οι αστυνομικοί ακούγοντας τον Αφγανό μετανάστη με τα φιρμάτα ρούχα να τους λέει σε σπαστά ελληνικά πως αυτός είναι υπεύθυνος και αυτόν πρέπει να συλλάβουν. Βέβαια, το πρώτο πράγμα που έκαναν οι αστυνομικοί ήταν να ελέγξουν τα χαρτιά του. Και σε αυτήν την περίπτωση όλα ήταν νόμιμα. Μάλιστα, ο Αφγανός είχε και πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.
www.espresso.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: