Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Αποχωρούν σταδιακά οι αγρότες από τα μπλόκα

Άρχισαν, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, να αποχωρούν σταδιακά τα τρακτέρ από μπλόκα της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας, καθώς το Πανελλήνιο Συντονιστικό Οργανο, που συνεδρίασε, χθες, στη Βέροια, αποφάσισε αναστολή των κινητοποιήσεων.
Γύρω στη 1 μμ βρισκόταν σε εξέλιξη η αποχώρηση των τρακτέρ από τα μπλόκα Στρυμωνικού, Κερδυλλίων και Αμφίπολης Σερρών, Βογατσικού Καστοριάς, ενώ στη διάρκεια της ημέρας, θα αποχωρήσουν και οι αγρότες από τα υπόλοιπα μπλόκα.
Την αναστολή των κινητοποιήσεων συμφώνησαν οι αγρότες από τα μπλόκα Κερδυλλίων, Χρυσούπολης, Εξοχής, Χαλκηδόνας, Ευζώνων, Δοϊράνης, Βογατσικού, Πρεσπών, Αλαμάνας, Παλιού Λεβέντη, Ριτσώνας και στο 90 χλμ στο δρόμο των Θηβών.
Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος των αγροτών και γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών στο μπλόκο των Κερδυλλίων, Γιάννης Παναγής, οι αγρότες αναστέλλουν, αλλά δεν διακόπτουν τις δυναμικές κινητοποιήσεις. "Υπάρχει έκδηλη απογοήτευση, αλλά ταυτόχρονα και ικανοποίηση γιατί καταφέραμε να αναδείξουμε το υπαρκτό αγροτικό πρόβλημα.
Θα συναντιόμαστε κάθε Κυριακή και στα τέλη Μαρτίου, δεν αποκλείεται να ξαναβγούμε και πάλι στους δρόμους, αν δεν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που έθεσε η κυβέρνηση", τόνισε ο κ. Παναγής.
Στο μεταξύ, ανυποχώρητοι παραμένουν οι αγρότες στα μπλόκα Προμαχώνα, Νίκαιας και άλλων περιοχών, που δεν συμμετείχαν στη σύσκεψη της Βέροιας και συνεχίζουν τον αποκλεισμό του μεθοριακού σταθμού στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, όπου και πάλι οι νταλίκες σχηματίζουν ουρές.
Συγκεντρωμένα παραμένουν τα τρακτέρ στα Πράσινα Φανάρια και στα διόδια Μαλγάρων Θεσσαλονίκης, καθώς οι αγρότες αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, χωρίς όμως να διακόπτουν την κυκλοφορία.
Το πρώτο ρήγμα στο αγροτικό μέτωπο σημειώθηκε, χθες, με την αποχώρηση των αγροτών από το μπλόκο Στρυμωνικού, στο δρόμο Σερρών-Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: