Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Διαπραγματεύσεις για πιθανή συνένωση Aegean και Olympic Air

Σε διαπραγματεύσεις με στόχο τη συνένωση της Olympic Air (η νέα Ολυμπιακή) με την Aegean Airlines βρίσκονται η Marfin Investment Group (MIG) και οι βασικοί μέτοχοι της Αεροπορίας Αιγαίου.
Η MIG επιβεβαίωσε τις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών επισημαίνοντας ότι η συμφωνία δεν έχει ολοκληρωθεί.

Πηγή της MIG, ανέφερε στο enet.gr ότι στην παρούσα διεθνή οικονομική συγκυρία είναι ανάγκη να δημιουργηθούν εθνικοί πρωταθλητές στην Ελλάδα. "Αυτή την αντίληψη εξυπηρετούν οι διαπραγματεύσεις" εξήγησε.
  
Η ίδια πηγή τόνισε ότι, αν τελικά  οι δύο πλευρές δώσουν τα χέρια,  αυτό θα γίνει "με βάση την αρχή της ισότητας".
   
Η κρίση που πλήττει το χώρο των διεθνών αερομεταφορών και ο σκληρός ανταγωνισμός της Olympic Air με την Aegean Airlines από την οποία ζημιωμένες έβγαιναν και οι δύο εταιρείες, ήταν οι λόγοι που οδήγησαν τις δύο πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
   
"Αν δεν κινούμασταν στη κατεύθυνση να συνενωθούν οι δυνάμεις, σύντομα θα ήμασταν υποχρεωμένοι είτε να περικόψουμε δρομολόγια, είτε να αυξήσουμε τις τιμές των εισιτηρίων" ανέφερε η ίδια πηγή. "Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν θέσεις απασχόλησης ενώ ζημιωμένοι θα έβγαιναν και οι επιβάτες".
     
Αν ολοκληρωθεί η συμφωνία, οι δύο πλευρές φέρονται να δεσμεύονται ότι "θα διασφαλιστεί το μεγαλύτερο μέρος των θέσεων απασχόλησης και οι όποιες περικοπές προσωπικού θα αφορούν το μάνατζμεντ των δύο σημερινών εταιρειών.
     
Σύμφωνα με το σχέδιο που φέρονται να συζητούν οι δύο πλευρές, η Olympic Air και η Aegean θα συνενωθούν σε μια εταιρεία με την επωνυμία της Olympic Air.

Πηγές της αγοράς οι οποίες παρακολουθούν τις διαπραγματεύσεις εκτιμούν ότι τους επόμενους μήνες θα οριστικοποιηθεί το ποσοστό που θα ελέγχουν στη νέα εταιρεία οι μέτοχοι των δύο αεροπορικών εταιρειών που λειτουργούν σήμερα.

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο η πλευρά των μετόχων της Aegean πιθανολογείται ότι θα ελέγχει ένα ποσοστό 65-75% ενώ η πλευρά της MIG 25-35%.

ENET.GR 

Δεν υπάρχουν σχόλια: