Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

«Θεμέλια» για το Φεστιβάλ στον Όλυμπο



Με μεγάλη συμμετοχή συλλόγων πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο η συνάντηση των μελών του Δικτύου Συλλόγων «Περραιβία», με θέμα την οργάνωση και θεσμοθέτηση φεστιβάλ στην Επαρχία Ελασσόνας με επίκεντρο το μυθικό βουνό του Ολύμπου.
Στη συνάντηση, στην οποία παρευρέθησαν εκπρόσωποι από τους συλλόγους της επαρχίας Ελασσόνας και των αποδήμων, συζητήθηκαν διεξοδικά οι προτάσεις των συλλόγων–μελών και το σχέδιο–πρόταση του Δικτύου Περραιβία για την υλοποίηση του φετινού φεστιβάλ.
Για ακόμη μία φορά οι εκπρόσωποι των συλλόγων επιβεβαίωσαν τη διάθεσή τους να συμμετέχουν ενεργά στη διοργάνωση ενός φεστιβάλ που θα προβάλλει τον Όλυμπο και θα αναδεικνύει το δυναμικό της επαρχίας Ελασσόνας, κατέθεσαν δε όλοι τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους, οι οποίες θα ληφθούν υπόψη από την Επιτροπή Σχεδιασμού για την κατάρτιση του σχεδίου δράσης.
Την πρόταση του «Δικτύου Περραιβία» παρουσίασε ο πρόεδρος κ. Κων. Σκριάπας, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι σκοπός του φεστιβάλ είναι η ενεργοποίηση των δυνάμεων της επαρχίας Ελασσόνας στους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού, του εθελοντισμού και της τοπικής ανάπτυξης, έτσι ώστε να διαμορφωθεί ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και γεγονότων, που θα προκαλέσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών και των κατοίκων της περιοχής. Προσκάλεσε δε τους συλλόγους-μέλη του Δικτύου να συμμετάσχουν στην προετοιμασία και υλοποίηση του φεστιβάλ και να εντάξουν τις εκδηλώσεις τους στο πρόγραμμα του φεστιβάλ και πρότεινε το ξεκίνημα να γίνει με ένα πρόγραμμα με τις καθιερωμένες εκδηλώσεις του καλοκαιριού, οι οποίες μπορούν να εμπλουτιστούν και με άλλες εντυπωσιακές εκδηλώσεις, που θα στηριχθούν από όλους τους τοπικούς συλλόγους και τους φορείς.
Με την ευκαιρία της συνάντησης, το Δίκτυο Περραιβία έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του παρουσία του δημάρχου Ελασσόνας κ. Γιώργου Πασχόπουλου, ο οποίος ευχήθηκε στους συλλόγους μια καλή, δημιουργική χρονιά και επιτυχία στις εργασίες προετοιμασίας του φεστιβάλ.
Σημειώνεται τέλος ότι το «Δίκτυο Περραιβία» μετά από κλήρωση διένειμε τέσσερις ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε συλλόγους-μέλη του. Οι τυχεροί ήταν οι: Ένωση Ποντίων επαρχίας Ελασσόνας, Πολιτιστικός Σύλλογος Αετοράχης, Σύλλογος Καρυωτών Λάρισας και Περιχώρων «Ο ΖΕΥΣ», Σύλλογος Κοκκινοπλιτισσών Ελασσόνας, ενώ ο τυχερός της πρωτοχρονιάτικης πίτας Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Ελασσόνας κέρδισε είκοσι βιβλία για τη βιβλιοθήκη του.
WWW.ELEFTERIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: